Покажи Публикации - neptun
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 9
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ново ядро (2.6.16.11)- проблем с прекомпилирането -: Jul 05, 2006, 23:28
Един съвет. Не се опитвай да ъпдейтваш кърнъла на комерсиалните дистрибуции ( сусе , мандрива и федора ). И трите използват силно пачнати кърнъли които са трудни за конфигуриране и компилиране без проблеми.Най-добре си инсталирай по-нова версия на самата дистрибуция.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Traffic shaper -: Jul 02, 2006, 17:58
Не разбирам особено от рутери , но ми се струва , че пролема идва от доставчика ти или по-точно ако той е наложил ограничение на едновременните активни сесии когато някой пусне да тегли от торенти на практика той използва сесиите на всички и затова те не могат да теглят.Ако е така може да им се каже на хората да си настроят торент клиентите да ползват определен брой сесии.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталиране на grub от live cd -: Jul 02, 2006, 17:53
Радвам се , че си оправил нещата.За gentoo ако имаш достатъчно време и си склонен да почетеш стабилно те съветвам да го пробваш най-малкото за да видиш какво представлява.Независимо дали ще останеш на gentoo или не поне докато го инсталираш ще научиш доста неща , които после биха ти били от полза и при други дистрибуции.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталиране на grub от live cd -: Jul 01, 2006, 23:07
Чакай сега то само с chroot не става.Ще ти дам списък с командите които се използват за преминаването.Източника е Gentoo Handbook.

cp -L /etc/resolv.conf /mnt/gentoo/etc/resolv.conf
mount -t proc none /mnt/gentoo/proc
mount -o bind /dev /mnt/gentoo/dev
chroot /mnt/gentoo /bin/bash
env-update
source /etc/profile
export PS1="(chroot) $PS1"

Като изпълниш последователно всички команди не би трябвало да имаш проблеми.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Nvidia и laptop -: Jul 01, 2006, 17:48
Съветвам те да прегледаш и linuxquestions.org
Там има доста полезна информация.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталиране на grub от live cd -: Jul 01, 2006, 12:13
Напиши root (hd  и натисни таб бутона на клавиатурата.Така груба ще ти покаже какви харддискове е намерил.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Как се клонира hdd с linux -: Jun 29, 2006, 23:12
Цитат (kvk123 @ Юни 27 2006,09:07)
Ok
Благодаря на всички за инфото!

Когато клонирам хард диск от S-ATA на хард диск S-ATA нямам проблем, от клонирания диск си тръгва LInux-a, но когато клонирам от S-ATA на ATA Linux-a bootva и спира до Mounting root file system, какво да правя в този случай!

Проблема е , че като въстановиш на АТА диск вече руут партишъна не е sda а е hda.Например ако на сата диска линукса е бил първи партишън на първи харддиск той е бел описан в fstab като sda1 а като го въстановиш на ата диск дефакто вече става hda1.Най - лесно е след въстановявянето да буутнеш от някое livecd и да си редактираш от там fstab-a на въстановения линукс.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Nvidia и laptop -: Jun 29, 2006, 23:08
Щом вадиш такива кадри на glxgears значи ти работи ускорението.Проблема е някъде другаде.Все пак за да си сигурен пусни и glxinfo ж дали ти пише Direct Rendering:Yes ако да значи ти работи ускорението.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Как се клонира hdd с linux -: Jun 24, 2006, 13:27
Абе някой може и да ме нападне заради това предложение ама и Acronis True Image работи доста добре.Само после трябва да си оправиш boot record-a.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gentoo install help -: Jun 24, 2006, 12:44
Цитат (Gatta_Negra @ Юни 24 2006,00:17)
Аз пък, не без известна помощ от някои хора достигнах до извода, че графичният инсталатор, както и конзолният  н Генту са капан за мързеливци. Пробвах 5 пъти ПРЕДИ да седна и да изчета хендбуука, пробвах и след като имах вече 5 успешни инсталации на генту зад гърба си < пиши-бриши, това е начин да се научи човек > но ВСЕКИ ПЪТ икнсталаторът забваше, крашваше, зависваше и какво ли още не .. като още пърия път ми изтри ВСИЧКИ неща от хард диска ...
Изобщо няма да го пробвам пак, но ще следя темата  - да не би при някого да поработи '<img'>

Определено е по-добре като си пише човек сам командите вместо да разчита на инсталатори.Хем научаваш нови неща хем и ако нещо стане знаеш точно кое е предизивкало проблема.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gentoo install help -: Jun 24, 2006, 00:03
Може и да прозвуча малко старомодно , но аз лично не бих използвал графичния инсталатор.Пробвах го и не можа да ми инсталира системата.Просто още е доста бъгав а и гледах из други форуми , че не само аз имам проблеми с него.Инсталирайте си от minimal cd-то stage3 с нови пакети от бг миръра най-добре.Аз винаги така правя и с изключение на първите ми опити когато не знаех много какво точно правя после не съм имал проблеми.Инсталацията на базовата система протича достатъчно лесно и бързо а и самото minimal cd е доста добре направено и може да си пуснете нета през него дори да използвате pppoe или vpn.Усех на всички с тази прекрасна дистрибуция.



12  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Коя дистрибуция за лаптоп asus -: Jun 22, 2006, 19:43
Сусе също има добра поддръжка на екзотичен хардуер.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Pppoe pod suse 10.1 ?help? -: Jun 22, 2006, 19:41
Следвай инструкциите на сайта на хоумлан и ако пак не става пиши.Конкретно аз имах един специфичен проблем под сусе 10.1 а именно пппое-то се връзваше , но не можех нищо да отворя.Ако и при теб стане така пиши и ще ти кажа как да се справиш.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / OpenOffice проблем под SuSE 9.3 -: Oct 22, 2005, 01:47
Оправих се. Възстанових Операционната система към по стара дата и инсталирах Openoffice 2.0 Final без да деинсталирам предишната версия. Така няма проблеми.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / OpenOffice проблем под SuSE 9.3 -: Oct 21, 2005, 17:38
Това го правих вчера през ноща и не съм проверявал.
Страници: [1] 2 3 ... 9