Честита и на теб.
Ако се оправяш със Slackware не го сменяй.
Но се почва от лесното и тогава се минава на трудното, не обратното.
Всъщност, Slackware не е труден. Мандрива е малко по-лесна заради MCC (контрол панела) и някои дреболии в инсталатора.
Бил съм с Mandriva. Макар и стара версия, бях доволен. Имаше добри хранилища, с достатъчно софтуер (едва ли някога нещо ми е липсвало, освен ktechlab, което го имаше в Slacky хранилището, което пак ме навежда до мисълта да си останеш със Slackware).
Сега сигурно мандрива е определено по-добре. Има лесен и надежден инсталатор - по-надежден от този на openSUSE, защото на openSUSE-то е по-усложнен.
Този инсталатор се базира на най-добрия инструмент за конфигурация: yast2. Инструмент, който може да конфигурира почти всичко без редакция на конфигурационни файлове и поддържа плъгини.
Ако си любопитен, която и дистрибуция да е ще я счупиш. Бях слагал много сваляни от произволни места RPM пакети на мандривата, и накрая при ъпдейт се счупи.
И 2-те дистрибуции са добри. Аз ги ненавиждам заради много работи (например ъпгрейд процеса). Пробвай ги и 2-те
Само да знаеш, че щом сега омазваш нещата, не вярвам под openSUSE или Mandriva да се оправиш по-добре.