Покажи Публикации - ted89
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Малък проблем с звука -: May 06, 2017, 13:54
https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=193921

Благодаря много от това стана запазва се нивото на звука след като рестартирам/изключа компютъра.

Провери, дали са инсталирани alsa-base и alsa-utils. Ако не са ги инсталирай, отвори alsamixer и, провери и там контролерите. Няма значение, че ползваш звука през Pulseaudio. След това рестартирай и виж, има ли някаква промяна. За разлика от миксера, добавката за Pulseaudio не изисква gstreamer разширение, но все пак, инсталирай gstreamer1.0-plugin-alsa и gstreamer1.0-plugin-pulseaudio. Може да се ползват от някое приложение, като видео/аудио плеър.

Здравей проверих дали липсва някой от тези пакети и липсваше само един, не помня кой беше точно но знам че някой от тези 2-та беше gstreamer1.0-plugin-alsa и gstreamer1.0-plugin-pulseaudio.

Благодаря много че се отзовахте така бързо и ми помогнахте.
2  Хардуер за Линукс / Десктопи / Малък проблем с звука -: May 05, 2017, 23:10
Добър вечер от няколко дни забелязах че имам малък проблем с звука в linux, проблема се състои в следното след като изключа компютъра или го рестартирам и след като се зареди системата Linux не е запомнил на какво положение съм оставила звука, след като го изключа или рестартирам не зависимо на какво положение оставя звука дали е на 30% или на 50% след като зареди системата отново звука е на 100%, и този малък проблем забелязах че се получи след като инсталирах pulseaudio equalizer, знам че ще ме питате точно на какъв linux съм за това предвидливо съм подготвила една снимка от neofetch


и една снимка от контролния панел на звука



Пробвала съм да си "играя" с настройките които са в контролния панел на звука от 2-та снимка но няма ефект, пробвах да намаля звука от 3-те скали които са на снимката и след това рестартирах компютъра но нямаше ефект, също така пробвах с разни катинарчета разни тикчета които са от дясната страна но пак нямаше ефект ...
предполагам че ще е нещо малко но просто не се сещам вече от какво ще е .
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Известие за вирус във Фейсбук? -: Mar 31, 2017, 13:07
Може ли малко по подробно как точно да направя това :(

Влизаш в тази директория "/etc/" и търсиш файла hosts отваряш го с администраторски права и слагаш текста в него и го запазваш.
Ако греша ме поправете .
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да спра Ключодържателя Unlock Keyring в Минт 18 ? -: Mar 06, 2017, 14:32
Преди време и аз имах същият "проблем" с този прозорец, адски е досаден.
Ето как оправям този "проблем" аз ...
От менюто отварям "пароли и ключове" http://store.picbg.net/pubpic/F9/6D/b82eecec92c9f96d.png
След това десен бутон на мишката върху "свързване на ключове по подразбиране" и измирам смяна на паролата там си въвеждам старата паролата .
Като излезе прозорчето където да се въвежда новата парола  http://store.picbg.net/pubpic/95/DA/ac8a82a70d3b95da.png
полетата ги оставям празни нищо не въвеждам и натискам "продължи" , ще има един предупреждаващ прозорец където ще ти каже с две думи че всеки който полза този компютър ще има достъп до паролите и ключовете давам му ОК и това е, рестартирам Linux-са и готово този прозорец не се появява повече.
Ако искаш пробвай този метод.

Благодаря !
Само моля изрично да повториш,
че не ти се изтриха паролите за сайтовете при тази операция
и не си ги въвеждал повторно !

Като че ли се подразбира от текста,
но съм чел и писал всякакви двусмислени изрази,
затова мисля, че е важно да се подчертае.

Както каза go_fire с този метод не се трият паролите, просто спира да те пита за главната парола (досадния прозорец който ти се появява по 4-5 пътя на ден) .
От близо година съм го направила това и загубени/изтрити пароли нямам.
А вече къде са ми запаметени паролите дали в програмката или в браузъра ми е все тая...
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Как да спра Ключодържателя Unlock Keyring в Минт 18 ? -: Mar 06, 2017, 13:42
Здравейте !

Ключодържателят Unlock Keyring в Минт 18 стана прекалено досаден.
Никога не съм го ползвал и не съм му давал парола. Искам да спре да се показва.

До преди два дни изскачаше по веднъж само на първите два таба на Chromium, които отворя.
Потърсих инфо как да го спра, и не се спрях на нищо конкретно. Може и да съм пробвал нещо, но не докрай, забравих.
Сега сякаш пощуря. Вместо по веднъж, се показва от 3 до 5 пъти, понякога.
На отваряне и на затваряне на прозорците в браузъра.
Винаги му щракам на бутона Cancel.
Вече няколко сайта, в които си влизах автоматично, ме питат за парола,
и след като я напиша, Хромиум ме пита дали да я запомни.


Моля за съвет или за линк с инфо за спирането му, без да се изтриват паролите, запаметени в браузъра.
Срещнах и такова решение, тук под № 15 :
https://sites.google.com/site/easylinuxtipsproject/tips#TOC-Disable-the-keyring-password-on-your-computer

Предварително ви благодаря !

Преди време и аз имах същият "проблем" с този прозорец, адски е досаден.
Ето как оправям този "проблем" аз ...
От менюто отварям "пароли и ключове" http://store.picbg.net/pubpic/F9/6D/b82eecec92c9f96d.png
След това десен бутон на мишката върху "свързване на ключове по подразбиране" и измирам смяна на паролата там си въвеждам старата паролата .
Като излезе прозорчето където да се въвежда новата парола  http://store.picbg.net/pubpic/95/DA/ac8a82a70d3b95da.png
полетата ги оставям празни нищо не въвеждам и натискам "продължи" , ще има един предупреждаващ прозорец където ще ти каже с две думи че всеки който полза този компютър ще има достъп до паролите и ключовете давам му ОК и това е, рестартирам Linux-са и готово този прозорец не се появява повече.
Ако искаш пробвай този метод.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сваляне на клип от сайт с помощта на програма -: Feb 02, 2017, 14:23
Графичната обвивка се казва youtube-dl-gui, а не само youtube-dl. Вероятно ще се наложи да я инсталираш  отделно. Не вярвам ментата да я е сложила в зависимостите на youtube-dl.

При нито едно действие не се налага презапускане на компютъра. Само при смяна на ядро, но не е задължитлно. То ще заработи при следващото пускане.

В общия случай случай промяна или замяна на нещо може и да изиска презапускане, но само на него самото. И обикноено става автоматично.

Версията, която ти дадох се настанява в /usr/bin. Инсталираните ръчно програми (не от пакет) отиват в /usr/local/bin. /usr е с по-висок приоритет от /usr/local, затова, ако има съвпадение на имена се пуска  първото.

Това с цикленето не ми допада. Но, както казах, аз съм на мобилна връзка и не мога да пробвам. Добре пусни го с --verbose. Последните редове трябва да ти ги даде rtmpdump. Там има и един Playpath. Той не включва http://video.novatv.bg/, а само това след него.

Пробвай да го дръпнеш с wget. Сиреч нещо подобно на:

Код
GeSHi (Bash):
  1. wget -c "http://videobg.novatv.bg/novatv/filmi/katerachyt-2014-04-02.flv"

Че нещото ще се свали, ще се свали. Но не знам, с какво качество. Не мога да проверя. Вече си мисля, че Нова са сложили белези (token), които да ти спират потока на всеки няколко секунди.

Дори така, може да го финтираме, като го вкараме в цикъл. Аз това го ползам за mixcloud, защото той първо ме пуска на добра скорост и след секунди ми я реже. Аз пък го убивам и започвам наново.

Така като за начало искам да ти благодаря адски много.
И сега да започна да изреждам какво направих.
1-во си инсталирах youtube-dl-gui , след това пробваш да сваля клип посредством youtube-dl с графичната среда но пак става така както и в терминала почва силно да сваля до 2,3% и спира.
След това продължих да чета коментара ти и стигнах до "--verbose" , малко се мотах докато разбера точно как да го направя а то било лесно просто  адреса почва с "http://videobg.novatv.bg/novatv/" и след това трябва да копирам от терминала останалата част от адреса , и вече като имам 2 те половини от адреса да го сваля с wget , da wget сваля сериите качеството е отлично 900mb за една серия , но забелязах нещо странно че по този метод за сваляне файловете се свалят в формат mp4 това мен не ме бърка защото качеството е отлично, а като свалям сериите по стария метод а той е "youtube-dl --external-downloader avconv URL" клиповете се запазват в формат flv , и не мога да разбера компютъра ли конвектира самите серии или самия сървър .
И последен въпрос, имали някаква вероятност nova tv  да сменят този адрес "http://videobg.novatv.bg/novatv" и ако да как мога да разбера новия адрес , в "--verbose" не намерих този адрес а го взех от твоя коментар по горе.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сваляне на клип от сайт с помощта на програма -: Feb 01, 2017, 15:45
Код
GeSHi (Bash):
  1. wget -c http://ftp.bg.debian.org/debian/pool/main/y/youtube-dl/youtube-dl_2014.08.05-1+deb8u1_all.deb|xargs sudo dpkg -i --force-all


п.п. Не е от значение дали си 80*86 или AMD64;

п.п.п. От тук натам, за да стартираш новата версия вместо тази (която сега ти давам), трябва да е с пълен път /usr/local/bin/youtube-dl или да си направиш псевдоним;

п.п.п.п. Напомням, че има графична обвивка и не е необходимо да се занимаваш с конзола, след като се чувстваш некомфортно.

Извинявам се че "малко" се забавих с отговора но нямах възможност да пиша.
Първо премахнах текущата версия на youtube-dl която ми е инсталирана на на компютъра посредством sudo apt-get purge youtube-dl, не бях сигурна дали е нужно да рестартирам компютъра за да се премахни напълно програмата но се пак го рестартирах.
След това свалих и инсталирах тази версия която си дал ти "youtube-dl_2014.08.05-1+deb8u1_all.deb" , после влязох на този адрес който си казал "/usr/local/bin/youtube-dl" и стартирах този този файл youtube-dl, очаквах да ми излезе някакъв прозорец но нищо не излезе, натиснах бутона стартиране, прозореца който ме питаше какво действие да предприеме дали да го изпълни в терминала дали да го изпълни и останалите опции да се затвори този прозорец, но след като натиснах бутона стартиране не се появи нищо.
След това пробвах с терминала да сваля някой клип от този сайт, но пак става така сваля клипа до 2,3% и започва да цикли.
Видях че си написал че програмата има графична обвивка и не е нужно да ползвам терминала но не знам как да стартирам програмата ...
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сваляне на клип от сайт с помощта на програма -: Jan 21, 2017, 18:58
Така, аз трябва да се извиня.

ПИША БЕЗ ДА ПРОВЕРЯВАМ актуалната ситуация.

В теб вина няма!

Y-dl е нестабилна програма. Непрекъснато чупят някакви неща. В актуалната версия е счупена връзката между него и rtmpdump. Решението е да ползваш стара версия. Например тази, която е в стабилния Дебиан работи. Този път проверих! А може и да чакаш да го оправят, което кой знае, кога ще е.

Потърсих в официалния сайт на youtube-dl за по стари версии но няма такива поне аз не ги намерих , ако можеш да кажеш oт къде и евентуално как да да инсталирам по стара версия ще се радвам много
А защо не пробвате така

Код:
youtube-dl --external-downloader avconv http://play.novatv.bg/programi/cherniyat-spisuk/806533?autostart=true

Малко бавничко е :) и трябва да се инсталира пакета libav-tools

Да това работи но буквално сваля секунда по секунда ако клипа е с продължителност 40 минути и в терминала го сваля 40 минути , но да това остава като вариант "б" ако не мога да се оправя с версия на youtube-dl.
Мерси много .
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сваляне на клип от сайт с помощта на програма -: Jan 21, 2017, 14:16
Уф, казах да го приложиш в мнението не да го качваш по пиратски места, дето ги блокирам   още в hosts. Предполагам, че нямаш rtmpdump щом не успява да ти свали flv.

Това ти е втория вариант. Трети няма. Flv е с по-добро качество, но е гигабайти. Това, защото просто не е правен за това. Ама вече казах, че Нова са некадърници.

п.п. Обикновено адреса е същия. В горния пример би бил:

http://video.novatv.bg/novatv/2017/blacklist/blacklist-2017-01-18_m.flv

Но y-dl го сваля през dump-a. Та това са ти вариантите. Качи си го или ръчно сменяй разширението в адреса;

п.п.п. Youtube Dl има и графична обвивка.

Извинявам се не бях видяла опцията за прикачане на файл тук.
Още като инсталирах Yotube-dl терминала ми върна че иска и rtmpdump и го инсталирах и него.
Като пробвам да сваля клипа с Yotube-dl без тези настройки -f mp4. ето какво ми връща терминала

ted@ted-desktop ~ $ youtube-dl http://play.novatv.bg/programi/cherniyat-spisuk/807279?autostart=true
[mtg] 807279: Downloading video JSON
[mtg] 807279: Downloading streams JSON
[download] Destination: Черният списък С03Е03-807279.flv
[download]   2.4% of ~656.87MiB at Unknown speed ETA Unknown ETA
[rtmpdump] 18798740 bytes
[download]   2.4% of ~656.87MiB at Unknown speed ETA Unknown ETA


ERROR: rtmpdump exited with code 1
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сваляне на клип от сайт с помощта на програма -: Jan 21, 2017, 13:07
Ако наистина мразя нещо, то е да съм прав. А го мразя, защото съм черногледо копеле. И някак си винаги познавам.

Това ти е серииката на безумния сериал:

http://video.novatv.bg/novatv/2017/blacklist/blacklist-2017-01-18_m.mp4

Не си струва мегабайтите.

п.п. Извадих адреса точно с y-dl. С негова помощ съм свалял буквално терабайти от същия портал. Пусни го с --verbose и ни дай изхода. Може и като прикачен документ на мнението, че ще е дългичък;

п.п.п. И задължително -f mp4. Не ми се занимава с flv по етични причини. Това е собственическо говно.

Този клип който съм пробвала да сваля по-горе с у-dl е просто примерен..
Не съм много на ти с терминала но мисля че разбрах за какво пишете , първо пробвах с --verbose и ето какво ми върна терминала https://mega.nz/#!OVAQ2b7Y!yvzICMxEhdLNeh1yjOzHfHIS0WUv9YVxgiOCsn1sx80
След това пробвах и с "-f mp4." и там като по чудо стана изтегли клипа но има едно НО, клипа който изтегли е с 250mb  и с някаква малка резолюция за телефон ... И като разпъна картината на 1920х1080 става едно размазано всичко ....
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сваляне на клип от сайт с помощта на програма -: Jan 21, 2017, 01:03
Понеже е Novatv — тука следва да ти дръпна една дъ-ъ-ъ-ъ-ълга реч, колко невероятно, отчаяно, неспасяем си. Или, както се казваше в моята младост — Чалгата те превръща в шибан идиот.

Аз поне имам оправдание. Имам съпруга на средна възраст, жалеща за младост и не успяваща винаги почивните дни да си гледа немските филми.

Е добре. Ще ти кажа с тайната надежда, че като връчвам на самоубиец пистолет, се приближаваме с една крачка към неизбежния край на тая проклета планета. Разбира се тая надежда е също толкова безпочвена, колкото и това да те накарам да мислиш. Не за друго, а има †Бог. Той за съжаление ни пази.


С две думи. Педерастите от Нова ползват RTMP, за да скрият истинските адреси. Тях може да ти достави Flash Downloader. Има го за Mozi//:a, има го за Chrome. Аз обаче, откакто 4096 bits ме светна за него, ползвам единствено и само Youtube Dl. Toй върши цялата черна работа, която иначе трябваше да върша сам ръчно.
Пробвах с Flash Downloader инсталирах го на google chrome но и там нищо показвами само някакви 3 файла които са по 1 mb
След това пробвах и с Youtube Dl до колкото разбрах с тази програма се работи през терминала от това което намерих за нея в нета ,ето какво ми върна терминала след като пробвам да сваля клип от там --->

ted@ted-desktop ~ $ youtube-dl http://play.novatv.bg/programi/cherniyat-spisuk/806533?autostart=true
[mtg] 806533: Downloading video JSON
[mtg] 806533: Downloading streams JSON
[download] Destination: Черният списък С03Е01-806533.flv
[download]   2.3% of ~954.81MiB at Unknown speed ETA Unknown ETA
[rtmpdump] 23928068 bytes
[download]   2.3% of ~954.81MiB at Unknown speed ETA Unknown ETA


ERROR: rtmpdump exited with code 1

Единствено тази програма намира точния файл който ми трябва, но явно има проблем с програмата , ако знаеш как да го оправя това ще съм ти много благодарна .
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Сваляне на клип от сайт с помощта на програма -: Jan 20, 2017, 22:16
http://www.downloadhelper.net/

И с тази добавка не става (рестартирах браузара след като я инсталирах) ,в другите сайтове като yotube / vbox7 може да се тегли с тази добавка но от този сайт не става както се вижда на снимката ....
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Сваляне на клип от сайт с помощта на програма -: Jan 20, 2017, 18:19
Здравейте, искам да ви попитам с каква програма може да се свалят клипове от http://play.novatv.bg/ , изпробвах над 10-15 програми и добавбвки към браузарите но не ми дава да се свалят .
Предварително се извинявам ако това не е правилна та секция в която съм пуснала темата “
Операционната система ми е Linux Mint 18.1 с ядро 4.4.0-59
14  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Проблем с хард диск -: Jul 19, 2016, 13:16
Оправих се като поразрових малко из форума тук , просто е трябвало да инсталирам pavucontrol .
15  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Проблем с хард диск -: Jul 19, 2016, 01:04
Здравейте , пиша ви отново понеже този проблем ми става за втори път проблема е следният , днес си инсталирах линукс минт инсталирах всичките обновения на дистрибуцията и сложих последните драйвъри  и след няколко часа не разпознава аудио устройствата нито на дънната платка нито на видео картата , няма как да са изгорели и 2 те аудио карти по едно и също време и за това си мисля че проблема е операционната система , преди време пак беше ми направил този номер пак спря аудиото но тогава си помислих че аз съм бърникала нещо по настройките и съм спряла звука тогава преинсталирах цялата ОС и аудиото се оправи , ако знае някой как да оправя този проблем ще съм му много благодарна , а за информация аудиото си го изкарвам през  HDMI на видео картата кабела и звука излизаше от монитора .
Страници: [1] 2