Автор Тема: Честит празник!  (Прочетена 13744 пъти)

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Честит празник!
« Отговор #60 -: Sep 30, 2019, 23:02 »
Путин е виновен за всичко
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Честит празник!
« Отговор #61 -: Sep 30, 2019, 23:18 »
Путин е виновен за всичко

И комунистите ::)
Активен

the lamer's team honourable member

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Честит празник!
« Отговор #62 -: Oct 03, 2019, 00:10 »
Малий това гледахте ли го?

Гледах го, но няма никакво отношение към 9.9.44.

Интересно защо никой не сети да честити единственият истински български празник - 6 септември. Та в този ред на мисли честит ви 17 юли 1393 на патерица, щом си падате по такива неща.

Малко силно изказване. Без 3.3.1878 нямаше да го има. Без 1.11 пък нямаше да има 3.3. А без 24.5 можеше нас изобщо да ни няма. Доста вероятно. Единствения излишен е 22.9. На тоя ден не се случило нищо различно от това, някакъв възгордял се човечец да се обяви за цар. Ама нали американците имат, та и ние вдигаме крак за подковаване, като жабата.

Проверих във Википедия, деня, който си посочил, Баязид е превзел Царевец след предателство. Ако наистина смяташ това за празник, то си объркал държавата и народа. Последно. Това е важна победа за Баязид, но не е нито началото, нито края на войната му за овладяване на българите. Така излиза, че не си почитател даже на Турция, а лично на Баязид. Нали знаеш, как е свършил той?

Управляват те от Масква, ама ти си спец и знаеш.

И в момента ме управляват от Москва. Трябва ли да съм горд с това?!

Та в този ред на мисли честит ви 12 Октомври 1492 на патерица, щом си падате по такива неща.
даже турчиляка не можал да спре прогреса - ако някой ви каже че е ял шопска салатка преди това, не му вярвайте... интересно с к'во ли са си пиели ракийката по онова време шопите?

И това трябваше да го проверявам във Википедия. Като пишете някакви далечни дати, ви моля да дадете и някаква малка бележка, какви са. Виж тая дата може да се брои за общочовешки празник. Света е станал различен.

За салатата си се объркал. Тя е измислена в средата на шестдесетте години на миналия век в стол на Балкантурист. Задачката е била да измислят нещо за западните туристи, което да им поднасят на морето. Взели са известната сръбска салата и са заменили лютите, сурови чушки със сладки, печени. А краставиците са нарязали на полумесци, вместо да ги рендосват.

Не помня дали сръбската е с кашкавал и е заменен със саламурено сирене. Въпреки, че съм ходил 5-6 пъти във Сърбия, още не съм я ял тая салата. Не съм имал сгоден случай.

Иначе май само постния боб е чисто българско ястие. Всичко друго сме внесли от някъде.

1492-ра не е наш проблем ;D Поучително в случая, че тия които най-много са настоявали да се отворят порите са първите които са станали 1 глава по-ниски.
А иначе. Едно е да се правиш на интересен като носиш гащите на главата си, друго е да се биеш в гърдите с историческото си невежество за да скандализираш този или онзи.

Всички сме невежи. Никой от нас и никой жив не знае, точно, какво се е случило. Това не е повод да хвърляш намеци.


ако отвориш zamunda.se и погледнеш филми/наука, ще забележиш, че най-сваляните са отпреди седем и повече години. Нали като отида у сестра ми, ги виждам, какво гледат. Новините по Нова ( която скоро беше придобита от Някой и разследващите журналисти скоро "напуснаха" ), тъпи предавания с разни състезания и шоута и това е. Рядко се включва Анимал планет или нещо такова.

Това е защото качващите научно-популярни филми са в оригиналната Замунда. Тези торенти са останали от преди разделението. Защо изобщо ползваш SE? По-добре ползвай Арена или Рар.

По втория въпрос, тези „разследващи“, хич не са разследващи. Това са баджаци от BTV. Това са корумпета, които отдавна трябваше да бъдат изгонени.


Дядовците ми са бяха свидетели на влизането и на немците и на “освободителите” и от тях такива работи съм чувал за “братушките”, че косата ти да ти настръхне. Това пък за липсата на бруталии си е направо някаква болна делюзия. Явно термините “горянски чети” , “кулачество” и “горунисти” никога не си ги чувал. Поограмоти се, комисията за досиетата има интересни документи по темата за “липсата на бруталии”.

Вярно е това. Но нали помниш, че е било военно време? Това си е било направо галене с перце. Виж, какво правят в Германия. На всеки метър слагат гаубица. Нас са ни пожалили.

За горянската трагедия е наистина жалко. Но нали знаеш, че по собствените им оценки са по-малко от най-песимистичните преброявания на партизаните? И всъщност репресиите срещу партизаните са били далеч по-големи. С това не оправдавам режима след девети, не е трябвало да го вършат.

А ти нали знаеш, че Горуня е комунист?

   Несериозно е да се сравняват 5 века робство със 45 години
"окупация".

Спец., чак се учудвам на това ти изказване и, че трябва да споря точно с теб по точно този въпрос.

Няма окупация, при която да няма нито един войник. В момента сме в окупация. Има пет чужди бази и ще строят още. При цялата ни немотия ни накараха и самолети да си купим. На това се вика данък. Чиста окупация.

   Да не говорим,че боклука Стефан Стамболов докара още
по големия боклук Фердинанд Сакскобурготски (е,това става в края
на 19 век) в драстично нарушение на Търновската конституция...

Не знам, за какво нарушение говориш, но на книга Фердинанд е бил добър избор. И не вярвам бившия роб Стамболов да не е знаел, че всички благородници за изроди. Не е имал избор, трябвало да избере най-малкото зло. А имайки предвид самия Стамболов що за чудовище е, пак е направил доста лек.


Да слагаш цар в кавички е нихилизъм който няма да коментирам.


Да спориш с Левски е нихилизъм!

Колкого до “губещата” страна с кое да сравняваме?

България се измъкна по терлици от втората световна и ако бяха оказали съпротива на Хитлер щеше да сме като Чехословакия - окупирана и тероризирана първо от Хитлер после и от Сталин.
Много плоско разсъждаваш, също и напълно погрено.

Истината е че не сме имали правилен ход.

От това е вярно единствено, че (може би единствени) сме се  измъкнали от тази война сухи. Но това е благодарение на Сталин. Няма нищо по-късогледо и мерзко от това да станеш съюзник на Хитлер. А да го обясняваш като предимство е безочие.

Нито България е обявила война на САЩ или СССР, нито пък обратното. Направили са го държавните глави.

Тези държавни глави не са паднали от Марс. Ние сме ги избрали и ние сме им връчили власт. Те са същите като нас. По никакъв начин не сме невинни за нищо сторено или не сторено от политиците. Те действат от наше име.

Борис също сме го избрали. Можели сме да не го правим цар.

Много ми е забавно такива "сериозни" историци да дават оценка за обстановката към 1 март 1941.
Само да ти припомня каква е тя
1. Германия и СССР са първи дружки и Хитлер и Сталин редовно си пращат любезности през медиите.
2. Франция е съюзник на Германия (за Вишистка Франция говоря).
3. САЩ са неутрални (преди 7 декември 1941)
4. Британия е изолирана.
5. Италия води безплодна война с Гърция и Хитлер желае да им помогне на всяка цена.
6. Югославия е пред подписване на тристранния пакт (първоначално го подписва на 25 март, но после сърбите си правят преврат и го денонсират, което докарва до истерия Хитлер и Югославия е срината).
7. И не на последно място България си е върнала Южна Добруджа благодарение на Хитлер, а той обещава и още.

Та без да имаш кристална топка и да видиш бъдещето, кое е правилното решение към пролетта на 1941-ва? Лека подробност е, че поканата за "приятелство" е била под формата на ултиматум...

От всичко казано от теб излиза, че ние към 1941-ва отлично сме знаели, какъв е Хитлер и нямаме никакво извинение да казваме, че не сме знаели. Той вече две години е вършал из Европа. Пък и преди това.

Не говоря за демокрация или възможности за избор. Говоря за поставянето под общ знаменател на цяла народност, заради няколко човека

Политиците ни са такива, каквито сме и ние.


Защо страхливеца Стефан Стамболов довежда някакъв филанкишия
за княз? К'ъф е тоя Фердинанд Сакскобурготски ? И какво общо
има той с предишните наши владетели (отпреди турското робство)?

Не мисля, че ако беше довел наследниците на Самуил щеше да е различно. А и те имат точно толкова наследствено право, колкото и Кобурга. И след двете династии има дълги векове управление на други династии. Е при Кобургите са повече вековете, двойно. Всички благородници са изроди и това е генетичен факт, не само социален.

Спекулира се, че фамилия Сакскобурггота има връзка с Асеневци, но не съм го виждал в официален труд, приет от историците, така че и по този параграф може и да не си прав.
Може и да имат нещо в рода, но връзката им е много преди това, преди да има България, още с тракийските велможи. Това Гота в името им хич не е случайно. Имаше някъде история на рода им и родината им, ама не ми се търси. Родното им място хич не е случайно.

Ама в тях има толкова българско, колкото има в наследниците на Самуил.


   Аз лично не вярвам сред Асеневци да е имало хомосексуалисти ...

Борил какъв е според теб? Поне ментално. Ама не е само той. Историята на Асеневци е история на интриги. Имало един Калоян, ама и той не можал да се оправи с родата си.


Иначе ставаш като онази девойка от клипа за jet.

Коя девойка?

То нали сега това е новата опорна точка на Кремъл, че видеш ли поляците са виновни за вв2.

Вината на Полша е не по-малка от тази на Франция, Англия и да не забравяме самата Германия, макар на последно място.

Тази война не е дошла от само себе си. В това съм съгласен с ДДантгуин. Макар аз да бих ровил по-дълбоко, даже бих слязъл няколко века преди първата.

Поляците не ги знам, ама виж полякините все са били убави и сгодни женички.

Ачка това или е най-забавния майтап на планетата, или никога, ама никога не си виждал полякиня. Няма такива зверове.

Е хайде връщаме се до Брест-Литовск и версайската система от договори след псв. Полша е създадена от терикории на три империи Австроунгарската - Прускатаи Руската, които си я поделят в края на 18 век. Да не задълбаваме, че току виж и съединението ни се оказало неморално според великоруската доктрина.

Напротив, за обективност трябва да слезем до всичко изброено от теб, а аз даже предпочитам да слезем и по-надолу.

Според тогавашната съветска доктрина със сигурност не е било неправилно, но според сегашната им, е голяма грешка, че изобщо са ни освобождавали. Не мога да ги съдя за това. Турция наистина се оказа по-добър партньор. Как само се обръща историята?

Това като финансираната от Англия френска революция, върнала им се през американската финансирана от французите. И накрая всички го издухват.

И да, ще се връщаме ако трябва и до наполеоновите войни, защото нещата са навързани като свински черва и са следствие от предишни събития.

Съгласен. Аз даже бих се върнал май-май почти до Рим. Наистина всичко е навързано.

И какво общо с дискусията ни има съединението между княжество България и Източна Румелия? Освен, че в следствие на него идва детронирането на Александър Батенберг. Намекът ти е прекалено прозрачен за да има полза от него.

Не са го харесвали не толкова заради съединението. То е било в плановете им макар и не в този момент. Просто е взел да се дърви. Вярно е, че и руския цар вече е бил друг и хич не е бил цвете. Но и без руснаците оставането му нямаше да е много възможно след всичко, което надробява. Така като си тръгва по-рано, поне остава почти положителна роля в историята ни. Иначе щеше да е същия като Фердинанд. Никой нямаше да го обича.

До 1936-та Хитлер е смятан за твърд държавник който измъква страната си от криза. Не е имало опозиция от страна на "либералните демокрации".

От това е вярно, че Хитлер е възстановил невъзтановимото. Тоя народ наистина е чуден. Но и преди да дойде на власт се е знаело що за чудовище е, камо ли след това. А по това време (не) изброените нито са демокрации, още по-малко либерални. САЩ е вече демокрация, но пък не е либерална. И все още е слаб фактор, макар засилващ се. А за тези в Европа и около нея не е за говорене.

Хм-м-м. Започвам да виждам мисли в правилна насока.

А това е първото ти мнение в темата, в което откривам нещо положително.

Както е казал един велик дипломат "няма вечни съюзи, има вечни интереси". Поводът да се включа в този флейм тук е, че реално аз не харесвам нито комрадите от запад, нито товарищите от изток.

Видях, че някои много се докачиха на тема "Сталин и приятелство с Хитлер" и определиха оценката ми като мантра. Мен ме подразни оценката, че Борис III и правителството му е имало право на избор. Дадох аргументи, че то е нямало.

Към таваришите (сиреч уважаемите в превод) имам симпатия по родова линия. Но не одобрявам, че са комунисти. Просто трябва да го приема като част от растежа. Тия на запад са ми безразлични. От българска гледна точка, всички освен Германия трябва да са ми противни, макар Чембърлейн, да 06.09.1885.

Но това е все тая. Имали сме избор. Но не сме го направили. Направили сме лесното. И после защо целия свят ни мрази.

През 89-ма щях да съм 5-ти клас и понеже имам афинитет към историята прочетох учебника преди началото на годината. Знаете какво се случи 89-ма. Сигурно не знаете, че учебниците ни бяха иззети и заменени с едни ксерокопия на едни "свитъци" които се занимаваха точно с този период на историята ни. Оставям на въображението ви да се досетите какви бяха разликите. От тогава търся сам източници и ги преценявам за достоверност.

Похвално.

Препоръчвам ви, ако имате баба и дядо, родени преди 30-та, попитайте ги как са живели, ще разберете, че в момента е буквално рай. България не е била никога толкова свободна държава както сега и не си заслужава да я оплюваме.

Съгласен освен това, че е рай. Продължава да си е ад. Но и моята теза е, че всеки следващ период от освобождението насам е неизмеримо по-добър от предишния. Досега вървим само нагоре. Но като гледам събитията у нас и по света, вече започваме връщане.

Другото което искам да кажа е, че ние нямаме съюзници (малко не си личи от постовете ми, защото звучат русофобски), ние имаме охажори, които искат да ни подмамят. Наша задача е, както княз Борис I да изберем най-доброто за нас и да извлечем максимсума от ситуацията, колкото и цинично да звучи - няма Русия, няма запад. Има само България.

Точно с това мислене започват всички воини. Докато го има, света все така ще бъде кочина.

След като една политическа институция обявява с акт кое е "правото учение" на мен ми е морално трудно да защитавам същата теза на полето на историографията, просто защото истината отново става пропагандно оръжие.

Истината има само едно лице и само едно измерение. Където има интерпретации, няма истина. Но търсенето на истината е най-важното (според мен) човешко качество. Мога само да се радвам, че я търсиш. Аз правя същото.


growchie:
Цитат
Мен ме подразни оценката, че Борис III и правителството му е имало право на избор. Дадох аргументи, че то е нямало.

   Т.нар. Борис III няма как да е цар ,тъй като баща му,Фердинанд,
е нелeгитимен ,докаран е от превратаджията Стефан Стамболов
в драстично нарушение на търновската конституция.
   Пак питам: къде остана идеала на Васил Левски за чиста и свята
република ? Надявам се,че всички от форума го уважаваме.
Защо Стамболов не установи република ?

Търновската конституция за цялото си съществуване е действала (при това условно) по-малко от 10 години, май бяха 6. Конституцията винаги е бил един ненужен лист хартия и няма никакъв смисъл от съществуването му в световен мащаб.

Не знаем защо не е обявил република, но най-вероятно го е било страх и него, и цялото учредително събрание. Може по-късно, но вече имаме република.

Разбира се ,че правителството е имало право на избор:неутралитет
или на страната на САЩистан и Англия,при всички положения щяхме
да сме по-добре.Да не би някой да е опрял пистолет на главата на
Богдан Филов и на "царя" ...

Неутралитет е единствения избор. Избора на САЩ и Англия не е по-добър от избора на Германия. Даже е бил значително по-лош. От една страна, щяхме да предадем Германия, което е непростимо. От друга, най-вероятно вече нямаше да ни има. Ако бяхме играли с англичаните, Сталин при цялото си желание и мощ, нямаше да може да ни защити след войната.

growchie:
Цитат
Наша задача е, както княз Борис I да изберем най-доброто за нас и да извлечем максимсума от ситуацията, колкото и цинично да звучи - няма Русия, няма запад. Има само България.

   Това е доста спорно,по заповед на  Борис I са избити цели родове,по
онова време (9 век) това е имало мащабите на геноцид.
И това ли е "най-доброто за България" ?

Борис наистина е много спорна личност в историята ни. Такъв е и другия Борис. Май не трябва да се учудваме, че единия се е преродил в другия. Погледнато в друга светлина, можеше да имаме и по-лоши варианти от тези двамата безгръбначни.

Георги Димитров и Вълко Червенков много легитимни ли са? А Петър Младенов!? Недейте да плюете по Фердинанд. Той е доста многопластова личност. Ако не беше предателството на Русия в края на Първата Балканска този човек щеше да се нареди до Симеон I и дори до Иван-Асен II като най-успешен цар.
Е той не е и даже се води за трагедия заради на първо място заради егото, му но и на второ място заради ”външни фактори”. Потенциалът му (и нашият същевременно), обаче е бил на лице.

И тримата изброени са легитимни. Това, че Фердинанд е многопластов, не го прави добър човек, не го прави добър управник, никакъв не го прави. Той е пълен боклук и за разлика от сина му, няма нито едно нещо, за което да се хванем. Синчето му поне е бил обичан от народа и има известни причини за това. А за Фердинанд единственото хубаво е, че си е тръгнал жив. Да си добър политик, какъвто безспорно е бил, не е положително качество, а възможно най-отрицателното. Не се изкарват лесно 30 години. Но тогава по-добре да беше лош политик като Батенберг.

Виновен ли е Фердинанд за национална катастрофа ?
Виновен е !

По мой спомени катастрофите са две. Май единственото хубаво е, че е утрепал Стамболов. Ама ако не беше, оня щеше да го убие. Коя змия е по-добра, усойницата или пепелянката, е трудно да се каже.

=*=

Според моя Емакс, вече съм на 291 ред. Няма да казвам моето мнение за 9.9.44. Казвал съм го многократно и съм омръзнал на всички. Никой не би му било интересно да го прочете пак.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Честит празник!
« Отговор #63 -: Oct 03, 2019, 09:14 »
Малий това гледахте ли го?

Гледах го, но няма никакво отношение към 9.9.44.

Интересно защо никой не сети да честити единственият истински български празник - 6 септември. Та в този ред на мисли честит ви 17 юли 1393 на патерица, щом си падате по такива неща.

Малко силно изказване. Без 3.3.1878 нямаше да го има. Без 1.11 пък нямаше да има 3.3. А без 24.5 можеше нас изобщо да ни няма. Доста вероятно. Единствения излишен е 22.9. На тоя ден не се случило нищо различно от това, някакъв възгордял се човечец да се обяви за цар. Ама нали американците имат, та и ние вдигаме крак за подковаване, като жабата.

Това също е силно изказване.

Нали знаеш, че до 22.09.1908 българският княз е бил васал на турския султан. След нея вече не е. Така, че тази дата рано или късно щеше да се появи, независимо от егото на Фердинанд.

И има смисъл да се отбелязва и тази дата (imho) -- тя е логичния край на процеса, започнал на 03.0.3.1878, минал през 06.09.1885 и завършващ на 22.09.1908 г.
Активен

the lamer's team honourable member

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Честит празник!
« Отговор #64 -: Oct 03, 2019, 09:21 »
Малий това гледахте ли го?

Гледах го, но няма никакво отношение към 9.9.44.

Интересно защо никой не сети да честити единственият истински български празник - 6 септември. Та в този ред на мисли честит ви 17 юли 1393 на патерица, щом си падате по такива неща.

Така излиза, че не си почитател даже на Турция, а лично на Баязид. Нали знаеш, как е свършил той?

Като табуретка на един от монголските ханове ::)

А девойката е от този клип: https://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
Активен

the lamer's team honourable member

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5255
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Честит празник!
« Отговор #65 -: Oct 03, 2019, 09:38 »
Е, стана ни ясно кой аджеба е виновен за всичко.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Честит празник!
« Отговор #66 -: Oct 03, 2019, 09:42 »
Е ти го каза де. Путин пристига с дамаджана новичок. Жална ни майка.

п.п. Наистина ще ни е жална, ако се вкараме във война с тях. Но съм допуснал грешка. 4096 го е казал;

п.п.п. А бе това американците са странен народ. Искаш разследване на далаверите, а ти правят импийчмънт. Не, че харесвам Тръмп. Той е изолационист. Но точно в това е прав.
« Последна редакция: Oct 03, 2019, 09:45 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Честит празник!
« Отговор #67 -: Oct 03, 2019, 16:42 »
go_fire, не мога да се отъждествя с политиците. Най-малкото мисля, че съм почтен. Мисля. От много време не лъжа. Или поне много рядко за нещо сериозно. Ако го правя, това е почти във всички случаи е за майтап. Не крада. Не се възползвам от хората, без да дам нещо в замяна.

Иначе, ако съм на власт, може би ще съм един от най-жестоките диктатори. Всякаква паплач ще замине под ножа до седмица. До два дена ще искат да ме свитнат.  :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Честит празник!
« Отговор #68 -: Oct 03, 2019, 19:34 »
Аз също не мога да се отъждествя с тях. Но това е измамно. Истината е, че не сме били на тяхно място и не знаем точно, какво е. Но поне за себе си не желая тази съдба. Обаче това не отменя факта, че те са хора като нас, живеят сред нас и очевидно великолепно са се вписали в обществото, за да успеят да издрапат до върховете му.

Всеки от нас може да е различен, но въпреки това има черти, който преобладават масово в народите. Тези, които изразяват най-силно тези черти, неминуемо стават водачи. Така е от пещерите.

Няма, за какво да се сърдим. Постоянно повтарям, че всеки един от нас лично трябва да се промени. И когато тази промяна стане масова, ще се променят и управниците като изразители на тенденцията. Сега тенденцията е такава и политиците ни са такива.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Честит празник!
« Отговор #69 -: Oct 03, 2019, 20:00 »
О, дума не съм отворил за сърдене.  :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.