Покажи Публикации - Nik123
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 209
961  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 04, 2023, 18:19
Ремотекс, а твоето мнение, или само ретранслираш :)
Моето е- като премахнем плявата, същината е тук:

"В доклада се отчита, че недоразвитата диверсификация на източници и маршрути ограничава способността на България за противодействие на възникващите колебания на пазара на природен газ в контекста на енергийната криза в Европа през 2021 г."

Ако Лъжлив Кири беше намерил по-евтин газ, цялата плява става излишна.Някак оставам с впечатление, че той е прославеният войн в борбата за димокраси и неговото име се възвеличава на заден план, като фонов процес, затова го споменавам. Ако искаш да прекъснеш някой процес, въздействай по уязвимото звено. Това го пише в дебелите книги. Слабото звено е джоба, в случая. По-евтин от руския американски газ= няма недоволни. Но "диверсификация" на български отдавна означава "оскъпяване", "ненужни посредници", "грабеж", както и "евроатлантически ценности" означава морално, духовно и материално пропадане, педерастлък и младо поколение, за което по-яко е да си дилър, отколкото да работиш. Недоволните са 70% (негласувалите). Другите неща за хибридни войни и кампании са плювнализми. Разни хибридни и не знам какви си още войни и кампании водиш, ако държиш по-голямата част от медиите и институциите, финансовите ти грантове се движат необезпокоявано- такъв комфорт у нас руснаците нямат, но го имат американците.

И една вметка- онова в квадратчетата и правоъгълничетата е валидно за коя да е разузнавателна служба. Взето е също от дебелите книги. Сигурен съм, че грозевци, бехека-та, дай българии, пасита и т.н. могат да го разкажат в детайли от личен опит. Само че дансовите не се занимават с тях, ще им набият чивиите отгоре.
962  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 04, 2023, 16:55
Сигурен съм, че мангалята могат да направят кючек от какво ли не  ;D

За шогуна - скоро го намерих в един руски сайт, обединен, всичките серии в един филм няколко часа, часа, събрани в едно, гледах го 2-3 дни поред (т.е. пак като сериал). Много хубав филм. Торанага е екранизирания персонаж на Токугава, доколкото знам, а героят на Ричард Чембърлейн е действителна историческа личност.
963  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 04, 2023, 15:49
...
А цените на нефта и газа са на нива от преди войната.

Особено нашите в България.
964  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 04, 2023, 15:46
...

   Иначе,да,сериала "Шогун" беше много вървежен ,даже циганите
пуснаха такъв кючек  ;D

За Дарт Вейдър кючек, Кербала кючек, Осама бил гладен (не е грешка) кючек, Ковид 19 кючек бях чувал, но не знаех, че имало и Шогун кючек  ;D ;D ;D
965  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 04, 2023, 15:25
Не можах да видя линковете, че нямам сураттефтер, но предполагам съдържанието :)
Аз пия, но също нямам проблем с адаптирането след празниците, даже днес бях в Бургас на дело  ;D Пътя разкош (не за дупките, тях си ги има, а заради липсата на движение)- я съм срещнал 10 коли между Варна и Несебър, я не. Оттам вече до Бургас слаб трафик (в сравнение с летния). Няма нагли румънци и молдованци, дето се движат в конвой по 3-4 коли и не те пускат при изпреварване да се прибереш. Зима, не е сезон.
966  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Тема за дистанционно, но не за Ремо :P -: Jan 04, 2023, 15:09
Нака, сондите ми не са толкоз фини, да измеря "прът" и "гума". Контактните гумички са малки. Но ще потърся някое дърто дистанционно и мисля да срежа една гумичка, за "аутопсия".
967  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Тема за дистанционно, но не за Ремо :P -: Jan 03, 2023, 22:48
Не съм експериментирал с други смеси (засега), но увеличих малко от едната снимка копче на дистанционното :



Така като гледам, в гумичката има "графитни пръти", които с времето се изтъркват и не правят контакт, а не че самата гума е електропроводима. При натиск гумата се свива, графита (ако е този контактният материал) не, изпъква и прави контакта, така си го представям. Може би всички тия "пръти" в горната част на копчето имат обща връзка. Нямам старо дистанционно, което не ми трябва, да разрежа една гумичка.

В тоя ред на мисли, ако намажа с хелметекс гумата и я поръся обилно с графитен прах (или оловен, или друг вид проводник на прах), преди хелметексът да втвърди, дали няма да се получи контактният ефект? Ще пробвам и ще пиша резултатите.

П.П. Другият вариант, за който се сещам, е с фина шкурка да престържа гумата, докато повърхността й дойде на едно ниво с "графитните пръти". Ще намали височината на копчето с някой микрон, няма да е фатално.
968  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 03, 2023, 21:56
Шогуна си е класика  :)
Ремотекс, гледал ли си го, или не си го гледал филма за Ботев? Попитах за лични впечатления, ако някой има такива.
Иначе е ясен намекът ти, даваме на Зеляниця да ни направи филм за Ботев в копродукция с някоя холивудска фирмичка и ще излезе, че руснаците са застреляли Ботев поне десетина пъти.

П.П. Хайде да не "украсяваме" и тази тема с политически пристрастия и внушения, ако е възможно  [_]3
969  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Jan 03, 2023, 21:49
Откъде ги намираш такива пасквили  ;D

"..Така, само така, ще скриете от себе си, че сте толкова негодни за нищо, щото все нищо не се получава. .."
Авторът ще е някой умен и красив. Е, няма нужда да прехвърля върху другите хора своите несгоди.. На него явно не му се получава и се поразплакал малко.. Бакалов явно е съгласен с него, щом го препечатва, може би и той се вижда в това число, знам ли. Един умнокрасив плюе, друг още по-умнокрасив събира плюнката и я засилва от още по-високо. Още от Славчовите инициативи за референдум плъпна тоя тролски наратив, че народът е прост и вместо него трябва да решават само умнокрасиви.
Резултатът се видя- на последните избори само умнокрасиви юроатланти, надпреварващи се за американското внимание и избирателната активност отиде в дъното, нямаше 30%.

П. П. Е хайде, като ще сипваме..  [_]3

970  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 03, 2023, 19:31
Скоро се сетих за "Птиците умират сами"- на един клиент му зазвъня телефона в офиса ми, чудех се коя беше тая позната мелодия, то "Птиците.."

Колеги, попаднах из нета на голямо хранене по повод някакъв нов филм за Ботев. Вчера му била премиерата. Режисьор Максим Генчев (не го знам кой е и що е). Филмът бил много зле, ако вярваме на отзивите в нета. Някой гледал ли го е вече?
971  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Izbori/мирбори -: Jan 03, 2023, 14:31
Аз предлагам ей-тоя, тати ще му дава ОЦУ- къде и на кой да завърти ..

https://www.flagman.bg/article/283631
972  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 03, 2023, 14:28
С едно нещо съм съгласен- Ердогана е тарикат:

https://www.flagman.bg/article/283642

Нали никой не си мисли, че Ердоган ще ни продава турски газ?
Ще сърбаме още 13 години попарата на Лъжлив Кири и всичкото юроатлант- що да е по-евтино директно от руснаците, като може да е по-скъпо пак от руснаците, но през посредници?
973  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 02, 2023, 19:43
Наздраве, колега.. "Робинята Изаура", спомени.. помня и "Седморката на Блейк" :D "Дързост и красота" може би само "Далас" го бие по продължителност, някои се пенсионираха, а някои измряха, от актьорите :)

А тук ще се бием. Как може да слагаш "Седморката на Блейк" сред сапунките. Това е фантастиката с най-добри сюжети и игра.

Няма се бием, не го дадох като пример за сапунка, а като спомен за сериал от времето на "Изаура". Май беше преди "Изаура", но колко време мина, вече ми се губят датите. "Седморката" я гледах още като ученик, лазери, космически кораби, докато не изгледах "Завръщането на джедаите" в киновидеоклуба, "Седморката" за мен беше най-добрия сериал на тема космос. Ачо, да, имаше и нещо си "Форсайтови". За Леонсио дори си спомням една карикатура, ама в кой вестник беше, вече не помня- вързани трима за колове пред един телевизор и Леонсио казва в балонче (като в списанията "Дъга") - "Франсиско, да висят на кола в трийсет епизода".

П.П. Айде  [_]3
974  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 02, 2023, 19:16
Наздраве, колега.. "Робинята Изаура", спомени.. помня и "Седморката на Блейк" :D "Дързост и красота" може би само "Далас" го бие по продължителност, някои се пенсионираха, а някои измряха, от актьорите :)
975  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Jan 02, 2023, 16:44
Сценария хич не ме изкефи на Аватара, иначе ефектите ОК.
Като каза сериали и отпуска.. имаше един, "Дързост и красота" навремето. Една Брук беше бременна, като влязох в казармата, като се уволних, още не беше родила.
Страници: 1 ... 63 64 [65] 66 67 ... 209