Покажи Публикации - malin1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 41
466  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да инсталирам две линукс дистрибуции на един хард?? -: Feb 01, 2020, 00:32
Значи, не схванах как питащия се е справил - от Тубата ли, как ли, и що типичната десктоп дистрибуция Кали толкова затруднява средностатистическия ѝ потребител, та той не може да я инсталира съвместно с друга deb-базирана. (19.10 - сполучлив избор за мнгогодишно ползване, пак; а (лично мнение) тия които изтрайват LXQt повече от половин час могат да кандидатстват за светци). Та... човекът в това отношение не е случаен. Поне, по моя критерий е кандидат за онова от скобите.

А покрай другото попаднах тук докато се опитвах да кажа нещо. ( Нета 'ми говори' "не си търсил скоро с мен интересни неща, нещо си го ударил на 'по течението'").
467  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Извънтемие от: Как да инсталирам две линукс дистрибуции на един хард?? -: Jan 31, 2020, 20:20
Е, па да понауча нещо, между другото, от това извънтемие.

По темието - не мислех да отговарям, после хвърлих едно око на предните мнения на питащия, (ще цензурирам Радините си вълнения) и написах нещо, ама ми дойде в повече вълнението и дописах.

Малин, не бе, МАЛИН - сам го измислих, как не са го заели (се питах) - малка пишка в Линукса.
468  Хумор, сатира и забава / Кошче / Извънтемие от: Как да инсталирам две линукс дистрибуции на един хард?? -: Jan 30, 2020, 22:16
Опс, нумерология/окултика/други езотерики - Калин, дистрибуция Кали - ти си за тоя форум, бе човек, ще знаеш!
469  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да инсталирам две линукс дистрибуции на един хард?? -: Jan 30, 2020, 20:17
Чета тука едни работи и откривам, че Калито било Дебиан. Ама не знам Дебиан дали го може принтирането, щото много работи пише.

А дали може - може, може и 2-5-10... да се инсталират, но ще е много трудно при теб с никаквата информация която даваш, пък искаш да ти се помага.

Ако си късметлия, пробвай така https://forums.kali.org/showthread.php?194-Adding-Printer&highlight=printer и щастливо ползване на богинята. (тя няма ли си stacer/нещо подобно, или той е за нехакерите)
470  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с настройките на микрофона -: Jan 03, 2020, 14:00
Преди време голямо борене хвърлих с едно acer-че, докато не ми дойде на акъла да погледна и в БИОСа. От там вече се получи.
471  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с настройките на микрофона -: Jan 03, 2020, 12:15
Ако се прави, според bvbfan (на друго място го е казвал и аз го подкрепям), би трябвало да се изпълни, примерно

Код:
cp -v /etc/pulse/default.pa ~/.config/pulse && mousepad ~/.config/pulse/default.pa

щото да бараш по системата без да знаеш какво правиш е... А така лесно може "да се нулира" като се изтрие файла.

И после, би трябвало и да се рестартира, за да се ползва новата настройка, нали

Код:
pulseaudio -k
472  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ЛзБ си завръща славата -: Dec 26, 2019, 16:05
и на 4 123 567 013-тия опит сървърът се съгласил че паролата е Мао Цедун   :P

Учете китайски!!!
Защо ли - навремето нали се учеше или английски, или немски (ил френч), и брат ми избра ингилизкия. "Защо, бе?" - питам го аз - "Като ни превземат американците, да мога да си говоря с тях"... Обаче...  :D още не го знае..., значи май не са ни превзели още.

473  Програмиране / Web development / Re: Искам да се зарежда python 3.7 вместо python 2.7 -: Dec 25, 2019, 18:48
Пак - казаното от мене в търсачката.
И ако няма алтернатива, то е голям проблем да се създаде, нали? И аз няма такава, ама не ми трябва.
474  Програмиране / Web development / Re: Искам да се зарежда python 3.7 вместо python 2.7 -: Dec 25, 2019, 11:17
update-alternatives + python  в търсачката на уеб-барузъра. Изясни си пътят, където са инсталираните файлове, за да не стават грешки като го правиш.
475  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Пак го направи (тема за спам) -: Nov 08, 2019, 00:20
Единствения бекъп, дето ми е ценен, са отметките, имам и такива "ще ми потрябват някога". Периодически започвам начисто, щото стават много.

Oт доста места "ми казват" cherrytree, ама като попадна на мястото "ми идват" спомените защо съм попаднал там, какво съм искал тогава, как ми е помогнало прочетеното, какво съм мислел за това, "насолил" ли съм ги...

За "интересните ми" съм се абонирал за rss през Лисика (така ми оттърва).
476  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Добри хора са или не ми се разправя -: Nov 01, 2019, 21:08
 :D А тва ми идва като "бонус питане" - зачем не нада танцевать снап или да ползвам плоско-пакети, амии тези ..."образи"?

Кашата с "магиите" става пълна. Ако Линукс Минт е Убунту, то защо няма snapd? Aко Линукс Минт е Убунту защо няма на сайта им образи с GNOME? Май това пак е от началното "скрити или премълчавани истини, дето един болен човек е открил за вас и споделя".
477  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Добри хора са или не ми се разправя -: Nov 01, 2019, 20:45
Имаше форум на Убунту за Българи, но после прекрати дейността, защото вече всеки можел да се оправя с него. Към дата на прекратяване беше така... сега... май избързаха, ама вече е късно (като във филма "Топло" : "Не стреляй!" - "Не мога, натиснал съм спусъка").
478  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: ZVVOnlineTV - IPTV онлайн ТВ -: Nov 01, 2019, 20:38
Ми то това ualinux го има оринагълдъ. Дай мотиви да не инсталираме него а да си добавяме хранилището му (от което може да се случат "случки" и apt да пее песни любовни за ualinux страшен хайдутин, старашилище за Убунту и производни, които не скланят глава пред волята му).
479  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Sopcast - P2P онлайн ТВ -: Nov 01, 2019, 20:32
А случайно гледаш ли датата на написване/публикуване? Или щом го има, то това и ще е?
И като стана дума, колко ppa-та знаеш за deadbeef? трябва ми такова от което плеъра да може да възпроизвежда opus-файлове. Ти си човекът да помогне.

И, да кажа аз как си реших проблема в точно този случай - имах многогодишна дилема : audacious или deadbeef ... ако питам горното, какъв ли ще е отговорът... да, научих се как да оправя това, което не ми харесва в audacious ( :D от ppa е).
480  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Добри хора са или не ми се разправя -: Oct 31, 2019, 22:43

Това е половината истина или истина смесена с лъжа.
Какво не ти казват. Ще ти се наложи да инсталираш софтуер с разширения .sh .py bz2 tgz и още знайни и не знайни файлови разширения. Ще се наложи да добавяш и хранилища с ключове за тях.


Къде го видя това на ОФИЦИАЛНАТА СТРАНИЦА/УПЪТВАНЕ на което и да е дистро?

Защо ползваш формата rar или doc/docx? Някой насилвал ли те е да ги ползваш, как си се научил да ги ползваш? - Ако никой не те е насилвал, а пък си се научил, то по същия път ако вървиш, пак ще се научиш (какво значат "магиите"/"магическите формати").

Може да добавиш хранилище без ключ и пак да инсталираш от него (аз предпочитам да ми е подписано, но ... има всякакви хора).



Та тъй, мога да ти кажа че съм ползвал 3 (три) години Линукс Минт, на който не съм му добавял и едно хранилище отгоре, но не съм се и опитвал да го счупя (умишлено)... просто когато станах любопитен как стават нещата разбрах, че не е за мен и е време да понауча нещо.
Дали съм го чупил ... нямаш си на идея колко пъти, понякога по 10 пъти на ден, преинсталиране "и пак", докато разбера защо е станало така и къде бъркам... И после почнах да чета вики-страниците му, информация от форума му, анонсите на сайта им, отзиви в блогове за него, естествено с гугъл-преводач.
А когато гугъл-преводача дава "неясен превод" се прилагат "хитрости" - превод на друг познат език, промяна на настройката при търсене и показване с приоритет на резултатите на друг познат език в търсачката... с идея да разбереш какво е казано.
Страници: 1 ... 30 31 [32] 33 34 ... 41