Покажи теми - prototip
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Хардуерна емулация на PS2 клавиатура. -: Mar 20, 2015, 20:21
Интересува ме има ли хора, които по-сериозно са се занимавали с хакерски Linux компютърчета. Имате ли идея, как с такова компютърче (и евентуално минимално количество допълнителен хардуер) може да се генерират сигнали на PS2 клавиатура, които да се изпращат към друг компютър?
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / KeyMouse - интересно проектче в kickstarter -: Jan 28, 2015, 11:09
Говоря за това:
https://www.kickstarter.com/projects/1666150716/keymousetm-the-keyboard-and-mouse-re-invented?ref=category
Идеята е да имаме "стандартна" мишка за която е прикрепена клавиатура. Изделието не пише да е с отворен сорс, но идеята е да го обсъждаме само като концепция. То и цената е твърде висока.

Предимство от подобно устройство е възможността да се работи с мишка и клавиатура едновременно. Наистина при класическа комбинация от две отделни устройства (мишка и клавиатура) прехвърлянето между тях понякога е доста досадно и води до неудобство в работата.

Разбира се идеята има и недостатък, като например се оказва че въпросната клавиатура е с много малки бутони.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Отворен хардуер с Xilinx Artix 7 35T CPG236 FPGA -: Jan 19, 2015, 19:44
Не че очаквам някой да е чувал, но поне може да се окаже по-добър от мен в търсенето. Търся отворен хардуер на платка с Artix 7 (като описаната в заглавието).
4  Нетехнически теми / Коментар / За цените на рекламата в технологичните сайтове -: Dec 31, 2014, 11:03
Аз лично често чета новините в technews.bg. Наскоро обаче, реших да разгледам добре известното списание посветено изцяло на Raspberry Pi - themagpi.com. Тези сайтове нямат много общо като тематика, освен единствено че вероятно и двете се четат от хора със сходни интереси.

И сега каква е ситуацията по отношение на рекламите в съответните електронни медии?
Една страница в електронното издание MagPi е 250 GBP = 626 BGN. От друга страна ПР публикация струва в technews.bg 400 BGN.

Не знам защо, но ми се струва че цената на международното издание (MagPi), което е разпространено в по-богати страни, което е ограничено като обем (не може да се сложат неограничен брой рекламни страници, защото списанието на нищо няма да заприлича) и оформено като дизайн има цена която е само 3/2 от цената за "насипна" статия в technews.bg.

За успешен бизнес модел от българска страна ли можем да говорим, или по-скоро за  изроден бизнес модел? Не се ли оказва, че в българския сайт рекламират само фирми, които изобщо си нямат представа от цени на рекламата (или просто имат повече пори отколкото им трябват и самите те се пишат само за бизнесмени).
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Реалната цена на лазерното рязане -: Dec 22, 2014, 19:00
Днес се поинтересувах от цените на уредите за лазерно рязане.
Ето например какво открих:
http://www.ebay.com/itm/USB-40W-CO2-Laser-Engraving-Cutting-Machine-Engraver-Cutter-/161500127797
Тази машинка й дават 1000 часа работа на лампата, при около 2 съм скорост на рязане (за съжаление не видях колко дебел материал се реже при тази скорост).

Та идеята ми е да се обединим няколко човека, за да си купим такава или по-добра машина за рязане. Разбира се първоначално е добре да се види колко ще е цената на метър рязане. Като съм гледал като услугата "лазерно рязане", то цената е около лев на метър (разбира се това е груба оценка, защото зависи според дебелината и вида на материала).

6  Нетехнически теми / Коментар / Помощ с превеждане на английски? -: Dec 19, 2014, 20:16
Съвсем често ще си призная, че английският ми не е на ниво. Но защо изобщо пиша тази тема?
В началото на месеца видях конкурса в този сайт, организиран съвместно с Olimex. Пуснах новина, която всъщност анонсираше това, какъв Linux проект ще започна наскоро. В началото на следващата година ще пусна тема в "Предложения за български проект" с което работата по проекта ще стартира.

Разбира се към проекта ще направя и съответна уеб страница. Но хубаво ще бъде страницата да притежава и версия на английски. Въпреки че нито проектът е анонсиран, нито пък сайтът е започнат, то питам чисто принципно: Има ли хора, които биха се навили да помагат с превода? Разбира се, това е при условие, че поне проекта им хареса.
Страници: [1]