Проблема на повечето "бизнесмени" е, че искат само да взимат, без да влагат.
И като види, че трябва да плати 1000 лева, за да направи нещо качествено и бързо, той избира варианта да плати 100 лева, и да го направи бавно и скапано. Да имаш бизнес, и 15KW да са ти проблем.... ами по-добре си закрий бизнеса, щом не можеш да си избиеш тези 15KW, които са около 3 лева на час. Т.е. 24 лева на смяна. Ако за 8 работни часа не можеш да си избиеш 24 лева - пускай кепенците, и не се занимавай - тая работа явно не е рентабилна.
Пич, бъркаш стискането, цинцията с прагматика и прагматичното харчене на средства! Няма бизнес който може да устои с разсъждения като твоите и явно и за това го нямаш бизнеса!
Във всяко едно производство или услуги има ниво на качество което ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Това ниво се постига с повече труд и по-малко техника или обратно, но винаги тещата се претеглят от към цена на труда и консумативите за единица изделие!
Както и в предната тема казах, парите не са му хвърлени на вятъра, щото заради това, че го има, взема по-скъпи поръчки, които ги изпълнява съвсем качествено без него!
Естествено, че, ако тази техника е по-ефективна от "ръчния" труд, ще ползва нея!
Нищо не бъркам

Факт е, че повечето "бизнесмени" са циции, както ти казваш.
Защо тогава искат невъзможното, а дават... 300 лева, и си мислят, че трябва да им робуваш за тях?
Факт е, и че в БГ средната печалба, която се гони от какво да е производство е около и дори над 50%. В нормалните държави този процент е 15-18, и хората просто влагат повече пари в самото производство. Не парадират със скъпи коли, и с това къде и с коя курва са ходили на почивка.
Бизнес нямам, защото съм преценил, че няма да имам и точка. Няма какво да спорим по тая тема.
Една от причните да нямам бизнес е, че трянва да се занимавам с "бизнесмени".... а не искам, защото ще застрелям някой, и ще трябва да лежа все едно човек съм застрелял...
Бизнес имаха майка ми и баща ми преди години, и се изкарваха добри пари... после започнаха да се случват разните промени, преходи и т.н.... в същия период, когато бях на около 16 дори гърмях със ситни сачми по група цигани, влязли да крадат. После заобикаляха обекта от километри

Като сме имали работници - им е плащано на времето на надник, колкото си поискат. Един иска 10, друг 15, трети 20. На обяд си знаеха, че сядат на една маса с нас... и ядат каквото и ние. Така, че не ми говори за бизнес.
Бяха и времената на милионите, между другото... но 1 милион определено не беше като днешни 1000 лева...
В България понятията бизнес и бизнесмен са доста изкривени.
И ето въпрос: с какво един шивач в Англия например е по-продуктивен от един шивач в България, който работи във фирма, която изнася крайния продукт за Англия, та заплатите са с около 10-20 пъти разлика?
Познавах аз и такъв, той още се занимава с някакви далавери, ама поне си плаща на хората - преди години, като бяха вървежни дънките "Мадок", взимаше плат от Турция, крояха и шиеха Мадок. Казваше, че себестойността на един чифт е 5 лева. А в магазина в Пловдив най-евтините бяха 50 лева
Куриоза е, че емблемата и копчетата с щампи "Мадок" излизаха по-скъпо от всичко останало.