Автор Тема: Впечатления от KDE 3  (Прочетена 1955 пъти)

n_antonov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1185
    • Профил
    • WWW
Впечатления от KDE 3
« -: Apr 27, 2002, 11:03 »
След като вече успях известно време да поработя с KDE 3 и се уверих в неговата стабилност, смея да твърдя, че появата му е една голяма крачка напред за този проект и в същото време - голяма крачка на Линукс към домашните компютри. За съжаление, понеже таки и не успях да компилирам втората бета на Gnome, не мога да кажа нищо за другия лидер сред графичните среди за Линукс.
KDE 3 с право може да се счита за лидер сред графичните среди към този момент. Що се отнася до търсената от домашните потребители лекота при управление и не на последно място - приятен дизайн, тука нещата са наистина на много високо ниво. С мултимедиата и интернет се справя превъзходно. Относно бързодействието, работи значително по леко и по-бързо от KDE 2.2.x. Е, не може да се сравнява с 2.1.х, но затова пък е далеч по-функционален.
Българската му локализация също доста е напреднала, но все още има недомислици и ужасно много грешки в превода. На някои места неоправадано се търси буквален пренос на английските изрази и така Home става безумно дългото "Домашна директория", вместо например краткото "Лични" или дори "Лична папка".
Управлението на системните ресурси, паралелните устройства и най-вече - принтерите е стандартизирано и наистина работи.
Etc....
Това може би ще бъде част от един обзор на KDE 3.
Активен

-------------------------------------------------------------------------
./debian/rules