Покажи Публикации - Acho
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 312 313 [314] 315 316 ... 351
4696  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: bash is needed ??? -: Aug 21, 2010, 15:25
Хахахахаааааааааа, ами оттогава е. Ама LinuxFanUNIX я е изнамерил отнякъде и дискусията почна.
4697  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Мнения за прозиводителите на HD -: Aug 21, 2010, 11:56
Сега като се замислих по-сериозно за хард дисковете на Seagate, се сещам, че Most-аджиите преди 3-4 години предлагаха Seagate 3.5" дискове с 5 години (да, пишеше 60 месеца) гаранция. Сега май няма такава голяма вече. Много се съмнявах още тогава дали ако дефектира диска на 58-ия месец, ще си поемат гаранцията да ми го ремонтират или подменят. Даже хич не ми се вярва това. Най-вероятно пак клиента ще изкарат виновен. Ама пък 5 години никак не е малко, сериозен срок за гаранция е. Само да не е било търговски трик или маркетинг нещо, за да се харчат тия дискове.
4698  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Мнения за прозиводителите на HD -: Aug 20, 2010, 19:45
Ами да, старичък е лаптопа. Е, не е мега-дърт, на няколко години е вероятно, не съм ги питал мойте хора откога го имат. Но интерфейса си е 2.5" IDE/ATA/PATA, както и да го наречеш. Ами такива са всички по-стари лаптопски хард дискове. Тука от няколко години вече се мина на новия SATA интерфейс и при лаптопите. Аз специално затова съм си купувал този преходник, за да мога да изсмуквам данни от по-стари машини с такъв интерфейс. Дори и оптичното устройство го показва в BIOS-а на този Acer, че е на IDE интерфейса (PRIMARY DEVICE on SECONDARY channel).
4699  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Мнения за прозиводителите на HD -: Aug 20, 2010, 19:14
И докато още говорим за дискове и проблеми, хоп днеска правя един лаптоп Acer TravelMate на мои приятели. Хард диска е Hitachi Travelstar (60 GB, IDE, 4200 rpm). Отведнъж е отказал лаптопа да зарежда операционна система, не са усетили някакво видимо забавяне на системата до последно, нямало е щракания или други нехарактерни за лаптопа им звуци. Изкарах диска с цел ако мога да изсмуча каквото мога от него, а после да го преформатирам и да инсталирам на чисто. Закачих го на моя сервизна машина с преходник 2.5"IDE->USB. Диска се разпознава, виждат се директориите, но не са достъпни данните от тях, не е четим изобщо. Дяловете и те се виждат, но не могат да се манипулират (трият, създават наново, etc.) Дава грешката "Cannot access MBR/EMBR". Мъчих го със сервизните програми, които ползвам винаги и стана ясно, че няма да го бъде. И на няколко пъти докато го тествах, изщрака гадно и се ресетва, блъска яко главите. Явно, че е заминал. Но дори и да беше тръгнал някакси НА МАГИЯ, след една-две седмици пак щеше да каталяса. Смених го с нов WD 160 GB. Разделих новия, форматирах го, и инсталирах всичко. Лаптопа лети с новото дискче. А данните от стария се оказа, че са ги имали дублирани на преносим 2.5" диск.
4700  BSD секция / Системни настройки / Re: ssh-a дропи без причина -: Aug 20, 2010, 18:52
ОК, е поне се изясни защо е прекъсването. Аз като гледах снимката която си показал, (че и моя милост се кипри там на заден план) и видях Windows грешката "Network error. Software caused connection abort.", ми стана ясно, че именно от Win-а или от самото PUTTY ще да е болката. А коя версия на PUTTY ползваш ? Да не е някоя по-стара, последната е 0.60, и аз я ползвам понякога, като SSH/RLOGIN/telnet емулатор за Win, но не ми е давала никога такава грешка.
4701  BSD секция / Системни настройки / Re: ssh-a дропи без причина -: Aug 20, 2010, 13:14
Тества доста пъти Мrowcp, ама не казваш ОТКЪДЕ ? Пак ли от Win машината с PUTTY ? Само за проба иди на друго BSD или на някой Linux от мрежата ти, и оттам пусни Линукския SSH2 клиент към проблемната машина. Дa видим оттам ще държи ли като хората, или пак същата баница ще е. Че накрая май ще излезе PUTTY-то или WIN-а виновни, за разпадането на сесията. Опитай това и кажи как е.
4702  BSD секция / Системни настройки / Re: ssh-a дропи без причина -: Aug 20, 2010, 00:25
Не виждам кой знае каква логика в това за приоритета. Никога не ми е дропвало SSH сесия от претоварване, а само от липса на свързаност, загуба на пакети по различни причини. А ти от друга машина опита ли да пуснеш SSH към проблемната ? Казваш, че имаш няколко BSD-та. Защо не се пробваш да се закачиш към някоя от тях, и ОТТАМ да пуснеш SSH до проблемната ?
4703  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Мнения за прозиводителите на HD -: Aug 19, 2010, 17:08
И аз имам два дефектирали 2.5" диска (60 и 80 GB) Toshiba пълни с бад сектори и не стават за нищо. Единия е от лаптоп Toshiba, а другия е от FujitsuSiemens. А пък за толкова години работа с компютри, имам най-различни 3.5" дефектирали дискове, от всякакви брандове: WD, Seagate, IBM, Exelstor, Samsung, Fujitsu, Maxtor, Quantum, Hitachi и вероятно и други производители, за които не се сещам в момента. Историята на всеки дефектирал диск е различна, явно е до късмет и до това, в какви условия ще се експлоатира. На какво дъно, с какво захранване, как ще се охлажда диска, колко време се работи на машината, какво се работи, вибрации и т.н. Лично за мен нямам предпочитана фирма производител. Като ще държи диска, ще държи. Като ще се и..ва, ще се и..ва и ще прави мизерии.
4704  BSD секция / Системни настройки / Re: ssh-a дропи без причина -: Aug 19, 2010, 10:14
Колега не казваш как си конектнат към машината със SSH2 демона, локално или през интернета ? В смисъл, ако е през нета, може някъде по пътя на пакетите да прекъсва нещо и да ти дропва SSH сесията. И когато те дропне, пускал ли си пингове или друга някаква друга услуга (ftp, http, etc.) до същата тази машина, и да видиш дали те ще продължат да си работят нормално, или тотално всичко е спряло (и тези услуги и SSH-а), макар и за малко. Аз така бих тествал. За да съм сигурен, че имам свързаност към проблемната машина.
4705  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с kaffeine при Open Suse 11.3 -: Aug 18, 2010, 19:29
Като гледам на линка, има версия за Windows 7/XP/Vista®. А и струва само $69.99. Никъде не се споменава Linux. Хич и не ме сърбят 70 долара. А иди и го ползвай.
4706  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: вазвръщане на дата от развален хард диск ? -: Aug 18, 2010, 11:47
//off
Абе хубу си го изтървал Windows-а, ама пази си Убунтуто.
4707  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: проблеми с access point под линукс -: Aug 17, 2010, 19:42
Колега, като гледам досега 35 прегледа на темата и нито един практически отговор, явно че не е нещо стандартно, за да може да се каже "Ето, от това е болката. Направи еди-какво си и готово, ще ти литне всичко." Аз бих ти предложил да видиш как ще се държи АП-то ти със друг лаптоп (с друга WiFi карта, а не само тази на твоя лаптоп). Или ако имаш под ръка другата ОС, и с нея да направиш малко тестове (Win като клиент). Защото за да има хубава радио връзка, трябва и излъчвателя и приемника да са качествени и добре настроени.

Успехи.
4708  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: как да свържа DVD player към лаптоп? -: Aug 16, 2010, 20:31
ОК. Аз само като му видях цената и ми стана лошо. Егати и платката.
А другото, за което се сещам е: ами защо аджеба не си гледа CD/DVD дисковете с филми/музика/etc. на самия лаптоп ? С неговото оптично устройство, както си му е реда. Защо пък на външното DVD устройство, дето няма хубав собствен дисплей ? За какво всичките тия гимнастики ? Ми пусни си го нормално на лаптопчето, с любимия ти видео плейър и пей сърце.
4709  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: как да свържа DVD player към лаптоп? -: Aug 16, 2010, 17:27
@chen_dzen

То хубу да е рошава гаргата, ама линка, който си дал е за PCI-E платка за ДЕСКТОП машина, няма как да я монтира, инсталира и ползва с лаптопа, дори и да и плати високата цена.
4710  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Споделете как изглежда вашия Линукс! -: Aug 15, 2010, 08:52
Ами то и за десктоп машина тоя порядък, който се вижда (74 - 75 градуса) пак е доста нагоре.
Страници: 1 ... 312 313 [314] 315 316 ... 351