Покажи Публикации - dejuren
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 69
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Относно ЕС -: Jan 08, 2014, 18:23
Не му се връзва... Душичка!! Анти-колониалното движение набира сила СЛЕД ВВ2. Индия получава независимост от Великобритания 47-а, Алжир от Франция 62-ра, бившите португалски колонии между 74-та и 79-та, бившите испански колонии - 68-а до 76-та, бившите холандски - 75-та. Връзва ли ти се сега, или да ти го нарисувам?

ПП Забравих, Афганистан в момента произвежда за соверена си 820 тона хероин, 5500 тона опиумен мак от 209 хиляди хектара годишно. (Което в скоби е пълно дърво, но лошата година свали добива почти двойно въпреки увеличението на посевната площ с 36%) Новина: горили на наркокартела се отправят за охрана на плантациите срещу трохи от печалбата.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Относно ЕС -: Jan 08, 2014, 05:17
Мисля, че повечето хора ако можеха да се върнат в соца, щяха да преживеят шок.

Моите позбледнели спомени от това време (развития соц): режим на тока, скапаните коли и петната от масло под тях (беше много често явление, като малък зяпах хипнотизирано като завали дъжд върху мазните петна как водата отразява целия спектър видима светлина), супермаркета, който по всички днешни стандарти беше отврат - едни жълти омазани в боклуци фаянсови плочки по стените като в селска баня, вътре миризма на гадно и застояло подобна на тази в кварталните магазинчета сега но най-вече ОПАШКИТЕ. Също приятната миризма на хлор в парка, плод на братската дружба между народите, туршиите в които слагаха натриев бензоат за консервант като по-добро решение на хаповете аспирин. Помня и един иранец-комунист-емигрант (явно в Иран по това време не са обичали особено комунистите) - беше супер пич, но прекаляваше с алкохола и една вечер изпотроши входната врата,за да се прибере. Помня и един безумно тъп съветски филм за ВСВ, където някакви руснаци пълзяха и палеха фашистки танкове и беше голяма драма че единия го гръмнаха. Той филма сигурно не е толкова тъп, обаче идиотската склонност на БНТ да го излъчва поне по 10 пъти годишно, дразнеше дори децата като мен. Тва толкова ме нервираше че като почне някой филм по телевизията със статуята на оная жена и мъжа със сърпа и чука и Кремъл на заден фон, вече знаеш че ще дават пак буламачи.

Имаше и много хубави неща, немое се отрече - евтиното менте на Лего, с което се правеха брутални строежи, списание Дъга, студио Х (което беше единственото свястно по телевизията) и май това.

Като цяло, скучна работа.

Емоции? Запази си ги за психоаналитика. В цифри историята е беж крачета да бягаме. Назад, към 80-те.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Относно ЕС -: Jan 07, 2014, 17:11
Гейт, преди окончателно да "завървиш" разговора от ЕС към здравословното състояние на бъбреците на кучето Динго напиши трите вълшебни думи "thule roof box" в гугъл, цъкни на картинки и 5 минути се понаслаждавай на резултата.

И второ - разговора няма как да "върви". Защото освен птичи език (демокрация! свободен пазар! Европейски път на развитие!) трябва да се познават факти, да се четат "многа букови", на базата на тях да се правят изводи, информацията да се обобщава от всеки и да не се папа каквото сервира телевизора. Защото СМРАД (Средства за масова реклама, агитация и дезинформация) днес са настроени да дават такава картина, че никой да не усети как му се слагат прангите на ръцете и краката и най-вече на мисълта.

А виж момента на правене на изводи също така ме притеснява. Да вземем моя любим пример Гейт, който е явно неспособен да направи извода, че не е "винтажно" да се носи багажа на покрива, просто това е желязната необходимост при положение, че всичко останало е пълно.

БТВ да допълня Стоян - освен ментално-възпитателната статия за това как е добре да мислим от Тим Кърби още и какво трябва да правим - пряката демокрация в Исландия, новата конституция, довежда ли тя в крайна сметка до национализация и защо нищо не сте чули за това: http://cccp-2.blogspot.com/2014/01/blog-post.html
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Относно ЕС -: Jan 06, 2014, 16:45
нещата вървят доста на зле...
... и в България, и в Унгария, и в Полша 1 и 2... И в Латвия положението не е розово (част в оргинал, защото комбинация от липса на време и мързел (50/50) превода не върви)
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Безсмисленото насилие -: Dec 23, 2013, 05:34
«Я немка по рождению и русская душой» (c)

Също или си вземаш думите обратно или ми ставаш длъжник. Ясно?
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Безсмисленото насилие -: Dec 22, 2013, 17:21
Гейт, първо думите "казвам ти бе" ще си вземеш веднага обратно!

Второ:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/58/Growth_of_Russia_1613-1914.png/800px-Growth_of_Russia_1613-1914.png

Да вземем един скромен период между 1613-1914. Все Екатерина II ? Дълголетница ще да е била германката!

И последно: посочи ми друга цивилизация в която чужденци се интегрират толкова успешно, че стигат върха на управленската пирамида? Като какви се самоопределят Екатерина II или Сталин? Как да разглеждаме преселението на 1/3 (една трета!) от населението на Германия в Русия?
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Безсмисленото насилие -: Dec 22, 2013, 07:48
Руснаците имат проблема че правят каквото им падне включително и когато се доберат до власт и това което им хрумне обикновено са глупости. Затва при тях най-големите успехи са когато някой дойде да ги управлява - примерно евреин или грузинец. Като пукна грузинеца и го заместиха руснаци, голямата империя се разпърдя.... Тоя Путин иначе е някакво много бледо wannabe подобие подобно на нашия Бойко, повечето му е някакво шоу там да лети с лебедите и да дрънка глупости, колкото да не се депресират руснаците че вече нищо не зависи вече от тях.
<сарказъм>Познаваш Русия сякаш трактат си писал по нея майка и мечка.</сарказъм> Все едно слушам някой да чете методичката на Държавния департамент. А преди грузинеца Русия я е карала на самотек и без управление изглежда. По кое време Аляска е руска, при грузинеца или друго? Фамилията Романови нещо да ти говори?

@laskov още една методичка. И тая от същата фирма е печатана. И веднага ще ти изстрелям следното възражение - ако за 24 години "мъчителни опити за демократизация" българите намаляха с 2 милиона, и някой иска да "заличи" това и обърне тенденцията аз съм изцяло за. Пък ако го направи и само за една година ... направо не знам, то повече прилича на зайцеферма отколкото на държава. Само дето никой няма и намерение да обръща тенденцията. Системата драги, дето трябва да се смени, и дето всички с това лягат и стават има какви ли не имена, но за 24 години е позната най-вече под името "демокрация". Само че тя не е и близо до демокрация, а си е направо колониално управление. Поискал Обама/Камерън/Меркел/ЕС правителството да падне, и хоп - търку-ул долу. Ама не пада. Защо? Защото не са поискали. А защо не са поискали? Защото всички им играят по свирката. Не, не ми възразявай! В Египет правителства падаха ен-сикиз пъти, та в България няма да ги превъртят както им е изгодно. А щом не ги превъртат, значи им е изгодно. Иначе да, столетната старица, свързана с Москва, знам, знам. Само дето връзката отдааавна я няма, а има нови връзки с едни други столици, една от които започва с "Б" и завършва на "рюксел". И ще те плашат под път и над път и с путинизация и с енергийна зависимост и с каквото им дойде. Щото славяните обединени могат да видят сметката на коя да е цивилизация, а разделени - ти за кан Кубрат вярвам си чувал. И последно - какво е мнението на Русия за България в момента: Русия не трябва да взема никакво отношение. ЕС загуби Украйна, разчитайки да подобри икономиката си с откритите пазари и използване на ресурсите на страната (това да ти напомня една малка, но горда страна на Балканите?). Сега икономиката им ще се сгъне, когато ножа опре до кокала ЕС ще се разпадне, а бившите осколки ще бъдат прибрани евтино или дори безплатно от Русия. Или случайно Гърция сключва договори в отбраната с Русия и продава железниците пак на нея?
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Безсмисленото насилие -: Dec 21, 2013, 05:06
Хахаха, ми значи да си нося бокс като ходя до магазина, един вид по-ефективен queue management се постига така :) Забелязал съм че възрастните жени имат най-голяма склонност да бавят опашките, та значи ще е по-лесно, а и с бокса, доста бързо ще приключи драмата.
Може да си носиш всичко, разрешено от закона и да го използваш в неговите рамки.

При животните да, но човек властва над животните с разум.
Тоест тези които се бият на пътя, осъзнават ли че от това нищо няма да спечелят дори и да победят в битката ?
Да перефразирам полковник Колт: с насилие и разум ще постигнеш повече, отколкото само с разум.

@arda_kj, Стояне, убеден съм, че на българина му трябва парче от "новия" руски характер, този, който Масленица описва в края. Интервюто с него четох преди години. Генът на победители, не просто във война или в уличен бой, а в живота. И ще го усвоим най-добре разбира се от самите руснаци. Те неслучайно са създали империя на две половини от два континента + допълнително Аляска, някога продадена на САЩ.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Безсмисленото насилие -: Dec 20, 2013, 22:27
@_hao - по-добре не може да се каже. Макар че има един друг, който го е казал значително по-кратко и много по-рано: Притчи Соломонови 10:13 "В устата на разумния има мъдрост, а за гърба на глупеца - пръчка." 13:25 "Който жали пръчката си, мрази сина си; а който го обича, наказва го от детинство." 29:17 "Наказвай сина си, и той ще ти даде покой и ще достави радост на душата ти."

Ние, българите, имаме някаква черта в народопсихологията си, която ни възпира от поведение и мислене на победители. Покорност. Примирение. Равнодушие. Ще дам пример. Според Александър Дугин международните отношения се градят на базови принципи класирани от него на реалистичен подход и либерален подход. Реалистичният подход предполага допустимостта и неизбежността на войната, при което всяка държава се подготвя и усилва за нейното водене, като по този начин със нарастването на силата си отдалечава възможността за водене на война и способства за укрепване на мира. От друга страна либералният подход изключва напълно допустимостта на война, до степен насилствено налагане на мир, което насилствено налагане по същността си е война. В крайна сметка либералният подход води до увеличаване на войните в името на запазване на мира. Същото може да се отнесе до отношенията между хората. Просто ние сме много повече либерални, отколкото реалисти. Реалността предполага наличието и неизбежността на насилието, и колкото по-подготвен е човек, толкова по-адекватно е неговото поведение. В случая особено неадекватно е поведението на придружителите на "келешчето с палто", описуемо само с израза: "след боя с юмруци маха". Всички те стоят и "либерално" в името на "запазването на мира" чакат боя да свърши, и накрая чак започват да се пенят, пак за да запазят мира, изразявайки агресия във словесна форма, вече съвсем ненавреме, но разчитайки тази словесна агресия да служи за мирозащитна мярка в бъдеще, което я настъпи, я не. Нашата възпитателна традиция "не се бий никога", налагана от и от училище и от семеството води до "либерализация" на личността и в крайна сметка нейното отслабване, като и това на нацията.

И Гейт катастрофата с колата е следствие на катастрофата в главата ти. Насилието Е нормално и всекидневно, независимо вербално или физическо, и естествен процес за живота на планетата. Дори в детска книжка "Ние, врабчетата" Радичков е писал как някой като не разбира трябва да го удариш по главата и той ще разбере. Така че всички трябва да се учим да ИЗПОЛЗВАМЕ насилието когато това е необходимо.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Скайп за Убунту 13.10 х64 -: Dec 18, 2013, 00:58

Понеже имам доста сериозен софтуер качен, не ми се ще да го тъпча с  32 битови библиотеки де, ако са много.
Та въпроса ми е-
как и какво точно се качва за скайп и сие. В смисъл, нещо , което е пробвано и работи,  нямам възможност да експериментирам щото ако скапя софтуера, ще ми отиде поне седмица за възстановяване.
Код:
$apt-cache depends skype-bin
skype-bin
  Depends: libasound2
  Depends: libc6
  Depends: libgcc1
  Depends: libqt4-dbus
  Depends: libqt4-network
  Depends: libqt4-xml
  Depends: libqtcore4
  Depends: libqtgui4
  Depends: libqtwebkit4
  Depends: libstdc++6
  Depends: libx11-6
  Depends: libxext6
  Depends: libxss1
  Depends: libxv1
  Depends: libssl1.0.0
  Depends: libgl1-mesa-glx
    libgl1-mesa-glx-lts-quantal
    libgl1-mesa-glx-lts-raring
  Recommends: sni-qt
  Recommends: libasound2-plugins
  Conflicts: <skype-common>
  Conflicts: <skype-mid>
  Breaks: skype
  Replaces: skype
  Replaces: <skype-common>
  Replaces: <skype-mid>
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с парола -: Dec 10, 2013, 22:04
Ще гледам да е максимално простичко:

1. стартира се компа от живо СД
2. монтира се кореновият дял на диска, двоен клик във файловия мениджър е достатъчен
3. прави се копие на файла /etc/shadow след което той се отваря в текстов редактор, може да се наложи това да стане като роот
4. изтрива се полето с парола на който трябва потребител. Например
Код:
drago:$6$qrRJXgGw$TsUSwRPiuqNBiYRsG5jRmnIphee73L6LHye7AM.DwTm8M4r7S39qVAvnftfKdxNPxMJNDfmJ6IlAe8V1:15896:0:99999:7:::
да стане
Код:
drago::15896:0:99999:7:::
т.е. всички символи между двата разделителя "две точки" се изтриват.
5. записва се файла
6. рестарт, и потребителят може да влиза без парола.
7. задава му се нова.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с които се сблъсках след първата ми инсталация на Linux Ubuntu ! -: Dec 06, 2013, 21:20
Оправох Пакет трейсъра,

останаха само дравърите.

Дяловите ми C: и D: които са NTFS немога да ги отворя.

Error mounting system-managed device /dev/sda1: Command-line `mount "/media/sda1"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).

Това е грешката която ми дава.
Пробвай рестарт във шиндошс и проверка на дисковете.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хайде пичове, връща се времето от началото на "демокрацията"! -: Dec 06, 2013, 18:59
Нямам нищо против желаещите маймуни да слизат от дървото. Самият аз съм такава маймуна, искаща да си основе социалистическо село-държава.
Имам против слизащите маймуни да дърпат другите маймуни и да ги свалят на земята насила, и имам още повече против слизащите маймуни да режат дърветата с думите "хе, че за к'во са ви тия дървета, кроманьонци такива, това е толкова изостанало? Я слизайте и живейте като хора!".
Там е работата, че обикновено (говоря исторически погледнато, т.е. това се е случвало на практика винаги досега) дръпнатите маймуни са много малко, отсечените дървета още по-малко, всички някак естествено слизат от дърветата, а виж малкото останали горе проливат реки от кръв, за да върнат другите отново на дървото.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Хайде пичове, връща се времето от началото на "демокрацията"! -: Dec 06, 2013, 03:39
Аз ще отговоря.
2. Защо не строиш комунизма в комуна, град или отделна държава, а държиш да го наложиш по целия свят?
Исторически има няколко успешни опита за построяване на комунизъм (въобще обществен строй, който може да се характеризира с това име), аз от раз се сещам за три пъти. И трите са унищожени от вън чрез война (веднаж) или заговор (два пъти). Защо? Защото ВНЕЗАПНО всички започват да живеят много по-добре (като с това дават изключително ЛОШ пример ;) ), с изключение на движените от алчност (не по съвпадение алчността и лакомията са два от седемте смъртни гряха), плюс съседите/всички останали започват да изпитват икономически НАТИСК от значително нарастналата (в пъти) икономическа ефективност на модела. Така че за да спрем да си експериментираме с "а сега като пуснем нов модел ХХХ, програмирано остареем стария и го разрекламираме до спук ще ли може бедняците да дадат последните си стотинки (да си продадат бъбреците, имаше такъв случай), за да може богаташите да се нарапаме до над козирката" е необходимо комунизмът да е планетарен. Но от друга страна тъй като разчитаме на човека със всичките му кусури и инстинкти развити от еволюцията успешен изход е малко вероятен. Но... има един-два малки факта, които дават надежда.

Дори Бил Гейтс не се е опитвал да направи всички компютри по света с Прозорци.
Извинявай, как да не, като да?
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Ubuntu 13.10 и неработещ WiFi -: Nov 22, 2013, 22:33
Можеш да свалиш и ежедневно издание на 14.04 (daily build) http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/
Тествай го първо от Live CD.
Това е добра идея, току-виж проблемът идва от регресия, която е поправена в следващата версия.
Страници: [1] 2 3 ... 69