Автор Тема: Метода на премълчаване на истината  (Прочетена 1165 пъти)

vesko_dechev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 154
    • Профил
Гледам сега становищата на Калчев и Василев...
абе лошото е, че и двете становища ползват метода наречен
ПРЕМЪЛЧАВАНЕ НА ИСТИНАТА
при който се казват истинни факти, но така подбрани и подредени, че цялостното им представяне да се извади от контекста, от мухата да се изкара слон и нещата да се обърнат на 180 градуса.
...
Този метод постига резултат значително по-висок отколкото МЕТОДА НА ЛЪЖЕНЕТО, защото цитира истинни факти. Това е като ултравиолета и фалшивите очила- окото има получава намалено количество светлина, подлъгва се че и ултравиолета е намален ( но не е!'<img'>, зеницата доверчиво се отваря по-широко и ретината изгаря!
Освен това метода на ПРЕМЪЛЧАВАНЕ НА ИСТИНАТА няма негативите на МЕТОДА НА ЛЪЖЕНЕТО и не се обременява морално.

Между другото такава е тактиката и на Божилов май.
....
В цялата тая работа съм БЕСЕН че ние стоим и НИЩО не правим!
Аз казвах преди време, че трябва да се започне широк дебат по редица не толкова технически теми, колкото политически и философски...ама повечето си правим оглушки като гледам...

Защото когато на човек му липсва информация той си я синтезира ( разбирай измисля), което става на базата на предишен жизнен опит, вградени решения и реакции ( т.нар. предразсъдъци и предубеждения).
Мисля че е крайно време да се съберем и да отговорим надълго и нашироко на най-често задаваните въпроси и обвинеия по адрес на свободния софтуер  и линукс.
Защото отговорите наповечето въпроси могат за някой да изглеждат  очевадни, но не така изглежда за обикновените юзъри дето не са наясно даже каквое софтуер и какво хардуер.
Разбира се не бива да се изкарваме по католици от папата, защото ако не сме честни към себе си никой няма да повярва на думите ни. Т.е. не трябва да отричаме недостатъците на свободния софтуер, защото макар и да ги има съм убеден, че ползите са повече и когато дръпнем чертата биха надделяли.
Активен

"Но разкажи със думи прости
на тях- на бъдещите хора
които ще поемат поста ни
че ние храбро сме се борили..."
Вапцаров
"Партия велика води нашия победен строй..."
из песента "Мила родино", химн на България

  • Гост
Метода на премълчаване на истината
« Отговор #1 -: Feb 03, 2004, 20:54 »
Веско,
човече,

Престани!

Защо си въобразяваш, че тук всички са пълни профани и единствено чакат вожд като теб да ги поведе?
Накъде?

Седни си на задника и спри да дращиш простотии!

Постоянно се луташ безцелно в разни посоки.
Всъщност, не е безцелно, но целите ти изобщо не се вписват тук. Явно така си я караш доста време.
От следването ти във ВВМУ изглежда в главата ти единствено са останали лозунгите, с които са изпъстрени стените в университета - поне двата, които се мъдрят под всеки твой пост.

С ИУ явно пак си сбъркал. Трябвало е да отидеш в Университета за Народни Вождове и Водачи. Като ти гледам начина на комуникация, освен български политик, друго от теб няма да излезе. Поне се хвани сериозно и се разкарай.

Няколко пъти засичах твои постове в разни чужди форуми. Е, за щастие не дрънкаш подобни глупости на чужденците (и да ни излагаш), но пак ей така - нищо на мястото му.

Не си мисли, че не съм се логнал само заради това съобщение. Изибщо не съм се регистрирал. И изглежда няма смисъл, докато има такива странни типове като теб.
Активен