Linux за българи: Форуми

Игри за Linux => Общ форум => Темата е започната от: fubo в Feb 10, 2007, 14:26



Титла: Игри под linux?
Публикувано от: fubo в Feb 10, 2007, 14:26
Имам един въпрос за игрите под Linux знам че се подкарват с емулатори и до колкото знам някой от тях wine и cedega имам ги но незнам как да си подкарам игрите и с кой от двата да работя или ако има някой друг емулатор  игрите който искам да подкарам са fifa 2007 и counter-strike 1.6 cz.


Титла: Игри под linux?
Публикувано от: vasilvalchev в Feb 10, 2007, 17:20
С Wine ще подкараш повечето от простите инсталатори и програми, дори с малко едит о допълване може и по-сложно неща. С Cedega не съм работил много, но съм ползвал WineX, който ми направи особено добро впечатление :) Starcraft BroodWar без проблеми дори в мрежа :) Качи си ги и прегледай някои статии, като не забравяш man pages

Have fun!


Титла: Игри под linux?
Публикувано от: v_badev в Feb 11, 2007, 11:48
На appdb.winehq.org може да провериш за всяка програма (игра) която искаш да пуснеш дали работи. Там също си пише  с коя версия на Wine до колко работят. Ето и страниците за FIFA 07 и Counter-Strike: Source.

А Wine се ползва с "wine programa.exe" като programa.exe е изпълнимият файл който искаш да пуснеш. Това може да инсталатор-а или директно инсталираната игра.


Титла: Игри под linux?
Публикувано от: fubo в Feb 13, 2007, 16:27
Благодаря за отговорите аз имах wine но беше стара версия и не тръгваха някой игри не знаех че има по-нова версия.Видях че има статия за ePSXe емулатора за play station 1 всичко беше дадено в линкове но не успях да изтегля плугините ако някой може да ми даде линк за тях или ако има някаде направо емулатор с всико необходимо.