Mitak извинявам се за офтопика, но не се сдържах да попитам. Защо при наличието на quagga да ползвам циско ? Аз примерно с quagga си търкалям 8 сесии 4 със пълни таблици и 4 с по 92 000 префикса и върви та пушек се вдига.
Защото, за да получиш разните сертификации на фирмата по ISO и незнам си какво не трябва да ползваш 3rd party софтуер и хардуер.
А въпросното CISCO в интерес на истината не съм го пробвал с повече от 2 сесии...
Не спирам никой да ползва ниско бюджетни решения.
Просто фирмата, в която работя може да си позволи да купи качествена техника, и я купува.
Отделно - като ми дойде клиент преди да възложи даден проект - с цяла делегация на инспекция, и ме попитат "какво е това, и защо ползвате никому неизвестно оборудване", аз какво да им отговоря?
Същото е като уеб хостинг доставчиците, които гърчат клиентите си да им доплащат, защото "използват много процесорно време"... купуват калпав и евтин хардуер, oversale-ват ресурса поне 10 пъти, и после се започва "ми тука вашия сайт нещо прави много трафик, и ползва незнам си колко минути процесорно време"....на такива им казвам - ми сменете си хардуера, разпределете клиентите както трябва, прочетете що е то resource pool, и тогава говорете
Не като един БГ провайдър, който беше казал "ми ти за 2 лева на месец кво искаш, вие сте 2000 сайта на тоя сървър." Ама било възможно да си платя, и да ме преместят на друг сървър, където имало по-малко хора...