Автор Тема: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“  (Прочетена 15812 пъти)

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #75 -: Oct 20, 2012, 13:07 »
Като споменаваме САЩ, там пробния договор е с неопределено време и могат и нищо да не ти платят по време на тази пробна заетост.
Имам братовчетка която завърши нещо там детска педагогика и започна на първа работа в някаква градина и когато последно говорихме, преди доста време, 1 месец беше на пробен договор, като това време няма да и се плати, ако бъде наета или неодобрена!
Активен

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #76 -: Oct 20, 2012, 13:59 »
lunarvalley може би от многословността ни си пропуснал да забележиш или просто не си се интересувал от темите на bb. Той е от средната класа, сиреч собственик. Ние сме от пролетариата, сиреч единственото, което притежаваме е трудът ни, който отдаваме „под наем“ на заинтересованите от средната класа или държавата.

Не съм съгласен. Средната класа не винаги се състои само от предприемачи.


Да обсъждахме този въпрос. В средната класа все повече авторите нареждат и така наречената висока долна. Предположението е, че тъй като високата долна е равна или дори с по-високи доходи (понякога много по-високи), то може да си позволява сходен или по-добър стандарт от този на преобладаващата средна класа.

Кои автори? Неолиберали, неоконсерватори или соросианци? Деленето на класи е направено от Маркс (или по-скоро Енгелс), но понеже тези двамата са много недолюбвани в последно време (но не и опровергани в някои отношения), другата класификация по класи може да я направиш по дохода, който получават хората. И разпределението много прилича на това. Сега може много да се спекулира колко точно % попадат под -3σ и колко -- над 3σ, но не мисля, че това е целта на флейма ::)

Цитат
Моето мнение като икономист и на bb като представител на същата тази средна класа е, че това не е редно. Той може да е високоплатен, но си остава работник и с мисленето на работник.

Например представителите на високата долна класа никога не биха направили рискова инвестиция. Има много повече какво да губи и би търсил сигурност дори повече от тази на обикновеният (като заплащане) работник. Много от тях са се наяли с кредити да финансират още по-луксозен живот и всъщност живеят в кошмар, в който всеки ден трябва да защитават заплатата си, за да не дойдат при утайката за броени дни. Това не е поведение на „заможен“.

всъщност какво ще разбираме под рискова инвестиция? защото за мен такива инвестиции се правят единствено на борсата и то със спекулативна цел. и не мисля, че един високообразован представител на високата долна класа (бляк, какво стана с принципа на окам при тези термини?!) не би станал предприемач. примери от реалния живот -- колкото искаш.

за набълбукването с кредити, които те правят конформист и кротко живуркащ мъгъл съм съгласен, няма да флеймя за тях :D

Цитат
Вярно е, че тези неща са ги мислели в седемнадесети век, когато не е имало сфера на услугите или е била пренебрежимо малка.  Затова основният фактор е бил собствеността. В съвременната икономика винаги процента на услугите е над 70%, като целта е да стигне 99%, тогава пазарната икономика би работила по съвършен механизъм.

ами точно превеса на услугите над индустрията убива икономиката, като първите симптоми ги гледаме от първия ред, даже понякога участваме и в действието.

едно от нещата, в които маркс не е опроверган, това е неговата (и на чичко Фридрих, разбира се) формула:

пари --> стока --> пари'.

като разликата пари' - пари е принадената стойност на капитала.

а развитието на услугите се опитва да елиминира средната  променлива в уравнението, което видяхме докъде води (imho).

Цитат
Точно bb е един много интересен обект. Той преминава от първоначалното състояние на производител в такова на предлагащ високо-квалифицирани услуги. Той в личният си живот е извървял еволюцията на световното стопанство от последните три века. Тръгваме от примитивизма и достигаме съвършенството, условно казано.

а според мен backinblack е типичен пример как разсъждава българският бизнесмен и защо нямаме някакво прилично производство в средната и тежка индустрия -- всичко, което още мърда там, е жалки останки от развитото социалистическо общество.

Цитат
Той е типичният пример, че материалната собственост днес губи значението си за икономиката, сиреч вече го е загубила. Наблюдавайки това, много професори в неразбирането си включват високата долна класа в средната. Но те изпускат най-важното, че независимо, с какво се изхранва средната класа, тя няма нищо общо с пролетариата като поведенчески модел на пазара. Обратното също е вярно, независимо, колко е задоволен един работник, той си остава такъв.

я дай някаква дефиниция на висока долна класа за да може да видим разликата с ниската долна класа. за средната долна класа все още се колебая какво да я правим.

нещо кашата става пълна, което не спомага за добрия флейм.
Активен

the lamer's team honourable member

ddantgwyn

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1262
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #77 -: Oct 20, 2012, 14:09 »
...
Но при всички положения, общо произведеното от всички, трябва да е над това, което струват. Защото единственият разход не е само ФРЗ. Има много други разходи. Разбира се в различните браншове, съотношенията на разходите силно варират според спецификата.

Всичко това се нарича принадена стойност. Без нея (или недостатъчна), просто няма да има предприятие. Единственото предприятие, което може да си позволи да няма принадена стойност (но не навсякъде) е държавата.

ами не -- както вече писах преди малко принадената стойност е разликата пари' - пари. тя формира прихода на една компания, който приход след това се разпределя за нещата, за които ти говориш. този приход на компанията може да се формира от принадената стойност, получена от няколко цикъла пари --> стока --> пари' за определен период от време (примерно нека да е един месец -- нали заплатите се дават веднъж месечно ;)).
Активен

the lamer's team honourable member

Mitaka

  • Гост
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #78 -: Oct 20, 2012, 14:22 »
Не всичко е стоки и производство :)
Аз с моята работа например не произвеждам нищо. Но... ако ме няма мен /или друг на моята позиция/, то никой няма да може да произвежда.... странно, нали?

А относно това, че никой не може да задължи работодателя да плати повече от незнам си кое - ами като не може да си позволи да плаща - значи е некадърен, не може да си движи бизнеса, не знае как да реализира продукцията си. Не е рентабилен. От такива полза няма. Да хлопват кепенци, и толкова.
Една икономика има нужда от платежоспособни фирми. Защо ли? Защото ако нямаш приходи /или ги укриваш/ се явяваш като паразит за иконимиката. Не можеш да плащаш заплати = още хора като теб - неплатежоспособни. От там... всичко се навързва.
Та, който толкова мрънка, че от жизнеса му няма полза, че не печели, че му е много трудно - ами да зкрие бизнеса си. Явно това не е бизнес.
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #79 -: Oct 20, 2012, 14:26 »
За тия цикли участва човешкият ресурс и следователно той трябва да даде своята част от принадената стойност (в общия случай най-големият дял). Ако работната сила не участва във формирането принадената стойност, то тя е излишна.

По другия въпрос. Чича ти Карло може да го хейтят, ама го хейтят форумни звезди. В сериозната наука никой не си позволява такова нещо. Нещо повече, той е най-изучаваният автор. Има остарели неща, но то е нормално за два века все нещо ще и остарее. В неговия случай това са въпросите за инфлации и т.н. Все пак е живял при златен стандарт и не е виждал, колко привидно работещ е той.

Висока долна класа е понятие от двадесети век. Преди това ръководителите на дадена търговска организация са били собствениците ѝ. През двадесети век започват да се наемат работници за целта. В много случай тези работници получават по-висок доход отколкото собствениците на капитала.

Пари — стока — пари прим не се променя, ако на мястото на стока се сложи услуга. Даже тогава вместо прим можем да сложим секонд ;)

В световен мащаб е доказано категорично, че тежка индустрия могат да развиват единствено и само огромни икономики и пак няма да е сигурно, че ще са рентабилни. Познай нашата дали е от тях ;)

Митак, както и друг път съм имал възможност да споделя, „цените световни, заплатите местни“ е основното верою на неолибералната икономика и не подлежи на никакво обсъждане. Има си причина да е така. Нарича се производителност на труда. Не може в Швейцария БНП/БВП на глава от населението да е двадесет пъти по-високо отколкото у нас и да получаваме същите заплати. Няма как да стане.

А пък както казах в друг коментар, мрънкащите са лицемери. Съотнесено към предприемачите, не се променя. Такива „бизнесмени“ ще излязат рано или късно от пазара, неизбежно е.

Забравих. Сорос няма научен принос, само практически, който се изучава отдавна в теорията, което си е пак нещо.
« Последна редакция: Oct 20, 2012, 14:35 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #80 -: Oct 20, 2012, 15:01 »
Всяка инвестиция в нещо е малко или повече риск! Безрисково е само работата на заплата. Колкото по -голям е риска се търси и по-големи норми на печалби.
Ето дори банките го доказват лихвите си по кредитите! Ниско рисковите кредити са по-евтини и колкото по-голям е риска за банката го отпуска с по-високи лихви. В бизнеса също, най-печалившото е наркотици и проституция, но и риска там от пандела или убииство най-голям, а от лични наблюдения, с най-ниска печалба и най-безрисково е продажбата на хляба. С 5-10% надценка на дребно работят, но хляба всеки ден се купува. Надценките са обвързват и с ликвидността на стоките. Никой не може да издържи примерно с 10-15% надценка за телевизори примерно, щото се купува веднъж на 10, че и 15 години.
Има много създадени модели за анализиране и минимизиране на риска, но никой не е застрахован от лоша сделка. Няма и начин само да се печели, без от време на време и да се набута някой предприемач. Аз също съм имал лоши сделки и набутвания, но важното е, лошите да бъдат по-малко от успешните.
Верно, че в момента се дава някакъв превес на услугите, но това ще скоро ще приключи. Услугите не създават блага, а само разпределят. Производството ги създава и услугите са в услуга на тези които произвеждат и ги консумират. Ти можеш ли да ползваш услуга, когато нямаш работи и доходи!? Ами ако няма производство, кой ще консумира услуги? Може ли фирма която предлага услуги да се развива и плаща заплати, ако няма клиенти!? Никой не може да дирижира пазара и историята го е доказала. Като едно кръгово движение, всичко се урегулира само, а камъните просто се заобикалят.
За това и Европа върви на долу и залагам на това, че скоро ще фалира, ама съвсем скоро! Все повече и повече регулации(камъни), които имат нужда от финансиране, което за да се осигури се натоварват произвеждащите които пък, все повече мислят за това как да избягат от камъните, вместо за производството си!
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #81 -: Oct 20, 2012, 15:05 »
Цитат
А относно това, че никой не може да задължи работодателя да плати повече от незнам си кое - ами като не може да си позволи да плаща - значи е некадърен, не може да си движи бизнеса, не знае как да реализира продукцията си.

По същата тази логика, ти и такива като теб са още по-некадърни и излишни, щото знаете само да търсите кусури, а не и да градите! 
Кусури всеки може на всичко да намери, дай решение или идея за подобряването му!

Виж на времето, как Ламборгини от един спор с Ферари се амбицирал и почнал да прави спортни коли и да го конкурира! Хайде, като си толкоз кадърен, вземи пример от него и покажи как трябва да се прави бизнес! Предполагам, че имаш собствено жилище което можеш да заложиш и да изтеглиш кредит, ако нямаш свободни пари!
Давал съм ти не една и две идеи точно за това което умееш! Аз съм много далеч от твоите знания и умения, влагам много време вместо за работа, за учене, а сега и ще плащам за някои работи, а ти всичко това си го знаеш и няма и да плащаш за чужди знания и умения!
Дървен философ си ти Митак!
« Последна редакция: Oct 20, 2012, 15:13 от backinblack »
Активен

Mitaka

  • Гост
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #82 -: Oct 20, 2012, 15:25 »
Цитат
А относно това, че никой не може да задължи работодателя да плати повече от незнам си кое - ами като не може да си позволи да плаща - значи е некадърен, не може да си движи бизнеса, не знае как да реализира продукцията си.

По същата тази логика, ти и такива като теб са още по-некадърни и излишни, щото знаете само да търсите кусури, а не и да градите! 
Кусури всеки може на всичко да намери, дай решение или идея за подобряването му!

Виж на времето, как Ламборгини от един спор с Ферари се амбицирал и почнал да прави спортни коли и да го конкурира! Хайде, като си толкоз кадърен, вземи пример от него и покажи как трябва да се прави бизнес! Предполагам, че имаш собствено жилище което можеш да заложиш и да изтеглиш кредит, ако нямаш свободни пари!

Аз към каквото съм се насочил - съм се насочил :) Нищо не ми трябва да залагам, за си продавам акъла... както казах - не произвеждам нищо. И съм в позиция, че не ми се налага да произвеждам.
Освен, ако разработката на айфон приложения не се счита за производство :)
Там ако успееш.... може да направиш добри пари за дни (пример: Angry Birds - над милион продажби за 24 часа.) Тук просто се иска някаква идея, нещо интересно... което дори не бих нарекъл предприемачество - трябва просто да измислиш нещо, което да се хареса.
Например, видях, че за Radio Njoy няма добро приложение (или поне такова, което да ми хареса), и направих нещо съвсем просто: един бутон... натискаш го, и ти пуска стрийма. Пуснал съм го безплатно, и резултатите са - за по-малко от 24 часа 40 сваляния. Не е много, но за нашата скромна територия е добре.
Идеята тук е да се измисли нещо семпло, работещо и интересно :)

На никой не търся кусури, а казвам истината - ако според теб бизнесът ти не е достатъчно печеливш, и не ти носи печалба, поради което не можеш да си позволиш да плащаш нормални заплати и осигуровки на работниците си, и все мрънкаш как нещо ти пречи - зарежи бизнеса. Явно няма да е успешен, и винаги ще караш на издихания. Това не е добре както за теб, така и за тези, които работят за теб.


Като говорим за бизнес:
Познавам човек, който се занимаваше със строителство - предимно гипс-картон и окачени тавани, както и подови настилки. Работеше с качествени материали, и взимаше скъпо. Скъпо, но качествено. От клиенти не се оплакваше, и си докарваше 9-10.000 чиста пара на месец. "Кризата" обаче сега го бутна. И в момента работи при майка ми. Признал съм го за много упорит и кадърен човек, и съм сигурен, че ще успее да изплува, и няма да му се налага да работи за 700-800 лева.
Всичко си зависи от човека... както и да имаш нюх и усещане кога да спреш. Той видя, че не може да плаща на работниците си, че има проблем при закупуване на материали, и се налага да иска капаро от клиентите, и просто спря да работи, изчаквайки удобния момент да започне отново.... това за мен е правилен подход. А не да се мъчиш и ти, както и да мъчиш и хората около теб.
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #83 -: Oct 20, 2012, 15:30 »
Митака е точно от тези много ценни кадри, без които не може, въпреки че не участват пряко в създаването на принадената стойност. И затова тези дето създават продукта, преразпределят върху себе си и разхода за него.

BB тук малко затъна в ретроградно, материално мислене. На макро стопанството не му пука точно колко е материалната продукция. Колкото по-малко (като съотношение, а не количество), толкова по-добре, тя е трудна за добив, а и принадената ст-ст е нищожна.

Обаче, стопанство, което успее да изгради върху тази мизерна основа, голям сектор на услугите, е проспериращо стопанство.

Как се формира БВП? БВП се формира от оборота на парите. Колкото повече цикли на кръгооборот правят парите, толкова БВП е по-висок. Докато израстне памука, от който да се направи риза и тая риза да се продаде, минава година, а капитала е направил точно три врътки. Не става тъй. Това е рецепта за мизерия.

През това време тоя същия памук и бъдеща риза са направили хиляди трансфери на борсата. И там вече ст-ста е порастнала от един лев на хиляда лева (броя на оборотите).

Парите трябва да се въртят. Ако не са в оборот, все едно ги няма. Не създават ст-ст, те просто не съществуват, когато не са в движение.

Така, че услугите са тези, които създават реалният доход. Производство, земеделие, това е калпава работа, там не се изкарва нищо.

Сега тук има един друг въпрос. За добро или не, реални стоки трябват. Защото и хората сме реални. Но не е само за това. Стоките са това, върху което стъпват услугите, за да направят кръгооборот, върху кръгооборот, върху кръгооборот…

Ако тръгнеш от едно, то в края на веригата ще имаш сто (ако приемем, че само девет пласта услуги имаме отгоре). Ако тръгнеш обаче от десет, завършваш на хиляда (или май беше 900, все тая, сега не ми се смята). Ами ако тръгнеш от хиляда?

Ей поради тази причина в идеалната икономика съществува един процент производство (и земеделие), върху което да стъпят услугите, но те да са една отлично изградена, многопластова инфраструктура.

Ей това не го постигаме у нас, а хората отдавна са го измислили. Но ще стане, няма де да ходи. Ние тръгваме от малко и с това малко не напластяваме отгоре почти нищо. В най-добрия случай производителя ще плати застраховка, плати някой кредит, застрахователя ще реивестира в нещо друго и дотук, само три кръгооборота отгоре. А да и стоковата борса, ще добави още един.

За ЕС. Няма как. Така стоят нещата. Тъй като очевидно повечето избиратели са пролетариат (в идеалната икономика са малцинство), то настроенията са силно социалистически. Това създава пречки и трудности на предприемачите. Изход ще се намери. Просто ЕС се клатушка в момента до намиране на следващата равновесна точка. Докато съществуват немската и френската икономики, които са образец, то ЕС няма да падне.

–––––––––––––––––
Добавка

Да разработката на приложения е невероятно хубаво производство. То съчетава най-хубавите черти на стоковият свят и сектора на услугите. При една идеална икономика, такова производство ще е почти единственото.
« Последна редакция: Oct 20, 2012, 15:32 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #84 -: Oct 20, 2012, 15:43 »
Цитат
Освен, ако разработката на айфон приложения не се счита за производство
Там ако успееш.... може да направиш добри пари за дни (пример: Angry Birds - над милион продажби за 24 часа.) Тук просто се иска някаква идея, нещо интересно... което дори не бих нарекъл предприемачество - трябва просто да измислиш нещо, което да се хареса.
Например, видях, че за Radio Njoy няма добро приложение (или поне такова, което да ми хареса), и направих нещо съвсем просто: един бутон... натискаш го, и ти пуска стрийма. Пуснал съм го безплатно, и резултатите са - за по-малко от 24 часа 40 сваляния. Не е много, но за нашата скромна територия е добре.
Идеята тук е да се измисли нещо семпло, работещо и интересно

Това ми се струва, че би трябвало да се причисли към производството. Май започваме да стигаме до извода, че не труда, а добрата идея продават продуктие!
Та, когато си работник, ти правиш това което от теб се иска и си получаваш кинтите за свършената работа, а когато правиш производство се влага не само труд, а и средства и най-важното, трябва да генерираш идеи, и то не само една, за да се задържиш, в бизнеса! Да търсиш какво да предложиш което другите не го предлагат, или да предложиш това което предлагат другите, но с по-добро съотношение на цена и качество, но точно този труд който влага работодатела, на теб ти убягва и въпреки, че не си се сблъскал с проблема, пак ти убягва!

Аз не разбирам от тези неща дето казваш за айшита, но има хора които ги купуват, и щом този първоначален резултат го смяташ за добър, натискай и подобрявай! Рано или късно ще започне да ти носи добри приходи, ако успееш да си изчистиш идеята, а ако не успееш, поне само труд ще си изгубил.
Тези които от нищото са постигнали нещо са случайни неща и аз не вярвам в тях. И май в болшинството случаи, не са стартирали като бизнес, а като добра хрумка, която се е възприела от много хора и после е станало бизнес.
Примери за това е Гугъл и фейсбук.
Активен

Mitaka

  • Гост
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #85 -: Oct 20, 2012, 15:50 »
Тези които от нищото са постигнали нещо са случайни неща и аз не вярвам в тях. И май в болшинството случаи, не са стартирали като бизнес, а като добра хрумка, която се е възприела от много хора и после е станало бизнес.
Примери за това е Гугъл и фейсбук.

Абе не вярвай ти в тях :)
Аз нека правя по 1000 продажби на ден, пък нека е случайно :)
Както и примера ми с Angry Birds - голяма простотия, ама интересна за много хора... и ето как групичка от 3-ма човека само за дни стават една от водещите компании за разработка на игри в света....
Сигурен съм, че изобщо не са предполагали какво ще стане...

Гугъл са другия пример - точно преди малко по NG даваха филм за Гугъл.
Пичове са, и за това говорят няколко факта: не са прецакали никой, който е работил за тях и им е помагал, живели са под наем в половината къща на някакъв човек, който им отстъпил и гаража си да работят в него - после са го направили вице-президент в Гугъл... дали са акции дори на първият си готвач...

Другата страна е еврейчето зукчо - прецакал е АБСОЛЮТНО всички, които са създали ФБ... и си е приписал всички идеи. Просто ги е преебал много сериозно и нагло.
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #86 -: Oct 20, 2012, 15:50 »
Гога, и на кого ще продадеш услугата и с какво ще ти бъде заплатена, като няма производство!? Борсата услуги ли продава или реални стоки, които преди това са произведени!?
Производството колкото му е по-дълъг цикъла му е по висока надценката! Иди да видиш по Добрич арендаторите какви пари палати строят и какви джипове карат, а и техника изплащат, и то само от производство на зърнени култури!
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #87 -: Oct 20, 2012, 15:56 »
Цитат
Аз нека правя по 1000 продажби на ден, пък нека е случайно
Както и примера ми с Angry Birds - голяма простотия, ама интересна за много хора... и ето как групичка от 3-ма човека само за дни стават една от водещите

И аз съм се чудел как може да има толкоз малоумници които да харчат луди кинти за айшити, но е факт, че ги има защо да не може и да се разчита на един сериозен бизнес и постъпления от тях!
След като имаш вече някаква идея която явно се харесва, дерзай да я подобриш, докато някой не взаимства и не те изпревари!
Другото е пунта мара приказки!

И Успех!
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #88 -: Oct 20, 2012, 15:59 »
Тия в Добрич са спонсорирани. И аз мога да карам джипара, ако някой от европата ми я купи.

Нека ти обясня примера така. Ти плащаш един лев на работника си. Той отива и го дава същия тоя лев за пострижка (нали това все пак е услуга), онзи бербера опива и дава тоя лев в банката на влог. Банката го застрахова. Застрахователя купува облигации на инвестиционен фонд. Фонда пък купува акции на пенсионна компания. Пенсионната компания връща левчето обратно в банката на влог. Така може да си измисляш, колкото решиш цикли.

Този един лев вече не е един. Аз съм изброил седем прехвърляния. Това са си съвсем реални седем лева. Нищо, че има само един хартишен лев (всъщност звонков). Но с допълнителните операции той даже не е седем лева, а седемнадесет. Ей такива неща.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Mitaka

  • Гост
Re: Бла-бла от темата „Продавам CISCO 2801“
« Отговор #89 -: Oct 20, 2012, 16:01 »
Цитат
Аз нека правя по 1000 продажби на ден, пък нека е случайно
Както и примера ми с Angry Birds - голяма простотия, ама интересна за много хора... и ето как групичка от 3-ма човека само за дни стават една от водещите

И аз съм се чудел как може да има толкоз малоумници които да харчат луди кинти за айшити, но е факт, че ги има защо да не може и да се разчита на един сериозен бизнес и постъпления от тях!
След като имаш вече някаква идея която явно се харесва, дерзай да я подобриш, докато някой не взаимства и не те изпревари!
Другото е пунта мара приказки!

И Успех!

Не бих нарекъл 0.99$ "луди кинти"... толкова струваше първата версия на Angry Birds например...
Активен