Покажи Публикации - aleximilian
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Тогава vs Сега -: May 23, 2013, 19:15
Това е много точно. Единствено трябва да добавя, че "си построиха соца" на гърба на Източните страни/СССР - погледни приватизация по-горе. Сега като не остана какво да се "приватизира" и нещата тръгнаха на зле и за тях.
Ни най-малко са тръгнали на долу благодарение на бившите страни. Тръгнали на долу, от собствени икономически интереси на големите, които рефлектират върху върху населението в държави които са цъфтяли. Т.е. богати още повече, както и бедните. На всеки според статуквото му.
 
@aleximilian аз лично имам резерви и критика върху част от точките в програмата, които смятам като ми остане повече време, да седна да ги синтезирам и пратя за обсъждане. Иначе програмата се състои от конкретни точки, т.е. без конкретни коментари върху точките не знам какво (конкретно) очакваш да ти отговоря. Ако кажа, не, програмата не е утопия от това по-малко убеден ли ще останеш, че не е утопия?
Прегледал и съм чел в сайта, още преди първото ми мнение в тази тема, нима не забеляза, че го изразяваш като съвет.
Интересно, значи те влече политиката.
Нищо конкретно не съм очаквал като отговор, но ме радва, че някои от нещата може би ги поставяш под съмнение и за ревизия. Интересен е факта, че споменаваш „утопия“.
Аз не го намирам за утопично. Напротив, за нещо страшно за мен и въобще за България ако се сбъдне. Начина на управление, съпътстващите го действия и мерки които са залегнали в програмата са тоталитарни и в разрез с демократични и човешки ценности.
Не го смятам за „утопия“ или не реализуемо. Напротив! Това е възможно при революция или военен преврат за превземане на властта. Мисля, е ясно на всеки, че след революция или военен преврат следна тоталитаризъм, до момента в който не стане народен преврат и след него също къс период на тоталитаризъм.
Обосновката за горното е:
Ако игнорираме за момент всички други и оставим само трета
3) Избиране на държавен съвет (от например 12 човека) мажоритарно, който назначава правителство (от експерти) и осъществява контрола върху него. Всеки представител на държавния съвет изпълнява длъжността президент на ротационен принцип (например чрез редуване на всеки шест месеца);
и човек си представи как в България (не само) е възможно горното и няма да е тоталитаризъм, и няма да е една страшна машина за лични и корпоративни интереси, при това безконтролна... и има още доста “и“! То не знам как не би намерил приликите с управлението 1945-1989г в България. Не по-различно е било и в Германия до 1945г.
А сега ако добавим и останалите точки...?
Но това е само мое мнение, естествено не само ти, а и всеки един свободен сам да си определя възгледите.

Приятни почивни от мен, въпреки, че утре си на работа.

За мен тази и оная тема за изборите е егати Hard XXL и въобще като цяло политиката. Само дето е необходимият паразит. Важното е да има мисъл при избор на такива паразити, защото същите успяха да „обезкръвят“ народа който генерира от известно време не особено разумни избори.
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: QMMP еквалайзер присетс & флагчета за клавиатурна подредба - Минт 14 МАТЕ -: May 23, 2013, 02:40
В стандартния скин на qmmp, до баланса имаш два малки бутона, единят е за еквилайзера да се покаже, другият е за плейлист-а. Като се покаже еквилайзера, горе в ляво пак има два бутона, оn / auto. Натисни on и си регулирай. И във версия 0.5.5.1 работи - гарантирано.
За хранилища не знам, но може да си го компилираш, от сорса, след като разрешиш зависимостите. Като бонус ще може да си конвертираш от Lossless->mp3

За флаговете е като в гном2, Двете картинки ги слагаш в /usr/share/pixmaps/ или в /home/POTRBITEL/.icons с имена bg.svg us.svg
После в терминала пишеш
Код:
dconf-editor
и търсиш
/org/mate/desktop/peripherals/keyboard/indicator и слагаш чавка на show-flags
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Тогава vs Сега -: May 21, 2013, 00:33
Ok бре back-а. Само да ти кажа, че “обърка рейса“.
От къде на къде ще има предприемач, и ще остане да съществува по твойта логика.
Айде нещо в твоя ред на мисли.
По твойта логика утре някои ще те впрегне теб да си шефче на клона му в долно нанагорнище, където ще сглобявате процесори на сред нивата. Така между комбайните дето вдигат прах понеже няма значение условията и ще задържиш шерпите да бачкат, щот рииш ли баш така ще имат работа.
едит: За да върви каквото и да е, изпълнитела, работника трябва да е задоволен и да не мисли за глупости, защото иначе работодала му е цъфнал. Поинтересувай се като пример за michelin - началото. /едит

Айде малко по-сериозно. Сравнявай се и гони тези които са по-развити, а не други които още “берат банани“.
Извиняай за резкия тон, ако го намираш така, но това си е самата истина.
Аре  [_]3 и не бъди късоглед.

На мен ми е интересно какво ще каже arda_kj в защита на програма ли е там какво е ( не е съвсев ясно)
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Тогава vs Сега -: May 20, 2013, 23:43
То хубави фабрики, но и да има работа! В Турция са по-зле и от нашите някои, но имат недостиг на работна ръка, а в Европа безработицата расте с всеки изминал ден! Питай безработния какво иска, дали модерни и не работещи фабрики или по-малко модерни, но работещи!
...
Момент моля. Ако някои тръгне да прави фабрика/фирма, то има гарантарин пазар за поне 60% от капацитета, ако не е ентусиаст.
В Турция порядките и манталитета са ориенталски и няма почва за сравнение, въпреки, че държавата е по-развита от нас, но само част от държавата им. Ходи на юг и виж за какво става въпрос.
В европа безработицата ще продължава да расте поради няколко факта:
* западна европа не е това което беше
* самите те си генерираха, безработицата с:
** изнасянето на производства не само в по-евтини региони, а дори извън континента, както рено направи и не само те
** заливането на някои държави с по-либерален режим към чужденци за работа. Същите вече усещат, че се задъхват, защото белгиеца или немеца иска минимум 2000€ + соц придобвки и бонуси, докато турчина или арабина почва и за 1200€ без плюсовете. Впрочем и хора от източният блок. Това са суми за ниско квалифициран труд.
Има още факти, но не виждам смисъл да се изброяват.

Вярвай ми, че трябва да има минимум санитарни, технологични и други минимуми които да са задължителни. В противен случай аз бих желал да бъда прасе, Поне закона задължава собственика ми преди да ме направи на пържоли да имам щастливо съществуване.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Тогава vs Сега -: May 20, 2013, 20:34
@arda_kj, благодаря за бързият отговор.
Не виждам смисъл лично да се свързвам с когото и да било за дискусии. Така или иначе се обсъжда тук вашата програма, публично е, ако желаете да я защитите просто взимайте отношение в защитата на възгледите ви.
Интересен е факта, че поне по една точка не заставаш твърдо зад програмата. А по други също ли има уклончивост от личните ти разбирания?

По отношение на ЕС, вижда се, че самите основатели и главните играчи НЕ са вече напълно убедени в това което се опитаха да създадат по подобие на СССР. Населението на страните членки го декларират откровено “ПРОТИВ ЕС“ или поне в този му вид. Хубавото (не и за нас) е, че големите си изпълниха плана над 70%. Лично очаквам реформа в ЕС която ще постави “прозрачна завеса“ и ние българите ще сме зад завесата естествено, наред с Азербейджан, Армения, Грузия, Турция, част бившите юго републики и може би Румъния.

Истината е, че капиталистите си построиха соца а ние станахме върли капиталисти. Едно от най-очевадните доказателства за това е, като се погледне една фабрика в България и се сравни с подобна в Германия, Франция или Италия. Разликите са потресаващи, дори да са на един собственик.

Моето лично мнение за вашата програма е, че тя е граничеща с подобни от началото на миналият век когато върлуват утопичните и погазващи всичко ценностно и човешко като марксизъм, фашизъм и мутирал в наши дни до краен национализъм.
Да, наистина е крайно мнението ми, но от това което съм прочел. За съжаление, не мога да стигна до различно от горното заключение.

Не знам само защо успяхте да намесите и религиите. Религия и политика го има само в... там на юг. Въпреки, че не ми е приятно етнически различна от българска партия да има в управлението на държавата. Но, е факт и го приемам.

По отношение на темата. Същото е като VW vs Honda егати. Всяко е само за себе си с хубавите и лошите страни. Аз съм доволен, че живея в това време, успял да види и усети живота в двете времена, както и структурата и начина на живот на повечето западно европейски държави и някои азиатски на собствен гръб.
Във връзка с това смея да кажа, че в западна европа национализма набира все по голяма скорост, което не мисля, че ще доведе до нещо хубаво. И нека не си въобразяваме, че някои би оставил България да бъде някога независима и с неутралитет. Просто нашето геополитическо разположение не го позволява.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Тогава vs Сега -: May 20, 2013, 14:12
@arda_kj, би ли отговорил на:
На колко и кои точки вярвате и дали някои от нещата не са най-малкото утопични (меко казано)? - това в личен план
След като живееш и работиш в момента в брюксел, г-н Иван Даракчиев в австралия и явно голяма част от членовете ви са извън българия, трябва да имате поне малко по-широк мироглед. Да ви е ясно, че която и да е държава от ЕС и не само, ако тръгне на такава политика я очаква изолация.

п.п. Явно държавата ни я очакват страшни години  :o
37  Нетехнически теми / Коментар / Re: Честит ви нов debian -: May 07, 2013, 17:36
Благодарен съм на всички които ползват нестабилните версии, ubuntu и подобни.
Живи и здрави да сте и продължавайте все в същият дух.  [_]3
Мен ме удовлетворяват дори и програми от Lenny  ;)
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Win XP SP3 USB за Ubuntu 12.10 -: Jan 18, 2013, 23:12
Ако не те мързи прекалено пробвай следното:
* Инсталираш ХР-то на HDD под FAT, гледай дяла еднакъв размер с флашката.
* Палиш ubuntu или каквото ползваш и копираш файловете на флашката
* Остава ти само да преодолееш проблема с бутването защото на флашката няма да имаш MBR, но няма причина да не се пребориш

По лесният вариант е да имаш инсталиран уин в момента и само да го копираш, остава да си оправиш бутването.
През виртуалка не съм сигурен колко ще се получи защото, уин-а ще реве ужасно, че не е там където е инсталиран. Поради същата причина ще имаш и ограничение да го ползваш предимно на твоя лаптоп. Може и на друга машинка, но е малко вероятно да е ок.

НЕ ти гарантирам, че ще проработи на 100%, но съм правил подобна глупост и ми е проработвал експеримента.

п.п. надявам се да си подготвил поне 16 гиги флашка
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Две ОС. -: Sep 13, 2012, 19:52
По принцип всичко е така, но провери какво пише в /etc/fstab

Ако тъпата Боза е сменила UUID на партитишъна си (редовен номер) трябва да го оправиш и в /etc/fstab иначе няма да тръгне.
Ще ти кажа. Създава се нова тема.
По отношение на UUID, до момента не съм видял случай бозата да пипне друг дял, освен този на който се инсталира. Така, че UUID на дяловете с инсталацията на линукс си остават същите и Super Grub2 няма проблем да ти стартира grub.cfg защото  UUID не е променен. Но дори да е променен или grub.cfg да го няма, пак си стартираш линукс или каквото там имаш и искаш да стартираш защото го намира и стартира. При ъбдейта-а или преинсталацията на grub той си детектва съответния променен дял и си коригира записа с коректния UUID, в следствие но което потребитела дори не би разбрал какво е станало и всичко му пали.

До колкото виждам за момента целта на  luiji е да го запали, да си оправи груб и да може да стартира което му кеф.

Да допълня, че може да се опише не с UUID а с /dev/sd* и тогава бозата ако ще 3^10 пъти на ден си вършее по дяла и да променя каквото иска няма значение.

:)  [_]3
+ pizza  [_]3
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Две ОС. -: Sep 13, 2012, 18:44
С всяка или почти всяка дистрибуция може да се направи това което си посочил.
Но на някой потребители някой неща не съм им достатъчно ясни, налага се много да им се обяснява поради някои навици от други ОS и/или друга причина. Във връзка с този факт е по-лесно именно това което аз съм посочил.
Тогава се избягват нервни ситуации и заключения като:
...
П.П. Направо се дразня като нещо не ми се получава и трее да задавам тъпи въпроси  ??? ???
Въпреки, че може би ще има и въпрос от сорта "А с това какво да правя?", но може и да няма.
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Две ОС. -: Sep 12, 2012, 22:08
Начини за стартиране и решаване на горния проблем много.
Но не е ли един от най-лесните начини да се използва Super Grub2 и след стартиране на ОS да се ъбдейтне груб за да си запише записа в MBR.
42  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Анкета за най-мразена дистрибуция -: Aug 26, 2012, 15:50
Верно е, че т'фа африканското взема превес, може би от там идват и недоразуменията и не съвсем логични действия в последователноста на действията на *buntu.
На мен и един друг въпрос ми е интересен. Защо на нови потребители им се дава ъкъл баш там да се набият. Те голяма част от тях с next->next->lele_male не могат да се оправят, пък камо ли с *untu.
Не е нормално след гасене и на другия ден като се пусне да е станало невероятно мазило. Без каквото и да се пипа.
Вярвам, че нов потребител ако си сложи слак и го подкара, по-малко проблеми ще има.
Неприятното е друго, че много от нещата в *buntu влизат и в debian.

Тоз Цецко да не е отишъл в canonical?  ;D [_]3
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на "Photoshop" на "Linux Ubuntu 10.10" -: Aug 22, 2012, 14:48
Излиза с неправилна кодировка, поради начина на архивиране. Това е архивирано 27,09,2009г и вероятно с някоя стара версия на winrar.

По същия начин ако потребител с win OS му се пльосне един unix/linux архив с тоя winrar ще има да си клика до... ехеее...  ;D
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на "Photoshop" на "Linux Ubuntu 10.10" -: Aug 20, 2012, 23:13
Благодаря за линка, но браузъра ми дава грешка. Заповядайте снимчица. Все пак нямам намерение да се лъжем "Ясно. Всичко схванах.".  8) ;) :)
Ако може едно простичко обяснение от типа на "Свали си ... После го отвори ... Инсталирай го. После си свали ... Разархивирай го и го инсталирай ... После пиши в терминала ... След това инсталирай ...", ще е много по-добре.  :)

Добре де, този браузер като не знае какво да прави, кой трябва да знае какво да се прави?
Това е което съм дал е линк. Направихте ли си труда да разгледате какво е това, което Ви е дадено?
Инсталира се playonlinux, прочита се малко за желаната програма, може да има специални изисквания за пач към който има линк или за версия на програмата която ще инсталирате, програмата си инсталира правилното wine за което се знае и пробвано, че работи.
Предупреждение: Поради факта, че всичко това се инсталира в /home е добре да е се симлинкне за да не се препълни /home
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на "Photoshop" на "Linux Ubuntu 10.10" -: Aug 20, 2012, 20:41
http://www.playonlinux.com/en/app-595-Adobe_Photoshop_CS4.html

Колкото до gimp, има много възможности, но ако сте свикнали с Photoshop много трудно ще свикнете или преминете на gimp.
Но е добре да може да се научите да ползвате по-добре интернет -> в смисъл не е толкова трудно да напишете "linux: how to install photoshop" или нещо подобно, даже и филмчета има.
Относно грешката която сте показали, това е от версиите на wine, с едните става, с другите не става.
Поради тази причина за да може да ползвате photoshop и разни други има playonlinux, за възможностите ще разберете сами.

Отговорът удовлетворява ли Ви?
Страници: 1 2 [3] 4 5