Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 554 555 [556] 557 558 ... 588
8326  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Проблем с Галерията -: Mar 24, 2010, 20:12
Да приветсваме Славей. Лично аз не съм си писал с него от 2006-та и се радвам да го видя отново. Че се грижат за бъдещето, бях още по-възторжен. Но  тежък песимизъм ме обзе, като видях, каква е идеята.

Вордпрес е много популярно нещо, но не е портална система, с добавки започва да прилича, но не е.

Вордпрес има хиляди адони, но е може би едно от най-некъдърно написани неща изобщо в историята. Голямата част от адоните са дори по-зле. Май само джунглата е по-лошо написана система. А за капак Вордпрес е елементарен, все едно аз съм го писал.

Последният ГНУ/Линукс портал, които мина на нея умря напълно.

Все пак, кой съм аз да давам мнение?

Сега по въпроса за парите, понеже съм счетоводителка да споделя, какво мисля.

Да се обяви сметка и основание за превод. Да се напише новина с краен срок. Да се посочи примерна целяна сума. Всеки, които е заинтересован да преведе. От време на време да се обявява временен резултат. Срока да не е повече от три месеца. Даже по впечатление от други проекти обявали зов за помощ в този портал, ми се струва, че дори повече от месец не е оптимално.

 [_]3 за всички заинтересовани.
8327  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Интернет банкиране -: Mar 22, 2010, 20:27
Имам банкиране от Пощенска. Всъщност го познавам доста добре. Както може да се разбере от чичко Неткрафт:

http://uptime.netcraft.com/up/graph/?mode_u=on&mode_w=on&site=www.postbank.bg

Платформата не може да е по-М$ обвързана.Отделно доста подробното, дебело и труднооткриваемо pdf ръководство е писано само за един четец, дето и М$ се отказа от него.

Но изненада банкирато работи на ГНУ/Линукс и за Мозила се издава специален сертификат.

Харесва ми, че могат да се вадят всякакви справки в много различни формати. От втори ноември миналата година кандидатсването е опростено и става за десет минути. Преди беше по-добре, за да избегнеш бюрокрацията да кандидатстваш по Интернет. Цената на преводите за физическо лице е левче (на гише е два).

Като минус мога да посоча, че на безплатния телефон за помощ, отговарят две каки. Трудно е да се свържеш. А и те значт често срещаните проблеми със сертификатите, но май не са особено технически грамотни. Поне аз успях да реша елементарно проблем с пренесен сертификат, които те не можеха (решението не беше все пак очевидно, макар и логично). Поне да си кажа, възможните проблеми са три-четири и всички са описани в ръководството.

Ползвал съм и банкиране на БДСК. Като възможности ми хареса. Техен сертификат не съм ползвал, но се оказа единтичен с този, които издават Пощенска. А май и повечето банки издават такива.

OББ не ползваха ли flexcube? Иначе в момента са дали поръчка на едни симпатяги да им пренапишат от нулата банкирането, ама онези търсеха ASP.NET програмисти, та не знам, какво ще излезе :(
8328  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 21, 2010, 22:34
И защо да сме паразити. Парите за ПК съм си ги изработил, не съм ги откраднал. Плащам данъци, колкото една минимална заплата и то само преките. С непреките (ДДС, мита, акцизи) стават сигурно три.

В тоя форум докато пиша в поредната безмислена тема, помагах на двама новаци да се оправят. Същото правех и в друг форум.

На това по-скоро бих казал добро обществено поведение, сътрудничество  или поне солидарна взаимопомощ. Паразити например са корумпираните държавни служители или политици. Но и тогава имаше такива- викаха им номенклатура. И тогава и днес обаче, не са масови.

И няма как да бъдат в никой строи. Защото за да "живееш на гърба на другия" (нали това е паразит? от биологията) може да стане, само ако има друг, нали така?
8329  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 21, 2010, 22:21
И откога да искаш Свобода е проява на егоизъм? Аз мислех, че е едно от най-големите достижения на цивилизацията, може би най-голямото.

Това, че сега имам ПК и Интернет достъп, не значи, че и утре ще ги имам. Не значи, че може да не остана без работа или да си платя лечение, не дай си +Боже.

Но, който заменя свобода за сигурност, не заслужава и двете, нали така? Или чакай, това го е казал Теди Рузвелт, трябва да намеря някое изказване на Енгелс.
8330  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 21, 2010, 22:06
Сега имаме Свобода. Май го казвам за трети или четвърти път. Заради нея си струва и мизерията, и корупцията, и лумпенизацията и всички негативи дето носи актуалният строи. Защото свободата е свобода и за това да се отървеш от тях, и да си направиш цветуща Икономика, образование, здравеопазване и т.н.
8331  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 21, 2010, 22:01
Добре ето ти фактология, но това вече съм го писал в този форум..
По времето на социализма имахме производство - лека и тежка промишленост.
Развито селско стопанство.
Отлично и задължително образование.
Безплатно здравоопазване.
Нямаше бездомни и гладуващи.
Нямаше престъпност.

Давай, демократче, какво имаме сега?
Имаме бездомни и гладуващи.
Имаме престъпност.
...

Гледай сега. Не оспорвам нито едно от тези достижения. Но имам нещо много против, както и почти всичките ти опоненти и то вече беше доста кратко и ясно формулирано:



Смея да се надявам, че тук, в този форум, са събрани хора, които по един или друг начин предпочитат свободата пред сигурността. Да, тези хора сме малцинство в обществото. Но обществото, в което живеем, не ни наказва за това.
8332  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Проблем с Галерията -: Mar 21, 2010, 19:02
Аз също съм навит да дам кинти. 50-100 ми се струва разумно, ако реализираме повече идеи. Като много други хора и аз от отдавна говоря, че тук трябва да е повече портебителски ориентирано. Tyuio преди даде една според мен гениална идея. Да се даде на всеки нещо като блог. Да си драска вътре някакви работи, каквито са му интересни. После някой може да минава да преглежда последните публикации. Ако това, което е интересно да се награди с връзка на главна страница.

Смешно е, но сега на всякъде има връзки, включително на главната страница има връзки към несъществуващи неща.

Също така и галерията няма да и дойде зле малко повече функции, интереактивност и да не забравяме AJAX.
8333  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Проблем с Галерията -: Mar 21, 2010, 16:57
От доста, много мреме се обсъждат тези неща. Проблема е, че портала е написан на perl и въпреки, че е свободен проект, много желаещи за развитието му няма. Ето виж, от кога качиха SMF, като веднага влезе точката за интегриране на потребителските системи, въпреки това не се е случило почти. Ползваш едно и също име, но в едното влизаш отделно от другото.

Подобрения реално не е имало от четири-пет години. Това, което искаш и още десетки други желания просто се нуждаят от написване, но няма кой да се занимава. От тримата създатели на портала, само един е в Б-я, но и той е адски зает, а отскоро и с бебе, и съвсем без никакво време.
8334  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SliTaz linux - няколко проблемчета -: Mar 21, 2010, 14:26
За гцц, Гошо изплю да качиш slitaz-toolchain пакета. Имали някакъв пакетен управител наречен taz  и през него. За езикова поддръжка, опита ли съветите на Стойков?

http://bg-howto.hit.bg/

И ако да, какъв е резултата?

Питам така намерки, защото въпреки, че знам за паячето от няколко години, никога не съм го ползвал. В SKSS имаше подробна статия за него, но за съжаление, поради проблеми с хостинга, този ресурс в момента е недостъпен.
8335  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 21, 2010, 14:13
Я Гейта междувременно написал мнение. В момента няма да се впускам в това, какво е за мен предният строй. Ще кажа, че съм му противник, че може би е имало хубаво в него, може би е бил най-щастливият период в историята ни, но липсата на свобода е нещото, заради което винаги бих го осъдил и по своя воля не бих живял в него.

В този контекст просто искам да напомня на Милен, че не онзи строй унищожи столицата. През него време тя беше чиста, свежа, пълна с паркове и детски градини. Да Кремиковци мърсял въздуха. Ама сега Кремиковци няма, а въздуха е десетки пъти по- мръсен. София я превърнахме в отпадъчен контейнер ние либералните демократи. Днешна София не е продукт на тогавашния строи, а на сегашния.
8336  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 21, 2010, 14:07
То лошо няма, реално след последното мнение на Вальо, не броеики само това на "канадеца" Жеков, всичко е извън темата. А това е напълно нормално за тоя раздел от форума, винаги така се получава.

Този път обаче ще си позволя да не се съглася с водката. Хубаво сравнение даваш- инструмент. И като каза вестник и веднага се сетих за неувяхващата басня на Сирак Скитник за него. Вече не помня заглавието, а и съдържанието трудно бих възпроизвел. Но в нея се даваха нагледни четиридесет, петдесет примера, за какво може да послужи стар вестник. И всяко до едно бяха верни и ежедневно използвани.

НО оръжието е друга бира, даже и ракия не е. ТО има само едно единствено предзначение. С него може само и ЕДИНСТВЕНО да се убива и НИЩО друго. За това и съм твърдо против носенето на оръжие. 

На предната страница (в момента не помня кой) беше сложил един лозунг, защо да е легитимно. Но този лозунг е ужасен. Той реално ни кара да върнем развитието няколко хилядолетия на зад. Не знам, колко сме се поучили от грешките си, но определено не искам да извървим целият път отново.
8337  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 21, 2010, 08:32
Сирвч, дават им право на оръжие, защото официално се отказват да защитят гражданите си? Защо ми е тогава държава? Това е съвсем различен въпрос. До сега обсъждахме и даже се шегувахме за неща от бита, които могат да се използват и за вреда. Но оръжието е съвсем различно нещо, то няма дори една потенциално добра харектеристика.
8338  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 20, 2010, 17:15
А какво правят тези, че не разбрах?
8339  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: SliTaz linux - няколко проблемчета -: Mar 20, 2010, 16:21
Ами и аз не ти се сърдя. То какво да се сърдиш на човек, дето като му кажеш, че говори смешки и е светлинни години назад в инфото, а той не те разбира??? Никое уважаващо себе си профи (в тая група включвам даже пропадналите, безмозъчни, не ставащи за нищо типове наричащи се DJ) не би се занимавал с боза. Може и да се занимае, ама последното, което може да се каже за него е, че се занимава професионално.

Редактирано, съгласно т. 5 от http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=6115.0
bop_bop_mara
8340  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: забрана на ножовете като през турското робство -: Mar 20, 2010, 13:53
Ние говорим за забрана дори на тирантите, а ти либерално мекере искаш да освободим дори амфетките. У-у-у-у-у! Никаква свобода! Трябва тирания! Тука требе да си има ред!
Страници: 1 ... 554 555 [556] 557 558 ... 588