Покажи Публикации - apogza
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 4
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Убунту на HP Compaq -: Feb 23, 2006, 20:34
Здравейте!
Инсталирах Убунту 5.10 на настолен компютър HP. Всичко работи безотказно освен звуковата карта. Нямам никакъв звук. Опитах се да разузная дали има някакво решение и досега нищо не открих. Звуковата карта е модел Intel ICH5. Поне така я отчита Убунту. Посетих сайта на Intel и разбрах, че всъщност звуковата карта, видео картата, както и USB hubs са част от една цялостна I/O система. Всичко работи освен звуковата карта. Някой има ли някакво решение на въпроса?

Благодаря!
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Knoppix 3.7 -: Jan 04, 2005, 03:02
Опитвам се да влезна през kdm. Там ми дава съобщението. Иначе нямам проблем да влезна във superuser mode през конзола. Това е някакъв странен проблем явно, щом никой друг не го е получил. Другото странно нещо е, че когато реша да си ъпгрейдна дистрибуцията ми казва,ч е кажи речи всички пакети, които имам са "broken". Само дето не ми е ясно, ако това е така, как цялата система върви в крайна сметка? Дали тези две неща са свързани? За пръв път удрям такава греда с Кнопикс!
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Knoppix 3.7 -: Jan 04, 2005, 01:51
Здравейте!
Случи ми се много странен проблем. Сложих си Кнопикс 3.7 на твърдия диск. Инсталацията мина гладко, както винаги е минавала и с минали версии на същата операционна система. Обаче когато се опитвам да логна като root, ми казва, че това няма да стане.  '<img'>  Не знам каква е причината. Не ми казва, че паролата ми е грешна пък и я приема, когато трябва да въвеждам парола за администратор като логвам като обикновен потребител. Съобщението, което системата ми изкарва е, че "root log ins are not allowed". Не си спомням да са правил таква настройка. Как мога да я поправя?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Install na Knoppix na hard -: Nov 05, 2004, 17:43
Здрасти!
Предишните отговори бяха в правилната посока, но на всеки му липсваше по нещо. Аз съм на Кнопикс от доста време и от версията 3.3 досега скриптът за инсталация на твърдия диск се пуска по следният начин:
1. Пусни Live CD -то.
2. След като се зареди влез в конзола и въведи su root.
3. След това cd /usr/sbin/knoppix-installer. Така стартираш скрипта.

Оттам насетне следвай инструкциите. Не трябва да имаш проблеми.
Enjoy! ':p'
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Статия за прекомпилация на ядро за Дебиан -: Nov 05, 2004, 17:32
Здравейте!
Спомням си, че бях чел преди време една статия на Никола Антонов за компилация на ядро под Дебиан. Тъй като искам да си компилирам по-ново ядро и съм на Кнопикс, тази статия ще ми свърши много добра работа. Потърсих във форума и намерих друга негова статия, но тя беше за компилация на ядро под Линукс като цяло. Аз се интересувам от компилация за Дебиан. Ако някой може да ми помогне да открия статията, ще съм му много благодарен.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDE Cursors -: Nov 03, 2004, 19:11
Разгадах работата!
Мерси за помощта!

Debian Rulz!
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDE Cursors -: Nov 03, 2004, 18:47
Мерси, ама това не помогна особено!  '<img'>
Просто искам да си сменя курсорите, това е. Цитирам какво пише на kde-look.org:

How to install a X11 mouse theme

# Create the directory ~/.icons/default
# Place index.theme into ~/.icons/default
# Place cursors into ~/.icons/default/cursors
# Restart KDE
# Have fun! :-)

Мерси!
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / KDE Cursors -: Nov 03, 2004, 18:21
Здравейте! Сигурен съм, че тази тема вече е засягана. Потърсих, но не намерих нищо във форума. Въпросът ми е кратък. Къде мога да намеря папката ~./icons/default/cursors?
Благодаря предварително.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / problem s internet -: Oct 30, 2004, 13:41
До менюто в Klipper на taskbara трябва да имаш language bar. Трябва да отидеш в менюто configure, след като цъкнеш с десния клавиш на мишката върху него. След това потърси български. Ще видиш, че има страшно много езици. Обърни внимание, че можеш да избереш клавиатура BDS или фонетична. Това ти ще си го решиш. Успех!
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / problem s internet -: Oct 30, 2004, 13:37
Малко верятно ми се струва да няма парола за root. Скриптът за инсталиране на Knoppix на твърдия диск пита за парола и си мисля, че не може да минеш без нея. А пък ако е възможно, тогава ти препоръчвам да си сложиш парола час по-скоро. Аз лично съм на Knoppix 3.6 и с Lan връзка просто няма грешка. Но ако нямаш DHCP server, тогава ще трябва да си набавиш необходимата информация. Успех!
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / СуперКарамба -: Oct 19, 2004, 21:34
Благодаря за информацията, но не благодаря за хубавите забележки! Ако смятате, че въпросът е тъп, тогава просто не отговаряйте! Бих казал аман от умни забележки!
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / СуперКарамба -: Oct 19, 2004, 20:25
Здравейте, открай време искам да си инсталирам суперкарамба и сега, когато го направих се оказа че трябва и да си заредя теми за нея. Къде мога да го направя? Дайте ми някакъв сайт, на който мога да отида и да ги заредя, ако обичате :-).

Благодаря предварително!
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да си инсталлна нещо в knoppix-a -: Sep 29, 2004, 16:25
Stranen problem imash. Az sam s Knoppix 3.4 i ne sam imal problem s installvaneto na kakvoto i da e bilo. Ne znam na kakvo moje da se dalji problematikata ti.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Knoppix 3.4 -: Sep 27, 2004, 15:31
Благодаря за помощта! Ще го пробвам и ще ви уведомя какво е станало. Благодаря.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Knoppix 3.4 -: Sep 27, 2004, 11:33
Ами... аз вече преинсталирах Knoppix и карам на старото ядро. И малко ме е страх отново да мина на 2.6 за да не се прецакам. Наистина не знам каква може да е причината за този проблем.
Страници: [1] 2 3 4