Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 541 542 [543] 544 545 ... 555
8131  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Забраниха на Microsoft да продава Word -: Aug 12, 2009, 23:08
Стойков новината хия не е добра. Това е поредното доказатество, колко опасни са патентите и особено невеществените. След като някаква компанийка патентовала XML функционалност забележете, може да спре гигант с стотици милиярди зад гърба, какво остава някой друг гигант да погуби произволен независим проект?

Това е поредния черен ден в световната история на абсурдното племе, нарекло се човеци.
8132  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: lug-vidin.org се затваря поради липса на смисъл! -: Aug 10, 2009, 21:17
Това е много тъжна новина за мен. Втората най-тъжна, след като вестника обяви прекратяването си. До сега само три луга имаха собствени страници. Сега останаха два- Русе и Кърджали, но втория си е просто проформа.

От друга страна, аз не помогнах с нищо на луга, а какъвто съм мързел и на основния си проект не помагам особено, на Гимп-бг пък от февруари не съм, абе.. С фенове като нас, ГНУ/Линукс е само пред разпад.

Благодарим Стояне, че един пловдивчанин държа жива идеята за софтуерна и всякаква свобода в средновековния ни по манталитет град цели две години.

Благодаря!

И пак тъга...

И днес явно ще се натряскам от мъка.

8133  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: [ubuntuforums-bg.org]Преместване под шапката на linux-bg.org -: Aug 09, 2009, 20:52
Чарсетите и майсикул е дълга и сложна тема. Явно поначало на някой му е хрумнало извънредно тъпата идея да ползва cp1251 и сега естествено (по-вероятното) не знае как да се оправи и да направи единственото разумно нещо или пък знае как да мине на UTF, което е трябвало да стори по начало, но му се повдига като знае колко работа трябва да свърши.

Старата тема беше на Владо Колев и май беше за phpbb, не ми се ходи да проверявам, че ми тече филма по втора за оня слепия супермен и ще е необходимо нагажданито й. А и във вторник като ходих не знам защо нея и още много други неща от страницата му ги нямаше и така вече повече от месец.

---------
добавка
---------

ntrance ша та убия, за да проверя изпуснах сеха с Електра. Ами сгрешил съм за SFM си е била темата, разбрах по една останала незасегната картинка в дневника му. Иначе както казах, темата е няма там, но Неософти съобщава в Убунту блога, който слава богу си работи, че скоро ще я върнат. Било борбата все пак да пуснат форума.
8134  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: RQ:Програмка -: Aug 09, 2009, 13:39
Мисля, че връзката, която даде, а именно:

http://www.howtoforge.com/mac4lin_make_linux_look_like_a_mac

Е най-доброто описание в нета. Тази тема е пълна с флууд и още в средата на втората страница се отказах да я чета.
8135  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвертиране на .pdf в .odt -: Aug 09, 2009, 13:20
И аз им пуснах един, ето отговора:
Цитат
Failed to convert 'openbook.pdf'

Бях пуснал книгата на Еленко за конверсия, защото има много текст, малко картинки и семпло форматиране. След като с това не се оправи, ле-ле.

Заподозрях, че тази система не е като хората, още като видях, че първо качи файла, после ми даде грешка, че не съм въвел поща. Дори изумруд като мене проверява тия неща, преди да прави, каквото и да било. А щом имат калпав, тоест никакъв уеб девелопер, какво да очакваме от продукта им?

Поздрави за машината. Това е, всичко друго е заблуда!


@tyuio тоя клитор дето му викаш е най-великото изобретение от пишещата машина насам.
8136  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Когато модераторите ги няма -: Aug 09, 2009, 13:09
Козле, роден е януари. Някога подържаше дневник, но го закри. Печалбата от този дневник беше, че му разбрахме истинското име, от къде е и къде учи  ;D
8137  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Коментари в сайт за запознанства -: Aug 09, 2009, 13:06
Така отне ми около две секунди да разбера, коя е системата, макар до сега да не я бях чувал.

Тази система е платена, а аз имам силното подозрение, че си я взел на готово с някакви нули.

Ако е така няма да ти помагам , защото не искам да се намесвам в незаконна дейност, плащам си данъците и искам да съм добър член на обществото.

Все пак, понеже питаш, една подсказка. Напиши текста на алерта в Гошо, ще намериш каквото търсиш.

Ако си я платил, приеми моите най-искрени извинения. В плана имаш и съпорт, използвай го, така е най-бързо.
8138  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Коментари в сайт за запознанства -: Aug 09, 2009, 12:54
Не искам да бъда груб, но какво общо има това с ГНУ/Линукс или Свободният Софтуер?

Не си упоменал коя е системата, а грешката, която си показал е безсмислена и най-верочтно няма нищо общо с php (ако изобщо на него е писана системата), в най-добрия случай е някакъв ьабаскрипт алерт.

И изобщо не искам да изглеждам негостоприемен, но подобни въпроси са по-подходящи за МайТех или WT. Все пак ако дадеш малко инфо, ще се опитам да ти помогна.
8139  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвертиране на .pdf в .odt -: Aug 09, 2009, 12:40
Писал съм няколко пъти за нея:

http://homelinuxpaper.org/news.php?item.262

Специялно Qt варианта не съм го пробвал, защото дълго се борих с КДЕ4 и някъде от месец съм на резервна инсталация без КДЕ, за да работя по един проект. Иначе преди съм ползал многократно под винце бозавият вариант (отначало нямаше за ГНУ/Линукс, след това не ми се бореше в конзола), които може да се инсталира и автоматично през разни като wine doors или play-on-linux.

Както казах тя не подържа pdf, също и многостраничен tiff, конвертира само първата страница.

А Тиуйо напълно съгласен, като ида на работа и седна на Хвани Пътя псувам като хамлин, че тия загубеняци нямат нормално управление на временната памет.

А да и за целта трябва да имаш емулация на средно копче в х.цонф, в някой дистрибуции го няма по подразбиране. А ако си на Федора не ме питай ония са напълно откачени, няма х.цонф и даже за клавиатурни смени (lat<->cyr) се бута нещо в dbus.
8140  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвертиране на .pdf в .odt -: Aug 09, 2009, 12:07
Ей сега видях и online услуга:

http://www.pdftoword.com/

Не съм я пробвал, туко що я открих.

Не само Акробат го прави има и доста други, но както казах поне тези дето съм намирал са за боза и са платени. На това търсене:

http://www.google.com/search?hl=bg&rls=bg&hs=i1j&q=convert+pdf+to+doc

и подобни излизат доста резултати. Преди години съм пробвал разни демота под боза, но те не се справяха с кирилицата и определено форматирането отиваше по дяволите.


В разни форуми съм слушал съвети на авторитети да не се занимаваме с Акробати разни, а направо с Омни, Файн и подобни. Единствения свестен, свободен OCR за ГНУ/Линукс макар да подържа великолепно български език, не подържа pdf.
8141  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с инсталацията и шерването на лана с Slackware 10.2 -: Aug 09, 2009, 11:59
Аз ни в клин ни в ръкав да се намеся. Въпросните "сървъри" защо не ги запуснеш направо на слакуерската машина? Каквито и да са ще работят обезателно по-добре на Слака. Е ако не става въпрос за IIS, ама това чудо на нищо не работи добре в редките случай, когато работи.
8142  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвертиране на .pdf в .odt -: Aug 09, 2009, 11:46
Да ти кажа търсил съм много пъти, регулярно го правя последните 5-6 години. Няма. Съжалявам. Единствените предложения са за боза. Не съм се опитвал да ги пускам с вино, защото са платени, а аз не обичам да ритам с крак.
8143  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Емулатор за игри -: Aug 08, 2009, 22:22
vyrgozunqk най-добрия емулатор на SNES в историята, който мога да кажа с моя повече от десетилетие опит, съвсем не скромно твърдящ, че опитал абсолютно всичко, е:


http://sourceforge.net/projects/zsnes/

С най-чисто сърце мога да кажа, че е по-добър от всичко даже оригинала!

Марио ЗАВИНАГИ!

В Дебиан го има, Убунту не ползвам и не знам, но със сигурност ще го има на някое от външните хранилища.
8144  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: somepopularfilehostingservice.com -: Aug 08, 2009, 22:02
Старо като света, всеки знае отговора, макар поне аз да не мога да го сметна, а го има и в страницата на едно хакерче Мильо, дет все дири бъгове на Дебилиан  [_]3
8145  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Отново проблемче моля този път помогнете -: Aug 08, 2009, 21:46
genezischo надявам се да не ме наругаеш, но трябва да запомниш няколко неща. Сега няма да те карам да четеш статията на ESR за правилните въпроси, но все пак в кратце.

Когато питаш бъди любезен, заяждания като тези в половината от осемте ти поста включая последния, не се приемата добре.

Когато питаш давай конкретна информация. Ние не знаем по какъв начин си я инсталирал тази седега в случая.

Ако не ти се отговори веднага, почакай. Грубия език не помага. Ако не и се отговори изобщо подири сам помощ.

Никой не се е родил научен, но това не е причина да откажеш да учиш.

Ей такива работи, малко възпитано поведение, не е навредило на никой. Ние обичаме да помагаме на новите да навлезат. Добре си дошъл, ако се държиш прилично!
Страници: 1 ... 541 542 [543] 544 545 ... 555