Покажи Публикации - Neo2SHYAlien
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 7
1  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Почистване на хакната система -: Mar 20, 2015, 17:29
Може да удариш и един maldet имат си тяхна базичка с дефиници. Виж само дали си намира пътя до clamav-то че сканира по бързо с неговата бинарка вместо с perl-ския скрипт. Доста е сноснен. Може да мониторва директория с inotify etc.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво става с форума? -: Jul 05, 2013, 12:04
Аз предлагам като за начало едно mod_security на апача. В общи линии доста добре филтрира лошите погледи и мисли :)
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian се счупи при вдигане от 6 на 7 -: May 08, 2013, 11:23
дългото лай** в средата го нямаше довчера,ама не е проблем.
Явно ще преинсталирам начисто 6-ца  >:(

Това дългото не е това дето си мислиш ;) Най грубо казано това ти е ID на пъртишъна. Даже ми е интересно защо 6-цата по подразбиране не ти ги е зашила с UUID вместо това са посочени дяловете. Относно това колко е стабилен вече съм над градил 4 сървъра и нямам никакви драми виж си пакетите премахвани всички излишни неща и си ползвай официалните огледала или поне такива дето не са в конфликт със версията ти!
4  Сигурност / Сигурност на кода / Re: дупка в <a> тага -: Apr 24, 2013, 10:25
http://bilaw.al/2013/03/17/hacking-the-a-tag-in-100-characters.html
Нищо кой знае колко хахорско :) Това може да се прави не само на клик ами на преминаване на мишка върху линка, и почти всеки друг смислен JS event, например така правят google и facebook :) При първична проверка показват нормалното url на където ще те пренасочват а на клик минаваш през тяхно тракинг урл ;)
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Converting nvidia GTX 690 into a Dual Quadro K5000 SLI or into a Tesla K10 -: Mar 21, 2013, 08:55
Ами понякога има и "подаръци" - примерно по спомени първите серии 6950-ци на пазара си бяха 6970-ци, които не са минали някакви производствени тестове като хората и просто бяха бутнали BIOS-а на картата, така че част от шейдърните процесори са забранени. Съответно флашваш биоса и си имаш по-евтина 6970-ца. В повечето случаи нямаше проблеми с това, дори с охлаждането, смятаха си съвсем коректно. След изчерпването на партидите, свърши мандрата. Епизодично съм чувал подобни истории и за други модели, но това е може би най-ясният пример и не е градска легенда (може би други градски легенди вече се базират на това не знам).

Иначе нвидиите не стават за копане - съотношенията производителност/цена/консумация са прекалено зле доколкото знам. Сега откакто пуснаха специализирани ASIC чипове за копане, по принцип копането с видеокарти отива към края си.

Ами в общи линии е така и с телефоните (поне тия на HTC) едните които не минават тестовете коректно отиват в нисък клас телефони с орязани честоти и прочие другите си работят като пичове. В честия случай не е проблем да повишиш честотата и да намалиш волтажа и телефона продължава да си баца както този в по "високия" клас, но в редки случаи нещата не се получават :)
6  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Батерия или „ново“ -: Mar 12, 2013, 14:05
Смело се оглеждай за друго. Втора мотика до 400 кинта ще си вземеш нещо що годе смислено. На баща ми на приятелката и избирах наскоро за толкова пари беше с 3ГБ рам ddr2 800, 250 май беше диска 2 ядрено с външно видео на Nvidia. Марка не помня ама май беше Asus
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Въпрос относно рутер и DD-WRT -: Mar 05, 2013, 09:14
Аз също имам въпросния рутер и от изв. време се каня да му сложа OpenWRT, защото съм фен отдавна на тази "дистрибуция" и я предпочитам пред всички останали. Не знам как стои въпроса с DDWrt, но за OpenWRT имам спомен, че поддръжката му не беше съвсем изчистена - по-точно някои от версиите на дивайса тръгват само с конкретна версия на OpenWRT, а други изобщо не се поддържат. И вероятността за брик на устройството си я има.
Ами не знам да има таквиа драми освен ако устроиството не е в експериментална подръжка и тогава си пише че може да стане кочина. Иначе тия устройства със стар проц който се подържа идеално :) Аз съм trunk но си има и RC2 версия която се предполага че трябва да е по стабилна но като цяло нямам проблеми и с trunk версията.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Въпрос относно рутер и DD-WRT -: Mar 04, 2013, 13:27
Не разбрах на последния колега от поста DD-WRT Или Open WRT Последно?
извинявма се за неграмотния пост звъннаха ми по телефона докато пишех и се оплетоха линиите. Open WRT го ползвам на много устройства и в общия случей се държи доста свястно.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Въпрос относно рутер и DD-WRT -: Mar 04, 2013, 12:22
Идеята ми е да му сложа един DD-WRT
Горещо ти препоръчвам Open WRT интерфейса не е толкова джиджен колкот DD-WRT но щади долно слабичкия хардуер на рутерчето ;) Отделно че можеш да си инсталираш каквито искаш пакети не с предварително подготвени set-ове DD-WRT
10  Сигурност / Системна Сигурност / CloudFlare Versus Incapsula Versus ModSecurity -: Feb 21, 2013, 17:37
CloudFlare Versus Incapsula Versus ModSecurity изключително полезни тестове за ползите на ModSecurity. Преди време бях си правил подобен тест само с ModSecurity, но тук тествете са доста повече и по красноречиви. Не само колко е полезен ModSecurity но и сравнен с останалите си конкуренти в тази ниша, те колко са далеч от истината.
11  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Traffic Shaper -: Feb 04, 2013, 11:44
А ако може и един много удобен уеб-интерфейс да има. И да се инсталира и настройва много лесно.
//off
Ако го прави и сам ще е перфектно :D

За shaper по добър от htb лично за мен няма. За фактуриращи системи имаш много възможности провери в гошо и избери най добрата за теб, но готово решние за ISP няма да намериш.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Бавене на компютъра -: Feb 03, 2013, 15:43
Колега, Debian Stable все още е с Gnome 2, като DM по подразбиране. За какъв дявол му е МАТЕ при наличие на Гноме-2 ?
Дам бах забравил че го бях надградил до sid
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Бавене на компютъра -: Feb 03, 2013, 13:37
Здравейте, от доста време се престрашавах да инсталирам истински линукс, и след като присъствах на майкрософт конференция, в която представяха за ИНОВАТИВНИ някакви неща, които съм ги виждал в убунту преди 5 години, се прибрах и веднага се заех с инсталиране на убунту 12.10 Тук идва и проблема

Компютърът като цяло е доста слаб. АМД процесор 2 гхз, едноядрен, 1 рам, 512 видео карта, но доста по-мудно се държи под линукс (12.10 - x64) отколкото с Уин XP, всичко се зарежда с пъти по-бавно отколкото беше при xp. Чудя се къде е проблема. Предполагам е в това, че версията на убунту е прекалено нова и товари компютъра, за това искам някой по-компетентен да ми каже коя операционна система и версия ще е най-подходяща за тези характеристики, за да върви компютъра нормално.
Имам машина като твоята debian stable + mate и ще ти лети. Просто на остарял хардуер искаш да търкаляш модерна OS. Със същия успех ще ти върви и Windows 7 да речем
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Какъв Linux да сложа за хостване на CS 1.6 сървър под много слаб компютър? -: Nov 19, 2012, 09:16
За всичко си има първи път, никой не се ражда научен. :) Какви са минималните и препоръчителните изисквания за инсталация на Linux Ubuntu 12.10? Мисля първо да го инсталирам на един друг компютър и там да се понауча първо, а после да инсталирам на този. :D
Дам така е никой не е научен и никои не се ражда като такъв ама не си даваш много зор да четеш като не знаеш, а чакаш всичко готово на смляно. И това не е нападка а конструктивна критика.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с Xandros - Eeepc 900a asus -: Nov 14, 2012, 10:18
Xandros беше скапан едно време(преди около 3 години), още като си купих 1000Н-а реших да го видя какво прави това животно и след 15 мин вече си инсталира Дебиан-че. Така че разкарвай го :) лично мой съвет.
Страници: [1] 2 3 ... 7