Покажи Публикации - Nikolavp
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 30
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Skype в Kubuntu 9.04 -: Sep 22, 2009, 21:53
А м/у другото сега пробвах да инсталирам и flash player и там ми дава абсолютно същата грешка!
Код:
aptitude install flashplugin-installer
Ако си с 64 битова е малко по - различно, но не си казал нищо, така че горното би трябвало да те оправи
2  Програмиране / Общ форум / Re: getchar() не работи от пъривя път. -: Aug 31, 2009, 16:54
Пробвай вместо ch=getchar(); да използваш scanf("%c", &ch);
И изполлзвай do-while, така поне ще се изпълни най-малко веднъж...
scanf не е хубаво изобщо да се ползва за каквото и да е, което не е тестови код :).
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Препрограмиране на IR/USB клавиатура -: Jun 24, 2009, 09:33
Няма нужда от схеми стига да можеш да управляваш това, което искаш от command-line-a. Ето тук не е обяснено много зле http://blogarchiv.4momo.de/?id=show_db&ca=other&ct=104
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Ubuntu + Gentoo -: Jan 11, 2009, 13:14
Мен пък ако питаш ползвай си убунту и не го сменяй. Получаваш добра поддръжка, не се занимаваш с глупости, а и не плащаш за това(не виждам особена разлика в бързината). При мен се получи така, че когато започнах да се готвя за изпити Gentoo-то хвана прах на единия дял.
5  Нетехнически теми / Коментар / Re: какъв текстов редактор ползвате и защо? -: Jan 09, 2009, 13:21
vim/gVim в последно време и едитора на eclipse покрай университета.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Истината за Linux -: Jan 07, 2009, 11:59
Това означава, че понеже ползвам от 2години вече въпросната операционна система съм стремителна личност. (happy) много съм як ;) ;D ;D
7  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Защо , linux? -: Jan 06, 2009, 12:04
Много си далеч от истината. Драйверите са модули към ядрото. Тоест, не зависят от дистрибуцията. Ядрото си е ядро. Вече друг въпрос как във всяка дистрибуция кои модули са компилирани предварително. После, с всяка нова версия на ядрото броя на модулите за различни устройства се увеличава. Още по друг въпрос е политиката на дистрибутостроителите дали ще вкарват бинарни (без код, собственически драйвери).
Всъщност не е точно така. Повечето дистрибуцийки слагат всякакви "лайна" във формата на поправки, което понякога води до много хубави проблеми - така един драйвър понякога не работи навсякъде. Още повече, че АПИ-то на ядрото толкова се променя, че модулите за различни минорни версии понякога не тръгват. Весели празници(да продължават  ;D ;D )
8  Програмиране / Общ форум / Re: C++ Editor/compilator -: Nov 21, 2008, 09:46
http://linux.die.net/man/3/getch
http://linux.die.net/man/3/curs_clear

ЕДИТ: сега видях, че искаш да е portable - в такъв случай може би http://pdcurses.sourceforge.net/ е по добрия вариант(по голямата част от API-то трябва да е същото. Винаги обаче можеш да си напишеш твоя импелементация на clear, която да върви на платформите ако не искаш да линкваш цяла библиотека.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: На гол тумбак чифте пищови -: Nov 20, 2008, 21:20
Не разбрах какво ви пречат въпросните игри - просто превключвам(и то като се има колко често гледам телевизия). Яко е все пак, че ви пука и си нямате друга работа.
10  Нетехнически теми / Коментар / Re: Министерството на външните работи на ГДР минава на лайнъкс -: Nov 05, 2008, 17:41
Изобщо не мисля, че сме нормални!
Нормалните отдавна вече са в чужбина.
....
Съжалявам, че още има хора с това мислене. Страната е достатъчно богата, за да ти предложи благата, от които имаш нужда стига да можеш да си ги набавиш.

Интересно е как всеки говори, че правителството не се стреми да мине към отворени решения, но никой не може да представи фирма, която да се заеме с пренаписването и поддържането на сегашната база.
11  Програмиране / Общ форум / Re: Threads or Processes -: Nov 02, 2008, 23:38
И в 2.6 и в 2.4 (доколкото си спомням и в 2.2) ядрото не прави разлика между процеси и нишки. Та лекторът е говорил глупости. :)
Яко :). А аз си помислих, че това което съм чел са били глупости :).
12  Програмиране / Общ форум / Re: Threads or Processes -: Nov 02, 2008, 22:57
http://openfest.org/program2008
15:00 - 15:45    Barriers for scaling systems
13  Програмиране / Общ форум / Re: Threads or Processes -: Nov 02, 2008, 21:18
Интересното е, че той го твърдеше супер сериозно и даже показа снимка на 7-8 процесорна машина в top, на която само единият беше натоверен до 100% от mysql заявка :). Благодаря за отговорите.
14  Програмиране / Общ форум / Threads or Processes -: Nov 02, 2008, 20:18
Днес на OpenFest-a беше засегната темата за паралелното програмиране и по специално неща като OpenMP. Интересното е, че лектора през цялото време твърдеше, че ако се ползват нишки и процесорите са повече от 2(това каза, че е частен случай) и се стартира нова нишка тя няма да се поеме от свободното ядро. Искам някой по - запознат да каже дали това е така, защото няколко започнаха да задават въпроси в тази насока и лектора каза, че не е гледал кода за 2.6 ядрата. Въпроса е дали могат да се използват ресурсите пълнеценно без да форкват отделни процеси, а само нишки. Не говорим за синхронизация/репликации по мрежите, а само на една машина.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Slackware + kde 3.5.10 -: Oct 24, 2008, 00:42
Мисля, че имаше нещо като slapt-get, потърси из нета. Но понеже ми е любопитно - каква хипер, мега, упер яка функционалност си хареса в 3.5.10, която я няма в 3.5.9, та искаш да минеш през процеса ?



Страници: [1] 2 3 ... 30