Автор Тема: X server???  (Прочетена 3671 пъти)

thc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 184
  • Distribution: FreeBSD
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
    • WWW
X server???
« -: Oct 28, 2003, 16:05 »
Niakoi moje li da mi kaje kak se puska po tochno grafichnata sreda pod Slackware 9.1??zashtoto kato se opitam da ia startiram ruchno s X ekrana mmi stava sharen i vijdam kursora na mishkata kato edno x-che i nishto poveche a kato se opitam da pusna programa koiato polzva grafichna sreda (napr. konqueror) mi kazva che ne moje da se konektne kum X servera ili neshto podobno '<img'>
molia vi pomognete?
Активен

CS & WoW players click here

ivanatora

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 658
  • Distribution: Ubuntu 10.04
  • Window Manager: Fluxbox
    • Профил
    • WWW
X server???
« Отговор #1 -: Oct 28, 2003, 19:00 »
Пусни startx и кажи какво ти дава.. по-важни са редовете с (E) и (W). Пробвай също така и kdm и gdm. А сигурен ли си че си конфигурирал XFree?
Активен

Knopper

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 38
    • Профил
    • WWW
X server???
« Отговор #2 -: Oct 28, 2003, 20:21 »
Аз пък имам проблем с Х и мишката. Стартираше се нормално, докато изведнъж при boot започна да показва съобщението "/dev/psaux Device or resource busy" и съответно Cannot initialize core devices, no pointer и не може да се включи. Преди това като работеше правих промени по /etc/X11/XF86Config за да ми заработи и scroll-a, не проработи, но пък Х пак си се включваше. След още един два рестарта започна да се появява това съобщение, връщах старите настройки, но отказва. Това под Slackware 9.1, но същото ми се случи и с RedHat 9.0- там пък без изобщо да правя промени по конфигурационния файл на Х. Интересното е, че като избера от ЛИЛО ядрото vmlinuz, а не 2.4.22 тръгва Х. Някой може ли да помогне?
Активен

По-добре да не кажеш нищо, отколкото да кажеш нищо...

marko

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
X server???
« Отговор #3 -: Oct 28, 2003, 23:25 »
Незнам дали си си конфигурирал X сървъра, ако неси може да ти трагва само със стандартни драйвери. Копирай си за секи случаи /etc/X11/XF86Config, след това напиши X -configure, ще ти създаде конфиг фаил в /root, копирай го в /etc/X11/XF86Config, после пробваи да пуснеш X със startkde, ако ти е default, има една програмка ако не греша се казва kxconfig и от там със мишката можеш да си настроиш X-a.
Поздрави .... '<img'>
Активен