Автор Тема: Неадекватният Байдън  (Прочетена 26401 пъти)

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #45 -: Apr 03, 2021, 12:51 »
За него става дума. За моя радост, той стана ректор, след като вече ме нямаше там. Преди него в 2001-ва избраха един Нено Павлов от катедра „Икономика на кооперациите“. Този човек беше пълен олигофрен. Още тогава заподозрях, че има нещо нередно във висшето ни образование, та такъв човек да стане доцент. Пълен дебил. Всичките му решения бяха леш. Всъщност не осъзнавах, че е предвестник на завръщащия се тоталитаризъм.

Беше избран като компромис, за да не е споменатия Вили Адамс. Като си мислех, че по-зле няма как да е и по-добре да е Вили. Той поне е бизнесмен. Падението беше наистина жестоко, защото преди него беше ректор проф. Атанас Дамянов, човек вкарал СА „Д. А. Ценов“ в новото хилядолетие. Имах удоволствието да ми преподава в кабинета си (бяхме малки групи) по времето, когато вече му беше свършил втория мандат.

Свърши времето на Нено тъпака, свърши и моето време. Вече имах деца и през 2009-та с приятели се отбихме в Свищов да го видим. Някои от приятелите ми вече се бяха поиздигнали. И не, Влади Горанов не ми е от приятелския кръг, а преди дванадесет години още не бе министър. Честно казано го мислех за задръстен. Голяма грешка.

Тогава ходихме до студентски град да видим, как се е променил. Промяната беше драстична. Например имаше едно заведение, на което казвахме Тенчо (по собственика). Там пиехме кафе. Беше мизерно, но кафето бе на студентски цени. Първо въпросния Тенчо вече го нямаше и никой не бе чувал за него. Второ заведението вече беше свръх-луксозно, каквито бях виждал само по морето.

Единия от блоковете вече беше ремонтиран, а покрай това се беше развила и позорната случка с „Черния“ нанесла непоправими щети на реномето на ВУЗ-а. Към онзи момент все още беше прясна и я обсъждахме с аверите. Едното момче настояваше, че това не е корупция, защото е направено нещо хубаво. И действително въпросния блок по наше време беше изключително захабен и почти не ставаше за живот. А тогава вече приличаше на хотел с поне четири звезди.

След този ден повече не съм ходил в студентски град и не знам, как се е развил ремонта на останалите общежития.

Аз и тогава имах съмнения, защото думата корупция преведена от латински, означава поквара, разложение. Не може покварата да има хубав край.

При друго ходене (трябваше да оправям документи) се бях видял с мои преподавател, които няма да назова. И без това Вили Адамс ненавиждаше нашия факултет и го мачкаше по всякакви начини. Тогава му казах, че то дори да има два мандата (а няма как да няма), това са осем години и те ще изтекат. Наивник. Той ми разказа вица, как тогавашния премиер на РФ Путин влиза в кабинета на президента Медведев. Медведев в инстинктивно движение става от стола и застава мирно.

Години по-късно щях да разбера, че е бил прав. Като му изтекоха мандатите, настани на стола една моя състудентка от катедра „Финанси“.

=*=

Има едно лице Иво Мирчев, което сега е много известно. Аз този го знам покрай това, че работеше за една от големите компании занимаващи се с икономически софтуер. Срещал съм го и на живо на една конференция спонсорирана от същите. Неговата длъжност не знам, каква беше, но той отговаряше за това да вкара въпросната компания в новия век и да има богат излаз в Интернет.

Тая компания е М$ на икономическите програми и „съсловието“ хич не я долюбвахме. Но точно както е и М$, нейния собственик (отроче на чекисти) е голям визионер и винаги гледа в бъдещето. Негово дело е и първата складова програма с опънат сос у нас, която в началото дори не знаеше, какво да я прави. В  момента я продава в половината свят. Поради тази причина винаги съм го харесвал лично него. И с него се запознах на въпросната конференция. Той е една по-човеколюбива карикатура на Бил Гейтс и всъщност заради хора като него все още не съм загубил напълно вярата си в бъдещето на родината.

Връщам се на Иво Мирчев. Виждах, че прави хубави неща точно по учебник. И компанията, за която работеше, определено печелеше от това.  Но ми се струваше нещо нередно в този човек. Говореше доста агресивно (прикрито, културно, но не търпящо възражение). Освен това всъщност говореше огромни глупости. Стигнах до неизбежното заключение, че този човек е един фантазьор жаден за известност, които не разбира нищо от технологии, а за Икономика не е и чувал.

Опасявам се, че като гледам сегашните му изяви, хич не ми вдъхва повече доверие.

По някое време той изчезна от форумите и не чух повече нищо за него до миналата година и аферата „Росенец“, с която той и лицето Иванов направиха неизмерима услуга на ДПС. Позачудих се дали по този начин адаша му не измолва милост от сараите. Защото беше прекалено отчаяно и прекалено глупаво, за да е план на гениалния стратег от „Алфа финанс“.

Обаче явно не се разбраха нещо, защото продължи натиска срещу главния каскет на републиката. Та се наложи подопечните на Диков да оглавят протеста. Да го превърнат във фарс. Да уталожат напрежението. Да не се стига до ексцесии. Та някак си раз-Бойко и шайката хунтаджии да оцелеят до края на мандата. Брилянтен ход от кликата на Р.Овч. Признава им се. Аз нямаше да мога да измисля подобен цирк.

Но преди да напусне или да бъде изгонен, някъде около четиринадесета, следях изявите на въпросния Мирчев в личния му дневник. Причината беше, защото е свищовлия, а аз тръпнех да получа информация за най-любимото ми място на света. За мое съжаление чертаеше апокалиптични картини за един празен Студентски град. Надявах се това да е хиперболизиране и не исках да го вярвам.

Причината беше, че той беше във война с тогавашния кмет. Този кмет беше избран за първи мандат по мое време. Тогава се яви от СДС, но от телевизията научих, че по-късно се е влял в редиците на ГЕРБ. Когато се яви от СДС, още нямаше на хоризонта дори НДСВ.

Беше ми странен кандидат и по моя оценка най-слабия на онези местни избори. Беше млад, симпатичен, неопитен. Програмата му беше изградена изцяло върху грижата за студентите. Само това имаше в нея. Студентите бяха едва 2% от избирателите и беше налудничаво действие. Процентно бяха повече, но толкова гласуваха в действителност. Избирателната секция в колежа беше най-пустото и спокойно място на света.

Но въпреки това, взе, че спечели. По онова време не знаех, че е поредния човек на Величко, а след като си тръгнах, чувах името му по телевизията замесено само в скандали и безсрамни далавери, пладнешки обири.

Не бях отчел и факта, че студентите правеха този град да е, каквото беше и една програма насочена към тях е насочена към обикновения свищовлия. Все пак не мисля, че хората мислеха чак толкова задълбочено и след онези избори останах с досегашното си впечатление, че никой избирател не чете програми. А после не били изпълнявани. ТИ откъде знаеш, какво изпълнява, като не си прочел, какво обещава?!?

И стигаме до миналата година. Говорех със семейството едно момче трети курс. Картината чертана от Мирчев съвсем не се оказа толкова фантастична, колкото си представях. Града наистина все повече се изпразва и с всяка година нещата стават по-зле. Град, който пред очите ми растеше скокообразно във всяко отношение, сега пропада неудържимо.

А истината е, че преди Величко, това беше наистина елитен ВУЗ и дори беше в някакви класации на сто и някакво място, единствения там освен СУ, който беше шестдесет и нещо. Аз самия бях попаднал там по щастлива съдба без да го заслужавам, а нивото беше толкова високо, че едвам успях с мъка да завърша.

По същото време, когато вече ми беше минало времето, Ъпсурд направиха песента си „3 в 1“, в която се казваше:

Цитат
Изпит в УНСС — двеста марки и едно прасе

С тази песен приспивах малкия си син ;)

По мое време 95% от студентите завършваха без да дадат стотинка под масата. Освен въпросния Величко, най-корумпиран беше един проф. Камен Каменов по „Мениджмънт“ (Теория на стопанското управление). Той беше мой градски и аз нямах неудоволствието да уча при него или Величко. Този Каменов беше по-корумпиран от Вили Адамс. В какво се изразяваше корупцията им? Караха студентите да си купуват учебниците им, които подписваха на изпита, така, че догодина следващите да ги купят пак. Ей това беше. Величко имаше един учебник и един „казус“ общо под двадесет лева (една сметка за ток по тогавашни стандарти). Каменов имаше три учебника и едно помагало общо около 60 лв. Месечно студентите имаха около сто лева издръжка да живеят.

Въпросния Каменов толкова се беше замогнал, че караше стар Опел и живееше в панелка.

Но беше смешно, че когато започнаха публичните брожения срещу Вили Адамс, той беше в първите редици. Боклук.

Самия Вили Адамс вече беше голям бизнесмен забъркан в почти всичко в града. Въпреки, че се водеше, че преподава на всички второкурсници без един поток (моя), той не се вясваше изобщо и за да го видят студентите, трябваше да е в края на семестъра на изпита. Но и на сесия не идваше всеки път. Асистентите му правеха всичко. Те станаха най-младите доценти в историята и днес са също така покрити в печал като патрона си.

Най-умния от тях, станал пръв доцент, играеше в приватазиционни фондове и на борсата. Той беше много строг и много изискваше. Години по-късно мой приятел беше горд с това, че беше играл срещу него на борсата и беше попилял фонда му. Ученика мина учителя си и го фалира. Върна си за всичкия тоя Solver, с който ги мъчеха. Може би затова по-късно същия стана поредното корумпе в общинския съвет. Не се беше съвзел от удара и пробваше на държавната трапеза.

Но дори за изпита по „Финанси“ и „Мениджмънт“ (в задължителната програма на всички специалности) трябваше да си учил, за да изкараш изпита. И доста строго се следеше за преписване, въпреки, че винаги е имало магьосници. За много от нас беше въпрос на чест да не преписваме. Не, че го и умеех де. От ученик бях разбрал, че така нито ще прокопсам, нито, че няма ме хванат.

Почти всички студенти, които познавах, се скъсваха да учат. На една ръка можех да преброя хора, които мястото им не е там и са прекалено глупави, за да завършат, та се налага да преписват. Всъщност в тази среда се чувствах комплексиран, колко по-умни от мен са всички наоколо. До средата на трети курс взимах изпитите почти на шега, просто защото бях завършил икономически техникум и тези неща ми бяха познати. Новото беше съвсем малко.

И в техникумите ни преподаваха по учебниците и конспектите за ВУЗ. Мен така ме и изпитваха някои учители. Смятах го за нечестно, защото другите не ги разхождаха по цялата материя от годината. Но това ми помогна на държавните изпити, които отново взех относително лесно, въпреки, че бяха бая сложни. Например, ако трябваше да държа матура по БЕЛ, вероятно нямаше да я взема. Тази по математика я взех с тройка и то само защото преписах едната задача. Сиреч от общообразователните почти не помнех материята от предни години и в трети курс на матурата се изпотих. А се представих поносимо на държавните изпити след четвърти курс, които бяха бая по-сложни от матури. В по-малко строго училище можех да изляза с отлична, а не с много добра диплома, каквато хванах на косъм.

=*=

Пак се обади графомана в мен, ама спокойно могат да се прескачат мненията ми. Днес и без това нямаме право да говорим за политика, а аз вече наруших това правило. Усетих се след като пуснах предното мнение.
« Последна редакция: Apr 03, 2021, 13:39 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #46 -: Apr 03, 2021, 16:41 »
   Коя е "сестра Галева" ?
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #47 -: Apr 03, 2021, 17:11 »
Братя Галеви са едни мафиоти от Кюстендил. Те реално не са братя, но се държеха по-задружно от братя и затова им казваха така.

Може би тук е момента да кажа, че реално лъжа, когато говоря за собствениците на ДПС и БСП, с явочници Меди Доганов и Р.Овч. Тези хора не са шестаци, макар много да им приляга да са плужеци, доносници и предатели. Те не са от шесто, както много ми се иска да бъдат. Има някакви шестаци сред тях, но това са хора на ниско ниво като споменатия Доган. Логично е, че няма как един плазмодии подобен на Емил Джасим да има връзки във ФСБ или Мосад. Абсурд е това. Това действително са хора от Първо главно управление на ДС. Тези са разведките и тези са, които са имали реален досег до „съветските другари“.

Та хора на тези са и Галеви. Почти всяка сериозна мутра като Златко е бивша барета. Другите са просто манекени с бухалки направени от восък, каквито са познатите ни имена на прехода от Илия Павлов, през Илиеви до Карамански. Въпросния Златко, явно е бил прекалено луд, затова не са смеели да го пратят навън. Но по-сериозните като Галеви, Маргините и други по-неизвестни, но далеч по-важни, всички са по горещите точки. Да ги срещне човек трябва да иде в Украйна, Сирия или Афганистан. Това са истинските и сериозни контрабандисти.  Това са верните кучета на службите, които вършат мръсната работа.

Та тези Галеви, нямаха голямо намерение да напускат страната и си живееха като царе. Но господарите им от Първо не мислеха така и насила ги натикаха на „тихия фронт“ чрез пиандурника пикаещ във фонтани Румен Петков.

Сестра Галева е лидерката на „Изправи се — Мутри вън!“. Казват ѝ така (дори раз-Бойко я е наричал така в ефир), защото единствените ѝ клиенти в адвокатската практика, са били и си остават споменатите сериозни чукондури. Това ние от широката публика не го знаехме. Научихме го преди година и нещо на местните избори. Знаехме, че тя е в политиката от преди да навърши пълнолетие. Знаехме, че поради някаква причина хората зад Р.Овч. не я искаха в БСП.

Знаехме, че за да се отърват от нея, искаха да я правят кмет на София. Наистина е голяма напаст, много нахална, много амбициозна и отърване от нея няма. Едвам я удържаха да не става министър-председател или президент. Мислеха, че с омбоцманството могат да я усмирят. Но то си е ненаситно животно.  Сигурно в кревата на уважаемия гос-ин Найденов е бая интересно. Пожелавам на всеки пенсионер по една такава лелка. Ама да не забравя да си пие лекарствата за сърце, че ще стане опасно, като след прекарана Корона и Виагра в добавка.

Понеже въпросната „мадама“ (тук май трябваше да сложа повече кавички, например десет?) е кандидат за законодателната власт, то днес и утре до осем вечерта, не мога да споменавам името ѝ. Второто ѝ мъжле не е кандидат, затова мога спокойно да го казвам. Но след това описание, вярвам, че си се досетил повече от ясно, за коя говоря. То в тази партия има само две лидерки с произход от БСП, като другата е водач на листата във Варна.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #48 -: Apr 24, 2021, 03:01 »
Интересно спеца какво ще каже за неадекватния Байдън, когато дребосъка си прибра армиите, а се беше запенил здраво.
Или ще ни обясняваш, че са се уплашили от британските кораби дето ще влязат в Черно море вместо американските.
А може пък да са се уплашили, че ги нарекоха "убиец".
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #49 -: Apr 24, 2021, 09:13 »
Никога няма да разберем, какво се е случило. Но едно е сигурно. Не е администрацията на Байдън тази, която е спряла войната Русия-Украйна. Общо взето, откакто Украйна се отдели от СССР, за Русия представлява язва. Не знае, какво да прави с нея, а е прекалено близо, за да я игнорира, както игнорира Полша.

Проблема в Домбас не е нещо, което Русия е искала. Нещо повече. Още през четиринадесета се видя, как се опитва да го ограничи максимално. Със сетни усилия в последната минута успяха да спрат Харков също да направи референдум. От тогава насам се чудят непрекъснато как да спрат гражданската война без да решат окончателно проблема на Украйна.

ЕС в ония години бяха много смешни, като настояваха путяка да реши проблема на Украйна. Путяка насън да го бутнеш, може да реши проблема на Украйна за 24 часа и по-малко, както направи в Грузия. Но нито това решение щеше да хареса на ЕС, нито путката иска да си навлича още проблеми.

Междувременно в Киев се смениха три правителства, кое от кое по-неадекватно. На никой не му хрумна никаква по-„гениална“ идея от това да изостря обстановката. Последния президент Зеленски е толкова комичен образ, че не е за споменаване дори.

Знаем няколко неща със сигурност. Путяка не ще да влиза в Украйна. Най-малко го желае сега, когато втория северен поток  е почти готов. Русия не би си дръпнала войските, ако не е получила сигурни гаранции от Зеленски с международно застъпничество, че няма да прави дивотии в Домбас.

И очевидно все пак това се е случило. Зеленски поне за малко лудостта му е постихнала и се е отказал от свинщините, които обещаваше да свърши.

Това няма как да е било цел на администрацията на килъристите. Тяхната цел в Украйна винаги е била да бушува все по-голям  конфликт и да става все по-голяма рана.

Кой, как и кога е успял поне временно да вразуми Зеленски, не се знае.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #50 -: Apr 24, 2021, 10:12 »
Интересно спеца какво ще каже за неадекватния Байдън, когато дребосъка си прибра армиите, а се беше запенил здраво.
Или ще ни обясняваш, че са се уплашили от британските кораби дето ще влязат в Черно море вместо американските.
А може пък да са се уплашили, че ги нарекоха "убиец".

   Спеца ще каже следното:
Не вярвам Путин да се страхува от некадърният и тотално неадекватен
Байдън (който вероятно е на памперси) и от тъпите малоумници
в Сената и Конгреса(по-голямата част от които са чели само 2 книги:
библията (еврейския парцал имам предвид) и телефонният указател).
« Последна редакция: Apr 24, 2021, 10:14 от spec1a »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #51 -: Apr 24, 2021, 10:35 »
Не вярвам Путин да се страхува от некадърният и тотално неадекватен
Байдън…

Байдън е просто едно лице (което почти същото важи и за Путин). Но зад него си има цяла администрация сериозни хора.

Путин може и разбира се, се плаши от САЩ. САЩ може да унищожи света. РФ може същото. Работата е да не се направи, а не как да стане.

Това дето разправя, как му се е карал и викал, е за пред публиката. Американците (като всеки друг народ) трябва да си поддържат самочувствието.

Ако някой действително беше започнал да навиква или държи тон на Путяка, оня просто щеше да тресне телефона. Изобщо нямаше да седи и да слуша някакъв келеш. И после щяха да се случват интересни неща. Това, че не се случват, значи, че Байдън се е държал културно в разговорите, а не се е правил на каубой от Тексас.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #52 -: Apr 24, 2021, 16:54 »
Казано му е на Путин, че украинците много им се воюва ама нямат оръжие и такова може да им дадено в промишлени количества.
Освен това му е обяснено, че тези супер оръжия дето Путин обяснява че имал, само съветските бабички му верват.
Всичко това може да му е казано и от някой фрнд хато фрау Меркел добронамерено.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8780
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #53 -: Apr 24, 2021, 17:16 »
...
Освен това му е обяснено, че тези супер оръжия дето Путин обяснява че имал, само съветските бабички му верват.
...

Не знаех, че американската администрация е съставена от съветски бабички, та пръска много милиарди, за да се предпази от ракети дето не съществуват.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3472
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #54 -: Apr 24, 2021, 18:18 »
Че с какво ще оправдаят този трилионен военен бюджет. Ако трябва и враг ще си измислят.
Един анализтор обясняваше, че тези свръхзвукови ракети са дори още по-лесни за сваляне, защото при тази скорост развиват такива температури, че на термокамерите светят като коледна елха и огряват всичко около тях. Това е и една от основните причини да не им се обръща голямо внимание като бъдещо оръжие.
Затова и стелт самолетите в мисия свалят скоростта под свръхзвукова иначе ела кумчо изяж ме.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

cybercop

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #55 -: Apr 26, 2021, 11:39 »
Един анализтор обясняваше, че тези свръхзвукови ракети са дори още по-лесни за сваляне, защото при тази скорост развиват такива температури, че на термокамерите светят като коледна елха и огряват всичко около тях. Това е и една от основните причини да не им се обръща голямо внимание като бъдещо оръжие.
Затова и стелт самолетите в мисия свалят скоростта под свръхзвукова иначе ела кумчо изяж ме.
Този анализатор обясни ли с какво смята да ги сваля ? И, до колко километра можеш да видиш обект с термо камера? Мисля, че за стационарни системи, обхватът беше до шест километра за много големи обекти и 500м. за обекти с размер на човек. За много топлите, вероятно и повече, но си има ограничение. Това е краят на крайната фаза на полета, когато вече са откачили бойните глави. На практика, трябва да уцелиш много малък обект, движещ се с доста голяма скорост. По добре да не се случва да се проверяват на практика тези високопарни изказвания.
« Последна редакция: Apr 26, 2021, 12:04 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3852
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #56 -: Apr 26, 2021, 13:10 »
Че с какво ще оправдаят този трилионен военен бюджет. Ако трябва и враг ще си измислят.
...

   А аз да попитам: коя държава има трилионен военен бюджет ?
В долари ли,в рубли ли ?
На САЩистан е около 700 млрд $ на година. На Русия и Китай е в пъти
по-малък (говорим за $).
Очевидно в САЩистан военните правят гигантски злоупотреби,от
време на време в медиите се промъква информация от типа:
тоалетни чинии за Пентагона с цена 1500 $
и други подобни.
Но в Пентагона всичко  е секретно. Много удобно,нали !

Ако Русия и Китай имаха 700 млрд $ военен бюджет на година,
щяха да имат свръх-оръжия,а САЩистан най-вероятно
нямаше да съществува на картата ...
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6152
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #57 -: Apr 27, 2021, 14:26 »
Сега след като Руснаците се оттеглят, няма как да не се запита човек, какво беше всичко това? И сделка ли сключиха с някого или по начало не са искали нищо освен да пробват, докъде ще стигнат идиотите в Европа и по света. А те, идиотите, не закъсняха да се покажат. Добър начин да провериш, кой е срещу теб и кой играе по свирката на по-големите. Браво на изчакващите и запазилите мълчание
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3210
    • Профил
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #58 -: May 02, 2021, 09:49 »
Честито ви Възкресение
https://e-vestnik.bg/34041/vazkresenieto-na-nadezhdata/
Активен

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5256
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Неадекватният Байдън
« Отговор #59 -: May 02, 2021, 12:43 »
Честито да е.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.