Покажи Публикации - gotha
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38
526  Хумор, сатира и забава / Хумор / Ubuntu превод -: Aug 30, 2006, 16:35
Обърнете внимание на ограденото с черно. Скрийншота е от Synaptic с Ubuntu 6.06
http://img89.imageshack.us/my.php?....nt2.png

П.С. Не искам да чувам лоши думи за русенци, защото съм от Русе '<img'>
527  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Xgl -: Aug 30, 2006, 16:17
Ами да ти кажа разликите са огромни за да се сравнямат на ниво по-добро по-лошо. Повечето хора казват за Suse, че е дърво, на моята машина си върви добре, който има по-стара машиа да му мисли. Това, което ми харесва при Убунту е точно това apt-get, после разбрах, че го има и в Suse (май имаше и Synaptic за Suse). За мен (100% лично мнение) Suse е по-труден като за научаване, но след това получаваш по-добър контрол над системата си. При Ubuntu пише да ти инсталира някоя програма, а пък нито знаеш какво друго ти инсталира като зависимости, нито пък точно коя версия. Като стана въпрос за версий, пробвах на си сложа Амарок и ми сложи 1.3.8, а последната е 1.4.2. Бавничко си ъпдейтват хранилищата. Пък знае ли човек може де нарочно.
Преди да пробваш сам нищо няма да разбереш за Убунту колкото и да ти говоря.
528  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Vmwareworkstation-5.5.2-29772.i386 -: Aug 29, 2006, 11:43
Аз не мога да ти дам конкретен отговор, но мога да ти дам напътствия. От това, което помня инсталацията ще ти е най-малкия проблем, след това настройването ще те довърши. Мисля, че точно win98 имаше някакви особенности, но това ще го прочетеш в документация.
Моето лично мнение е да се откажеш от VMware и да започнеш с wine и qemu.
529  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с интернета -: Aug 29, 2006, 10:57
Цитат
Sorry, I scanned 1 interface, but the Access Concentrator of your provider did not respond. Please check your network and modem cables. Another reason for the scan failure may also be another running pppoe  process which controls the modem.


След като ми изписа това аз си пуснах нет-а от настройките на ГНОМ.
На мен проблема не ми е да пусна нет-а, аз вече го пуснах, проблема ми е след рестартиране да се запазят настройките, които съм задал от предния път.
530  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с интернета -: Aug 29, 2006, 02:32
Проблема е следния:
Кагато си стартирам Live CD-то всичко е ОК, имам интернет и всичко си работи. След като го инсталирах интернета изчезна. Странното е, че аз съм на БТК ADSL и никога не съм правил настройки на нет при която и да било дистрибуция. Бутах настройките на GNOME и му дадох да търси dhcp сървър, но пак нищо.
Някакви идеи ?

Такааа .....
Какво се получи? След една приятна безсънна нощ взех, че го подкарах, но по доста странен начин. Около 200 пъти нацъках да се използва DHCP и не ставаше до момента в който без да искам махнах отметката за активиране на връзката. След като пак я сложих всичко тръгна. Остава добрия въпрос защо след като рестартирам пак същото и пак трябва да го правя същото нещо?
Ако ви трябва още информация,  примерно ifconfig или разни файлове казвайте ще показвам.



531  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Xgl -: Aug 29, 2006, 02:24
Влизаш в конзолата и придобиваш root права. След което стартираш Konqueror (просто написваш "konqueror")и след като си го стартирал така, не може да нямаш права. Сменяш каквото там ти трябва и се радваш на живота.



532  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми с Mozilla и резолюция на монитора -: Aug 29, 2006, 02:14
http://www.linux-index.org/cgi-bin....;t=1354
Ето тук можеш да прочетеш.
Мисля че не би трябвало да водим тази дискусия точно в тази тема. Ако искаш отвори тема "Съвети за Suse" или нещо подобно - там ще обсъдим тези неща по-подробно.
Разлика наистина има. Като си го ъпдейтнеш сам ще видиш.
533  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Xgl -: Aug 28, 2006, 17:58
right click/ properties/ permissions
 на български не мога да ти ги кажа как бяха.

Друг по-лесен начин за оправяне освен тоя няма или поне аз не знам за такъв.
534  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми с Mozilla и резолюция на монитора -: Aug 28, 2006, 17:50
Цитат (ilian_BIOS @ Авг. 28 2006,10:49)
Готха а само да те питам ( извън темата '<img'> ) как си сложи КДЕ 3.5 на своята десядка да споделиш малко ако може '<img'>

Нещо невероятно ли ти се струва ?
Ако наистина те интересува мога да ти напиша.
Аке не те интересува...  
... лошо само за тебе.

П.С Никът ми не е "Готха",  а "gotha" - справка в ляво от поста ми.
535  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Xgl -: Aug 28, 2006, 02:14
Само да вметна, че повечето хора въобще не препоръчват да се слага xgl на 10.0 Казват, че не било особенно "здравословно". Не знам до колко са прави, защото не съм пробвал, ама аз лично не бих опитал. Не ми се занимава после да го оправям.
536  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми с Mozilla и резолюция на монитора -: Aug 28, 2006, 02:05
Като за начало прочети това http://www.linux-bg.org/cgi-bin....;t=6115
(предварителни извинения  на агента, че му изземам функцийте)

След това искам да продължа по темата. Понеже казваш, че не можеш да пишеш цифри, предполагам че букви можеш. Можеш да си смениш паролата без да използваш цифри (логично, а? '<img'>  ). Взимаш някакво live cd и придобиваш root права, ето тук е написано как става с Ubuntu http://ubuntuguide.org/wiki...._access
точно под него е написано как да си смениш паролата. От там нататък влизаш и ползваш каквото ти харесва, било то xorg.conf или sax2 и оправяш каквото можеш.

Ако те мързи има много лесно и добро решение - преинсталираш. '<img'>  

П.С. Не го приемай като критика, а като съвет - въпроса ти е доста разхвълян и ми отне доста време докато разбера какво всъщност питаш. Успех с Линукс !!!
537  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Има ли такава програма... -: Aug 26, 2006, 13:35
Цитат (HarleyBG @ Авг. 01 2006,19:41)
Амарок може да има библиотека, но тя дори не може да стъпи на малкия пръст на библиотеката на УинАмп  ':xclam:'

Има много лесно решение, просто си емулирай уинамп-а като ти харесва чак толкова и край с проблемите. Аз лично съм пробвал (ей така от простотия) и става без никакви проблеми. Иначе доколкото разбирам искаш някаква база данни да си направиш.
538  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / K mail -: Aug 25, 2006, 17:31
/off e те уж за хубаво го правят хората, въпреки че аз лично не съм го забелязал тоя проблем.
539  Хумор, сатира и забава / Хумор / Мнение на администратор от голям русенски isp -: Aug 25, 2006, 13:36
На един познат му спрял нет-а и той решил, че нещо е объркал настройките (Networx user). Тръгнал да ги оправя в следствие на което целия квартал останал без нет, но пък за сметка на това неговия тръгнал. И той не знае какво е направил. Това го прави човек, който си няма много идея за какво иде реч, а какво ли би направил някой с малко повечко знания. Жалко, че  няма как да ви покажа статистиката от файъруол-а на един друг познат - за една седмица имаше доста атаки. Преди време всеки втори крадеше трафик. Чичо ми се оплаква, че му изгоряла Lan картата, като погледнал видял, че кабела му е вързан за гръмоотвода.
Сега кажете - даааа, Нетуоркс са професионалисти, мрежата им е сигурна.
540  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / K mail -: Aug 25, 2006, 03:48
Ако правилно съм те разбрал отговора е gmail (там е с покани в случай, че не знаеш). За мен лично и без това най-добрата поща '<img'>
Страници: 1 ... 34 35 [36] 37 38