Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 255 256 [257] 258 259 ... 413
3841  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 14, 2018, 11:33
Значи в чужибина не могат да те ударят с кола...
Хубава причина да се изнесеш  :D
3842  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 14, 2018, 05:35
Нещо да съм казал за 12''?
А дисплеите са ми шест.
3843  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 14, 2018, 03:58
Имам друг въпрос.
След като някои хора толкова обичат капитализма, защо са в чужбина и работят за някой друг? Не е ли същото като тук? Ходиш от девет до пет някъде, взимаш една заплата и живееш. Купуваш си същите неща, но малко по-скъпи марки. Мислех, че капитализма дава възможности да успееш. Като е така,  колко от хората отишли в странство се опитват да направят нещо свое? Нали се предполага, че там имаш свободата да го направиш? Ама за да стане, трябва да има и промяна в мисленето. Дали ще е капитализъм, социализъм, комунизъм или диктатура, мисленето те поставя на мястото, на което си. Не можеш да виниш политическия строй за това. Ако си на заплата, при една икономическа криза си загинал. Това трябваше да се е изяснило на всеки досега след толкова години капитализъм. Не можеш да си покриваш задълженията по кредитните карти, почват да ти звънят непрестанно. Намаляват ти заплатата, ако изобщо работиш някъде и не са те уволнили/съкратили. Изхвърчаш от жилището, защото наема не можеш да покриеш или пък ипотеката си просрочил. Що не се научават тези хора, ми в главите им само едно: "Учи, за да си намериш добре платена работа."
Хайде погледнете, най-богатите хора колко са учили и как им висат дипломите по стените. Не висят дипломи. Може би някоя картина за няколко милиона.
3844  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 14, 2018, 03:46
Корпоративния свят много бързо ще се откаже от Windows и софтуера за него, само още малко да поевтинеят тъчскрийните. Майкрософт ще трябва тепърва да се адаптират към един евентуален бум на системния и програмните интерфейси, когато това стане. Много по-удобно е да работиш директно с ръцете си, отколкото с мишка. Имаш и мултитъч. Те просто не са готови за това. Докато Андроид го знае всеки и нищо не пречи, да се използва и за настолни системи. Десет години максимум и няма да познаем работното си място. Това, което съм разбрал за тази компания е, че мнооого бавно реагират, а понякога дори са срещу течението.
Мобилните приложения промениха изцяло, как човек взаимодейства с устройството и програмите. Бройката ядра ще расте, чиповете ще изразходват все по-малко енергия и най-накрая настолния компютър ще се различава от джобното устройство само по размера на екрана и по нищо друго. Няма да има нужда от голяма кутия с вентилатори и прочее щуротии. Ха сега познайте, с каква система ще работи това!

Очаквам Майкрософт отново да излезе с нещо тяхно си, и да се провалят. Както съм казал, бива ги да правят игри и почти нищо друго. Тъкмо започнаха и ОСи да се научават да правят и се наакаха отново с десетката. Корпоративния свят не харесва вратички в системата. Не знае, кой гледа през тях.
3845  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 14, 2018, 00:01
Това с данъците няма да се случи освен в твоя любим Комунизъм. Дерзай.

Не разбирам защо толкоз много те кефи идеята, хем да получаваш като платени услуги всичко, което днес получаваш безплатно, хем и данъци да плащаш!!!!!
Това в някои държави няма как да стане, ако не се променят закони. Да плащаш два пъти за едно нещо.
3846  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 13, 2018, 17:58
Бизнеса, ако наистина има акъл, ще мине на софтуер, дето графичния енджин му е хрома и няма да го интересува, каква е операционната система.
Ма по-голямата част от бизнеса е динозавър. Като го настъпиш по опашката и чак след пет минути вика "ох".
3847  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 13, 2018, 09:11
Хайде да не правим като троловете по социалните мрежи. Били намерили бездомни китайци, дето се устроили в някое мазе. Покажи ми голям град на планетата, в който го няма това. Няма такъв. Да ти припомня ли също, че по времето на комунизма в България не се допускаше да има бездомни. Я се огледай сега! О, ти не си тук. Разходи се някой път, като се прибереш, за един ден из центъра на София и ще видиш, колко хора ровят по кофите или просят. Това е олицетворението на тъй наречения капитализъм. Същия този капитализъм, който прегръщаш, ако го оставиш да се разива без никакъв контрол от страна на държавните органи, да е заробил цялото човечество досега. Щеше да бачкаш за парите, които те ти определят, колкото и да са малко и нямаше да можеш да мръднеш. Точно като роб. Не, че сега не сме роби. На запад, при капитализма, почти цялото производство на храна е в ръцете на корпорации. Същото е с енергията, доставката на вода и всичко основно за  живот. В САЩ все повече стават инцидентите с оръжие и все повече се реве, да се отмени правото за носене на оръжие и дори се говори за конфискуване на законно притежаваното оръжие от хората. Единствено факта, че народа притежава толкова огнестрелна мощ, спира политиците и корпорациите да отнемат всякакви права на хората. Може ли да те арестуват за това, че си посадил домати в собствения си двор? Нямал си право да отглеждаш храна. Това ли е системата, която ти харесва толкова? В Испания арестуват човек, щото си сложил достатъчно слънчеви панели и се откачил от преносната енергийна мрежа. Арестуван е и ще го съдят, щото не може да се откажеш да купуваш ток и да си го произвеждаш сам. Това ли е, което толкова харесвааш? Всяка фирма или корпорация се грижи за парите си и нищо друго. Ако може да завземе пазара, го прави. Ако може сама да налага цените, го прави. Ако може да те задължи да купуваш само от тях и това правят. Плащат, за да прокарват изгодни за тях закони. Няма здрав разум в това, да нямаш право да отгледаш домата, който ядеш. Или да си произведеш тока, който ползваш и да се откачиш от енергийната мрежа. Но въпреки това се случва. Помисли си над това, ма го направи за себе си. Не просто да хвърлиш тук някаква реплика, колкото да продъжи разговора. И можеш, ако не те мързи да изгледаш "Облакът Атлас". Там ще видиш, до къде може да се стигне, ако оставиш всичко в ръцете на капитала.

Може би трябва да се добавят нови права към конституциите. Правото да произведеш сам всичко от което се нуждаеш, а не да си задължен да го купуваш. Наистина се замислям да си купя оръжие. Повечко.
3848  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 22:49
Не мислиш ли, че можеш да имаш нормален живот и в България?
И ще ти кажа нещо, относно това, кой, какво е направил. Това, което виждаш в чужбина, е в резултат на силни социални вълнения или направо война, нечии страдания. В такива времена се пръкват радетели за правди, равенство за всички и пред закона, закон, мислен за хората, не за системата. Останалото е малко дисциплина и механизми, осигуряващи работата на всичко това. Но това се е случило отдавна. Сега вече всичко се изкривява. Банките правят, каквото си поискат и дори да фалират, ще ги подкрепят с пари от бюджета. Политиците осигуряват финансово бъдещето на децата си, роднини, приятели и партньори, а и своето. За сметка на държавата или директно народа. Измислят се безумни закони, само за да има какво да правят в парламентите, щото всичко си работи, нали трябва все нещо да вършат. На път за да узаконят кръвосмешението например. Отнемат възпитанието на децата от родителите и държавата се заема с това. Да си създаде послушни поданици. Това е света, в който живееш и в който искат да натикат и останалите народи. Ако си някъде на територията на ЕС сигурно си наясно, че законите се решават от комисия, която не се избира от хората, а се назначава. Тази комисия на практика е недосегаема за всеки орган на управление. Харесва ли ти някой да има такава власт в ръцете си, без да имаш контрол над него?
Плюсове и минуси можеш да намериш на всичко. Ти така и не отговори на въпроса ми. Ясно се вижда, че при теб емоциите са по-силни, не разумът. Сигурно си има основателна причина. На всеки му идва много понякога. 

Бил съм достатъчно по чужбина и сигурно доста ще ходя още, но съм решил да живея там, където съм роден. Може да прекарам някъде повече време в странство, ако много ми хареса или искам да опозная хората там, но няма да е много.

И тук можеш да живееш нормално. Лошото е, че повечето хора вече са се предали и са оставили всичко в ръцете на разни отрепки, които не могат да си наситят гърлата и лапат, каквото докопат. Но и това ще се промени.
3849  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 21:09
Соц-а трябва да умре.
45г. + 30 са твърде много (а за някои 100г.)
Това е убеждение, не причина. Та?
И за какво си готов да замениш тъй наречения соц? За друга тирания? Съсипването на чужди икономики и завладяването им, а ако не може така със сила, как ще го наречеш?
Та, разбрахме, че си соца трябва да умре. Защо?
3850  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 20:06
@jet, ще споделиш ли причината, да си така фиксиран срещу руснаци, китайци и прочее?
3851  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 18:00
Ако говорим за мечки, няма по-опасен хищник от бялата мечка. Ще разгони фамилията на всякакъв вид котка, включително и лъвовете, дето са "царете" на животните. Ма това са глупости.

По-добре да не водим разговори, кой е по по най, щото при съвременното въоръжение, нито ще има неутрална държава, ако стане световен конфликт, нищо ще има победители. А що се отнася до най-силния военноморски флот, при един конфликт всяка една от държевите ще се лиши от флота си още първия ден. Да, можеш евтино да транспортираш войски и военна техника по море и трябва да накачиш транспортните си кораби с оръжия, за да пазиш всичко това, пък и да изглеждат страшни също ще е добре, но да го вземат дяволите, тези черупки са толкова уязвими.
3852  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 16:36
Някаква война е неизбежна. Тръмп си има икономически проблеми, а те най-лесно се решават със война. Винаги това ги е спасявало. Има ли война, петролът ще се вдигне още, а той се разменя за американски долари. Доларът ще падне, което ще позволи на американската икономика да е по-конкурентноспособна. Едни хора ще направят много пари от договори за оръжие. А в хаоса, ще се докопат и до още някой природен ресурс, на някоя държава.
Не вярвам на приказките за нападенията с химически оръжия, а и не вярвам, някой да си мисли, че е истина. Най-лошото е, че това не ги притеснява. Имат си причината, дори да е открита лъжа и провокация. Не се притесняват, че никой не им вярва, просто ще я употребят. Това е все едно да кажеш на някого, дай ми десет лева, после ми искай десет лева на заем. И аз ще ти ги върна. И да очакваш, че човека ще се върже, че ти дължи десет лева, след тази размяна на банкноти. Но точно това се случва и то по най-нагъл начин. След доказателствата, че причинта за нападението на Ирак е изфабрикувано и документите фалшифицирани от ЦРУ, няма как някой да повярва на призивите на САЩ и Великобритания, че ще употребят сила, щото имало нападение с газово оръже. И все пак, продължават да говорят точно това. Като някакво телевизионно състезане, кой ще е най-безочлив и нагъл. Кой може да лъже най-истински. Направо ми иде да литна отвъд Марс, да грабна някой по-голям астероит и да го бухна в средата на Северна Америка. Ма не съм супермен и не мога.
3853  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 15:45
Поне е оставила името си под написаното. Не трябва ли да се обявяват източници, като говориш за нещо толкова сериозно? Това журналистиката на нищо не прилича вече.

Не зная, за мисленето на българина. Вярвам, че обстоятелствата определят мисленето на човек. И възпитанието до определена възраст. Надявам се да се променим малко като народ. Малко. За да промениш и обстоятелствата, трябва да започнеш от себе си. Не е важно, дали ще успееш, а да пробваш. Това означава, че не си се предал. Дано и ние всички не сме. Липсва ни вяра в собствените сили. Били сме държава, когато другите са гонели дивите свине, за да има племето им какво да яде.
3854  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Как ще ги стигнем китайците ... -: Apr 12, 2018, 14:23
Е, как ще ги стигнем китайците?
Американците няма как да ги стигнем. Българина упорито отказва да задлъжнява. Кредитите може и да се увеличават, но не можем дори да се доближим до американците. Там почти всеки живее на кредит. Тук не щем.

Противно на това, което се говори за китайците, а и тук включително, колко зле живеели, гледах едно видео на американец, който живее там. Човека казва, че е характерно за китайците да имат пари в банка. Дори тези с ниски доходи. И като казва пари в банка, има предвид много пари, не няколко лилядарки за черни дни.

https://youtu.be/DgejOqZTD54?t=331

Поправка. Човекът е от Южна Африка.

Живее там, има си китайка за жена. Няма да е зле за изгледте малко от филмчетата му. Да видите, колко зле е в Китай. И отношението на китайците към западната култура. Не я харесват. Не я искат. Ще кажете, че са с промити мозъци. Може би! Но същото може да се каже и за западния свят - в частност САЩ и американския начин на живот и светоглед. Направо ми се иска да ида и аз за няколко месеца. Да видя, що за живот е там. Има кого да разпитам, защото познавам будисти, които са ходили няколко пъти до Тибет, та са минавали и през Китай и Индия. За Китай не съм ги разпитвал, но за Индия си поговорихме. Източнита култура не може да се сравнява със западната и затова не може да се твърди, зле ли са или не са. Няма да забравя думите на една от жените, с които си говорих. Преди да хване самолета първия път, мислела, че сме зле тук, че българите с право има от какво да се оплакват. Докато не попаднала в Индия. Казва, че има не малко хора, които дотолкова нямат нищо, че нямат и дрехи на гърба си или просто разпадащи се парцали. На улицата живеят цели семейства при невъзможни, както тя каза, условия. Не зная, какво е невъзможни усливия за нея, но видимо се натъжи и я стегнаха гърдите, докато го казваше. Но каза и, че въпреки това, са щастливи и усмихнати. А ние не можем. Причини за това... Който иска да ги търси. Аз съм отказал да се оплаквам, да мрънкам, да хленча, че нещо не ми върви, когато се случи. Никой не го интересува, а и малко хора, ще подадат ръка. В крайна сметка, винаги се оправям. И не понасям хленчещи хора. Да се оплакваш, не върши работа. Да, може да си много зле и да пророниш някоя сълза за себе си, но това трябва да приключи в един момент и да се вземеш в ръце и да се пребориш със ситуацията. Сам или с помощта на някого, но не можеш да стоиш. Българския народ обаче точно това прави. Реве и хленчи и се надява сигурно да получи съчувствие най-накрая от ЕС или САЩ, може би дори Русия, знам ли. Всеки с идолите си.  И да дойде някой и да ни "оправи". Оправят ни яко. Ма ние няма да се оправим, докато сами не впрегнем сили. Не да гоним китайците. Да гоним собствените си цели. Няма да станем световен производствен център, нито финансов такъв. Няма да привлечем туристите от Китай, Индия, Египет, Гърция или Виена. Но тук може да стане рай. Имаме си всичко. А не правим нищо.
3855  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Що за Linux е Android -: Apr 10, 2018, 18:34
Да.
Ако погледнете, какво означава корена на думата, напълно се вписват.
Страници: 1 ... 255 256 [257] 258 259 ... 413