Покажи Публикации - aleximilian
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4] 5
46  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с торент клиентите -: Apr 21, 2012, 23:55
Може да е от самият торент клиент, пробвай с нещо друго.
Transmission уж го водят за достатъчно коректен и на всякъде в рестриктивните тракери е разрешен, за разлика от Deluge. Като възможности трансмишън-а е доста оскъден, но пък има доста възможности да се използва през remote/front-end програма и тогава става прилично гъвкав.
rtorrent също може да го пробваш за проба, той заедно с rutorrent е нещо много удобно.
47  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с торент клиентите -: Apr 17, 2012, 23:36
angie_bg, това с ре-хашването, виноги ли ти се случва, не зависимо към кой тракер си вързан или се проявява само към някой?
Защото, това, че си зад стени или каквото искаш няма значение. Клиента праща на тракера стойности, тракера ги връща и се сглобяват нещата до 100% При някой тракери има възможност да се смихват нещата, още повече, че ъп-вете имат възможност да подменят торент файла. Друг вариант е самият ъп да е със скапана машина (често срещано) и особено ако състоянието му на HDD е с проблем. Тогава множеството от лийчъри ще се въртят до безкрай на 9Х.ХХ% с моменти на появяване и на 100% но след ре-хашване автоматично се връщат на 9Х.ХХ%
Не е изключен вариант ти да имаш проблем с твоят HDD

За бавното сваляне на последните MB от съдържанието в повечето случай проблема е свързан с пиъри, тяхната свързаност и подадени заявки от в двете посоки, а при централизирани тракери и от тракера като посредник. Спирането и стартирането помага за обновяване на пиърите и съответно за една идея по-бързо сваляне на последните парчета от целостта на данните. Това важи за абсолютно всички торент клиенти, независимо от OS.
48  Игри за Linux / Общ форум / Re: Windows Игри и Приложения в Linux -: Apr 10, 2012, 11:58
Ето линк с някои игри за линукс
http://www.cahilig.net/2011/07/29/100-best-free-and-high-quality-linux-games
49  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Леново с Dual GPU Intel/AMD... -: Jan 04, 2012, 00:55
Аз три дни се борих с Lenovo z570 ideapad с GT540M, като съм сменил няколко дистрибуции и резултата е един и същ. Няма подкарване под линукс на втората карта.
От супорта на леново съвсем официално са отговорили, лунукс потребителите да си търсят решение по лунукските форуми.
За момента се прави нещо, но при мен не се получи. Става въпрос за bumblebee. Във форума на дебиен също е дискутирано, но положителен резултат - няма, както и в убунту и още няколко други. Най-разумното нещо за момента е да се репортва за бъг.
Като цяло тази опция в биоса наречена optimus, успява да оптимизира времето на лунукс потребителите до безпомощно състояние.
Впрочем дори и в win7 както препоръчват да се ползва, не е както трябва, макар, че е цял тон драйвъри приложени към самият лаптоп. Пък и тоя дето е за тъч пада е отвратителен, като краен резултат. За аудиото се оказа, че под линукс даже e една идея по-добре (мое мнение).
С една дума: грешна покупка.
Ще трябва да се чака.
50  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Неработеща "малка клавиатура" с цифри -: Jan 03, 2012, 18:44
Предполагам, че това е някакъв по-нов модел клавиатура или се лъжа? Ако е така, ще поизчакаш още известно време и ще се оправят нещата.
Един приятел също ще почака, ама бая. Защото си направи новогодишен подарък, с една опция на ниско ниво за видеото наречена optimus, та ми оптимизира доста качествено времето последните дни. Пък от съпорта на компанията производител съвсем официално казват за линукс потребителите, да си търсят решение на проблема някъде из линукс форумите.
На същият лаптоп клавиатурата като при теб няма пълна функционалност.

51  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Работа с обявена заплата -: Aug 11, 2011, 23:25
Ха ха ха, това направо е вагабондско  [_]3
След първия семестър, пича ще прекрати обучението си преждевременно, но преди това трябва да затвърдиш седмичната програма с договор, стил брачен договор.
52  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Странен проблем с xfs или bad sectors?! -: Aug 10, 2011, 23:14
Преди известно време имах едни подобни мелодрами.
Ако можеш да направиш копие на диска с dd или dd_rescue и после виж какво ще успее да ти помогне testdisk.
53  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с убунту и файлове под уиндоус -: Jul 29, 2011, 20:17
Какво имаш пред вид “...не стартира, в никакъв режим“? Ако не ти дава избор при стартиране на системата, причината е в grub.
За начало изпълни
Код:
cat /boot/grub.cfg
и дай изхода. Най вероятно на реда set timeout=Х, Х е равно на 0 и това е стойност в секунди преди да се стартира операционна система от първият сектор на файла. Малко вероятно е да нямаш запис в секцията /etc/grub.d/30_os-prober където трябва да има запис за стартиране на уиндолса.
54  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Pidgin език по подразбиране -: Jul 26, 2011, 17:38
Пробвай това http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=35345.0 ако съм те разбрал правилно.
55  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: HDD Maxtor -: Apr 19, 2011, 16:22
backtolife, благодаря ти за линка, за съжаление аз не съм от Варна, но се оправих.  [_]3

Благодаря и на bop_bop_mara! Да, наистина ти благодаря Мариике, щото такива проблеми са верно за секцията “Живота, вселената и някакви други глупости“, но на чужд гръб. Браво мойто момиче.
MОЛЯ?? ???

Ами и аз не схванах каква беше идеята темата да бъде преместена от "Хардуерни и софтуерни проблеми" тук, ама както и да е.
Ами обикновено тук са темите "продавам хард диск", "купувам/продавам/подарявам процесор", така че "търся/купувам/наемам хард диск" къде да бъде?

Правилно, тук е местото.
Въпроса ако беше как да си обновя Firmware, как да си клокна дъното или нещо от този род, би трябвало по твоята логика също тук да е мястото на темата. При условие, че се третират по тази логика останалите теми във форума, те всички са за точно този раздел в който пишем алабалистики. Не го приемаи лично.

Проблема беше във Firmware на HDD-то, причината е някаква недомислица в тези които са го измислили и пуснали в продажба хард диска, същото важи и за seagate.
Добрата новина е, че има хора и фирми които ти решават проблема срещу съответната сума която определено си заслужава.
56  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: HDD Maxtor -: Apr 18, 2011, 21:15
backtolife, благодаря ти за линка, за съжаление аз не съм от Варна, но се оправих.  [_]3

Благодаря и на bop_bop_mara! Да, наистина ти благодаря Мариике, щото такива проблеми са верно за секцията “Живота, вселената и някакви други глупости“, но на чужд гръб. Браво мойто момиче.
57  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / HDD Maxtor -: Apr 17, 2011, 21:50
Здравейте, търся HDD Maxtor 500 GB
Diamond Max 22
STM3500320AS
P/N: 9GT 154-325
firmware MX15

Причината за да търся точно такъв хард е, че от някаква поредица от токови удари е приключила трудовата дейност платката. Целта ми е да да взема платката от новия хард, който може да е и много стар но със здрава платка и да я прехвърля на моя, за да може да се изкара информацията от него.
Приемам и предложения за фирми които се занимават с подобна дейност, стига цените да са поносими, за частно лице.
58  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Файлова системе на USB HDD форматиран от телевизор Panasonic TX-P42G20E -: Jun 17, 2010, 23:33
....
Все по-широко ще става използването на GPT таблиците
...
Малко извън темата, но с прости думи, каква е разликата в използването на msdos и  GPT таблица? Или по-точно предимствата на GPT пред msdos.
59  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Мога ли да осъдя НАП -: Mar 22, 2010, 12:27
С AdbeRdr9.3.1-1_i386linux_enu.* на lenny няма проблем с отварянето, както и попълването е коректно. http://get.adobe.com/reader/otherversions/
Но на мен с нищо друго не ми се отдаде да го отворя.
60  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Възможно ли е да се прехвърли хронологията от skype -: Mar 09, 2010, 14:28
От c:\Users\твоят_потребител\AppData\Roaming\Skype копираш папката с твоя ник от скайп в /home/твоят_потребител/.Skype
Страници: 1 2 3 [4] 5