Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 555
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: May 14, 2023, 10:01
Пейтриът-ът все пак е свалил Кинжалът - което както твърдях не е никаква хиперзвукова ракета (по дефиниция) - само го докарва на скорост - и пак не може да стигне Трайдънт от 1977г. - Mach 19 (американците и нея не я броят за хипер).

Няма да споря „Кинжал“ дали е хипер-мипер. Не разбирам от тези неща. Приемам думите ти на юнашко доверие. Аз дори не съм чувал за ракета Trident. Този термин единствено го свързвам с двигател на… IEvil.

Обаче по първия въпрос не съм съгласен. От Киев така и не дадоха доказателство, че са я свалили. Забележи, че не ми пука да са свалили една, десет или сто кинжални ракети. Тоя ракети не са мой и ако зависеше от мен, нямаше да съществуват.

Просто няма доказателство, че са го направили. А най-голямата излагация беше, че на следващия ден Кличко се снима с някаква „тръба“ и говореше гупости. Като го видях, първом помислих да го поместя във форума, после се отказах. Беше толкова жалко изпълнение.

Та засега имаме едно голо твърдение.

Интересно е, че не се хвалят там, където имат реални успехи. На фронта яко са подпрели руснаците и онези едвам отдържат. Особено в Бахмут последните дни е страшно. Града ще падне, ама ще падне в украински ръце. Много прилича на Сталинград от тази гледна точка, но на обратно. Него немците почти бяха превзели, оставаше малко, но в крайна сметка го загубиха. Тук руснаците са в това положение. Фашизма взема своя реванш.

Цитат
Ако Путин беше некадърен, нямаше да е толкова време на власт.
Нещо като Тодор Живков/Бойко  - логиката ти кърти миФки.

Всъщност критерия на 4096 има резон. Власт никога и никъде по света не се държи лесно. Живков и раз-Бойко са много подценявани хора.

Какво ще кажеш за хода му с Габриел (бивша Неделчева)? ДБ ще я отхвърлят в крайна сметка, но дори запалени фенове на Петков като мен ще го критикуват за това решение. С всеки негов ход раз-Бойко печели, а враговете му губят. Досега е приключил сигурно десет свои протовници, ще приключи и ДБ.

Тодор Живков го държаха от Москва на власт, щото не им се опъваше много и играеше по свирката. И той нямаше къде да ходи.

Положението на Путин много прилича на това на Живков. Той оцелява във властта, защото перфектно балансира между различните, враждуващи, властови лагери, както у дома, така и навън.

И като казваш некадърен, трябва да имаш база за сравнение. Некадърен спрямо кого от всички глави на държави? Джо Байдън? Б. Джосън? Отрочето на фашисти Шулц? Диктатора Трюдо? Франсето? Или с нашите ще го сравняваме?

Тук нямам, какво да кажа. Аргумента е железен. Не мога да обвинявам Путин в некадърност, като всичко наоколо е плява.

Не мога да преценя за Си Дзинпин и Лула да Силва (новия, бивш президент на Бразилия), защото твърде малко знам за тях. Но като да изглежда, че и двамата са гениални „шахматисти“. Макар, че и двамата са леви, което значи, че не ги харесвам по презумпция.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: May 13, 2023, 11:27
Много обичам обяснения от типа — Иванчо е лош, ама тя и Марийка е лоша. Ако ще се напъваш да доказваш, че си нещо различно и алтернатива, то не може да правиш същото, като този, от който уж си различен.

От 24.02.22 насам обвинявам РФ в две неща. Първото е, че изобщо се стигна до война. Второто е, че щом Путин е бил достатъчно некадърен, че да го докара до война, поне да я беше приключил бързо.

=*=

Какво се случва на фронта?

Точно десет години ВСУ всекидневно убива невинни граждани. Турчинов нарече това „антитерористична операция“. Борба с тероризма нарича стрелба с артилерия и залпов огън по мирно население. Мирно население, което е съставено от твой съграждани. 

Това не спира до ден днешен. Всеки ден пристигат сводки от вида — днес ВСУ изстреля сто или триста или петстотин (има такива дни) снаряда по това, това и това селище. Уби еди колко си мирни граждани. Това са селища, в които няма руски войници и изобщо не се намират на фронта. Точно вчера убиха две момиченца родени девета и тринадесетта година.

И това е всеки ден.

Украинците обвиняват руснаците, че са убили триста деца или колко бяха. Но при тях са изстреляни няколко стотин ракети и една от тях е паднала в жилищен блок, другите са по във военни обекти. Украинците напълно преднамерено от десет години стрелят по мирно население.

Ето дори за това са виновни руснаците. Позволяват това да продължава да се случва.

Какво щеше да се случи, ако например се бяха придържали към първоначалния план за бърза война?

Първото е, че можеше мирното население да напусне Киев, както се случи в Марио́пул. Но да речем, че нямат време да го правят. Влизат и започват да стрелят. За седмица или три дни, колко хора ще убият? Хиляда, десет хиляди, сто хиляди? Ами до тук имаме сигурно половин милион преки жертви (цивилни и военни).

Кое е по-щадящо?

Ами дори стъкларската фабрика да бяха ползвали. Колко хора биха убили с 1 (един) тактически удар? Щото кой ще е този управник, дето ще продължи да воюва след това? Не го е направил дори японския император, а живота на азиатеца нищо не значи. В Азия няма човешки права и неприкосновеност на личността.

Виновни са. Виновни са, че изобщо се стигна до война и, че не я приключиха.
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: May 12, 2023, 22:47
Поизбиването на вагнеровците даде резултат. Днес ВСУ са направили контраатака(и) и  са си върнали пътя от Часов Яр. Това означава, че вече отново могат да стигнат до Бахмут и падна пълната блокада на града, която е от февруари насам.

Подопечните на Пригожин се хвалеха, че са им останали шестстотин метра за превземане. Ама тия шестстотин метра си седят от седмица.

Сега тези метри нямат значение. ВСУ ще се върне и ще си отвоюва обратно градчето.

Вагнеровци нападат Бахмут поне от август насам. И накрая ще го загубят най-безславно.

Ето това е да си играеш с един процент от възможностите си. Русия търпи такива шамари във военно естество, че дори най-големите путинисти се чудят, наистина ли това е втората армия в света и изобщо Русия има ли някакви военни възможности различни от стъкларското ателие?
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 11, 2023, 18:11
Преди дни покрай Гешев бях намерил канал в тубата на журналиста Ивелин Николов. Това е един от двамата създатели на ТВ „Алфа“ (телевизията на Болен Лидеров) и основно острие на медията, след това преминал в „Скат“ на Валери Симеонов. Тогава написах, че има някакви връзки с кръга Николай Бареков-Недялко Недялков, но не бях проследил все пак работил ли е за ИА „ПИК“, защото Недялко, не ми е чак толкова интересен.

И ето вчера пича взел, че качил интервю с Бареков. Изслушах го. Посветено е отново на темите по които си говори Бареков — Ковачки, Прокопиев, раз-Бойко. Но има част и за главния прокурор. В нея в общи линии казва, че копелдака Сарафов е човека на бившите офицери от ДС, а самия Гешев е дилетант с нюх и късмет. В тази му оценка съм напълно съгласен.

Явно, че и Николов явно го сметнал за важно, и го е сложил в заглавието:

САРАФОВ е ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА, а ГЕШЕВ случаен човек!?

Интервюто има още една част, за който му е интересно, но по принцип Бареков не е особено интересен и си плещи едни и същи високопарни небивалици.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: May 09, 2023, 17:43
Понеже съм висок и аз все бях на първа линия по честванията.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: May 08, 2023, 13:21
Хайде сега ново двадесет. Преди няколко дни се чу, че Кадиров иска да ходи в Бахмут.

И ето вчера, кадировци вече са там.

Преди две седмици пък редовна армия се настани по фланговете.

Изглежда са поизбили вагнероците и вече няма, кой да се бие. Затова пращат в Бахмут, който сколасат. Ще бият, но на каква цена? И защо?
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 08, 2023, 13:10
Как ще ги стигнем… китайците?

Това хлапе ми събра очите. Китайците не са хора, а роботи. Нашия западен рай е просто обречен.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За банките с любов -: May 08, 2023, 13:04
Шифровите монетки не осигуряват точно никаква защита от държавата. В момента, в който искаш да купиш или продадеш, ти трябва лична карта и телефон. Няма мърдане.

НУЛА АНОНИМНОСТ
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За банките с любов -: May 07, 2023, 16:14
За къща мога да се съглася, но само донякъде.

Само да декларирам, че не съм твърдял, че банките не са полезни и нямат роля в икономическия живот. Нищо такова не съм казал.

Говорех единствено, че системата е опорочена и това се прикрива с помощта на деспотизъм.

Да СЕ ИМА ПРЕДВИД, че не съм казал коя точно система, може да съм имал предвид. Може да съм мислел за системата на социалното подпомагане за трайно безработни. И не съм казвал, къде смятам, че е проблема и какъв е той.
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За банките с любов -: May 07, 2023, 16:07
Няма такова нещо, че хуленето на произволна банка се наказвало с десет години затвор и сто хиляди глоба- ако дадеш казус, ще дам мнение.
Ама май няма да е днес, че имам маса за довършване от вчера :)

Не мога да дам казус, защото поне аз не съм чул за такъв. За сметка на това добре помня деня, когато приеха съответната точка в Наказателния кодекс и мотивите, с които го направиха.

Аз на това му казвам над закона. Ако говоря за Гешев, той трябва да ме съди по граждански път, като от думите ти разбирам, че дори не може да докаже, че съм правил нещо, щото като е гражданско дело, не може да ползва СРС.

За сметка на това, ако кажа нещо за една или всички банки, е достатъчно само някой техен юрист да рече, че това е „заплаха“ и цялата държава ще ми се изсипе с цялата си, безгранична, репресивна мощ. И аз точно нищо не мога да сторя.

А точно в моя случай означава и отказ от правосъдие, защото няма да имам пари да си наема адвокат. Съдът ще ми назначи служебен, който ще е просто един манекен висящ в залата. И да можех да си наема адвокат, пак същото. Ще има желанието да ме защитава, но няма да може, защото НК е категоричен.

Създаванети на специални режими е прекия път към феодализъм.
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: May 07, 2023, 15:58
Основата на спора е, че се говори за това, което не сме съгласни. Така остава впечетление, че не сме съгласни за всичко останало. А човек се съгласява, обикновено безгласно, а не коментира това, за което е съгласен. Както и да е.

Гледай какво става като Foxconn и компания се изнесоха към Индия - безработица и празни градове.

ТОВА Е същото, като да кажеш, че Детроид се е изпразнил защото Форд е изнесъл заводите си в Европа.

Частично е вярно, но частично. За проблемите на Детройд последно беше виновна Форд. Генарал Мотърс с глупавите си „инвестиции“ в недвижимости нанесе много по-големи щети.

А инвестициите на Форд в чужбина правят като цяло по-богата самата компания и от там цялата икономика на Съединените щати.

Китайска компания правеща инвестиция в Индия, прави Китай в господарско положение спрямо Индия, което е много голяма победа за Китай. Индия винаги е била регионален конкурент на Китай. А сега става техен слуга в световна битка.

Изнасянето на американците от КНР е безспорно голям удар. Поради тази причина Китай се опитва да замени САЩ и ЕС с Ю. Америка и Африка. Според мен това е кон за кокошка. Всички тези страни имат ресурси, но нямат пазари. Нямат пазари, защото са бедни. Хубаво китайците ще им вземат ресурсите и ще произведат стоки. Но после няма да има на кой да ги продават.

Китайците ще го позагазят. Ще видим, какво ще се случи.
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За банките с любов -: May 07, 2023, 14:55

Според чл. 251б от Закона за електронните съобщения, трафичните данни (айпи адреси, там клетки на телефони и т.н.) се съхраняват 6 (шест) месеца, което е по-маловажното. А по-важното е, че тези данни се разкриват само във връзка с наказателно производство за тежко престъпление. Подчертавам "тежко престъпление"- т.е. наказуемо с над 5 години лишаване от свобода. Чл. 159а от НПК казва същото - за процеса.

Т. нар. "Фалшиви новини" като престъпление са отразени в чл. 326 от НК, в двете му алинеи (да не го копирам тук)- по ал. 1 е до две години, по ал. 2- до пет. Демек леко престъпление.


Пак имаме две неща.

Значи написвайки преди няколко дни, че Гешев прави свирки на престъпниците, това може да се счете за фалшива новина?

Хубаво, ама по презумция съм невинен. Ако гешефта ми заведе гражданско дело, трябва той да докаже, че не прави кавали, а не аз да доказвам, че надува дудука. А да се докаже, че не си правил нещо е много по-трудно, практически невъзможно. Спрямо това е много лесно да докажеш, че си правил нещо. Значи няма да успее да ме осъди.

Второто е, че хуленето по произволна банка се наказва с десет години затвор и сто хиляди глоба, което е точно двойно повече на лелеените пет години. Значи могат да си искат, каквото пожелаят от съда.
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За банките с любов -: May 07, 2023, 14:13
Или дали ако пишеш срещу властта, да речем, както се разписахме срещу каскетния атентат, и пускаме "фалшиви" новини, че не било 3 кг, ами било 200 гр, да речем, и за това ще ти извадят айпито и ще те прибере полицията?
Че са различни казусите..

Гледам си допълнил мнението си. Не мисля, че за каскета могат да ни направят, каквото и да е. Ние си изразяваме лично мнение. Каскета за разлика от банките, не е над закона.
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За банките с любов -: May 07, 2023, 14:10
Дайте да уточним нещо.. че хептен се объркАх. Въпросът (дискусията) е, дали  ако пишеш нещо срещу банка (по форуми, да речем, като нашия), ще ти извадят айпи-то и ще те прибере полицията ли?

На практика няма да го направят, защото този форум го четем пет човека. И да напишем:

Хайл Хитлер!!!

Точно нищо няма да ни се случи.

Разговора е по-скоро теоретичен.
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: May 07, 2023, 14:02
Служебно съобщение

Понеже се заформи стабилно извънтемие, затова беше преместено:

За банките с любов
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 555