Покажи Публикации - ЗевсБг
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 78
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Подписване (+ щампа) на pdf с ел. подпис -: Jul 14, 2021, 20:42
За Андроид ползвам Xodo. Acrobat не може, но Xodo слага готов електронен подпис. И понякога точно в движение трябва да го направя. Аз с писалка съм го правил, няма да се мъча с електронни изгъзици.
2  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение -: Jul 09, 2021, 14:09
*
3  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение -: Jul 09, 2021, 13:54
   Еми това е парадокса. Например ползваме Makita, акумолаторните са супер, но ударните перфоратори не са качествени. Същата ситуация с американските Milwaukee. Казвам на шефа - купете Bosch, да не се мъчиме. Купува. Еми тотално различна машина. То е мислено на работника да му е добре. Та така за немското качество. Аз тук си открих и пооправих мои си принципни грешки, за които не съм и подозирал. Германците ми ги показаха. За това съм благодарен. Така ми е по добре.

За турците, в Хановер, колегата ми казва - е виждаш ли го тоя, ние търчим, вършим работа, а тоя продава наркотици на децата в училище. И всичко е завъртяно с полицията, та до парламента. Ако имаш проблем, от полицията ти казват -  ооо това е за юрист работа. Не за нас. Полицията само обикаля , и гледа. В големите градове не смеят колите за 3 минути, да ги оставят отключени. В малките градчета не е така, спокойно е. Ама правят застраховки. Страх ги е. Пътуваме с един гарманец с малка кола. (тука колите са принципно малки, и икономични, не като в България, щото само сметки правят), и един турчин с огромен мерцедес челно срещу нас, целенасочено, и в последният момент прави маневра, и се разминаваме на една боя разтояние. Германеца започва да удря пр кормилото, и ми вика - "е кажи ми, кажи, как да ги обичам..."

А когато съм с колело, германеца отива почти на отсрещния бордюр, когато ме изпреварва. Автобусите също. Някой път ме чакат от 150 метра, и ми кимат поздравително. Правят си път едни на други. Дори, и много да закъсняват за някъде.

Пътуваме със служебната кола. Тука улиците са тесни, и трябва единия да се скрие зад някоя кола, за да направи път на другия. Срещу нас германец със огромен "самолет" с вертикално излитане. Спира , и ни прави път. Той обаче не знае, че ние сме свършили по рано, и се возим за кеф. Та ние му правим път. От отсреща той обаче настоява...Накрая се разминаваме .....то са едни усмивки, то е поздрав с глава, то е едно хубаво настроение....Контраст тотален, с нашия манталитет.

Минаваме покрай затвора, е, вика тия ядат супа, второ, трето, ние ядем сандвичи, дето сами сме ги приготвили от вечерта. Няма като в България , отиваш, и хапваш поне елна супа на обяд. Веригите за бързо хранене са некачественни.

 Имат си много постижения, но и много лоши неща. Това е една бавно умираща материално задоволена, но духовно мъртва нация. Много силно звучи, има си и своите изключения разбира се. Аз съм в малко спокойно градче. Не съм чувал за криминални неща. Усеща се спокойствие. По скоро по това прилича на комунистическите времена в България. Само, дето е ужасна скука. Уплашени, седят си в къщи. На другата крайност от италианците. Там в Италия сега били един върху друг.

Като цяло са умряла работа. Старото поколение е в ужас от нещата с младите.

На шева на брат му жената работи като психолог с деца от проблемни семейства. Минимум 80% от проблемите с децата са - използват компютър. По специално компютърните игри. Замислете се за това. Компютърът в съвремието е екстремно опасен.

О, да не забравя, купих си LG V 60 , след 3 седмици четене в нета. Тотално различен. Имах 3 години флагман на Самсунг. Звука, нищо общо, Отделна звукова архитектура като в скъп плеър, с мощен изход. Даже малки колонки си слушам на тихо. Дисплеят -след 5 часа четене няма умора на очите. Със Самсунга за 30 минути ми се палеха очите. Картината е като хартия на слънчева светлина. В нета много хора знаят за звука, но не могат да преценят дисплея.

Такова нещо от Ябълка, и Самсунг , и след 10 годмни няма да направят. Обаче LG обяви, че спира производството. Тези, които  имат някой от  V серията са в ужас за в бъдеще.


На времето в техникум Попов имаше страхотни даскали. Това беше любимото ми хоби 'да ходя на училище. Че даже трябваше да подготвям лекции за съучениците. И на тема звук даже, спомням си , че обяснявах, как работят Dolby A, и Dolby B.

Малко култура -- имаше една Светла, и след края на някакъв час, аз съм на първият чин, прикляква бавно, на нивото на чина, усмихва се, примигва няколко пъти с дългите си мигли, и с постепенно с увеличаване на налягането издухва прахта и остатъците от остренето на молива. Добър сценарий за видеоклип към някаква песен. Аз съм режисъор по образование.

Тая техника е прах. Много добре еротично казано)))))))

Техника без култура е голямо нищо. Това германците трябва да си го напишат на черният фон на държавният флаг.

)
4  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение -: Jul 09, 2021, 00:18
Привет на Огъня,

 в същност тоя малък чаршаф е и отговорът ми по темата за световното правителство. Всяко зло за добро, докато човечеството не потърси , и си научи уроците. Засега пълен провал на планетарно ниво.
5  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение -: Jul 08, 2021, 23:44
Пиша от Германия. Дипломата ми от техникум Попов се приема положително от фирмата в която работя. Но не се признава. В същото време германците работят по примитивни технологии. Мислят си, че са нещо. Но всъщност са много примитивни с материалистически мироглед. От друга страна се отнасят едни с други с подобаваща културна етикеция. Това ми харесва. Но не  спазват предписанията на фирма Würt например за работа с електроинструменти. И въобще за работа с инструменти. Работят със затъпени инструменти. Търчат бързо да свършат работа на клиента без оглед на опазване на собственото си здраве. Старите майстори действително работят за качествен краен резултат. Но всички много неефективно. Измислих 3 пъти по бърз, лесен, и неувреждащ. толкова здравето  метод на работа, без дори опит от колегите за експеримент. Шефът икономисва от филтърни торби в професионалните прахосмукачки - германците работят без тях, боклукът се събира в корпусът на прахосмукачката, блокира , задръства, и унищожава изходящият филтър. Разкапва и машината. Колегите от другите фирми също работят със затъпени от години инструменти. Пълно е с колеги, които дори не отварят прозорците, когато вдигат ужасен прах с машините. Смятат , че е много подходящо да се отворят - открехнат малоумното понятие пластмасова дограма отгоре. Много са горди, че са свършили работа ултра бързо, макар че след 3 дена са на очен лекар, заради възпаление на очите от прах.
Много са горди с германските си сертификати, валидни в цял свят. Смятат, че като са научили елементарната схема на типично електро табло за апартамент, вече са велики професионалисти. В същотото време не могат да преценят, че  от Ситроен на служебните коли по идиотски начин изключват захранването на автомобила след 5 минути, когато двигателят не работи, за да не се скапвал акумолаторът. Което означава, че и законът на Ом не знаят. За да пуснат отделен кабел през предпазител до шибаното радио, дето дърпа милиампери. Казат -това е да предпази акумолаторът от скапване. Просто припалват двигателя за още 5 минути музика.

Както на хората в България слабо им минава през акъла, че капитализмът е АБСОЛЮТЕН боклук, и ако не са правилата на дойче парламентът, които се спазват, (например социалната сфера) а не, като в България бла бла, ще са по зле и от нас. Селото е унищожено, произодството е изнесено в Китай. Германките не щат да раждат. Те са пасивни. По принцип няма работа, освен на идиотския строителен, или ремонтно строителен обект. Обаче има работа за Линукс програмисти. Турците се плодят като зайци, и някой ден ще искат автономия. Синът на хазяина работи във Volkswagen - 80% от работниците са турци. Ама от свръх информираност май не го знаете. Във радиологичният център, където ходих за магнитен резонанс лекуващите лекари са грък, руснак, сестрите са туркини, германките са на рецепцията. Братът на шефа - "Какво си мислите вие от източна Европа, като дойдете - че Германия е.....(търси подходящата дума. - аз - Мерцедес!) ...той - точно така - Мерцедес - не е Мерцедес!!!  "

Капитализмът е боклук - първо унищожи нечуваният сталинов ръст 30%, и втората икономика след САЩ , със намаляване на цените, и увеличаване на заплатите всяка година. /1953 година/...(учете История, но не в университета, и медиите на Изток, и Запад от 70 години, защото всичко е лъжа) чрез корумпирания Хрушчов, и следващите уж комунисти, сега капиталисти, и парвеню. Но сега ще унищожи сам себе си. Внучето на хазяина няма с кой да си играе. Утре тези хубави немски къщи ще ги изкупят турците, вече са накупили доста. Младите германци работят по шаблон, на бързи реакции без мисъл , и анализ, точно като в компютърните игри (те са затова, да създават роби , идиоти на капиталистите - не е сложно). Без грижа за качество. Те казват - ние сме компютърно поколение. Културата отдавна е ликвидирана още от училище, и после. Традиционната култура още по отдавна. Медиите са като в България боклук. Старите гарманци с носталгия си спомнят отминали културни времена, с празници, и човешки емоции.
6  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Петстотната тема за религии и др. неща -: Dec 24, 2019, 00:09
Колко сте сложни, и объркващи. Ще Ви прасна гордиевия Ви възел. Прочетете "Моята молитва" на Ботев. Също и Вазов има на тази тема. Четете класиците, Запада по назад. Християнските свещеници са много интелигентни, но лесно преодолими. Християнството е изкривеното учение на Христос, идването на който е подготвено от така нареченото" Езичество. Обаче, си спомнете, че Европейското Възраждане е връщане към древните корени преди християнството. Сега е средновековна тъма, и мрак. Върнете се към Себе си. Към древните Народни традиции. Не се оправдавате, че са изчезнали. Те са живият Код на Душата, и Духът Ви. Препрограмирайте се!!! Сега е Бог Коледа. Потърсете корените си. Християнството ги е отрязало. Нищо, че най отгоре е Христос. Който не знае древността, нищо не знае.

Бог се роди Коледо!!!

П. С. Някой да ни Светне Моля, в резюме - каква е тази работа с троичен код във програмирането. Благодаря!!!
7  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Петстотната тема за религии и др. неща -: Dec 24, 2019, 00:04
Колко сте сложни, и объркващи. Ще Ви прасна гордиевия Ви възел. Прочетете "Моята молитва" на Ботев. Също и Вазов има на тази тема. Четете класиците, Запада по назад. Християнските свещеници са много интелигентни, но лесно преодолими. Християнството е изкривеното учение на Христос, идването на който е подготвено от така нареченото "Езичество". Обаче, си спомнете, че Европейското Възраждане е връщане към древните корени преди християнството. Сега е средновековна тъма, и мрак. Върнете се към Себе си. Към древните Народни традиции. Не се оправдавайте, че са изчезнали. Те са живият Код на Душата, и Духът Ви. Препрограмирайте се!!! Сега е Бог Коледа. Потърсете корените си. Християнството ги е отрязало. Нищо, че най отгоре е Христос. Който не знае древността, нищо не знае.

Бог се роди Коледо!!! Да Сте живи и здрави!!!

П. С. Някой да ни Светне Моля, в резюме - каква е тази работа с троичен код във програмирането. Благодаря!!!
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Mar 06, 2019, 01:11
Благодаря на makeme и go_fire за вниманието!

    То си имало проверка на правописа  в Хрома. Занимавам се от 4 месеца със Славянско "Езичество". Във първи клас бях прочел Старогръцки легенди и митове на Кун, във втори-Илиада,  трети Одисея, в четвърти Махабхарата, (проверката подчерта Махабхарата с червено ха ха), в пети-Рамаяна с ядрените войни, че и спорих по фактологиите  с възрастните. После Библия, малко Старият Фалшификат, Кастанеда целият, Коранът, Книга на Мъртвите на Древният Египет и т.н....

   Абе няква основа имам...

   Във бившият СССР Езичеството е в сериозен подем-казват му Родноверие. Има и Народное Славянское Радио , и други, не, че кой знай какво, ама все пак...

#EXTINF:0,Народное Славянское радио 32kbps [laradiofm.com]
http://s5.radioboss.fm:8203/stream/3/
#EXTINF:1,Народное Славянское радио 64kbps [laradiofm.com]
http://s5.radioboss.fm:8203/stream/2/
#EXTINF:2,Народное Славянское радио 128kbps [laradiofm.com]
http://s5.radioboss.fm:8203/stream/1/
     
       Тва за VLC то...

     няма реклама,  като в соца, рядко и българска музика пускат...

      Различните Богове-почти пълен аналог на Тракийските...инфото през Яндекс....

   Та изчаках 2 месеца да ми улегнат нещата да не бързам...

   

    Еми разбира се-основният проблем на човечеството е Робското Съзнание......Християнството-което няма нищо общо със учението на Христос...

     Защото Христос никъде не казва-вие сте роби-даже напротив-"вашата свобода е скъпо купена" като смисъл

    ми има си Библии онлайн, може да си търсите по думи...

    Та Християнството  промива мозъци от цяла вечност-"Вие сте Роби Божии"


      Та човечеството представлява жалко робско стадо-това в Германия за германците от германци даже чух, макар, че там християнството вече е мъртво-има няма 10-20 бабички в катедралите...

     Пък тука-соца си беше едно Езичество според моя анализ, права беше учителката за грозните разкривени икони, нали и Европейското Възраждане, Боянската църква....

Но Кръстът във разновидности функционира като Мощен защитен знак още от първобитните общества

     Но Кръстът в Християнството има за функция на култ към Смъртта, и нищото-ако беше убит Христос с автомат Калашников-той щеше-автоматът да е на иконите....
  
Относно Христос-лекува не кръстът, а Възкресението-съсредоточаването върху него-така опуках мощен грип, дето хората по два антибиотика пият по десет дена.

    Но същият ефект има съсредоточаването върху системата на Върховният Бог-оказва се , че нашите пра-пра-прадеди преди Християнството са вярвали във Върховен Бог, а Йехова е един технологичен престъпен извънземен.

   А Християнството е Чудовищна Лъжа - А погано вороньё нам подсунуло враньё- Дори Баба Яга не е никаква Баба Яга, а е Високо Технологична Летяща Богиня Ягиня подготвяла Посветени....и т.н...
 
   Хм...че неслучайно нянята на Пушкин е завършила в Москва, и Сорбоната, и е била посветена във Ведическото Езичество-точно затова Пушкин е Пушкин-тоест Гений-Тоест-във произведенията Му има концентрирана информация, която простосмъртните (непосветените) не "Виждат"...

    Но който иска-може да се посвещава...

     Относно кръстът-езическите сайтове през Яндекс, че много дълго, оказва се, че като се кръстите си правите петолъчка.

Е-и на тях им намирам мана на някои разклонения-то хубаво се разкръстват, но защо да се отричат и от Христос-нали се кефят на Христос, че разобличил слугите на Йехова.......

      Проблемът е, че като Ви Кръстят-а това е сложна технология-особено в съзнателна възраст Ви блокират Космонета със Вселената, и Ви привързват в Локална Мрежа на Християнският Егрегор-тоест всичките Ви USB, Lan, 3.5 мм са Ви блокирани-това е функцията на батюшките-които иначе са били толкова време най-учените хора-за да Ви манипулират с полуистини.

   А Християнският Егрегор се храни със страданията.

   Личен опит-ако почине Баща Ви, Майка Ви, после нейната сестра-всичките обреди, и манипулации посветени на мъртвите имат като следствие прекъсване на всякаква връзка с тази, този, която, който ви е създал, отгледал, и дундуркал даже като роднина.

   Виждате ли, колко малко знаем....

    Когато се върнах към "Eзичеството", и окончателно изхвърлих Християнството, получих рязко усещане, че никой не е умрял, а просто е някъде другаде. И мъката изчезна почти.

     Рязко се въстанови "Художественото Виждане"-по образование съм и кино и тв. оператор, и режисьор...

    Та тотално "Видях", че Християнството е Смърт, а ученик на Христос е нещо съвсем друго.

     Защо Ви пиша това, защото щом човечеството са роби, с изключение на някакъв нищожен процент, някои от тях с мислене на "Линуксджии" - Конспирация съвсем естествено Има. Ако изчезнат робите, и конспирацията автоматично си отива заедно с тях.

     Дадох ви Безкрайна по обем Информация-Тя е, която управлява Всичката Соуфтерия и Железария-Оправяйте се....))))))))))))))))))))

   

ПП. Гледах документален филм с участието на много космонавти, летци, научни сътрудници-преки свидетелства от тях.....Друго- Рузвелт звъни на Сталин, че имат много загуби на военни самолети от извънземните. И двете страни имат огромни структури за изучаване, и взаимодействие с тях. Цялата система американски масмедии е впрегната като единен юмрук за осмиване на слуховете, за мащабно потушаване на общественото мнение. Точно същият модел е откопиран, и пуснат в действие в СССР. Взеха да се появяват данни за участие на НЛО в бойните действия срещу Вермахта по време на сраженията във войната.

     Както компютърът не е Уиндоус, така и компютрите  са на Боговете, и от никоя империя нищо не зависи, а светът живее в илюзии за някакво там  могъщество на някакви там всесилни.....хора....
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Съществува ли наистина Тайно световно правителство? -: Feb 25, 2019, 00:16
Здравейте всички,

   Ще ми обясните ли само, как успявате да пишете тези безкрайни фермани без печатни грешки. По цял ден това ли правите. Направо ви се възхищавам на всичките. Не, че допуснах грешка сега, но това са само три реда. Благодаря предварително.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Nov 22, 2018, 18:15
   Даваха и петрол на символични цени, че и да го продаваме за валута, която би трябвало да е за нуждите на индустрията уж... Като Живков държавник надали скоро ще имаме...

Имаше хора, нищо не разбиращи, твърдяха, че руските гълабарници дават по добра картина от западните тогава, аз бях съгласен с тях, но само при добра настройка.

    С даскалицата от телевизионни, и компютърни технологии спореме, че системата СЕКАМ, е по-добра според мен, макар, че във всички учебници пишеше обратното.

   Един и същ мач по немската RTL се виждаше по-лошо от руската телевизия на СЕКАМ на западен телевизор, аз спорях, че картината беше по-добра на СЕКАМ, защото вярвах на очите си, (тогава се занимавах с фотография), какво, като в учебниците пише обратното-много важно...
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Nov 22, 2018, 16:29
Щото живеехте на кредит. Като дойде време да се плаща и увиснахте.

      Тава е долна империалистическа лъжа, дето промиваха мозъци, и заблуждаваха хората, материали в мрежата колкото щеш. Сега дългът е много по-голям. Аз не съм компетентен по въпроса.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Nov 22, 2018, 16:27
И всеки Петък - съветски филми и информационната емисия ВРЕМЯ.

     Сега-100 % дезинформация, псевдокултура, и лъжи по почти всички медии. Хората изхвърлят телевизорите.
 
    И безкрайни празници по същото време (в Петък), и не можеше да се спи от тях в панелните комплекси до 12-03 часа-сега-гробница
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Nov 22, 2018, 15:58
     За генератора на Тесла-дори и някой да пусне работещ модел, при хиляди постове за фалшив генератор в интернет-технологията е заглушена-това е нарочно. За да няма Прогрес. Това е Западната Цивилизация.

      Понеже съм се занимавал с високи напрежения, от практиката поне теоретично това е възможно при наличие на определени материали.

     За правия текст-не се впечатлявам. Само, че не съм  нападал лично. Това е важно.  Извинявам се, ако съм разбран погрешно. Имах в предвид, че народът е прост като преобладаващо мнозинство.

    Едно време Комунистите 45 години се мъчеха да го култивират. Дойде демокрацията , и огромната част от него се чалгализира. И възкръстна Бай Ганьо. И се върнахме в първобитното общество.

Никога Западните политици *(не западната интелигенция и хора) няма да допуснат развита България-тя трябва да е примитивна, и съсипана по техния сценарии !!!

А източните политици. Те какво ни дадоха ?
Когато Апостола на свободата желаеше "Чиста и Сята Република" източния политик ни направи монархия.
После последния монарх се съюзи с хитлер и обяви война на Америка.

Какво повече ?

     През времето на "Комунизма" имаше индустрия и държава, макар и технологично по-назад от западните държави. Сега нямаме нищо. България е гробница, и държава не съществува.

      1-През времето на "Комунизма"-сръбската кафанска музика (не народната) беше забранена (праобраза на чалгата, но не толкова долна)

      2-Най много поп изпълнители, и песни на човек от населението  планетарен мащаб-сега има чалга, но не и изкуство

      3-Най известните албуми на западни изпълнители-в специализирани предавания по БНР-сега има чалга

      4-Всички западни филми ги гледахме за 35 стотинки
 
      5-Висшето образование беше безплатно, сега е платено

      6-Понеделник веднъж в месеца гледахме Английски Кралски Театър

      7-Имаше завидна киноиндустрия

     и така до безкрай...
   
       Сега нямаме нищо. България е гробница, и държава не съществува.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Nov 21, 2018, 11:08
  Оти всичко е политика, и захранванията са продукт на това....горкия jet

    Обаче Любовта ще спаси Света-със Изпъчени Гърди, не като сънародничките ни-чалга-порноактриси, или сънародниците ни-мутророби с остригани робски-затворнически глави...

   Това е Захранането ;)

   Или стил Никола Тесла-той като майстор на Захранването, цял живот си е играл Момчето, ама пак от Любов, та затова са му спускали от Горе технологиите по самите му утвърждения [_]3
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Изчезва ли капитализмът? -: Nov 21, 2018, 10:01
От бръщолевенето ти нищо не се разбира освен, че сме заблудени (ама не ясно в какво).

    Какво не можа да разбереш, че американцие си напазаруваха "комунистите" преди 29 години?
     Ти ли не можеш да разбереш-дето разбираш от компютри много повече от мен?

 Никога Западните политици *(не западната интелигенция и хора) няма да допуснат развита България-тя трябва да е примитивна, и съсипана по техния сценарии !!!

    Къде са тръгнали сънародниците да блеят по капитализма, като разрушиха индустрията, и всичко?

    Какъв капитализъм без индустрия??????   за другото да не говорим

    Все едно да разрушиш всичко в къщата си, и да чакаш аз да дойда у вас, за да правя инвестиции.

    Ще ми дадеш едната стая, да правя бизнес, или да я дам под наем, и с тия мизерни пари, които ще ти дам, да правиш ремонт на собственото ти жилище

   И колкото и сънародниците да са Западноориентирани, ще си останат без държава, докато България е със Запада (Русия още не е станала, там няма, и няма да има капитализъм, но има оръжейна индустрия много пред Запада)

     Тук мозъците са все още промити от Западна Пропаганда

     Холандците били казали, че ако дойдат на земята на Кремиковци, ще изкарат от лалетата повече пари-градски легенди.

     Малоумният пример с оценките, дето на всички студенти били еднакви, само че комунизмът не е това-еднакви пари за всички

     Комунизмът е това-германката в Германия изпъчи циците, че станаха три пъти по-големи, и ми каза- в Германия висшето Образование е  безплатно!!!

    Когато бях няколко пъти на доктор, не съм дал един цент за прегледи, и манипулации

     Ето това е КОМУНИЗМЪТ

      Сега разбра ли?
Страници: [1] 2 3 ... 78