Доста мнения, не съм очаквал такъв интерес.
Благодаря на всички, а сега моите реплики:
@balaban: съгласен съм, няма как да съм сигурен, но аз не търся 100%, примерно и 77 са достатъчни ;-)
@sisosiso: бележник и моливче са перфектната система само ако информацията която си записал, е криптирана. А нещо не ми се ще, да си разшифровам графика 5 мин... Иначе, благодаря положителните мнения за iPh0ne се трупат.
@dejuren: Да, някакъв Linux телефон ми се ще, разглеждах днес Sailfish - Jolla са си поставили големи цели, дано е говото по-бързо - ще ми се да ръчкам
@jet: Това ми се струва удобно, само ако имаш Лаптоп, а идеята ме е да преносимо устройството.
@villynull: неприятна история - това са гадните реклами и кеширане и следене на потенциални клиенти, гледат как да те направят потребител гадовете :/
@laskov: и аз имам един, ама е толкова прост, че не става и телефонни номера да пазя лесно
Raspberry Pi може, ама трябва сам да си го направя - да се добави екран, да се намери подходяща кутия, а и клавиатура ще трябва да влача..
@The_Ghost: Така, така - това изглежда много интересно, още повече, че е нещо достъпно на пазара в момента. Можеш ли да споделиш повече? Може ли да се инсталират линукс приложения, имаме ли пълен достъп до системата? Ще разгледам след малко.
@gat3way: Отдалеченият достъп ме отвежда пак до физическото устройство което ще ползвам да се свържа.. и това е проблема
Никак не ми се иска отдалечено да инсталират без мое разрешение, тъй че дроидите май отпадат.
На нокията по-горе, дали може да се подкара LUKS?
@backinblack: Мисля, че се справям малко по-добре от "едва да свързвам двата края" но въпроса предполагам е резонен, та:
Ти обичаш ли да казваш всичко на всеки? Да му споделяш кога къде си, какво ще правиш, с кого ще го правиш, колко дълго и дали ти е харесало ;-) ? Защото аз не обичам, искам личният ми живот да си е мой - аз да прецянявам какво ще споделям и с кого ще го споделям - това е цялата работа със шпиономанията.
Иначе за доверието си прав, трябва да прецениш до каква степен можеш да се довериш на някого, и правилната преценка понякога е жизненоважна. Е, аз не искам да се доверявам на големите играчи безрезервно.
@Naka: Тефтерчето ме е предавало, само когато е попадало във врага.. ама нали не съм го криптирал, мой си е проблема :-)
@Oxy: Приемам критиката.
@dilyan, b2l: разправяйте - какви проблеми имат тези устройства? и ако знаете защо Обама е престанал да го ползва - може би са му дали от специалните хандделди на специалните служби? (последното е за go_fire)