Да, очевидно не можеш да разбереш. Първо, подателят е абсолютно произволна стойност, но дори да не беше - аз примерно (и вярвам повечето хора) _четат_ поща пратена от неизвестни хора. Мен относително често ме контактват такива и не мога да си позволя да ги игнорирам. Съвсем отделен става въпроса с мейлинг списъците, където from: е от произволен човек и reply to: ти е мейлинг лист адреса.
Всичко това няма особено значение. Аз ти казвам, че спамърите не се интересуват дали пощата е deliver-ната някъде, а дали някой ще я прочете. Вероятността някой да я прочете е ниска - веднъж заради автоматичното филтриране, още веднъж заради "ръчното" филтриране от получателя. Тази вероятност в случая е константа и няма особено голямо значение дали гледаш списък от пощи в inbox-а си които се намират на пощенския ти сървър или гледаш списък от пощи, които ще се дърпат от сървъра на изпращача когато ги отвориш. Абсолютно никакво значение. Ако събджекта не се вижда още по-зле, защото повечето хора го вземат предвид когато отварят поща, примерно V**1*AGR*A промъкнало се някак през спам филтрите обикновено вдига червени флагове в главата на човек.
От гледна точка на спамър е абсолютно все едно откъде получателят ще дръпне съдържанието на спама. Въпросът е да го направи. Вероятността е малка, но дърпането на пощата от чуждия сървър не я променя особено. Та в цялата красива схема печалившите са тези които държат инфраструктурата (очевидно - по-малко трафик и по-малко утилизирано дисково пространство). Както и спамърите. Просто защото това с по-малкото трафик им върши по-добра работа. А за потребителя, който не се интересува от такива подробности, всичко това няма значение. Точно никакво.
Апропо, никъде не съм споменавал 1ГБ-тов хедър на писмо. Прочети пак какво съм написал
Може би това, което искам да обясня е някакво подобие на нещото наречено форум. Ако аз не искам да чета теми , от някой който не ме интересува и/или самата тема не ме интересува то аз не я чета, т.е. спамера може да си спами колкото иска , то е безсмислено поради това, че аз не съм принуден да го видя, докато с СМТП си принуден, имаш спам и във форумите, но много бързо се овладяват.
ПС. писал си ми, че общо ще изпрати 1 Г хедъри на место 200 Г месаге и ще му е по-хубаво щот ще си плати да изпраща 200 Г и ще може да изпрати 200 пъти повече хеадъри , но какво от това , те също остават на негов сървър и ако спамнатите решат да си ги получат едновременнно тогава ще бъде забавно. Бизнесат е многомилионен , но и много доставчици не желаят спамери в мрежата си. Като ти се наложи да сменяш доставчици, да купуваш АС , и тн и тн .. няма как да стане!:)
ПС. интересно отваряш писма от непознати, които нямат събжект или той е от рода: За да ви става ?!?!?
коя е подходящата файлова система, за да обслужва десетки хиляди файлове в десетки хиляди под директори... 30000 файла в 30000 директории???знае ли някой?