Автор Тема: Проблем с... и аз не знам точно :-(  (Прочетена 691 пъти)

slero

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 4
    • Профил
МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ, ИЗТРИЙТЕ ! ЗАБРАВИЛ СЪМ ДА ЗАБРАНЯ ЕМОТИКОНИТЕ И eth0:0 НЕ ИЗЛИЗА КАТО ХОРАТА. СЪЖАЛЯВАМ !

Срам ме е да питам, ама вече ще се побъркам !

Значи, имам една машина, на която вървят apache+php+mysql, sendmail, ftp, dns (основно това) с вдигнат интерфейс eth0 (реален IP) и eth0:0 (192.168.5.2). Gateway й е реалния IP адрес на друга машина, която го играе рутер - с две мрежови карти. Едната не е интересна, тя е към wireless, а другата освен реалния адрес на eth0 има eth0:0 = 192.168.5.1. На нея имам squid и cbq.init

Проблема е, че от вътрешната мрежа (192.168.5.х) не може да се чете и праща електронна поща, FTP-то е на много ниска скорост, някои страници от локалния сървър се отварят много бавно, а други изобщо не искат. Когато има зададено proxy, всичко е наред. Също и ако от вътрешната мрежа в IE address bar-а се напише http://192.168.5.2/example_page, няма проблеми.

Това е от скоро време, не помня да съм пипал нещо... сещате ли се от какво може да е ? Зациклил съм, така че давайте дори и абсурдни предположения, все може да помогнат...

Благодаря предварително !
Активен

majo

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 22
    • Профил
    • WWW
Проблем с... и аз не знам точно :-(
« Отговор #1 -: Sep 03, 2004, 15:10 »
firewall? ot proxy-to neshto da artisva sled kato go spresh?
Активен

http://ksivov.hit.bg
You're welcome to the metal age!

  • Гост
Проблем с... и аз не знам точно :-(
« Отговор #2 -: Sep 03, 2004, 20:05 »
Цитат (slero @ Авг. 26 2004,22:40)
МОЛЯ МОДЕРАТОРИТЕ, ИЗТРИЙТЕ ! ЗАБРАВИЛ СЪМ ДА ЗАБРАНЯ ЕМОТИКОНИТЕ И eth0':0' НЕ ИЗЛИЗА КАТО ХОРАТА. СЪЖАЛЯВАМ !

Не се притеснявай, случва се много често '<img'>

Когато пропуснеш, винаги можеш да се върнеш с "РЕДАКТИРАЙ" и да изключиш емотиконите. Ако видиш какъв купон е когато някой покаже код над 30-40 реда ':p' усмивки, плезеници, шокирани кръгчета ... '<img'>

Споко, това не е причина да не потърсим решение на това, което ти се опъва '<img'>
Активен

vladou

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 61
    • Профил
Проблем с... и аз не знам точно :-(
« Отговор #3 -: Sep 07, 2004, 21:49 »
E dobre de a kakvo ima v tova cbq.init??
Активен

Professional server builder
ADSYS group team