Автор Тема: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“  (Прочетена 15591 пъти)

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #45 -: Oct 19, 2012, 15:15 »
Цитат
Ако не го правеше, щеше да изпадне от класата в която се намира, обратно в нашата.

сори за интимния въпрос, каква е толкова неговата класа и каква е нашата, че нещо не ми е ясно

Има не малко свободни предприемачи които печелят по-малко от работници и основната разлика между тях и работника е, че вторите са свикнали винаги да разчитат на някой, в случая на държавата! Това е една много голяма разлика във вътрешната нагласа на човек. За друго не се сещам.

Сещам се и за друга съществена разлика! Като работник във фирма, възможностите ти за развитие зависят от една не много широка граница, но свикналия да разчита на друг или да търси оправдания, вечно живее с мисълта, че е най кадърния, но някой друг е виновен за неуспехите, а когато си свободен предприемач, нямаш началници, не се съобразяваш с никой и вазможностите ти са точно толсоз колкото са реално. Когато направиш грешка, неямаш оправдание, а анализираш нещата, за да не я повтаряш отново, но това вече е към състоянието на вътрешна нагласа.

П.С. Аз самия съм от тези предприемачи, които познават доста работници с по-голям приход от моя и в същото време имам собствено жилища което сам съм си купил, а те тях дори родители ги подпомагат и разчитат на наследственото жилище.
« Последна редакция: Oct 19, 2012, 15:20 от backinblack »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #46 -: Oct 19, 2012, 15:18 »
Или както казват американосите — твоята граница е небето  ;D

Така е. Някой не сме рискови играчи. Разчитаме на стабилност и сигурност. Това ни поставя известни ограничения. Но всичко в живота се плаща. Който иска на тридесето число от месеца в картата му да влезе една предварително известна сума, трябва да се примири, че ще се движи по чуждите правила, дори да не ги одобрява или харесва.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

  • Гост
Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #47 -: Oct 19, 2012, 17:49 »
go_fire,

сфащам  :)

повечето от изписаните неща са в синхрон и с други форуми, които съм имам неблагоразумието да изчета... я да направим един обзор до тука.. какво излиза? Всеки, ама всеки, дето е компетентен поне малце трябва сам да си е шеф. Тея дето не са -- да го духат, сами са си виновни, хак им е. Осигуровки не требе се плащат, ако некой се разболее и нема заделени пари -- да мре, да не се е разболявал, я! И данъци по-добре да не се плащат, на всички ни е ясно, че ако си отделяш настрана дадена сума, то тея пари ще ти стигнат за каквито и да е медицински разноски. Експлоатация на персонала Н-Я-М-А! Щом работникът седи на мизерни пари -- хак му е, значи за нищо не става така или иначе и трябва да целува на шефа гъзъ за благоподаянията, наречи за  евфемизъм "заплата". Освен това работникът е и момче за всичко, и трябва да е благодарен, че го хранят. Х-Р-А-Н-Я-Т. Точно така, шефъ "храни" персонал от 20 човека, ей! Он е гоуееема работа. Освен тфа, секи дет не го кефи заплатата, пак си е сам виновен, щот се е хванал с дадената професия. Обикновено на такива им се препоръчва да емигрират, кат не ги кефи. Ако не го направят, значи така и така са си доволни от позицията и само мрънкат и се оплакват.

аре приятен петък :)
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #48 -: Oct 19, 2012, 18:55 »
[…]

Всеки, ама всеки, дето е компетентен поне малце трябва сам да си е шеф.

[…]

Това не е вярно. Някой хора не обичаме рискове, искаме сигурност. Повечето сме така. И затова повечето сме работници, а не работодатели. Познавам много слабо- или некомпетентни шефове. Компетентността няма отношение към предприемчивостта.


[…]

Тея дето не са -- да го духат, сами са си виновни, хак им е.

[…]

Това е абсолютно вярно. Никой не е виновен, ако някой е прост. Виновен е самият той, че не се е ограмотил. Съветвам всеки, който е некомпетентен за това, което върши, бързо да навакса. Обратното би го обрекло на нищета и всякакви други нещастия.


[…]

Осигуровки не требе се плащат, ако некой се разболее и нема заделени пари -- да мре, да не се е разболявал, я!

[…]

Това е вярно само по отношение на средната класа и първите две съсловия. Повечето не сме техни представители. Аз дори съм от отпадъка на обществото, което би трябвало да е ясна индикация, че би трябвало да съм силно социалистически настроен. Същото се отнася и за трудещите се. Обратното не би било в изгода на нито една от двете групи.


[…]

И данъци по-добре да не се плащат, на всички ни е ясно, че ако си отделяш настрана дадена сума, то тея пари ще ти стигнат за каквито и да е медицински разноски.

[…]

Това отново е вярно за първите две съсловия и средната класа. Пролетариите и париите имаме нужда от държава. Колкото повече държава, толкова по-добре за нас.


[…]

Експлоатация на персонала Н-Я-М-А! Щом работникът седи на мизерни пари -- хак му е, значи за нищо не става така или иначе и трябва да целува на шефа гъзъ за благоподаянията, наречи за  евфемизъм "заплата".

[…]

Ако някой е експлоатиран, то това е защото го разрешил. Никой не му е виновен. Но експлоатация е едно доста широко понятие. Трябва да се спомене, че самият трудов процес е експлоатация. Сиреч отдаването „под наем“ на наемен труд (единственото, което работника притежава) е експлоатацията на този труд срещу заплащане.

Няма създаване на стоки/услуги, без експлоатация на някакви ресурси. Предполагам, че си имал предвид прекомерна експлоатация на РС, както личи от подтекста. Това не е съвсем лесно да се измери. Обаче, ако някой се чувства, че е експлоатиран повече, от колкото смята за редно (или необходимо), то се връщаме отново на първите две изречения от предният абзац.


[…]

Освен това работникът е и момче за всичко, и трябва да е благодарен, че го хранят. Х-Р-А-Н-Я-Т.

[…]

Какви точно ще са трудовите взаимоотношения е лична договорка между двете страни — работодател и работник. Тук като трета страна се явява държавата, която урежда нормативно някой въпроси в трудовият кодекс.


[…]

Точно така, шефъ "храни" персонал от 20 човека, ей! Он е гоуееема работа.

[…]

Ако някой със силите си и уменията си успява да храни двадесет души, то това е похвално. Аз в момента не мога да храня дори един — себе си. Тъй че такъв човек, от моя гледна точка, е голям. Ако е достатъчно добър в работата си, то ще успее също така да мотивира и насърчи персонала си. От това биха следвали само ползи.


[…]

Освен тфа, секи дет не го кефи заплатата, пак си е сам виновен, щот се е хванал с дадената професия. Обикновено на такива им се препоръчва да емигрират, кат не ги кефи. Ако не го направят, значи така и така са си доволни от позицията и само мрънкат и се оплакват.

[…]

Този цитат би трябвало да се разбие на няколко части, но поради преливащото действие от едно в друго изречение, е нелеко за постигане. А и още първото изречение се състои от две отделни части.

Първото очевидно, който не си харесва заплатата, сам е виновен за това. Обикновено като причина се изтъква, че въпросният работник е недооценен. Има два случая. При първият той се надценява. При другият е глупак, след като го позволява.

Изборът на професия е важен момент от живота на всеки трудещ се. Независимо каква професия е избрал според знанията, уменията си, то заплатите силно варират. Възможен е също случаят, когато наистина да е избрал професия, за която не е подходящ. Това се случва сравнително често днес поради недалновидност и не наследяване. В такъв случай е напълно резонно работникът да се движи в долните граници на заплатите в бранша му и дори да е с проблемно намиране на работа или непостоянство на времево задържане на едно работно място.

Насърчаването за емиграция и дори имиграция е силно препоръчителна за всеки, който не се чувства асоцииран в дадена среда и е убеден, че няма да може по-нататък да се социализира. Да остане в противна на настроението му обществена обстановка в дадено населено място е загуба на време за него, от което няма да произтече нищо положително, ако не успее да се социализира.


[…]

аре приятен петък :)

[…]

Благодаря! Страхувам се обаче, че за мен петък по нищо не се различава от вторник, неделя или които и да било ден. За парият всички дни са еднакво изпразнени от съдържание.



Забравих един важен въпрос — за мрънкането и оплакването. Това в най-лекият случай издава некомпетентност, в по-лошият никакви личностни качества.

За наше безкрайно удоволствие живеем при демокрация и свободен пазар, две невероятни постижения на човечеството достъпни съвсем отскоро и то далеч не за всички по света, а за богоизбрано малцинство, каквото сме европейците, североамериканците и някои далекоизточни нации. При такова благоприятно разположение на съдбата към нас, е напълно арогантно и безпредметно оплакването. Всеки държи своя живот в ръцете си и може да прави всичко, което пожелае с него.

Тъй че мрънкащите са едни обикновени лицемери, без капка достойнство.
« Последна редакция: Oct 19, 2012, 19:52 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #49 -: Oct 19, 2012, 19:55 »
Цитат
Осигуровки не требе се плащат, ако некой се разболее и нема заделени пари -- да мре, да не се е разболявал, я!

Не веднъж по-горе казах, че има държави, в които осигуровките не са задължителни, но всеки си ги плаща без да ги укрива, защото има реална полза от тях! Там пенсиите зависят от внесените лично пари, докато се събират, фондове работят с тях и им внасят допълнителна доходност, а остатъка по партидата при смърт се прехвърля на наследниците им, а както е при нас и в Европа!
И за това, проблема не е в предприемачите, а в управлението.

Аз в момента не съм работодател, но съм бил и напълно споделям позицията им. Работодатела печели освен от работата си в дружеството и от вложени пари които му носят допълнителна доход, а би трябвало да си достатъчно интелигентен да се сетиш, че за да има такива средства, се е лишавал от неща които други не са се лишавали.
И както ти каза Го, за предприемача няма работно време и всеки ден е делник. Почива се когато няма работа и се наваксва когато излезе, а не на работно време!
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #50 -: Oct 19, 2012, 22:08 »
Еееее, нали ти държим темата на UP, шанса е по-голям :D
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #51 -: Oct 19, 2012, 23:29 »
Цитат
Който иска на тридесето число от месеца в картата му да влезе една предварително известна сума, трябва да се примири, че ще се движи по чуждите правила, дори да не ги одобрява или харесва.

Който не иска, трябва да се примири със същото. Не го казвам от собствен опит, но да кажем имам много преки наблюдения. Истината е че за да можеш да си позволиш лукса да не играеш по чужди правила, трябва да имаш много, много пари.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #52 -: Oct 20, 2012, 00:03 »
Цитат
Който иска на тридесето число от месеца в картата му да влезе една предварително известна сума, трябва да се примири, че ще се движи по чуждите правила, дори да не ги одобрява или харесва.

Който не иска, трябва да се примири със същото. Не го казвам от собствен опит, но да кажем имам много преки наблюдения. Истината е че за да можеш да си позволиш лукса да не играеш по чужди правила, трябва да имаш много, много пари.

И пак ще играеш, защото ако са паднали от някъде, бързо ще свършат, а ако си ги изкарал сам, значи си свикнал да играеш, но и да се възползваш :D
Активен

n00b

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #53 -: Oct 20, 2012, 00:04 »
“Socialism never took root in America because the poor see themselves not as an exploited proletariat but as temporarily embarrassed millionaires.” ~Maybe not Steinbeck, but it’s cool and it’s true.

 [_]3 [_]3 [_]3
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #54 -: Oct 20, 2012, 00:09 »
Аз казах, че би трябвало да съм социалист, предвид на общественото ми положение. Но не съм. Социализма противоречи на двете неща, на които единствено вярвам — свободата и вярата (в свръхестествена сила, наш закрилник, позната като †Христос).
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #55 -: Oct 20, 2012, 00:37 »
И пак ще играеш, защото ако са паднали от някъде, бързо ще свършат, а ако си ги изкарал сам, значи си свикнал да играеш, но и да се възползваш :D

Абе не е толкова сложно. Парис Хилтън да речем не си ги е изкарала сама и все още не са свършили.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #56 -: Oct 20, 2012, 00:48 »
И пак ще играеш, защото ако са паднали от някъде, бързо ще свършат, а ако си ги изкарал сам, значи си свикнал да играеш, но и да се възползваш :D

Абе не е толкова сложно. Парис Хилтън да речем не си ги е изкарала сама и все още не са свършили.

А не ти ли минава през ум, че точно тези глупости които върши и носят дори приходи и сигурно повече от достатъчно за лични нужди :D
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #57 -: Oct 20, 2012, 00:57 »
Абе вероятно печеленето на поне една награда за най-лоша актриса на година е печалившо, но е съвсем друго ако наследиш 100-200 милиона.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #58 -: Oct 20, 2012, 01:10 »
Абе вероятно печеленето на поне една награда за най-лоша актриса на година е печалившо, но е съвсем друго ако наследиш 100-200 милиона.

Мислиш ли, че Азис има толкоз акъл да измисли всички изгъзици които изпълнява!? Верно, че има глас и вади по някоя и друга продаваема песен, особено в тази тежка конкуренция в жанра им, но с 1-2 песни на година, отдавна да беше забравен, а не ми изглежда така.
Изгъзиците са си изкуство и не липсват купувачи ;)
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #59 -: Oct 20, 2012, 01:23 »
Да но едно е да се правиш на гъз, защото с това се храниш, съвсем друго е да се правиш на гъз защото ти е скучно и имаш излишни едни $100 милиона.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon