Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 566
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Днес в 08:41
Мъпет шоу, как се казваше оня оцъкления жабок..

Казва се Кърмит, мисля, че се пише Kerrmit. Като дете го обожавах.

Сега вече знам, че визираш Петков, но не мога да се съглася. Ако някой в двойката може да бъде уподобен на жаба, защото е изцъклен, е по-скоро гей-приятелчето Василев.

Петков е красавец и това е нещо признавано и от опонентите му.

А реално и Василев не е жаба, защото бая кадърно копеле се извъди. Жалко, че не използва способностите си за благото на България, а да тъпче джобовете на Борисов и Доган.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Днес в 07:44
   ЪЪЪ,кашик,ти сериозно ли почиташ този гаден проамерикански педал  ???
Набyтал ни със стотици милиони (ако не и милиарди)  ???

Той щото Раз-Бойко ни идваше безплатен. Няма управление дето да не ни струва едни много милиони, милиарди, трилиони, взех да се уливам, ама за американците е вярно. А специално Петков ни управлява едва осем месеца и доколкото си спомням падна, защото спести едни шест милиарда за пътищарската мафия, които Данчо искаше да окраде. Така, че по-скоро не ми е струвал нищо, а ми е спестил малко крадене.

Сега, когато Гроб отново са на власт, пътищарите грабят не с пълни шепи, не с кофи, а с барджи.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Днес в 07:38
Е откъде го измислихте тоя Кирил Петков .. като..

Под заглавие: „Харвардът на ракетостроенето“, си сложил връзка към статия започваща буквално с думите:

Цитат
Най-сетне: след шестгодишно катастрофално управление, Боб Смит, изпълнителният директор на Блу Ориджин, напуска основаната от Джеф Безос космическа компания!

Това, ако не е намек, не знам, какво е.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Днес в 00:31
Новината от днес (от петък, но днес я научих, че четири-пет дни нямах достъп до Интернет), че в канадския парламент аплодирали бурно (видях запис) нацист, ама нацист та нацист, от онези директно осъдени в Нюрберг. Как до сега израелците не са го отвлекли и убили, не е точно ясно.

Аз преди (малко след като беше избран) наричах Трюдо нацист, имах предвид, че е „нео“, демек, че се държи точно, както би се държал нацист, както например френския или руския президенти. Не съм си представял, че наистина може да поддържа нацистката идеология. Но нямах представа, че този човек е класически нацист, какъвто е например украинския комедиант.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 26, 2023, 18:57
...един от многото западно ориентирани идиоти, приискало им се да са политици.

Любимата лакардия на Ремотехх за професора по история: поименно колега.

Няма, всичките са руски мекерета. Забележи, че това го казва русофил. Щом аз мисля това за тях, представи си, какво мислят нашите врагове. Всичките са отрепки. Ами коалиционния партньор? Онова брадатото чучело имам предвид. Тоя даже не е руско, а съветско мекере. За изкукуригалия генерал съвсем. Имаха един човек, ама направи тъпотията да се снима с Шиши и го изгониха. Сега оставиха само фашиста Боби.

Няма никой западно ориентиран. Всичко са от боклук нагоре и все с поглед към руските мутрони.

6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 26, 2023, 17:26
Оправил си го.
 
=*=
 
И ти ли Бруте? Очаквах поне ти да споделяш моята почит към Кирил Петков. Човека е единствения западно-ориентиран политик у нас.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 26, 2023, 17:23
Без да искаш, си сложил същата връзка втория път. За съжаление не открих коя статия на Светльо визираш, за да плясна връзка.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 26, 2023, 16:31
Напълно редовно и правилно от всякаква, гледна точка.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 26, 2023, 16:24
Между 12 и 15 леви. 

п.п. А бланка имаш ли?
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 26, 2023, 16:05
Предположих, че нарочно си я написал грешно, защото тази дума трудно се греши. 
 
И аз като твоя приятел. Щом има подпис и печат, ще ти вземат бележката. Трябва да е от септември миналата година до август тази.
 
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 26, 2023, 13:48
Какво означава думата "проактивно" ? Нещо като "куролация" ли ще е ? Мъпет шоу, как се казваше оня оцъкления жабок..

Означава нещо като действено. Не седиш и чакаш, а правиш нещо по въпроса. Поне аз така си го превеждам. Трудно се превеждат понятия от чужд език неприсъщи за твоето обкръжение.

Корелация се пише с „О“ и е термин от Статистиката. Означава, че ако две явления имат повече от 50% съвпадение при случването си във времето, то те са свързани, а не случайни. Повечето теоретични икономисти се занимават основно с търсенето на подобни явления.

12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Ден на независимостта на България -: Sep 26, 2023, 13:35
Поради някаква заигравка на съдбата, точно в този ден бях във ВТ.

През повечето време се занимавах с гръмогласно ругаене на абсолютно неприспособения за автомибилисти, иначе доста красив град.

Докато траееше това, започнах да забелязвам, колко тържествено, помпозно, грандомански се отбелязва този ден.

От първом се замислих, какви национални предатели за разтрел са търновчаните в републиканска България, уж почитаща заветите на Левски.

После се сетих, че наближават избори, а българина още по римско е приучен да си тъпче тумбака и да гледа всички версии на Бай Брадър, които дават по ЬТВ и Нова ежедневно.

Накрая даже се развеселих. За първи път ми хрумна една мисъл.

Самото име на Велико Търново, както призива за Велика Украйна показва пълната налудност и несъстоятелност на патриотичното, родолюбието, всякакви други евфемизми за нацизъма.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Ден на независимостта на България -: Sep 26, 2023, 12:52
Лично от главния линуксар на републиката:

Честит ни ден на националните предатели!

Цитат
Поздравявам всички български политици с професионалния им празник и им пожелавам да им се случат много неща! И още много други...

Цитат
На този ден Фердинанд Сакскобургготски започва открито да изпълнява тайно подписания от него договор, според който България се задължава да воюва като съюзник на Сърбия, а Русия е обявена за арбитър по въпроса кой кои земи заслужава на Балканите. Договорът, в резултат на който България губи всички войни, в които ще участва до края на XX-ти век (включително "студената") още преди първата от тях да е започнала.

Съгласен съм за 1-ви Април по принцип, но конкретно Българските политици са доказали нееднократно че за тях по-подходящ от 22-ри септември няма. Между другото това се потвърждава и от самия факт че е обявен за официален празник - нещо, което може да бъде направено само от политици, които са достойни за него.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Sep 21, 2023, 10:37
Изчетох си цялата, писмена логорея и май не става ясно, от какво е причинена.

=*=

Бесен съм на руснаците и всеки русофил би трябвало да бъде. Русофобите са си бесни кучета по принцип.

Там е работата, че РФ е напълно капиталистическа страна, но нейде от втория мандат на Путин чрез разни, странни, откровено за освидетелстване хора като Дуггин, взеха да дават заявки за цивилизационна промяна.

Зад всичките дрънканици за Евразия, православие и руски мир не особено на дълбоко се криеше нещо, което можем да наречем: например империализъм с човешко лице.

Правя си каламбур със социализма с човешко лице, защото наскоро имаше годишнина от позорната за нас Пражка пролет и ни напомниха за него.

Вкратце, това беше идея за социализъм с пазарни елементи, нещо като настоящата ситуация с Китай и Виетнам и не много по-различно от НЕП на Ленин.

Проблема на цялото нещо е, че пазара е системата на вълчо поведение, сиреч безпределно пилеене на ресурси. Но да речем, че това ни е наследствено от колониализма и е неизбежимо.

Тук по-съществения проблем e, че пазара е несъвместим със социализма, защото създава неравенства. Където има неравенство, няма социализъм. Поради това Сталин отмени НЕП, е и поради други причини.

Искам дебело да подчертая, че това го пиша във връзка с обяснение на проблема и не съм поддръжник на социалистическите и всякакви леви идеи, като може би изключим екологичните инициативи. Смятам Сталин за чудовище сравнимо единствено с подобните му Александър Велики, Цезар, Чингис, Тамерлан, Хитлер, Дизраели, Чърчил, Линкълн, Рузвелт, Труман и Кенеди. Изпускам някакви други по-известни изроди, историята е претъпкана с тях. Сиреч смятам Сталин и подобните му за по-черен от дявол, защото дявола си има оправдание, а тези са просто кръвожадни и глупави.

Връщайки се на темата, руснаците говорят, че ще правят капитализъм със социалистически уклон, сиреч девиза на Великата френска революция. Вероятно е излишно да казвам, че смятам Империализма/капитализма с човешко лице също толкова възможен, колкото социализма с човешко лице. Първото не е капитализъм, второто не е социализъм.

Но поради стремежа на думи за свобода, равенство и братство и далеч преди войната с Украйна (и НАТО), те вкараха на въоражение девиза: Никога не изоставяме своите.

Да де, но това са само думи, които никога не се претворяват в дела. Само през последния месец изоставиха своите в Судан, Гватемала и Армения.

п.п. А нас самите ни изоставиха преди тридесет и четири години заедно с половин Европа.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Sep 21, 2023, 09:30
Тук хващам, къде те сърби и затова отговарям отделно. Пък и стана дълго. А няма връзка с предишното.

Сега ще видят западния рай- първо ще им изкупят земята, после ще им прилапат банковата система, после заеми от МВФ и всички други бонуси..

Без МВФ ние щяхме да сме Зимбабве, Етиопия или нещо от сорта. Твърде бързо забравяме, какво сме преживели.

Нашата банкова система не е прилапана. Но ако аз ще превземам държава, бих почнал тъкмо от нея. Руската мутра Путин явно мисли точно като мен, защото от сигурно 20 години, всички украински банки се държат всъщност от руски криминали. Това за бандюгите важи за цялата им икономика, не само за банките, но понеже ги спомена.

За едно си прав. Класическия, западен фодализъм (за разлика от източния, където има друга специфика) се крепи върху собствеността на земята. Това се променя рязко в модерността, където властта неочаквано за обикновените хора се променя и се основава на собствеността върху средствата за производство. Последното е забелязано и описано от Маркс. Не е бил толкова тъп, колкото ми се струва, макар все пак да е глупак.

Тук би следвало да напиша, защо това се случва. И причината не са еврейте и не са масоните. Те са обикновени изпълнители, общи работници на строеж. Но Лунар е прав, че пиша по отвлечени, не свързани с физическата реалност теми и ще спра.

Как да е, в днешните свободолюбиви, постмодерни времена се оказа, че дори да се казваш Китай, трудно удържаш собствеността върху средствата за производство, затова феодализма се завръща.

И познай! Именно. Компаниите на ЦРУ за регулиране на доларовите пазари (говорил съм ви за тях) се заеха с изкупуване на украинската земя и вече притежават голяма част от нея. Това беше очевидна поръчка на демонократите на Килъри, който са превзели Демократическата партия и Вашингтон.

Обаче те не стъпиха на празно поле. Преди това същата земя се притежаваше от руската мутра Коломойски, слуга на Путин. Смешното е, че именно той по поръка от Кремъл инсталира зеления комедиант. Но сега по желание на благодетеля му Байдън се наложи да отстрани същия Коломойски веднага след като му иззеха земята.

Не е невъзможно да се появи Спец-а да ни обади, че е украински хазар, но е такъв само по народност. Де факто е кремълска креатура.

=*=

Чат-пат са ме питали, от къде черпя информация за нещата, за които говоря. Парадоксално, но от никъде и всякъде. Нарича се аналитично мислене. Това е високопарен начин да се каже, че трябва да се навързват известните ни неща.

По този начин например: аз никъде не съм срещал нещата за Коломойски, които написах преди малко. Просто навързах известното ми с актуалните новини.
 
Но никак не бих се учудил, ако някой извади наяве статия, коментар или дори бележка, която в 99% да говори същото. Често ми се случва. Фантазирам си по някакъв въпрос и намирам други стигнали до същите изводи.

Реалността, която си създаваме, не е уникална.
Страници: [1] 2 3 ... 566