Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 135 136 [137] 138 139 ... 210
2041  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 26, 2022, 21:34
Някъде стана дума за пропаганда.. Ето едно интересно четиво на тази тема:

https://chitanka.info/text/8935-mediite-pod-kontrol
2042  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jan 26, 2022, 21:27
Не бих го нарекъл прогноза, но, както ти правилно посочи в един пост, разсъждавам прагматично и мислех (и мисля ), че това няма как да е вечно- прекалено много вреди нанася на икономиката, в добавка- и на обществото. А управляващите, и в Австрия, и в Германия, и в която и да било държава, не са прости хора, не става само с ръжен по главата, историята го е доказала, а ръжена, освен начупени глави и ръжда, друго не оставя. Тия държави, колкото и да са обхванати от корпорациите, имат някои функции, които без постъпления в бюджета не се случват. А когато подскочи народа и се срине икономиката, откъде? ЕС не е САЩ, да си печата колкото иска парични знаци. Самото печатане също е временна мярка, после какво- като немците след Първата световна война- пачки с пари по-евтини за отопление, от дървата. Оттам знаем какво следва, бунтове, революции, разруха, богатите може да опитат и те ръжена в суматохата.. та затова кой каквото наскубал-наскубал, трябва да има край. Разбира се, това си беше, и си остава, моето мнение и визия за нещата с тоя ковид и края на преекспонирането му.
2043  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 26, 2022, 21:16

Но, какво проповядват Съединените щати? СВОБОДА. Смятам го за толкова важно, че го изкрещявам. Средния американец наистина вярва, че всички над двеста свински войни, които са водили в буквално всяка точка на света, са в името на демокрацията. Вярват го генералите им. Дори тъпите им президенти, кой от кой е по-зле и те го вярват. Не го вярва само Уолстрийт. Те осребряват всичко това.

Е ние с кое искаме да сме? Със свободата, която проповядват американците, с робството, което е веруюто на руския елит или пълната липса на човечност на Китайската, комунистическа партия?

Файър, аз съм бил наивен, че се подигравам с вярванията за вездесъщата ДС, а ти вярваш в такива преекспонирани пропагандни глупости..  оная книжка за постиженията на пропагандата, бях дал линк, погледна ли я? От американски автор е. Тя тая свобода, американската, че и тяхното демокраси, не е за нас (в БГ). Те дори не са и за всички американци. Точно само проповед си е. Като за цветнокожи в американска църква.
Не се заяждам, изразявам моето си мнение, и спирам с тая тематика, от мен  [_]3
2044  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jan 26, 2022, 17:18
Мхм, къде са руснаците, както колеги посочиха, американците са първенци по иновативни методи за справяне с "пандемията"..
https://www.168chasa.bg/article/8507200

На руснаците някакъв доктор им препоръчвал, на американците баш светилото- президента, че и някои са го послушали.

П.П. Аз си карам по български, прескачам инхалациите за сметка на консумацията :)

Ремотекс, статията е меко казано, тенденциозна. Заглавието е "Руската академия на науките: Инхалации с водка предпазват от Ковид", а по-надолу, по същество- "Това каза докторът на медицинските науки, академик на Руската академия на науките Сергей Колесников по руското Радио 1." Академик на някоя си академия на науките може да е всяко старче с много титли, това прави ли негово изявление веднага изявление на някоя си академия, в която той е академик?

Същата партенка, като оная с филма за кирилицата, който никой не беше гледал, ама врякнаха по всички медии на издръжка при американците, че в него никъде не се споменавала България и принадлежността и свързаността на азбуката с България и българите.

Имаше един сайт, брадва.бг или нещо подобно, там бях срещнал някакво заглавие от типа "Почина президентът" и после в статията се обяснява, че първо, не бил президент, ами бивш президент, второ, че не бил българският, ами на Малайзия.. та така.


П.П.П. А ето още челни и напредничави методи за борба с ковида в САЩ, будещи възхищение:

https://bnr.bg/post/101591590/otkazaha-transplantacia-na-sarce-na-nevaksiniran-v-sasht

Но има и светлина в тунела:

https://frognews.bg/svqt/avstriia-lokdaunat-nevaksinirani-otmenia.html

Австрийските власти се осъзнаха, сега остана да се случи и в мама Германия, там ще е малко по-трудно, предвид факта, че Байонтех е немски, но и те ще клекнат, достатъчно се наядоха.

2045  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 25, 2022, 20:51

Разделение имаме не само дали сме за или против нещо, а и защо. Е те тогава двама души еднакви няма да се намерят.


Тук се сетих за едно правило от моите среди- "Искай мнение само от един юрист. Може да е вярно, може да е грешно. Но ако поискаш от втори, ще ти каже нещо различно. Ако поискаш от трети- ще е различно от тези на първите двама"  :)

За твърдоглавите има, има, - сърби, македонци, украинци.. ;) П.П. Забравих албанците, че и бая други.
За себе си мога да кажа (по въпроса, отправян към Спец) - искам да си живея като българин. С всичките плюсове и минуси.
2046  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 25, 2022, 20:35
Аз затова карам доста стар мерцедес, и ще продължа да го карам, въпреки че мога да си позволя по-нов.

А доколко Бакалов е обективен, е наистина въпрос на лично мнение. За мен си е пристрастен американофил и също толкова пристрастен радетел за ваксинация срещу ковид. П. П. Че е кадърен, спор няма, от моя страна. То си е изкуство да вплиташ пристрастие във фактите. Вече, от какво се пораждат пристрастията му, от лични убеждения, заплащане, или комбинация, не знам.

Затова се учудих, като попаднах в е-вестника на статия, отразяваща живата действителност, безпристрастно излагане на фактите. Като почнах да я чета (случайно попаднах на нея- линка беше от друг сайт), очаквах да се почне една реклама за купуване на чисто нови коли, екологични, надеждни и прогресивни и т.н. и останах приятно "разочарован".
2047  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 25, 2022, 19:57
Я, в е-вестника можели да пишат и обективно, без пристрастие.. статията е стара:
https://e-vestnik.bg/33126/zalezat-na-golfa-i-mertsedes-ne-e-tova-koeto-beshe/

Но е актуална.
2048  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Jan 24, 2022, 18:43
E, ще продадат сега малко ваксини, джавелини де, американците на Украйна, и всички ще са доволни.
2049  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 23, 2022, 12:48
Ще пробвам и това, благодаря

Тая команда, предполагам, като юзър в терминала?
2050  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jan 23, 2022, 11:05
..Точно аз и ти можем да се измъкнем, но не съвсем. Ако например кажат, в съда могат да влизат само ваксинирани защитници/прокурори/експерти/съдии и т.н., клекваш. Независимо, каква ти е специализацията, то ти си пряко свързан с някакъв вид съд. Не можеш да си упражняваш професията..

Да, можем. Например аз, по всякакви дела, свързани с граждански и административен процес мога изобщо да не влизам в съд, а да си пускам писмено нещата и да си чета от офиса в системата. Дори и разпит на свидетел да искам, мога предварително писмено да си посоча въпросите. Е, вярно е, че в определени ситуации е по-добре да контролираш нещата на място, но.. пълно щастие няма. За някои видове дела вече дори е невъзможно да депозираш на място хартиени носители- промениха някои закони. За това съм благодарен на ковида, нещата рязко скочиха в "електрическа" посока.
Засега това не важи за първа и втора инстанция на наказателните дела, но първо, тях мога да ги прежаля, второ- и там се върви в същата посока, някои елементи вече са въведени- когато има задържан, на него му осигуряват видеоконферентна връзка от ареста (играх и такъв мач).Мисля, че и в твоята сфера ще е възможно- трябва ти интернет, всичко в НАП си отива с КЕП, ако имаш проверки/ревиизии пак така, може би при някои видове одит ще се наложи одитора да ходи на място, но не в държавна институция, а в завода, например, ако е одит по качеството.
А за ваксинацията в държавните институции го написах, понеже имам познанства с голям брой служители в такива институции и там е като наясякъде- мнозинството не искат и да чуят. Но там пък инструмента за натиск е друг- повечето са с кредити.

П.П. За част от хората в "компютърния" сектор, например програмистите, също мисля, че няма проблем да си бачкат от къщи. Имам такъв познат, води се на работа в Австралия, ама си пише тука, в БГ и тука си получава парите. Ама за това да кажат те, тук във форума имаме такива колеги :)
2051  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 23, 2022, 10:36
Благодаря и на двамата!
Джет, това приложение ми намери почти всичките саундтракове, които си търсех.
Файър, а с това от твоя линк, доколкото схванах, мога да си свалям само музиката от някой клип.
 [_]3
2052  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 22, 2022, 20:44
Колеги, я кажете някое сайтче за сваляне на .mp3 ? Free имам предвид, не такива с акаунти, регистрации, или платени. Интересуват ме два-три саундтрака от стари филми. Рових из нета, но все ми вади някакви или с регистрация, или платени, или някакво си приложение да свалиш.. Навремето имаше много фрий, но от много години не съм търсил нещо подобно и сега не намирам.

П.П. .wav формат също върши работа.
2053  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво мислите за "Синята зона" с платеното паркиране в големите градове? -: Jan 22, 2022, 16:23
За твоя сметка си е, ако си в нарушение. Ако не си, а те заскобят, тогава е друга работа. Досега не съм чул за неправомерно заскобване в синя зона, вероятно има и такива случаи. Но неправомерно вдигане с паяк съм срещал в практиката си (само че не в синята зона).
2054  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 21, 2022, 21:24
Теодор от Русе ще преплува Черно море по дължина, ако е през лятото, на вълна 1-2 бала, не-повече, на множество етапи и го осигуряват с подвижно място за почивка (някоя яхтичка, хидроплан) :)
Черноморската вода в географската ширина на Варна е максимум 23-4 градуса лятото (нищо, че лъжат по радиото с повечко градуси, та да идват туристи). След престой от няколко часа дори и в такава топла вода се преохлаждаш, за човешкото тяло е фатално да падне до такава температура. Е, ако тялото е в неопрен, може да изкара повече.

Мидите (особено черните) са естествен пречиствател на Черно море- обират всякакви боклуци (дори и нефтопродукти). Разграждат ги по някакъв начин и изхвърлят разграденото на безопасни съставки обратно в морето. Затова са важни популациите им, които намаляват в последните 15 години, особено с масовото приложение от рибарските кораби на дънен трал за рапани.

За сьомгата не знам :)))))))

П.П. За мидите имам и неприятни спомени. В ученическа възраст (техникума) беше голям кеф лятната ваканция да отидеш на море, особено за миди на Траката (варненците я знаят). Един път там извадихме много миди, на единия от приятелчетата родителите му имаха нещо като вила на Горна Трака и бяхме там. 7-8 пишлегари, всеки скача от буната, вади миди, После бабата на приятеля ни направи една тава мидена салата с лук, черен пипер, и както се полага - преди това мидите ги пекохме на ламарина върху огън. Натъпкахме се, после се скъсахме да повръщаме и години наред след това не бях вкусвал миди. Тежка храна са, не за наяждане, а за мезе.

А черноморската риба си е хубава. Ако е прясна. Чернокоп например, за скара.. И калкана не лъже, ама изобщо :) Стига да е истински калкан, а не "софийски" :)

"Софийски калкан" тука при нас казват на друга дънна риба- ватос, морска лисица. Хрущялна е, на външен вид прилича на калкана донякъде, по-дребна е, продават я на туристите за калкан, а цената на калкана е три пъти по-висока. Аз съм живял в София и имам приятели там, понякога ми идват на гости и винаги искат да си купуват риба- ходя с тях до Рибната борса и аз им я купувам, че нашите матрапази тука, като чуят софийското наречие, веднага се пробват със софийския калкан.


2055  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Jan 21, 2022, 20:39
Ами ще видим. В професиите ваксинирани/неваксинирани са същия процент, както общия за народа- включително и в ключовите за правителството здравеопазване/полиция/образование/областна администрация/приходна администрация/съд. И там не искат боцкане. Няма кой да сложат, ако уволнят неискащите.

П.П. Имах предвид, че накрая ще стъкмисат и процента ваксинирани и ще се сложи край на това безумие. Но това си е мое разсъждение, дали ще стане така, ще покаже бъдещето.
Страници: 1 ... 135 136 [137] 138 139 ... 210