Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 540 541 [542] 543 544 ... 588
8116  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Предложение за Линукс списание -: May 29, 2012, 21:01
Дизайн мога и аз да ти правя, но се приготви да бъдеш изяден точно за него. Да познавам добре програмата, имам солиден опит, но просто не съм творец, а прост икономист. Иначе нищо не ми пречи да ти правя странициране и даже корици, дори е забавно.

Не създавай pdf от lo, резултата е просто ужасен. Няма вариант да се  получи добре, дори да си гении.  Твърдо трябва да се използва издателска система.

Последният редактор на вестника искаше да прави дизайна със css. Това знаеше човека, беше си уебаджия. Ама видя, че тая няма да я бъде.  Трябваше му съвсем малко да усвои издателска система. В крайна сметка, няма нищо, кой знае какво за научаване. По между другото, ако си работил някога с иВорк, то значи знаеш всичко, което трябва да се знае за издателска система, защото той е точно това прикрит в друга ниша.

Иван не се е отказал от видеата, просто е много зает. Ще прави пак в някакъв момент.
8117  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Предложение за Линукс списание -: May 29, 2012, 20:20
Здравей Франкенщайн. Аз съм участвал/участвам в подобен проект. Имам опит със Скрибий и мога да ти помогна в това отношение. Но си има доста тънки моменти в полиграфията, които и аз не ги знам. Мога да те снабдя с една пиратска книжка, но ти обещавам да се шашнеш още на първите страници.

В този форум има потребител tonitochev, който е най-добре запознат, как стават нещата. Има издадени от него около тридесет броя.

Ние ползвахме основно Гимп, защото това беше програмата, която познаваме най-добре. А Гимп има и нещо като „интеграция“ със Скрибий.

Аз лично имам съвсем скромен опит с Инскейп. Всичко на всичко векторизирах едно лого за свободен проект и не спрях да ругая по адрес на Инскейп. Резултата ставаше, ама преди да го погледнеш на ниско ниво и да ти стане зле, как се е оплело във възли.

Видеа има правени. Посети youtube.com/user/IvanVankov. В това отношение също имам, какво да ти разкажа  за настройки на ffmpeg и така нататък, защото участвам и в такъв проект дето правим такива неща. В темата е писал и Боровака, той също е част от отбора и  също е много добре запознат с материята.

Задавай въпроси ще отговаряме. Жабера ми го има в профила. Не е изненадващ. Прякора ми в -273.

Нетер това си е най-обикновен е107. Даже темата му е подразбиращата. Туко що в external scripts на операта проверих и има точно четири неща — адсенс, аналитика и двете стандартни, вградени библиотеки, едната за часовника в заглавката, другата за всичко останало. Ако желаеш на ЛС ще ти дам пощата на админа, но не виждам нищо.

Да кажа, според мен е добре да си прави свой проект. Не мисля, че е добра идея да вдигаме нашия на крака. Той е провал. Нека младите се покажат. По същия начин, когато инж. Тошев направи своя вестник, вече имаше действащо електронно списание, правено от професионалисти.

Тони направи своето, защото искаше да го фокусира към домашните потребители, ламерчока. Всички в проекта изхождахме от това, ние самите бяхме/сме ламери. Ние не сме настройвали никога sendmail, bind, iptables, ала-бала. Ние си бяхме домашни потребители и за такива пишехме.

И Франки, виждам, че си го написал, но да потвърдя. Пари от това няма никакъв шанс да направиш. Точно, като е написал Черния, можеш  да го правиш само за душевна ножка.

По между другото, ако ти е слаб ангела, не се захващай. Ще бъдеш сринат от критика от горе до долу. Няма да е нищо породено от злоба, просто винаги е така. Хората няма да те мразят, някои  дори може да те харесват, но това не значи нищо. Ще бъдеш стъпкан в калта.

Това е периода на начално натрупване на капитал, а в свободните общества капитал се нарича авторитет и той се гради като си скъсваш задника от зор. И едва след няколко години, когато си прекарал безброй безсънни нощи ще получиш уважение.

През това са минали и минават периодично дори най-известните и успели проекти.

Свободните проекти обикновено се провалят на психологическо ниво, ако не си пълен непукист, не започвай.



Една забележка, за нещо, което ме дразни и не е насочено към никой, просто е декларация. Обичам си езика и предпочитам да го ползвам. В тази връзка roadmap се превежда КАТО план. Пътна карта на български е онова дето до преди някоя и друга година държахте в жабката и НИЩО друго.

8118  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: ново желязо Dell Poweredge 1950 -: May 28, 2012, 19:31
S.M.A.R.T.
8119  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: May 28, 2012, 19:30
Хе-хе тая схема кондензатори батерии не Ви ли мяза адски много на компютрите? Регистри-кеш-ОП-дисково устройство. Хващам се на облог, че точно от там са я взаимствали. Хитро. Ама то като е електро пак на същите закони  опираме я ;)

По въпроса за горивната клетка. Може да знаете, а може и да не знаете, но я измислил българин. В момента се ползва за какво ли не.
8120  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: May 28, 2012, 03:40
Недостатъкът на сегашните батерии е, че е зареждат доста бавно и това със слънчевите панели не е възможност допълнително защото самите те са скъпи. То поради тая причина предлагат подмяна на батериите също.

Черния намекна за нещо два пъти. Елон не е мечтател, а идиот. През цялото време гледа тъпо, защото не знае за какво става въпрос и как да се справи. И всъщност неговият бизнес модел не е на масова кола, а на скъпа бегачка за паралии. Може да не съм прав, но съм почти убеден, че ще се издъни поради тия две причини — некомпетентност и грешна стратегия. А той май вече се е дънил.

И още нещо. На мен автомобил ми трябва точно за едно нещо. Един или два пъти годишно да ходя при тъщата. До преди номера ставаше. Ама вече и на децата взимат пари за билет и бие по джоба. Обаче автомобил не би ми помогнал, защото бие още повече по джоба. И тук голямото предимство  на електромобилите.

Те имат малко части, следователно и по-малко кандидати за счупване. Също отпадат всякакви режийни като масла, филти, ремъци и не знам си какво. Е гуми трябват. Разхода им е просто убийствен и дори да направят автомобил с половин литър на сто километра, пак няма да може да се конкурира.

Но пък батериите са много, много скъпи,  бързо се скапват, бавно зареждат, осигуряват малък пробег. Но пък за  града е супер да се разкара тая гадна смрад, прахоляк, адски шум и смог.

Но батериите също не са си казали последната дума. Там развитие има огромно и то не спира. Един ден горивото няма да има никакво предимство.

Днес електромобила е автомобил за големият град и само единствено там, но някой ден за навсякъде.

8121  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: May 27, 2012, 20:39
Тоя Боб не го помня кой беше. Тая втората част се въртеше основно около оня въздухар-първеню създателя на пейпол и преди два дни пратил рекета на МКС, тоя испанеца от Нисан, някакъв с дребен бизнес и един мега чичко от ГМ. Ама се явяваше бая народ и хич не си направих труда да запомня тези второстепенните персонажи, освен онази готинката, английска мадама. 

На мен ми бе най-много интересен тоя последният, защото напълно отговаряше на определението бизнес акула. Врял и кипял в тоя бизнес на най-високо ниво още от шестдесетте.

Та този чичка подигравайки се на Елон Мъск,  че колите не са интегрални схеми и не може ей така да си ги подмятат в силициевата долчинка, изясни доста неща. Този човек каза, а и показа, колко сложно е да се появи един автомобил на пазара.

Точно заради тоя чичко си заслужава да се гледа иначе доста плоския филм. Има го в колибката в раздел „Техника“, ако някой се интересува.
8122  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: ново желязо Dell Poweredge 1950 -: May 27, 2012, 15:13
Върго човек,  кой ти рече че интелските нещат?  Аз имам няколко лаптопа с центринота, нетбуци, цуци и всичките до един искат firmware. Това,  че дават водача, не значи, че са дали и bios-a на джуджовката.
8123  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: роблеми с xorg -: May 27, 2012, 15:05
Това вярно ли е картинка от Убунту? Бери си лайката! Все знаех, че тая система е зле, ама толкова е недопустимо. Как ще си съветват потребителите да престартират?!? Ай сикртир от глупотевини и некадърност.
8124  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: May 27, 2012, 14:48
Причините са, че интереса клати феса. Няма никаква конспирация. До колкото ми е известно никой не може да те задължи да си купуваш батерия от концерна Рено-Нисан. На Нокията кой те задължава?

Нетер викам бате да вземеш да цепнеш мненията и да ги шитнеш в 42 да си бърборим спокойно,  пък и темата е актуална.
8125  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да си поговорим за електромобили -: May 27, 2012, 12:04
nekoysi ти защо работиш? Много ясно, че компаниите не са благотворителни дружества. Няма нищо необикновено в това.
8126  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Не тръгва нет след спиране на ток -: May 26, 2012, 15:02
Ако е след 6,0 то wicd.
8127  Нетехнически теми / Коментар / Re: FSF петиция против ограничение от Microsoft - подписваме! -: May 26, 2012, 15:01
уффтопиц

А бе като каза Нисан, гледахте ли оная тъпня, дето електромобилите  отвръщали на удара?

Иначе това Уефи не знам какво толкова се раздухва. Това супер стара технология. В началото на века още  виждах машинки с w2000 на нея. Подозирам, че е заради  secboot-a ама това няма да мине, очевидно  е. Всички по веригата ще си вкарат поредица автоголове, ако го сторят. А да освен всичко друго Интел го пусна това opensource още в самото начало.
8128  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Питане на начинаещ - Какво в Дебиан не е за начинаещи? -: May 26, 2012, 10:34
Vyrgoznqk, странно само преди дни писах за едно програмче:

http://sourceforge.net/projects/e4rat/files/0.2.3/

Да виждаш пакет за Убунту? Категорично съм несъгласен, че нови програми  се пакетират само за него. Може  би изключение е КДЕ, ама следващия Дебиан ще иде с 4,8,3, което няма да е никак зле.

Tolostoi аз наистина не виждам особена разлика в инсталирането на Дебиан и Федора.

Колега Експерт категорично не съм съгласен с нито думица. Аз съм начинаещ и Дебиан ми идва толкова luser friendly, че много мисля по въпроса да го разкарам.
8129  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Windows, Linux, UEFI -: May 25, 2012, 23:41
Странно бая народ не могат да прежалят ISA и попържат кански PCI. По между другото примера изобщо не е добър. Все още се произвеждат и устройства и дънни платки с ISA и даже са доволно скъпи.
8130  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Въпрос за linux -: May 12, 2012, 13:25
Няма перфектни хора, респективно програмисти, следователно няма и перфектни ОС. И точно това казах. Независимо, че ни се налага (ло) да работим с някоя ОС, не означава, че няма да изтъкваме недоразуменията в нея в името на някакъв абстрактен професионализъм. А някои ОС са просто трагично зле.

Точно тази дето я цитира предния участник в дискусията, ме е докарвала до лудост докато на 15.09.07 просто не издържах и не я изтрих.

Не затъваме ли много извън темата? Май Нетер или Мара ще ни търкат. Така и така е ден за чистене.
Страници: 1 ... 540 541 [542] 543 544 ... 588