Linux за българи: Форуми

съобщения и събития => Предстоящи събития => Темата е започната от: muxozavar в Oct 04, 2010, 09:51



Титла: initLab лекция - October 8 2010, Sofia, Bulgaria
Публикувано от: muxozavar в Oct 04, 2010, 09:51
Цитат
Лекция „Практическо приложение на Графичните програми с отворен код“ от Георги Атанасов

Петък (08.10.2010) вечер от 19:00 Георги Атанасов ще проведе лекция на горната тема. Мястото на провеждане на лекцията, разбира се, е init Lab.

Ще бъдат разгледани примери от рекламната практика, където се ползват възможностите на Графичните програми с отворен код. Акцент ще падне върху някои от най-разпространените програми с отворен код за обработка и създаване на изображения - Gimp, Inkscape, Scribus.

Желаещите да опитат нещо на практика е препоръчително да инсталират съответните приложения на техните компютри, според операционната система / дистрибуция, която ползват, предварително.

За лектора – Георги Атанасов има дългогодишен опит работейки в сферата на рекламата, като в момента ръководи собствена рекламна агенция, ориентирана към работа с приложения с отворен код. Работил е за големи фирми и участвал производството на печатна, широкоформатна, Интернет и външна реклама.

Негови реализирани проекти можете да видите на http://www.novsait.eu ($2), а статии на тема събития и  интересна информация за приложенията с отворен код на http://www.openproject.biz ($2).

Всеки, който е решил да поработи в Лаба във времето на лекцията, може да иде в някоя от източните стаи.

За повече информация: http://initlab.org/events ($2)