Покажи теми - Taifa
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с четенето от ntfs дялове под suse -: Sep 30, 2006, 14:09
Здравейте. До скоро бях със SuSE 9.3, под него можеш да чета от NTFS партицийте на диска ми(sda4 и sda6). Но сега инсталирах 10.1 и като щракна върху някой от тези партиции ми дава Permissions denied. Във форума има тема за този въпрос, но заKnoppix - в /etc/fstab нищо не се казва за тези партиции опитах се да добавя следния ред:
/dev/sda4     ntfs    windir     dafaults   0 0
но ефект нямаше. Моля помогнете. Благодаря предварително.



2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Qt3 -> qt4 -: Apr 04, 2006, 13:39
На скоро си инсталирах SuSE 10. Но забелязах че идва с Qt3, та въпросът ми е как да махна старото Qt3 за да мога да сложа новото Qt4?

Благодаря предварително.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / PATH? -: Nov 26, 2005, 21:34
Въпросът ми ще се стори доста тъп на някой, но искам да знам еквивалент на командатд PATH под DOS с еквивалентна под Linux.
Значи под PATH нямам предвид да ти изкара само директорийте в които търси командите а и да можеш да прибавяш. Абе търся еквивалент на: PATH %PATH%function_name
Става дума за SuSE 9.3 - ако има изобщo някакво значение.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпроси за SuSe -: Oct 08, 2005, 15:22
На SuSe 9.3 съм аблосутен lamer и има следните въпроси:
1.при инсталацията дадох да ми се инсталират и Qt билиотеките. Въпросвът ми е следния: как да конфигурирам KDevolopment(или накакъв друг компилатор който ми препоръчате) и най-добре g++ така че да мога да компилирам програми в които използвам Qt. Какво имам пред вид: като компилирам ми пише че не намира съответните заглавни файлове.
2.Другият ми въпрос (моля не се смеите) е: инсталирах си mplayer заедно с кодеци, всичко върви добре за филми който са на hdd-то но искам да гледам един филм който е на cd - kak, прогвах: mplayer /New/името.avi или mplayer /hda/името.avi(разпознавами cd-roma-а кото hda). По друг начин казано питам как да задам целия файлов път(не се смеите бе).
3. Свалих си от официалния сайт на Opera Opera. Файла е във формат .rpm въпросът ми е как да го инсталирам през конзолата, виждам че YaST ми го позволява без конзола, но аз изкам да се науча как.

Благодаря за това че си направихте труда да прочетете въпроса ми.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Video Driver Installation -: Oct 07, 2005, 15:36
Здравеите и от мен отново. Минъх на скоро на Linux и искам да ви попитам как да си инсталирам video driver. YOU не ми открива налични такива. Видео картата ми е GeForce 6200. Моля обяснениета да е простичко и подробно описано защото съм нов и все още почти-нищичко не разбирам.

Благодаря предварително.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Оплесках нещата! -: Oct 05, 2005, 21:14
Значи разглеждах си опциите из SuSE е нещо съм цъкнал не знам какво та в момента като пусна да ми се зарежда SuSE-то не ми се зарежда KDE, питаме за username, password и после нищо само една растерна картинка на хамелион на фона. Като щракна на произволно място ми излиза меню от там си пускам конзолата и стартирам KDE, но то сякаш се пулка в тази среда като обикновенна програма т.е. виждам си обикновенния desktop виждам иконките но те са в прозореж. Мисля че мога да въм включил Linux да се зарежда в текстови режим(не съм много сигурен но гледах и такива опции има). Не знам как да си го оправя. Моля помогнете.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / gcc compile? -: Oct 05, 2005, 10:48
Dokolkoto ospqh da shwana pishesh si c++ programata na primerno Kwrite i sled towa pishesh nekakwo komanda v konzolata za da ti kompilira programata. progwah:
 gcc sda3/home/tifa/Documents/HW.cpp
I mi pishe che direktoriqta ne syshestvuva i nqma output file.
Kak da kompiliram s gcc ili g++(kakwa e razlikata m/y drugoto).
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Suse 9.3 Internet -: Oct 05, 2005, 00:28
Знам че сигуно ще отнеса много критика, че пиша във форума за тема която е обясняване вече хиляди пъни, но потърсих и във "Въпроси и Отговори" има много изписано за DSL, VPN и т.н. Обаче при моя доставчик не е така. Доколкото прочетох от темите когато интернета ти идва прес VPN имаш username и парола. При мен не е така(не съм сигурен как се нарича). Дадоха ми ip,subnet mask, default gateway, DNS Server. Кофигурирам си LAN през Windows с тези параметри и прас всичко работи. Моля кажете какво трябва да направя за да проработи и под Linux?

В моя случай използвам SuSe 9.3

Благодаря за помоща.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora Problem -: Oct 03, 2005, 21:14
Здравейте, аз съм нов в Linux реших като за начало да си инсталирам некоя по лесна поне за инсталация дистрибуция и се спрях на Fedora (core 4). Самата инсталация преминава тапълно успешно(инсталирам всички компоненти) накрая ми дава че трябва да Reboot-на и един бутон Reboot, натискам го компютъра се reboot-ва и ми зарежда Windows. При инсталацията зададох Fedora да ми се стартира, а не Windows(пред Fedora Core 4 имаше някаква звездичка и аз така си я оставих). Кажете какво да правя или кажете как да я инсталирам правилно(моля обяснението да е като за абсолютно начинаещ).

Благодаря предварително.
Страници: [1]