Ами тия прости селяни дето ни управляват малко не ми се връзва как така все умни, образовани хора, които ги интересува бъдещето на страната ги избират
А за сделките с Майкрософт нещата са според мен много прости. Тези от които зависят нещата не се налага да са компетентни технически лица (би било дори грешно да са такива според мен). Това са хора, на които се налага да могат да носят отговорност и които да могат да оправдават постъпките си в името на обществения интерес. Сега не искам да ме разбирате грешно, но повечето технически компетентни хора нямат топки да поемат отговорност за решения, от които зависи съдбата на страната ни. Примерно аз си признавам, че не бих могъл да понеса такава отговорност. Така че от мене може евентуално и да излезе компетентно техническо лице (съмнително ехех), но никога няма да излезе добър мениджър, поне не и докато съм на сегашния си акъл.
Обаче некадърността и селянията е проблем. Селяния в смисъл не липса на обноски, култура и естетически възприятия, а в смисъл че подобно на селяните теб те интересува само своето парче земя, твоята реколта там и грам не те интересува какво става с останалия свят, един вид да се възприема като ограничен мироглед.
Когато един такъв от една страна некадърен, от друга селянин стане мениджър (явно поради липса на по-добър кандидат) идват проблемите. На човека грам не му пука дали държавната администрация ще профитира като цяло стига неговата комисионна да е достатъчно дебела и сигурна.
А на всички особено интелигентни, умни и в никакъв случай тесногръди избиратели, това не им дреме изобщо. Може да има там някакви маргинали, които крякат. Те с това крякане само вредят в интерес на истината, защото все повече затвърждават имиджа си на маргинали. Вместо да се концентрират в посока да обучават останалите, те врякат и крякат и дори по някакъв малоумен начин извличат позитиви в смисъл че маргиналният им характер се затвърждава с това, а те явно обичат да се изживяват като ненормалници и локални mirror-и на RMS.
Така че това е проблема според мен - обществото като цяло. На никой не му дреме за общата картинка щом плюскането, шоуто, ракията и т.н. му е уредено. Това веднага бие на очи веднага като видиш одрасканите фасади, колите паркирани в градинки, боклуците навсякъде, както и разни феномени, които очевидно противоречат на законодателството.