Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 443 444 [445] 446 447 ... 588
6661  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Драгомир Стойнев: "технологията е една, продуктът е един" -: Dec 15, 2013, 10:19
Има нещо в това изказване за книгите. Наистина старите книги (някои) са отлични. Направо са алманаси. Но новите са говнена работа. И те са на конвейер (ега ти колко странно се пише тази дума с две „е“). Проблема на старите книги е, че са стари. Не отразяват новото. Но пък дават точно онази основа, за която ревем тук.

Изказването за войните е вярно. Човешката история е история е история на войните. Но пък и всяка една война е крачка към същото това самоунищожение. Излиза, че трябва да се самоунищожаваме бавно, за да не се самоунищожим бързо. Като доста малтувско, бих го определил.

Вече имаме безброй начини да се самоунищожим за мигове. В една тема Гейта се чудеше как още сме устискали, като зависим единствено от нервите на някой параноичен генерал с нетрезва преценка, за да си заминем.

Ей Коп, а Ве нали беше против раздел „42“, какво така мощно влезе в тематиката? Повредихме те ей. Събра се с хора и стана човек ;) 
6662  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Драгомир Стойнев: "технологията е една, продуктът е един" -: Dec 14, 2013, 10:56
Вероучението няма място в училище. Не всички са съгласни с версията наложена от точно тази религия. И на всичкото отгоре, това са неосъзнати, български граждани. Когато порастнат и станат пълнолетни, имат правото на основа на наличната информация да решат, в какво да вярват и да вярват ли изобщо.

За Информатиката сте ми много интересни. Преди време пуснах тема, чче в Е-стомия щели да учат от първи клас. Тогава всички оплюхте, че им промивали мозъците, малки били, ала-бала… Сега негодувате.

Иначе това е нерелевантен предмет, не водещ резултати. 99,999% от кадрите (забележете) в ИТ са абсолютно неподготвени. Знаят добре, в повечето случай, това, което работят. Общата картинка изобщо хал хабер си нямат. Така имаме камари с отлични програмисти и администратори, който не са дори на основно ниво информатици.

По между другото, цялата работа и така смърдеше.

Спомням си как със сълзи на очи (от горчив смях) гледах репортажи по телевизията, в който даскалите обясняваха, че децата разбирали повече от тях (а ние знаем, колко не знаят всъщност децата) и отивали в библиотеката (!) да четат. Какво точно учат във въпросната библиотека не се изясни.

Компютри, комуникации, радиопредаване, информатика, електроника, не се учат от книги. А наличните книги са стари, долнопробни и неактуални. Те по никакъв начин не могат да дадат разбиране за нещата.
6663  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: linux-bg.org вече и в фасебоок -: Dec 08, 2013, 22:10
Що Ве Лунар ??? Не е плюене това. Да има много странични начини да се направи от slapt до това от твоята статия, но те са външни. Дедо е избрал да не го прави и почитателите му разбират защо. Защото това развързва ръцете. Дебиан например често попържам, че ми вкарва зависимости, които не са ми нужни и не искам (например dbus, pulse и т.н. пьотеризми), но те така са си решили на планината Олимп и нямам мърдане.
6664  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: linux-bg.org вече и в фасебоок -: Dec 08, 2013, 20:20
Чак сега видях това „всички съществуващи графични среди“, което не е дори приблизително вярно. Като започнем от по-старичките като EDE и UDE, минем през по-нови като Ètoile и стигнем до чисто новички като канелки разни и онова елементарно, валино извращение, та списъка е доста дълъг дори като се ограничим само до средите. Ако сложим и прозоречните управители (изключени тук по дефиниция) то положението става дори по-зле. Та така си намерих причина за пета, нечетна корекциика.
6665  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Коя дистрибуция за лаптоп asus -: Dec 08, 2013, 14:21
LJ в анкетата си имат въпрос, коя е най-тъпата технология. Ако направим подобна анкета тук и питаме, кой е най-тъпият въпрос, то ще е точно този.

Отг.: Която познаваш най-добре.

Разбираем отговор: Убунту

Неразбираем отговор: Разликите в дистрибуциите са много и най-различни. Поддръжката на периферия не е точно такава. Задаването на подобни въпроси, означава, че питащият всъщност не знае, за какво пита. Затова най-простият отговор — у-у-Убунту, върши отлична работа.
6666  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: linux-bg.org вече и в фасебоок -: Dec 08, 2013, 12:59
Значи всички сме реалисти, това е задължителна дисциплина в казармата  :D



Хайде бутнах четири леки корекции в статията. Скоро не го бях правил. Леко съм обиден на тази пасмина википедианците, но тази статия го заслужава.
6667  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Драгомир Стойнев: "технологията е една, продуктът е един" -: Dec 08, 2013, 10:49
Проблема е, че не може да се пусне държавна поръчка с един доставчик. И така сме в абсурдното положение да имаме един продукт със само един доставчик, но не можем да го купим от него.

По между другото конкретните бройки са един много малък процент в цялата сделка. Останалото е разхвърляно по безумни пера като обучение и внедряване. Което естествено повдига въпроса, защо трябва да плащаме обучение на некомпетентни служители, защо изобщо са наети и защо им даваме заплати. Другият въпрос е пък, защо плащаме заплати на админи, ако внедряването ще го върши някой друг и как този някой друг, дето е външно лице, може да гарантира сигурността на данните. Никак.

Ала това да ни е проблема. Мечтайте си после за по-справедливи строеве.
6668  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: linux-bg.org вече и в фасебоок -: Dec 08, 2013, 09:56
К'о ка'иш е напра'ил Цибер? Дека го? Може ли връзчица, нещо. Я съм пропущил.
6669  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: linux-bg.org вече и в фасебоок -: Dec 07, 2013, 22:07
И я съм къркан. Да се обади някой дето не  е. Мъчното е, че в събота вечер сме пред компа.
6670  Нетехнически теми / Идеи и мнения / За bb -: Dec 06, 2013, 16:00
Ето наборе, това е за теб:

http://www.opennet.ru/opennews/art.shtml?num=38602

По между другото е уникално и заслужава истинска новина в портала, а не в кошчето на форума.
6671  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Готови ли сте? -: Nov 14, 2013, 12:10
След малко ще погледна личното. Сега само да кажа две неща. Първо: аз отдавна съм си извоювал почетната титла на най-прост тук и не давам никой да мия оспорва. Справка, подписа ми.

Второ, на тази изстрадала земя, дето я тъпчем, само това Ь липсва. Не стига, че други са ни клали, но сега сами ще се коляме. И за последният век ще го сторим за поне пети път. Нищо не сме научили. След такива неща на власт идват престъпниците. Защо? Защото те са организирана сила и въоражена. След братоубийствени изтъпления не остава никаква друга сила. Изводите какви са:

1. Ще направим най-големият грях, като не само оцапаме ръцете си с кръв, но това ще е братска кръв;
2. Ще направим нещата още по-лоши от колкото са в момента;
3. Все пак природните закони си действат и като сме толкова непоправимо тъпи и непригодни за разумни решения, ще си изчезнем.

Декларирам съвсем категорично, че въпреки цялата си простотия, никога няма да си позволя да опозоря името си, участвайки в такава варварщина, никога няма да подкрепя подобни решения, няма да помогна на никой, с нищо, замесен в такава кървава баня.
6672  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: autoconf/automake на човешки език! -: Nov 13, 2013, 20:02
Значи само аз съм тъп, щом само аз нищо не зацепвам. Уж на човешки език, ама сигурно съм загубил човешкото, защото нито разбирам, нито знам, на какво да се засмея.
6673  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Готови ли сте? -: Nov 13, 2013, 19:59
Цялата мара втасала, само това ни остава. Тъпи сме и тъпи ще си умрем. Поне хубавото е, че ще го сторим скоро, та да отървем света от тъпотията си.
6674  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Logitech 5.1 аудио система към Fujitsu Lifebook 753 с KDE -: Nov 11, 2013, 19:36
Е аз това го казах преди амнайсет коментара, ама народа реши да се прави на оригинален.
6675  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Modem Alcatel One Touch X500D -: Nov 11, 2013, 19:35
Това е идеално, значи вече работи. Остава едниствено да я извадиш и да я вкараш пак. Ще ти иска пак пина и ще проработи. Защо така? Ами тъй, шиндошория до шия. Вече има пина, но не се усеща, че има връзка та да я пусне. Хубавото е, че от тук натам, няма да те тормози.
Страници: 1 ... 443 444 [445] 446 447 ... 588