Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 556
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Днес в 00:02
Сега се присетих. Точно днес гледах малко порно на Любена (на Anon-V, ама мисля, че го има и на други места, там ме прати наша жълтения). Мале, тая е мега добра проститутка. Няма равна. Всичко ѝ е мега яко. Е*е се като разпрана любовница на Нерон. Няма шест-пет при нея. Няма такова джасене. Почти еднаква е с най-добрите италианки в бранша. Чак се чудя, как аджеба, аз като бях ерген, как така не познавах такива жени.

Ама и разбирам евровия Петьо оти я 'зел. Такъв боклук като него, няма как да не вземе курва по-долу от него. Той първо е гледал клипчетата, запазил си ги е и после я е взел. Отпадък ще си вземе боклук. Тук звуча като Киро Брейка, ама за разлика от него, съм само потенциален боклук, той е завършен.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 09, 2023, 23:51
   ЪЪЪ,кашик,много съм учуден от факта,че плюеш по Тагарев !
Ма що така,той е с проамерикански и проНАТОвски  възгледи,
фанатичен русофоб,ако американците искат да им прави свирки,ще им прави !

Нали и ти си с проамерикански възгледи...

Не си ме разбрал. Аз съм пацифист. Против съм всяка война. Най-лошия мир е по-добре от най-добрата война. А „война“ и „добро“ в едно изречение е оксиморон. Дървено желязо!!!

Против съм всеки военен съюз независимо дали се казва НАТО, Варшавски договор или ШОС. Няма значение! Всички трябва да бъдат разпуснати. В това съм напълно съгласен със завършения идиот Тръмп, дето пие белина.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 09, 2023, 23:47
Днеска и Гешев щял да се обръща към цяла България от телевизията..........

Клоунадата е отложена за четвъртък. Тогава и без това компрометирания и напълно излишен ВСС, който няма легитимност поради изтичане на мандата, ще го освободи. Няма да ми липсва. Този човек е клозетен герой. И следващия ще е същия. Нищо не се променя в тази свинска кочина. Много добре направиха Джет и Ремо, че я напуснаха. Аз съм виновен, че нямам кур и съм още тук.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 09, 2023, 19:36
Туко що научих. Всъщност ВСУ в Запорожие се е изправило срещу 58-ма армия. От сума време се чудех, какво става с нея. Точно нея бяха сложили на границата с Донбас като предупреждение към Киев, какво ще им се случи, ако не си налягат парцалите. Зеления комедиант съответно не чу посланието и днес сме тук.

С две думи украинците са свършени, а Шойгу скоро ще марширува в Берлин. Голяма грешка да им дават леопарди. Там всякакви чалънджъри, ейбрамси, каквото щяха да им дават, само да не бяха немски танкове.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 09, 2023, 17:29
Преди малко ми поапдна, че Грета Тумберг била говорила със зеления комедиант и нарекла бутането на Каховка — екоцид. Ало, Грета, мамина ненагледна, стана ли вече пълнолетна, че да мога в прав текст да ти е*ба п*чката майчина. Ти не беше ли някакъв природозащитник ма вещице? Как така ще се застъпваш за язовири?! Я да си ходиш на майната си… Имаме си и ние тук един такъв екогласен, дето се обявява за атомни централи и магистрали. Тая е позор за зелените движения.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 09, 2023, 09:47
Отново само приказки от каскета. Тоя е толкова некадърен, че не може да осъди и неправилно пресекъл улицата. Циркове.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 09, 2023, 09:16
Все пак, преди да пиша, каквото и да е, трябва да се сложи задължителния отказ от отговорност, че никой от нас не знае, каква е истината и само си чешаме клавиатурите.

Добре бе Гога, да оставим източниците настрана и да се водим само от фактите

Хубаво, ама точно факти ни липсват. Ако имахме факти, нямаше да градим теории.

1. Ако са го взривили уж Украинците за да им улесни  там нападениети (и превзезмането на намквоси) - ами защо не нападат  ???

Превземането на Запорожие. И нападат. Точно вчера (според американски източник) при опита за офанзива на запорожкото направление (успели са да превземат цял километър поле с три вълни на нападение) са загубили 41 броя техника, сред които тридесет леопарда. Никой ли не вижда позора в това немски танкове да се сражават срещу Русия???

А руското МО говори за хиляда убити националисти (така наричат бойците на ВСУ).

Запорожието (и остатъка от херсонска област) е основната стратегическа цел на ВСУ и без изпълнението ѝ, няма никакви шансове да превземат п-в Крим. Няма от де да минат.

2. Ако евентуално украинците са “искали” да взривят Каховската ВЕЦ , то щяха да го направят още в началото на войната, и нямаше да оставят орките на Путлер да използват пътя за превоз на военна техника и ватници през стената за окупацията на Херсон и настъпление към Николаев и Одеса, НАЛИ!  ;D

Всъщност най-вероятно е имало договорка да не напада Николаев и Одеса.

Ако ще освобождаваш Донбас, няма логика да го правиш без Харков, който е ⅓ от него, а ако ще освобождаваш териториите с компактно рускоезично население (включително украинци) то е безсмислено да го правиш без Одеса. Аз защо разправям, че тая война е мега-странна? Не превземането на Харков и Одеса не може да бъде обяснено по никакъв разумен начин. Но точно това се случи.

Въпреки това цяло лято и есента (до първи ноември, когато Русия едностранно отстъпи Херсон!) украинците стреляха с хаймарси по някакъв ВЕЦ, който беше на пътя за Николаев. Това беше безсмислено упражнение, защото още на втория обстрел язовирната стена не ставаше за преминаване и руснаците си построиха понтонен мост под нея. Освен това през есеннта р. Днепър не е толкова пълноводна и събарянето на стената нямаше да доведе до очакваното подавяне на руски войски. Но стената някак отдържа.

По течението на Днепър е пълно с ВЕЦ-ове и всеки може да е тактическа цел, което е взето под внимание от руските инженери, както написа Ник и слава на небесата, проблем с гр. Енергодар няма да има.

Соледар, Енергодар, добре си кръщават градовете, хе-хе. Де отидоха хубави имена като Мелитопол и Мариупол?

Примери има и в обратна посока. През същия ноевмри руснаците бутнаха един язовир в същото Запорожие, за да спрат украинско нападение и успяха. За да е, още по-изгодно за малоуниците от американската преса, руснаците разрушиха стената само частично, какъвто е случая и тук.

Миналата седмица също бутнаха една язовирна стена, за да отрежат снабдяването на ВСУ, което също беше идиотщина, защото поннтонен мост се строи за половин ден.

Преди месец или два беше, пък украинците бутнаха един язовир до Бахмут в опит да издавят Вагнер, който вече бяха превзели половината село. И тоя опит беше точно толкова успешен, колкото всички изредени до момента.

Между другото бутането на язовирни стени седеше във военната стратегия и на НРБ. Всичките язовири (яз. Кърджали, каскадата Горна Арда и др.) в планината Родопи са обърнати към Турция, така, че при тяхно нападение (ние бяхме във Варшавския договор, а те в НАТО) да ги бутнем и издавим всичко до Одрин.

Изобщо такива тъпотии да буташ язовирни стени си седят отдавна в главите на военните. Ама, какво да правиш? Под шапка акъл не расте.

3. Дори многократно по-слабият Путински мост не беше разрушен от над 20 тона концентриран заряд , и моста пак не можа да падне. А сега ми обясни как се прекарват 100 тира с експлозиви в тила на врага...

Онези язовири, които изреждах в предната точка, всичките бяха бутани с ракетни атаки. Но могат да се бутат със самолетни бомбардировки. За да оргиналничат, тук путинистите (като например канала на любимия ми Павел Иванов) съобщиха, че било направено с плавателни, дистанционно насочвани апарати, както се напада Крим. Разбира се, нямаха никакви доказателства за твърденията си. Нито един путиниски канал не посочи дори едно парченце от подобен апарат.

Пълно е с измишльотини там, където не искат да ни кажат истината.

Дай да видим твойта "здрава логика" на какво се крепи или е само на "звездите ми го говорят" и "вервайте ми"

Разбира се, и двете твърдения, че са го бутнали руснаците или украинците не се държат на никакъв доказателствен материал. А, аз вече се застраховах, че твърде отдавна (всъщност, може би никога) не вярвам в рационалните действия на Москва и приех за възможна хипотезата руснаците сами да са си го причинили.

П.П. 4. Тоя номер с "едните са маскари и другите са маскари" вече сме го гледали (ама явно такава заповед е спусната по гарнизона /на четирихилядниците/ да окаляме врага, да го смъкнем до нашето ниво, а там вече да го бием с опит)
Поздрав на орките (и няма нужда да уточнявам чии - всички ще разберат)
https://www.youtube.com/watch?v=is6HB8LHjd4

Когато има една война, освен ако не е някакъв очевиден империализъм (Ирак чуваме ли се, връзката е лоша), обикновено вината е в двете страни. Тук е абсолютно същото нещо. Украйна си позволяваше в продължение на две десетилетия да дразни руската мечка с тризъбеца си. И мечката накрая се събуди и постъпи по мечешки, почна да реве и мачка всичко наоколо. Капка акъл няма нито в украинското ръководство, нито в руското. Иначе нямаше да сме тук, ако поне едните имаха малко мозък в главата си.

Така, че всички са маскари не е вярно. Бай Ганьо е имал предвид, че се правят на улави, ама са си много хитри. И разбира се мечтата му (в последствие реализирана) е да стане една от тези маскари.

Тук случая е диметрално противоположен — и едните и другите са пълни тъпаци. И няма нормален човек на планетата да желае да се вкара в тяхното положение. Което ме подсеща — Тагарев махай се!!!

Като заговорих за Тагарев се сетих за записките по българските промени. За разлика от мръсника, който ни се води президент, хич не съм скандализиран от тях, а доста щастлив от почти всичко, което чух. изпирането на раз-Бойко е действително голям проблем, но все ще се намери някой да го гръмне. Накрая може да писне на покровителя си Маджо и онзи да се погрижи. Почти съм изумен, че все още не го е направил.

Та в тия записи ми направи впечатление и друго. В ПППП и Доносническа България искренно вярват, че в парламента ни е пълно с руска агентура, като в сметките слагат Костя Копейкин, комунетата и турчолята. Много боб и леща има да изядат още, за да разберат, че играта изобщо не е толкова проста и никаква агентура не са тези измекяри.

Другата добра новина е, че на следващи избори няма да се явят заедно с Доносническа България. Макар зелените да са ми силно симпатични, костовистите не мога да ги дишам. А това раз-бойническо мекере, брадато чучело явяващо се лидер на доносниците ми е направо противен.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 08, 2023, 18:09
Е как, чакат новото (ни) правителство - да ги зареди с боеприпаси  8)

Една от версиите за убийството на Къро е, че е снабдявал оркестъра с амуниции със сделки правени през ЮАР. Както знаем, руската армия е хроничен недостиг на оръжие, защото още едно от многото неща разрушени от Путин и кликата около него в Кремъл е военно-промишления потенциал на страната. Дори само за това заслужава да увисне на въжето за предателство. А по принцип съм против смъртното наказание.

Ама има версия, че Къро е убит за диаманти. Всякакви измишльотини се разпространяват. И какво съвпадение, че онова нищожество Радев ходи точно в ЮАР.

Копринено-узуновата мафия на генералчето го утрепа и това е извън всякакво съмнение. В момента отново има преразпределение на парите от наркотици, а знаем, че Таки държи този канал от десетки години (поне, от както се спомина Фатик, има едно двадесет години). Сега от „Афера“ научихме, че Капитан Андреево вече е в копринени ръце и генералчето хлеби яко. Това си е много добра причина шибаняка да избива хората на Таки.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 08, 2023, 18:00
американските орки

По повод войната, американските пропагандатори лепнаха на руснаците същия прякор. Забелязвам от от извесно време, че путинистите им го връщат.

И двете не са добре. Това са хора преди всичко. Може да са всякакви, но са хора, а не митични същества. Обидно е и за двете страни, която го изрича и за която е предназначено.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 08, 2023, 17:43
Ами то има един лакмус който ще покаже кой го е взривил. Да видим колко помощи ще пристигнат за бедстващите от Украйна и колко от Русия.

Не знам, кой го е взривил, но здравата логика сочи, че трябва да са украинците, както е написал Ник. Нищо не печелят, само губят. Украйна нищо не губи (освен малко ток), а във военно отношение печели бая голямо предимство на запорожкия участък от фронта, точно този, който украинците много държат да завладеят в сегашната кампания и за което говорят от половин година.

При това положение, ако руснаците са взривили бента, то това ще е проява, че чавка им е изпила мозъка. Което също не е нелогично. От преди да започне войната твърдя, че военно-политичиското ръководство на РФ няма мозък за две стотинки и всеки ден ми го доказват.


И още нещо
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2023/06/7/7405721/

П.П. Това е всичко, което трябва да знаете, когато ви кажат, че Крим е "изконно руска земя"
https://clubz.bg/136823

Това много „хубаво“, но и двата източника са украински. Тоест приемаме априори, че може да са напълно неверни, особено в светлината на това, че Украйна и Русия са във война.

Всичко казано от руска или украинска страна следва да се потвърждава от незасегнат източник, за да може да се приеме за достоверно.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 08, 2023, 13:16
Слушах само началото (изявленията преди да започне дискусията) от записките по българските промени и веднага се същисах. Преди два дена стана точно, каквото говори Пртков. Ротация (то нямаме закон, който да го позволява без пълна процедура по оставка и нов избор), Габриелина, девет месеца (раз-Бойко искал шест, а Василев дванадесет, ама Петков каза точно девет), всичко, всичко, всичко. Стана си, както го каза. А там казва и други неща, а дано се случат.

Аз съм притеснен от две до три неща. Първото е свинята Тагарев, много проблемно лице. Второто е, че го няма Божо, а вместо него е някакъв измислен. Значи администрацията ще си остане в деветнадесетти век. Третото, може би по-важно от другите две заедно (какво ли може да е по-важно от война, смърт, насилие, разруха, но наистина е по-важно в бъдеща перспектива), че отново отсъства министърката по циганските въпроси.

Но все пак Петков говори доста неща, касаещи ЕС, а това ме кара все пак да съм оптимист.

А дано не се случи песничката на Графа, Вензи и Михаела Филева от преди десетилетие.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 07, 2023, 18:14
Преди няколко дни бях питал тук, как се слага ударение на гласните у нас и разбрах ( нямах си и на идея преди това  :D ), че има трето и четвърто ниво на клавиатурата, както също и compose клавиш, който позволява въвеждането може би на всеки символ, който ни е нужен. Може би след добавянето на желаната комбинация в ./Xcompose, ако я няма като част от "стандартния" набор такива.

И вярно, че е линукс форум, но който му се налага да ползва Windows, има програмка наречена WinCompose която позволява същото.

Аз от много, много отдавна също съм голям почитател на съставните последователности и упорито ги ползвам. И също така много ми липсват, когато седна на Windows. Чувал съм за това програмче (даже е посочено във википедианската статия), но не съм го пробвал. За щастие Емакс (и Вим) също владее черни магии във входните методи.

Обичам съставните последователности дори повече от трети и четвърти разряд (може да има пети, шести и така до безкрай) на клавиатурата. Основната причина е, че не ми се налага да си кълча пръстите и да имам повече от едно натиснато копче едновременно. Втората причина е причината да съществуват — По-лесни са за помнене.

Така пиша много неща: ☭ ; • (този знак спрях да го ползвам); ⅓ ; ¹ ; ①; ≠ ; ☺ ; ♯ ; ♪ ; ‰ ; ° ; ± ; × ; © ; ⇒ ; ← ; ₤ ; ¶ (този изключително рядко). Със сигурност имаше и други, но тези се сещам. Параграфа не се и сещах как е, та го проверих.

Например многоточие (…) също е възможно да се пише така (последователността е две точки), но някак точно тази треторазрядна комбинация ми е удобна (намира се логично върху двуеточието, четвъртия разряд също дава многоточие).

Пълния списък (в Дебиан) се намира на:

/usr/share/X11/locale/en_US.UTF-8/Compose

Ние не сме си правили такъв. Например сърбите имат. Сложили са си там „техните“, кирилски букви като Ль и Нь.

доп.
===

В твоето програмче са дали за пример и ♥. Как можах да го забравя??? Аа съм го сложил даже в заглавието на една от най-популярните теми във форума.

Там са дали и диаметъра, който рядко ползвам, нищо, че съм редактирал англо- и българоезичните статии за него. Някой беше сложил изписването на буквата ø (/o; o/) вместо ⌀ (d i) в чуждоземната статия.

доп.  2
===

Сега като гледам, това програмче е по-можещо от вграденото действие на XWindows. При нас не може да се пишат emoji-та. А онова лингвистичното за уникода може в редактори и процесори (като Емакс, Вим, АОО, не знам например Kate и Gedit могат ли го), но не и на произволно място чрез стандартен метод за въвеждане от ОС.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 02, 2023, 08:54
За него говоря. Той е и този ползван от графичните обвивки. Но този unrar, който работи, е в хранилищата nonfree, макар да е безплатен. Така се оказва, че този пакет трябва да си го съхранявам някъде дръпнат, за да не добавям несвободни хранилища. Понежа нямам твърд диск, ползвам жива дистрибуция и затова този пакет трябва да ми е потеглен отделно, за да ми е под ръка.
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jun 02, 2023, 08:50
Ако Шебекино е отговор за Киев, то управляващите Украйна и ВСУ трябва сериозно да си прегеледат главите. Шебекино, че и целия Болгород и останалите три области наоколо са напълно несравними с Киев по каквото и да било.

Освен това Киев не се бомбардира от вчера. Започна на сами 24.02.22 и не е преставало. Чак сега ли „отмъщават“? И що за отмъщение е това? Ако искат нещо що годе съвместимо, то може да е само Москва или поне Петроград.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jun 02, 2023, 08:44
Т'ва май си е за темата за меките. 7zip винаги е имал (повече от двадесет години) поддръка за RAR. Знам го щото, няма, как да се очаква, да си сложа WinRAR. Навсякъде съм бил със 7zipPortable.

Обаче тъпото е, че никой никога не пренесе този код за ГНУ/Линукс (а 7zip е ОПЛ2) и така се налагаше да ползваме несвободния unrar, защото свободния беше за стара версия (трета, от времената на ДОС) и много рядко сработваше. А RAR си трябва заради субтитрите, които изключително рядко се компресират с друго.

Самия формат 7z  няма особено добра поддръжка за нашата ОС.
Страници: [1] 2 3 ... 556