Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 257
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Jul 15, 2021, 13:11
Между другото,имаш ли представа колко Хамерикански банки имат
кореспондентски сметки в ... юани ?

Никога не съм проверявал подобно нещо, но най-вероятно всички. Всяка година има много стотици милиарди стокооборот между тези две страни и е повече от логично никоя банка да не бяга от мекото на хляба.


И какво,ако САЩистанските мастии се разсърдят ?
Китайците ще си го преместят в другия крачол.

Ами хич не е така. Китай не е някакво нещо живеещо отделно от света. Ти би ли отишъл в банка, която например не може да прави преводи? За какво ти е да те обслужва такава банка и как точно ще те обслужва?

Не могат да си местят нищо.
Защо си говорите за банките, когато те нямат почти никакво значение? Банките оперират с пари, а парите са нещо имагинерно. Днес доларът го има, утре може и да го няма. Да сте се замислили, защо напоследък петролът е толкова нестабилен? Истинските валути са други. Ресурсите. Още фосфорът, питейната вода, почвата... Разни редки елементи. Повечето неща, без които днес светът не може се добиват в по-големи количества едва в няколко страни. Тази политика на налагане на ембарго едва ли не заради нечии каприз, може да се прилага и в двете посоки.
Има идин интересен доклад на NIC от 2013 година, където се описват възможните кризи поради недостиг на това и онова за периода от 2020-2040.
https://www.dni.gov/files/documents/NICR%202013-05%20US%20Nat%20Resources%202020,%202030%202040.pdf

Никой обаче не говори за промяна на икономиката и сегашните ѝ принципи. Вместо да се правят продукти с дълъг живот, се продължава с лудостта "купи сега, другата година ново".
Нуждата от всякакви ресурси расте. Това е свързано с производство, което пък е свързано с околната среда. Всичко е като плетеница от изправени плочки на домино. Която падне, ще предизвика вълна, която едва ли ще може да бъде спряна.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Jul 15, 2021, 10:06
Тези машини...  :D

В "брифинга" на ГЕРБ, който споменах някъде тук по-рано, няколко пъти се изказаха, за незнайните "специалисти" ( кавичките ги слагам, защото се усетиха в тона на говорещия ), които бъркали по тях и ги инсталирали в чужбина и незнайно какво можело  да се направи по софтуера там. Което крайно ме вбеси, защото си представих, как се отваря компилирания код в хекс редактор и специалиста променя нещо и вече печелим изборите. То така става! Това да не е баш скрипт?  :D Или на питоня... Четеш и си променяш, каквото ти скимне. Но пред хората, които нямат елементарно понятие, какво е то софтуер сигурно ще се вържат и ще си задават същия въпрос. Какво може да е бърникано по програмите в машината? И се чудя, колко от нас изобщо са способни да схванат дори част от картинката пред очите ни, поради липсна на основни познания за нещо?
33  Програмиране / Общ форум / Re: Безплатен телефонен номер -: Jul 15, 2021, 09:59
Не е за тук това  :D
34  Програмиране / Общ форум / Безплатен телефонен номер -: Jul 14, 2021, 21:27
Искам да направя бот за Телеграм за една приятелка, който прави там някакви неща, обаче се оказа, че това нещо за регистрация иска телефонен номер. За тестове. Обаче нямам никакво желание да си давам телефонния номер на това приложение. Оказа се, че Google Voice все още не била налична за страната ни. Търсих някакви подобни услуги, за да взема някакъв номер просто за регистрация, но все са платени. Не възнамерявам и това да правя, за нещо съвсем тривиално.

Ако ви е известно от къде да взема безплатен телефонен номер само за пустата регистрация, ще съм много радостен.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Jul 14, 2021, 12:52
Не зная, дали някой е гледал "брифинга"  ( 40 минути е ) на ГЕРБ, обаче тази партийка и Борисов ми станаха още по-противни. Докато печелеха избори след избори, всичко с тези избори беше наред. Сега запяха съвсем различна песен. А колко са загубили и колко всичко е театър, за да се успокоят нечий страсти тепърва ще разберем.

И колко хора са били там? Без маски... И оня тулуп даже се покашляше от време на време.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Jul 12, 2021, 19:42
Ами същите дето им използват и клауда.
Работя във фирма конкурент на Амазон и по рабираеми причини не можем да им използваме клауда и сега всичко е Ажур.
Като кажат, че техния линукс работи най-добре в техния клауд и маймунките ще скочат. Както и народа се радва на W2L.
Причината, че не можете да им ползвате облака е ясна, обаче това не може ли да се заобиколи? През десет фирми да си обслужвате вашата?
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Jul 12, 2021, 16:36
Ето ги, идват и при нас: Microsoft представи първата стабилна версия на своята базова Linux дистрибуция CBL-Mariner 1.0. Компилира се от изходния код, който е качен в Github под MIT лиценз, ползва RPM пакетна система.
Това се очакваше. Споменах го и тук някъде. Искат тотално да завземат всичко? Питам се, кой ли изобщо ще им се довери да им използва измислицата?
Мога обаче да ги поздравя, че са използвали JSON за конфигурационен файл.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 12, 2021, 16:33
27%

https://rik05.cik.bg/ns202107
Това означава ли, че 78% от населението на област Видин са хора под 18 години? Или нещо грешно го мисля? Ако това е вярно, там не стават от кревата  ;D
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 12, 2021, 14:52
Не издържах и погледнах в ЦИК. В нашата област са гласували 31 954 човека, което е с 7 773 по-малко от предните избори от април. Много ли е, малко ли е не знам.
Ако погледнеш в НСИ, колко е населението във вашата област, можеш да сметнеш, малко ли е или не. Или, ако някъде има бройката на избирателите по райони.
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jul 11, 2021, 13:37
Замалко да забравя, че е изборен ден  ;D
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Jul 10, 2021, 18:46
Тези не искат сътрудничеството ни. Искат всичко да получат наготово. И ще го получат. Парите и лобистите не спират да работят. Ще следят всяка стъпка от живота ни. В голяма степен вече го правят. Малките и меките добре са се насочили. Фейсбук и Гугъл от много време ни профилират и продават информацията и направиха една камара пари. Предимството на Меките е, че системата им е разпространена сигурно на деветдесет и пет процента от машините. Могат много добре да ни профилират. И снимка у дома, за да се логнеш, снимка и на работата да се логнеш... Ще те знаят и къде работиш, сигурно и какво, щото и компютъра се следи. Ще могат и да следят, дали работиш всъщност или пишеш по форуми. Колко ти е концентрирано вниманието и прочее. Това вече се случа посредством други платформи. А онези веднага ще предложат свое решение на биг босовете на компаниите и фирмите.

Все разправям, че цялата работа ще им излезе през носа. Това е, защото, за да се случва, технологиите трябва да се усложняват. Но, колкото повече това става, толкова по-чупливи стават и неразбираеми. Вече почти сме в момента, когато при известни входни данни, не знаеш, какъв ще е изхода.
Да, на това му казват сингулярност. Място, където всяка предвидимост изчезва. Където физичните закони не работят и прочее.
Можем и друго да направим, но трябва да е по-масово. Да ги залеем с лайна, глупости, фалшиви и изфабрикувани данни. Системите им не могат да обработят това. Ако си направя скрипт, който да ме логва във фейсбук и захочна да търся рибни ресторанти, определени  марки дрехи, аудио за автомобили и определена марка автомобили, ще започнат да ми го предлагат. Но мен може изобщо да не ме интересуват тези неща. Всеки бизнес модел работи с данни, но ако данните ти не стават... И не можеш да разработиш модел, който да работи с фалшиви такива. Не и когато нарочно те заливат с неверни такива. Между цялия бълвоч може и да си потърсиш това, което те интересува, но то ще е капка, в сравнение с всичко останало.

Впрочем, идеята хич не е лоша.
Аз съм гении  :D
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма за подписване с КЕП на .пдф -: Jul 10, 2021, 13:00
Това услуга за споделяне на файлове ли е?

Специално на картинки. За файлове има една легендарна, по-стара и направо култува:

http://transfer.sh/

Както виждаш и името се помни лесно.
Тази за картинките ми харесва, защото са дали и варианти с curl и netcat. Което позволява много лесно да се сложи в контекстното меню на XFCE   ;D
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Програма за подписване с КЕП на .пдф -: Jul 10, 2021, 09:16
Това услуга за споделяне на файлове ли е?
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Курвенските пинизи на малките-и-меките -: Jul 09, 2021, 22:53
Тези не искат сътрудничеството ни. Искат всичко да получат наготово. И ще го получат. Парите и лобистите не спират да работят. Ще следят всяка стъпка от живота ни. В голяма степен вече го правят. Малките и меките добре са се насочили. Фейсбук и Гугъл от много време ни профилират и продават информацията и направиха една камара пари. Предимството на Меките е, че системата им е разпространена сигурно на деветдесет и пет процента от машините. Могат много добре да ни профилират. И снимка у дома, за да се логнеш, снимка и на работата да се логнеш... Ще те знаят и къде работиш, сигурно и какво, щото и компютъра се следи. Ще могат и да следят, дали работиш всъщност или пишеш по форуми. Колко ти е концентрирано вниманието и прочее. Това вече се случа посредством други платформи. А онези веднага ще предложат свое решение на биг босовете на компаниите и фирмите.
45  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Нов лаптоп Lenovo ->Intel + Nvidia -: Jul 09, 2021, 12:56
Тук, когато една тема стане на седмица и се почва с всякакви други приказки, но не и по същество. А и какво можеш още да кажеш, след като се изкажат всички разбирачи, барабар с теб  :D

За М1... Още нищо не мога да рекá. Хора се отказват от тези машини. Трябва още време, да се види, накъде ще тръгнат нещата.

Иначе, каквото и да си говорим, негативното ми мнение за Апъл няма да се промени и едва ли ще ползвам нещо тяхно. Предубеден съм и си го признавам. Не понасям компанията. Не понасям политиката ѝ. Не понасям отношението към клиентите ѝ. А MacOS не съм ползвал никога.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 257