От игри и конзоли за тях не разбирам, но за телевизора да ти пусна идеята да го замениш с проектор. LED проекторите харчат малко ток и смяната на лампата не ти е премисъл (след 20-30 000 часа ползване така или иначе вероятно ще си поискал нещо по-ново). Ако имаш хубава стена може да получиш задоволително качество на картината и без прожекционен екран (има и такива с функция за компенсиране цвета на стената), а по желание може да я боядисаш с прожекционна боя и ще получиш качеството на екрана, но на много по-ниска цена. В зависимост от лумените вероятно ще се налага понякога (а може и често, повечето LED проектори засега са с малко лумени) да затъмняваш частично или напълно стаята, но това е лесно постижимо в домашни условия, а получаваш възможност за много по-голяма картина и безкрайни smart възможности на същата цена, като среден клас 40-50 инчов smart телевизор.
Аз отдавна си мисля за проектор вкъщи, а напоследък даже съвсем сериозно, обаче текущо предлаганите LED проектори са с фиксиран (или много малък) zoom, а на мен ми се ще с един проектор да мога да прожектирам и на едната стена, където имам място за 90 инча, но трябва да се прожектира от 4-5 метра, и на другата стена, където имам място за 145 инча, но трябва да прожектирам от точно 3 метра. И тъй като намирам LED проектори, удовлетворяващи само по една от стените, му удрям яка мисъл за размествания, стойки (на пода или на тавана)... с надеждата междувременно да бъде произведен моят проектор