Покажи Публикации - newbie123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Linux PC,като маршрутизатор + DHCP -: Jan 14, 2016, 17:41
Оправих проблема,благодаря за изчерпателният отговор. [_]3
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux PC,като маршрутизатор + DHCP -: Jan 12, 2016, 10:27
Здравейте,имам проблем с настройката на настолният компютър,който да работи като маршрутизатор и dhcp сървър.Процедурата съм я правил на виртуална машина,на лаптопа и всичко върви по мед и масло,обаче като опитах действително да го осъществя на настолният компютър не се получи.

Ситуацията е следната:
Използвам Ubuntu 14.04.02 LTS,имам две мрежови карти - eth0,eth1.На eth0 давам динамична конфигурация "dhcp".На eth1 давам статична конфигурация с частен IP address,IP address на мрежата,мрежова маска.Обаче тук идва проблема при рестартиране на мрежовите настройки (/etc/init.d/networking restart ,ifconfig eth1 down && up) и впоследствие проверка,чрез ifconfig имам единствено динамичният IP адрес на eth0,а статичната конфигурация на eth1 си стои празна единствено с мак адреса си ? Пробвах да рестартирам цялата ОС,така правих с виртуалката обаче при самото рестартиране и стартиране Ubuntu ми изключва network-managera и се налага всеки път да го стартирам ръчно и пак нищо не става,как да го оправя,че да получа статичната IP конфигурация на eth1 ?

Благодаря ???
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Postfix mailbox_size ? -: Nov 28, 2015, 08:14
Значи услугата за изпращане и получаване на Електронна поща изпозлва Postfix (SMTP) и Dovecot (POP3/IMAP4).
При конфигуриране на Postfix ми излиза "Mailbox size limit (bytes),както е на снимката - тук какво точно се задава ? Размерът на пощенската кутия за един потребител,или това е като цяло за всички потребители ?
И да попитам това ли е всъщност пощенската кутия дето се съхраняват получените съобщения на всеки потребител,или това е някакъввид SMTP пощенска кутия дето се съхраняват временно съобщения,преди да се препратят към някой е-mail адрес ?
4  Нетехнически теми / Коментар / Re: market share на ОС за сървъри -: Nov 03, 2015, 19:45
И тази информация ти трябва за .... ?
За курсова работа  ;D
5  Нетехнически теми / Коментар / Re: market share на ОС за сървъри -: Nov 03, 2015, 17:24
Отново благодаря  :D
Да това е полезно показва делът на Линукс и неговите дистрибуции използвани за уеб сървъри,но аз търся по-скоро статистика между различни операционни системи използвани на сървър машини включващи не само софтуер за уеб сървъри,а и DHCP,DNS,FTP,MAIL и други.С други думи без да се дели на дялове само за уеб сървъри,както колегата по-горе е показал,а събирателно като платформа за сървърен софтуер. ::)
6  Нетехнически теми / Коментар / Re: market share на ОС за сървъри -: Nov 03, 2015, 16:36
Благодаря,очаквам още предложения  [_]3
7  Нетехнически теми / Коментар / market share на ОС за сървъри -: Nov 03, 2015, 15:56
Някои има ли идея къде мога да намеря графика на операционните системи използвани на сървъри по света и по специално делът на Линукс ме интересува,към 2014,2015 година ? Намирам само статистики за изполването им като десктоп ситеми от обикновенни потребители за всекидневни нужди,където Линукс дяла е малко под 2%.

Благодаря :)
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / dovecot POP3/IMAP4 + squirrelmail триене на писма -: Oct 03, 2015, 11:10
Здравейте,
Значи незная точно къде е проблема дали в dovecot,дали в squirrelmail или в мен  :D
Проблема е в това,че когато се обменят писма между потребителите и те искат да изтрият дадено съобщение,чрез squirrelmail те само се маркират като изтрити (стават бледи,като все едно са прочетени и се постава една отметка "D").Четох из нета и обясняват,че оригиналното писмо само се маркирало,като изтрито и копие на това писмо се местело в Кошчето (Trash.Inbox),където чрез auto_expunge = true се изпразва.Този проблем също се появява,когато на дадено писмо му дам Move to Trash (From Inbox) папкта,след което писмото пак си остава в Inbox папката маркирано,като изтрито и копие на писмото отива в Кошчето,което след това мога да го изпразня ръчно.

Също така,като вляза в dovecot POP3 сървъра,чрез терминала и telnet и примерно изтривам някое или всички писма,чрез командата DELE и номерата на писмата - за момента ми ги дава,че са изтрити и ги няма,но при следващото влизане отново,чрез терминал и телнет те отново са си там ?

Четох в нета,че от опциите в самата поща squirrelmail да дам (Do not use Trash),за да не правило копия,но проблема пак си остава,а и това не променя факта,че и направо от терминала и телнет не ми зачита изтритите съобщения ?

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и как мога да го оправя ?

Благодаря !
Страници: [1]