Автор Тема: ТВ+Интернет=ББ*  (Прочетена 14199 пъти)

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6178
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #15 -: Jun 28, 2014, 21:32 »
Не обичам телевизията и почти не гледам телевизия. Вечер вместо да седне човек със семейството си, да си кажат нещо, да си разкажат, как е минал деня или просто да измислят някакво забавление, се забиват половината по телевизорите, другата половина по компютрите и така с години. Отврат.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #16 -: Jun 29, 2014, 11:09 »
Четири килобайта, ние не сме ли от вторият тип брат? И така, какво ни различава от телевизионерите? Че нашето е интерактивно и внасяме някаква, макар минимална, но мисъл? А те са само потребители?
Не съм убеден, че всички хора спят. Виждам много будни сред гледащите телевизия. Но ссъщо така виждам как тези същите будни са успешно изманипулирани по дадени въпроси. И то не е само от неразбиране. Просто не се осещаш как става.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #17 -: Jun 29, 2014, 12:53 »
Аз си спомням като гледах Zeitgeist за пръв път. Всички много ми го хвалиха тогава и накрая ми писна и се събрахме с едни аверчета и го изгледахме, доста напушени. През повечето време се чудих защо трябва да ми представят каквото и да било по такъв начин и малкото ми вербални реакции бяха предимно "wtf".  След като го изгледах се опитах да го резюмирам, за да обобщим опорните точки така да се каже, винаги така правя след като гледам нещо. С голям ужас установих че не помня половината филм. Реших да попитам останалите, обаче те бяха изпаднали в някакво просветление и трябваше да ходя да взема бири, защото нещата опасно отиваха в посока малоумни разговори цяла вечер.

Реших че е от наркотиците и трябва да повторя експеримента на трезва глава. Изгледах го много внимателно, даже на моменти превъртах назад и пак пусках, за да съм сигурен че са имали предвид точно това. Гледах, гледах, гледах, разсъждавах...и пак не разбрах каква е идеята. Тия пичове ти говорят някакви пределно ясни неща - като например да ти обяснят колко сходни елементи имало в различните религии и каква глупост е религията по принцип. После се опитваха да ми обяснят как работи фракционния резерв и банковата система, което не е като да не съм чел преди. Това, което така и не разбрах е защо им трябваше да озвучават цялата работа толкова малоумно, защо им трябваше да разказват всичко това с шамански глас и защо им бяха безумно тъпите визуализации. След което се присетих за разни видеа дето съм гледал за неорелигиозните тъпизми - там чакрите, вибрациите и астралните проекции и изведнъж всичко ми се изясни. Хората просто искат да си направят нова религия, мистика плюс конспирация равно на духовно израстване.

И ми стана доста смешно. В смисъл чрез промиване на мозъци с тъпизми постигаме духовно извисяване и освобождаване от промиването на мозъци с тъпизми. Впоследствие разбрах че тия пичове си имали community и се събирали да си споделят духовното израстване и освобождаването от мозъчния контрол. Всичко това ми напомни на един разказ на Кърт Вонегът (ако не се лъжа) който се разправяше за гуруто на трансцеденталната медитация от Индия, който мистериозно бил много добре приет в западния свят, а не в родината си Индия, понеже умело вмъквал политически и икономически теми в проповедите си за ползите от трансцеденталната медитация и последните добре се вписвали в таргета му - скучаещи upper middle class WASP пичове, търсещи отговори защо така добре познатия им свят се разпадал.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6178
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #18 -: Jun 29, 2014, 13:32 »
Колкото до моето гледане на Zeitgeist, беше си на трезво. Честно казано малко поизтръпнах, защото колкото и да знаех, че религията е манипулативна схема за масите, простотата, с която са го направили ма стресна. За банковата система дотогава не занех нищо. Обясненията също ме стреснаха. Дотогава се осланях на собствените си сетива и каквото там притежавам, но след гледането на филма, започнах да ровя за инфо и навсякъде обясняваха едно и също. Спрях. Света още преди това ме беше отвратил, също и глупавото човечество. По-добре човек да си съсредоточава вниманието към позитивни неща. Сега който и да ми говори нещо, каквото и да ми говори, ми е все тая. Не слушам. Някой беше казал, че по делата ще ги познаят. Там е реалността. Каквото и да се говори, действията разкриват замисъла, мотиви, щения и каквото там. Понеже се спомена църквата, защо като са толкова богати, не помагат на хората в Африка да не измират от глад и жажда или от болести?! Не че питам. Инсталирането на съоръжение, което е способно да улови влага от въздуха и да я превърне във годно за пиене състояние и способно да превърне около тон вода на ден струваше преди години около един милион долара. Един тон е много питейна вода, много. Нищо не се прави. Затова ми е смешно като се събират със десетки хиляди на оня тъп площат и благоговеят пред оня измамник папата и чакат да им помаха с ръка. Айде моля. За мен повечето хора са глупаци. Убеждавал съм се толкова пъти. Тъпи овце, които не заслужават нищо друго освен да пасат и да ги водят за носа. Защото това искат. Докато има трева, да си напълнят търбусите и кошарка, да се приберат на топло няма да се огледат около себе си и да видят какво става със света. Факто е, че цивилизацията е стигнала, където е, заради общите усилия на хора сдружени от общи цели и интереси. Стружени. Сам човек нищо не може да постигне. Иначе, за да се върви напред, са нужни задружни усилия. Но вече няма напред, всеки човек си има собствено напред и егоизма е повсевместен. Това ще ни затрие, а не друго. Егоизма.
Отплеснах се отново, но понягона ме хваща гряв към овчето мислене и поведение и пиша без да спра.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #19 -: Jun 29, 2014, 13:44 »
Гледам, че почти всички, да не кажа всички нови телевизори имат вграден Интернет. Уж за гледане на YouTube и не знам още какво. Само дето обратната връзка по Интернет дава широки възможности за мониторинг на природонаселението от съответните пийпълметрични организации (като НСА например).

Въпросът ми е има ли начин да се хакне телевизора така, че дори и да не си имал глупостта да си настроиш връзката с Интернет, да се свърже по някакъв начин и да изпраща данни? Не че ще е много необходимо, щото съм сигурен, че повечето сами ще се вържат към Интенет, без някой да ги моли или глобява.  >:D

А защо трябва да хакваш телевизора? Как стига internet-a до него?
Активен

the lamer's team honourable member

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #20 -: Jun 29, 2014, 14:58 »
Ако си спомням добре, първият Цайс го гледах в последната четвърт на 2006-та година и от известно време, бях минал на Сардж. Мисля туко що корпорациите бяха ударили Хфрее86 и неистово псувах, в какво говно се превръща всичко. Разбира се онова тогава, ми се струва по детски наивно пред днешната тирания.

Тогава онзи филм много ме впечатли. Още не можех да осъзная съвсем с какво ме впечатлява, трябваше ми време и да осъзная, какви послания носи. Но ми повлия. Още нямах много представа, що е то американска поп култура. Те първа щях да научавам кой е Джордж Карлин, а той да бил в зенита на кариерата си.

Още не бях се докосвал до неокомуниста Джак Фреско и още не знаех що е то конспиратор, макар вече да бях гледал едноименният филм с Мел Гибсън, който едва след като гледах отново 7-8 години по-късно (мисля излезе по кината 1997-ма, а го гледах отново миналата година), разбрах, какво всъщност иска да ми покаже.    

Минаха може би три години, излязоха още две части от филма. Започнах да понавлизам в тематиката, запознах се с Ечеверия, който започна да образова на тема, що е то това ХХI век, в който живеех, но бях пропуснал.

И на края щях да направя потресло ме откритие. В Цайсгейт не се казва нищо ново. Той е най-обикновен колаж от други по-ранни филми и идеи. При това доста грубо съшит. Интересна беше причината, защо този филм и последвали го заешки дупки и тям подобни, далеч задминаха по популярност първообразите си.

Оказва се, ние живеем в едно доста бездуховно, материалистично време. И понеже времето е такова, ние сме такива, не намираме вечните отговори на вечните въпроси. Има неща които се случват или са се случвали, но ние единствено с помощта на логиката не можем да открием защо.

И често подсъзнателно само, а ако сме по-будни, стигаме до извода, че има нещо генерално грешно, нещо не е така. Но всеки човек по някакъв път стига до този извод.

Логиката ни тегли, че щом нещо не е изначално наред, то трябва да сменим обществената система. Понеже на запад не са опитвали пътя на социализма, то точно това искат да опитат. Ние на изток знаем, че и това е задънена улица, но тъй като скоро сме правили генерална смяна, на която още не сме се наситили, не сме особено готови да правим завой назад. А и решението логично, трябва да е някъде напред, а не назад.

Но на запад има и още нещо. Те знаят или поне усещат, че са носители на цивилизацията. А днешната цивилизация носи нещастие дори на западняците. И съответно си мислят, че именно те трябва да са носител на новото. Но все пак западните хора имат нещо наречено съвест, колкото и материален да е днешният свят. И то им вменява вина. Ако ние сме просветителите, а нашето просветление носи нещастие, то ние сме виновни.

Ние не сме виновни. В това просто изречение е целият смисъл на този и другите филми. Ние не сме виновни. Затова станаха толкова популярни. Станаха популярни и на изток, защото източните хора също отказваме да признаем вина.

Не съм съгласен с Гейта, че се опитват да си изградят секта. Сектата предполага някаква духовност. А днес духовност няма. Дори филма, който обсъждаме, е дълбоко материалистичен. Той отхвърля идеята, за каквато и да е духовност.

Авторите просто са събрали най-доброто според тях и са го предложили за извинение и решение. Нито е едното, нито другото, но от тяхна гледна точка е най-доброто и няма начин да не сработи.

Също както няма как да не проработи катиначето на италианците, нищо че имат само един смотан Балотели и никакви други читави нападатели, които да вкарат. За Италия не стана за безкрайното им учудване. И това няма да стане, но те са длъжни да опитат. Но страхувам се (по-скоро се радвам), че за разлика от италианците, няма да имат този шанс. Онези си имаха мантра, която имаха възможност да опитат. Тези си имат мантра, която няма да имат възможност да опитат и така до края на света ще хленчат, че разбираш ли имали перфектното решение, но не им се позволявало да го направят.

А грешката е в самото мислене. Предоставят се глупави избори в едно и също направление.

Ние българите имаме в момента един подобен избор. Какво сме искали НАТО и ЕС или Русия? Едната страна украсява НАТО и ЕС като някаква манна, а заклеймява Русия като някакъв деградивен, чудовищен елемент. Другата ни казва, колко велика разбираш ли била РФ, а ЕС и САЩ са разграждаща отрова. Всеки обаче, който се опита да си направи и най-малкото сравнение между двете, не открива никакви разлики. В РФ се строят магистрали и има Мастеркард, в ЕС и САЩ се отнемат свободи на килограм. Нищо различно не предлагат ни едните, ни другите.

И затова и ние казваме: не сме виновни. Дай да поскачаме и да побием тъпани, че да свалим долните комунисти, дето ни набутаха Южен поток, ще ни набутат и АЕЦ 2 и Бургас-Александруполис, и не знам си още какво. Ще сложим тези дето свалихме скачайки миналата зима, барем построят още някоя магистрала и изкрънкат още някоя кинта от Европа. След още година пак ще разправяме, че не сме виновни и пак ще скачаме. 

п.п. Да се еба в икономиста, не мога да смятам. От 1997 до 2012 (2013) определено не са 7-8 години.
« Последна редакция: Jun 29, 2014, 15:24 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #21 -: Jun 29, 2014, 17:28 »
Понеже се спомена църквата, защо като са толкова богати, не помагат на хората в Африка да не измират от глад и жажда или от болести?!

Е, ти какво искаш, да се наплодим до 40 млрд. и да опоскаме/оплюскаме планетата ли? Аз викам даже да се въведе ценз за раждане на деца, а не всеки мангал с или без 5 лв в джоба да увеличава популацията и борбата за природни ресурси.  >:D Хляб няма да яде, пък ражда още клетници, хайде де!  >:(

Но вече няма напред, всеки човек си има собствено напред и егоизма е повсевместен. Това ще ни затрие, а не друго. Егоизма.

Само малко уточнение. Егоизъм не значи да не мислиш и за себе си, а да мислиш предимно или само за себе си. [_]3

А защо трябва да хакваш телевизора? Как стига internet-a до него?

Всъщност страх ме е да не би телевизора да хакне рутера.   :D  ;D
« Последна редакция: Jun 29, 2014, 17:32 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #22 -: Jun 29, 2014, 17:57 »
Е, ти какво искаш, да се наплодим до 40 млрд. и да опоскаме/оплюскаме планетата ли? Аз викам даже да се въведе ценз за раждане на деца, а не всеки мангал с или без 5 лв в джоба да увеличава популацията и борбата за природни ресурси.  >:D Хляб няма да яде, пък ражда още клетници, хайде де!  >:(

Златко останал съм с впечатление, че си човек с леви разбирания. Но това, което предложи туко що, е откровен нацизъм.

И по какъв точно ценз ще раздаваш индулгенция за раждане? И каква точно легитимация ти дава да се правиш на божество или майката природа (според това дали си вярващ или атеист)?

Знаеш ли колко гении са се родили в бедни семейства? Знаеш ли колко откровени изверги са се родили в богати, интелигентни или любящи семейства?

Ако трябва ще станем не 40, а 400 млрд. Места като пустините, най-големият остров или дори цял един континент още не са усвоени. Да не говорим, че и два от останалите могат да поемат още много население, като само единият от тях може без проблем да поеме цялата настояща световна популация.

Място за растеж на тази планета има много. И не само тя е планета. Много сме далеч от изчерпването на ресурсите.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6178
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #23 -: Jun 29, 2014, 18:27 »
Не съм нито против циганите, нито против черните, нито против жълтите. Белите сме малцинство и ако не искаме да ни затрият, трябва да внимаваме малко повече.  ;)

Между другото Марс не е толкова далеч, Луната си е цяла планета, има накъде да растем. Има друг проблем и той не е изхранването. 400 милиарда души все ще се изхранят, но толкова хора ще генерират огромно количество топлина, както и всяка дейност която извършват. Ще опечем планетата  :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #24 -: Jun 29, 2014, 18:54 »
Златко останал съм с впечатление, че си човек с леви разбирания. Но това, което предложи туко що, е откровен нацизъм.

Добре де, това беше малко преувеличено от моя страна.  ;D Аз бих оставил естествения подбор да си свърши работата. Щом раждаш гладни етиопчета, еми ще умират от глад, ти какво очакваш. Щом раждаш гладни циганчета (вече говоря за България), еми ще гладуват. А ако крадат, ще ги вкарват в затвора и ще ги убиват. Законите са си закони!
Примерно, ти ако имаш 10 деца вместо 2, мислиш ли, че ще живеят по-добре от гладните мангалчета? Ами няма. Ама си достатъчно разумен да не раждаш безогледно, нали? Е, тези, които не го владеят тоя занаят, да си носят последствията щом раждат по много деца.
Против съм да се изопачава природния ред на нещата и да се субсидират едни групи за сметка на други. Аз съм за равенство!  :)
« Последна редакция: Jun 29, 2014, 18:57 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6178
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #25 -: Jun 29, 2014, 19:30 »
Извинявай, ама това не е човешко. Няма такова нещо като естествен подбор, когато разполагаш с неимоверни ресурси, знаеш, че някъде страдат хора и не се сещаш дори, че можеш да направиш много за тях. Това, че си се родил някъде, където не ти се позволява да се образоваш, да работиш, да имаш достъп до вода, електричество, лекарства не е естествен подбор.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #26 -: Jun 29, 2014, 20:02 »
Тва па с расизма не мога да го разбера. Белите та белите, ще кажеш че европеидите са с нещо повече от всички останали. Що пък азиатците да не са по-специални, мен повече ме кефят, не са такива арогантни и червендалести. Абе някой ден най-накрая ще се омешат достатъчно добре всички и няма да има голямо значение.

Всъщност, като се замисля, има една раса, която органично не мога да понасям, не е хубаво така да се обобщава, ама няма един неин представител, който да съм виждал и да не ми е ставало някакво противно. Латиносите, най-вече ония мексиканците, ама като цяло всичките латиноси. Бахти гадната противна пасмина. Има някаква черна несправедливост на тоя свят. Трябваше мюсюлманите да са латиноси, а арабите, северноафриканците и пакистанците да са християни. Тогава щях да мразя и мюслитата като хората, пък сега като се замисля че тия латиносите повечето са и набожни християни, блях как да стане. Това е същото като да ти е донякъде криво да си православен защото онези пияндета руснаците също са православни, въобще алтава  работа.

Ама това латиносите, толкова ги ненавиждам, че като гледах Десперадо за пръв път си мечтах всичките да се съберат на едно място и американците точно в тоя момент да правят тестове с водородни бомби точно на същото място.

Най-лошото е че някой ден когато престане да има раси, всеки ще носи известен процент латино-гени. Бахти гадното. Дано да са рецесивни, всичките.


P.S аааааа супер, холандците току-що потопиха тая сган. Само така :)
« Последна редакция: Jun 29, 2014, 20:58 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #27 -: Jun 29, 2014, 21:41 »
Извинявай, ама това не е човешко. Няма такова нещо като естествен подбор, когато разполагаш с неимоверни ресурси...

Там е работата, че ресурсите не са неимоверни, а всъщност доста ограничени. Природата регулира числеността на популацията в зависимост от наличните ресурси. Това още Дарвин го е описал.  ;)

Тва па с расизма не мога да го разбера. Белите та белите, ще кажеш че европеидите са с нещо повече от всички останали.

Ами много просто, gat3way. По-добре да изглеждаш като снажен швед отколкото като грозен като дявол циганин или мазен, космат арабин, не мислиш ли? Ако искаш може да сравним съвсем обективни параметри като деликатност и здраве на кожата, пропорции на лицето и тялото, финност на косата, окосмяване на тялото(!), физическа сила и издръжливост, коефициент на интелигентност (тука мангалите от всякакъв вид просто ще бъдат разбити), образование, обноски, културна начетеност и т.н. и т.н.
Расизмът бил лош, ама всички искат да са бели, а? Дори и японците имат комплекс за малоценност от белите.
Активен

Без правила няма игра

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6178
    • Профил
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #28 -: Jun 29, 2014, 22:16 »
Природата отдавна няма думата. В Саудитска Арабия например, хората са направили от пустинята райски местенца на много места. Зеленинка, отглеждат продукция, плодни дръвчета и прочее нормални за нормален климат неща. И това са го направили разбира се с много пари. Нещастниците от Ватикана имат повече пари от онез. Много повече. Не ги понасям. Тук при нас е същата работа. Църквата какво направи за хората, дето толкова пострадаха от дъждовете. Само някакво  отче от някаква варненска се зае и съм сигурен, че е на своя глава. Шефовете какво? Изнесоха една литургия и това беше. Тяхната кожа лицемерна!
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: ТВ+Интернет=ББ*
« Отговор #29 -: Jun 29, 2014, 22:18 »
Мисля че при японците е по-скоро обратното. Виж разните филипинци, тайландци и тем подобни имат сервилно отношение към европейците, вероятно реликт от колониалното минало.

А иначе в повечето от горепосочените "обективни параметри", японците се представят значително по-добре от шведите.

Честно казано тук в България до голяма степен, "белият човек" се е омешал с "мангалите" и това не е лошо. Северните народи...блях. Англичанките и германките в общия случай са доста грубовати и далеч от естетическите ми критерии, предпочитам разни по-мургави и по-фини и най-вече по-дребни жени. От друга страна, трябва да си призная - средностатистическият англичанин изглежда далеч по-добре от средностатистическия българин - не е плешив, по-висок е средно с едно поне 10 см, не е толкова обилно окосмен, няма шкембе, въобще ако трябва да съм честен онези изглеждат по-скоро като някакви елфи на фона на българите, които изглеждаме по-скоро като некви рунтави джуджета. Това за мъжете де, при жените е точно обратното и тук ми идват разни асоциации с тревопасни животни, но ще си замълча.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon