Покажи Публикации - ЗибелтБг
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 87
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 05, 2023, 10:22
.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 05, 2023, 03:23
Грешка, от многогодишният ми опит - гледам я по пестелив бански - викам си тъкмо за мене - около 26, оказва се 37. Това ми се случаа много често. Една рускиня имаше теория, че студът ги съхранявал. Не мисля така. Има и тётки разбира се много. Рускините имат много лъжлива външност. По принцип изглеждат с 10 - 15 години по млади от сънародничките. Даже е учудващо, при скапаната храна, която ядат. Една наша козметичка ми сподели, че като се върнели наши хора от Европа  наблюдавала подмладени лица. Казвам на младите пичове, ако не минете през 2 -3 красиви рускини - просто нищо не знаете за жените, нито за секса.
За светлината си прав, нормално е всеки да харесва различен отенък, но с качествената светлина може, и с по малък интензитет. Аз въобще не препоръчвам вечер електрическа светлина. Не само аз.
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 05, 2023, 00:48
Пълни глупости.
То, пък страшната светлина, дето дифузора бута назад от лампата, дето трябва да се отрази от тавана, та да падне надолу.
Ако имаш малък коридор, тоалетна с бели стени, лампата свети странично -  същата работа. Аз така мерих, от долу с бял картон, от опакото на голям календар.

Еми може и да закрепиш и триъгълници по формата на чадър за лампата на тавана, а степента на провисване да регулираш с конци - закрепени с пирончета на тавана. Закрепваш ги едни други с лепенки. Материал - стари календари наопаки. Това да не ти е като да праскаш команди в конзола - иска се въображение!
И като поставиш дифузора на 2 -3 сантиметра от лампата не ти осветява назад, и настрани нали?
ТИ космическа точност ли ще търсиш, при положение, че с просто око се вижда чудовищната РАЗЛИКА?
Ми вземи един бял чадър, или го покрий отвътре с бял чаршаф, или намачкано, и разпънато домакинско алуминиево фолио - важно е да имитираш отражението от задната светлина от дифузора.

Можеш с домакинско фолио, закрепено с пирончета близо до ъгъла на стената - огънато - да имитира полу  сфера, със зададена форма от чадър, или голяма плажна топка пак да постигнеш предостатъчна прецизност. Или просто,  няколко дъгообразни отражателя,
после фолиото пак ще си го ползваш.
Най добре е да намериш един голям кръгъл леген от някоя комшийка, слагаш лампата на цокъл, закрепен на срязана бутилка от голяма минерална вода, сферата ще я дооформиш с фолиото, и с двустранно залепваща лепенка. Направо тоя    Luminance Chamber     ще изконкурираш.
Ми даже има големи абажури - сфери, полусфери - само трябва да ги апликираш отвътре с фолио. Правилото - мачкаш, и разпъваш.

Не бях се сетил, ще кажеш, като чукаш по клавиатурата, няма как да се сетиш.

Що с тъпия дифузор не е толкова светло, а?
Нали е великата инжинерна изгъзица, а?
Може да вземеш аналогичен плосък дифузор. Можеш да преизчислиш осветеноста от функция на ъгъла.
Има лед от Лидел с RA 97% със същия ъгъл на излъчване със, и без дифузор (само, дето дифузора дава светлина и назад), ама пък светлината пак се отразява 99% от бялата латексова, варова стена!
Лумените може да си ги обръщаш в луксове. Важното е да мериш отношения. Грешката ти е, че продължаваш да ровиш в интернет, вместо практически да експериментираш. Вземи една лед крушка, сложи я на дървена дъска, откъм цокьла повдигни с гъба за чинии, и с отмерено движение с голям кухненски нож опри на границата, и с дланта нанеси удар по ултразвуковата заварка. Това на пода, че ако фръкне крушката настрани да не се удари. Само тошибите искаха флекс. Някои даже на ръка се махат от малоумния дифузор. Чакай 20 минути да свети, и тогава мери.
Обаче с интернетозрение в живота не става.
И въобще, забележи, че фирмите, проектиращи осветление и на Запад са неграмотни!
Щото най малко на монитора ти не трябва да пада светлина, в офиса, за другото пък да не говорим!!!

Диода - като се загрее от затвореното пространство от дифузора, и му пада светлината точно с още 25%. ИЗМЕРЕНО!!!
Това е закон при светодиодите. Ако на кристала му е например +10 градуса, най му е гот.
Можеш да мериш и с приложение за телефон, няма значение какво точно показва - важно е съотношението между двете измервания - мериш съотноношения.
Обаче, и без измервания - разликата е брутално видима.
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 04, 2023, 21:40
Няма пък. >:D


Изгубих 30 минути, да ти намеря, че от бленда до бленда е 50% разлика в светлината.

Разбираш ли колко е комично, това съм го учил в университета, работил съм го, имам и реклама по всички телевизии, дето се въртя 1 месец, и сега ще отворя да чета някакъв дришльо от интернет. Много смешно.

Кат ти казвам, че нета е куку не вярваш.
И така за всичко.
И за темата във форума. Това беше любопитна илюстрация .
Бг нета е просто една катастрофа. Не чета от там.

Пък някои съветват БГ  медии за политика, тва пълна шизофрения. Ама  то това е целта. Но, на някой трябва да му сече пипето.


Защо САЩ така пазят скъпоценния Путин:

https://youtu.be/GM5YU1xnWwY

украйна ще победи дръжки на кукуво лято...

Това, за хора, на които им е ясно, че медиите са за идиоти.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 04, 2023, 20:59
[
------

под Просветленото стъкло, просветлена оптика предполагам разбираш антирефлексно покрите, ако е така поздравления, щото и аз го знам така.

Не ме поздравявай, аз това съм учил, и работил.

Обаче тези цифри 25% и 10% откъде ги извади.  :o Цифрите са много по малки 5% и <1%
http://gradvarna.com/astro/optics/optic_coatings.html

Ти представаш ли всички ние носим очила и всичките са с просветлена оптика/антирефлексно покритие. Представяш ли си какво ще виждаме - т.е. нищо ако въпросните очила губят 10% от светлината  8) 8) 8) 8) 8) Ми те направо ще са слънчеви очила.

25% загуба е на границата на човешкото възприятие за промяна на яркоста - тоест половин бленда.

Дори в уикипедия е ужас.

Ето Ти:

https://fimpuls-ru.turbopages.org/fimpuls.ru/s/eto-strannoe-diafragmennoe-chislo/

Обаче зарежи нета. Това е безумие.

И какво от това, че при дифузорите се губи светлина, ако ползите за осветлението се много повече.
[/quote]


Казах ти, от стари справочници, и лично съм ги мерил.
Съвет "изхвърли" компютъра, и не се учи от интернет. Няква страшна каша в главата ти е по оптика.

И какво стана сега, че яко лъжат разни специалистчета в нета. Ми вярвай им, ако искаш.

Много си  заблуден за тия дифузори. Особенно, без да ги изследваш.
Нета е станал баси кукундрелщината.

Аз тия LED от 15 години ги изследвам, и се консултирам  с хора, които от 20 години само с това се занимават.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 04, 2023, 18:36
Цитат
БСП и СДС само играеха театър, а всъщност въртяха далавери.
Ама ти наистина ли си си мислил, че като падне соц.а и изведнъж ще се пръкнат нови партии (не соц./ком) и БГ ще стане капиталистическа отведнъж?! Народът го е казал - със стари курви нов бардак не можеш направи.
За разсипана нация в продължение на толкова години (благодарение на големия брат) ще отнеме поколения да се смени манталитета (погледни се в огледалото).  Ник не е дърт колкото теб, ама демокраси (както го нарича) и капитализъм са мръсни думички. Ти тези партии/политици от космоса ли си мислиш че се появяват. Същото важи и за бизнеса. Повечето хора дори не знаят какво искат, само си плюват нищо чудно че ги яхва този или онзи (като царят например, бойковци, корнелии, хардвардци и пр.)


Прав си, защото какво общо има западният капиталист - който трупа печалба, но допринася полза за обществото, и източният, дето е окрал народното имущество - точно абсолютно нищо общо. Но надеждата, че източният капиталист ще стане като западният е чиста утопия. Аз загубих надежда, че сънародниците, като отидат да работят на Запад ще се научат, и променят. Видях го с очите си.

Не подценявай достиженията на Източния блок. Каквито и да са. Дори Западът ги признава. Това, което ми харесва на Запада е - че гледа обективно да оценява нещата - вън от идеологически съображения.

Ето например - питам германците - какво правят тия  Лада Нива, дето всяка седмица ги виждам по пътищата - отговарят ми - о, за работа в полето просто е супер!

И друго - турчето, като започне да се цепи, че рускините са най - красивите жени - германците мълчат! За най малката му неточност му набиват иначе канчето.
Това, обаче е признак за много неща, най вече цивилизационно ниво. Защото цивилизацията не е само машини.
А Западът откъм мацки, жени като цяло е много зле! Което значи - Западът е зле откъм хора!!! Тоест, напредъкът му е повече от съмнителен, и дори несъвършенният соц. е по напредничав, а капитализмът с "великите" си машини е обречен да умре!!!

И да, направил съм си труда дълго да изследвам руските жени преди комунистическата революция , и след това. Разликата е космическа. Капитализмът е един примитивен низш строй. Бъдещето е на комунизма. Тепърва в Русия ще изгърми системата;  След това, и в България. Аз само ще наблюдавам дежавюто с огромно удоволсвие, как фирмичките, и капиталистчетата гърмят!!!
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 04, 2023, 18:10
Цитат
Забравил съм да напиша, че дифузорите при LED не изпълняват никаква, освен търговска функция. Тествано. Абсолютно не правят светлината "по мека'.

не съм съгласен. пробвал ли си да освтяваш платки, електроника. без дифузор, навсякъде има сенки (пораби насочената светлина) отблясъци, в спойките може да се огледаш и се виждат отраженията на светодиодите.  с дифузор е съвсем съвсем друго. много по естествено изглежда.

при лампите дифузура има и още една много важна функция. Хич не е безопасно да гледаш директно изключително ярките точкови източници. особенно при мощни светодиоди 1W.

така че няма друг начин.

но съм съгласен че тези пласмасовите при лампите не са много стока и се губи много светлина. Но няма как все пак това е масово производсводство. Трябва да е евтин, лесно да се произвежда, но и да върши някаква работа.


Това което съм чел е че професионалите дифузори ги правят от стъкло и матират повърхността с пясъко струйка с определена големина на зърното. при всички случаи вътрешното вещество, не е матово (бяло) а е напълно прозрачно.
Забележи светлината не се спира, не се 'оцветява' вслeдствие на някава 'бяла боя' а просто се пречува в много различни посоки вследствие на неравномерността/'надраскването' на повърхността.






Я драги - извади светломера, и на пътя на светлината постави чисто стъкло - ще бъдеш изненадан - чистото стъкло намалява светлинния поток с 25%!!!
Просветленото чисто стъкло намалява с 10%. Ще бъдеш много учуден, как по справочниците дават колко процента гълта матовото стъкло. И да, има усъвършенствани матови стъкла, обаче всичките гълтат светлина.

Светлосенките също са част от 3D изображението - занимавам се със стереофотография, и видео! Казва се един от монокулярните фактори на пространственото зрение.
Имам, и учебници, ако искаш, да ти дам, няма ги в нета.

Ето - подсветката на лупата за SMD елементи е без матирано стъкло. Да не мислиш, че педантичните германци нямаше да го сложат, ако имаше смисъл?

Преди да повярваш в глупостите, на всякакви инжинери - провери ги лично!!!

И да, по темата, всичко това се използва във военното дело - например стереодалекомерите. Всичко е синджир марка, и е свързано
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 04, 2023, 17:54
Зевсе, недей така с лични нападки, грозно е.

За което съжалявам, обаче ми писна от идиотизми. Да е жив, и здрав, и умен, и всичко най хубаво за него, и семейството му, и да живее 150 години!
Не е идиотизъм.
...

Знаеш ли, как се печели в такъв спор? Спираш, като видиш, че ...
Е така правя и аз. Спрях, като видях, че форумът се превърна на трибуна на антиваксъри, русофили, путинисти ...
Препоръчвам гледането на новините на bTV, на БНТ, голяма част от програмата на TV1, в неделя вечер Светослав Иванов и Лора Крумова, предаванията на Люба Кулезич и на Сашо Диков. Не е задължително всичко да харесвате, не е задължително с всичко да се съгласявате. Мога да изредя и няколко книги за четене, ама ще изглежда, че много съм ви подценил.

Аз пък не препоръчвам гледането на телевизия, и медии. Всичките им предавания са на ниво аборигени за аборигени. Завършил съм ТВ, Кино режисура, и операторско майсторство, работил съм в БНТ 8 години, бил съм в първият парламент 3 месеца, по частните телевизии 1 година. Всичко е лъжа, и театър - видях го в първият парламент. На тия, отвън парламента им пожелавам много здраве, и акъл. БСП и СДС само играеха театър, а всъщност въртяха далавери. Телевизия, и медии е имало и на Изток, и на Запад преди 89 година. Медиите в съвременноста са за хора без мозък.
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Feb 04, 2023, 17:04


Оригиналът:






Йевхен Коновалец - явен фашист.


Обаче това какво променя - нищо.
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 31, 2023, 22:07
при белите светодиоди (и лед лампи) има още един параметър CRI color rendering index. това е нещо като равномерост на спектъра.
светодиод с калпав CRI <80 свети отвратително и дразни очите.

обаче бял качествен светодиод с CRI 95% и с цветова температура 4000K(посредата между синкаво и червеникакво)  а и с дифузор отпред дава много хубава и приятна светлина. зеленото по листата на растенията ги виждаш ярко чисто зелено, червеното си е червено а не кафениково, синьото си е синьо.

твърдя че такъв светодиод/лампа дава много по качествена светлина от луминсцентните лампи и от нажежаемите. те пък нажежаемите имат друг голям недостатък - не могът да докарат 4000К бяла светлина... най често е червеникаква.


дифузорите също са много важни. светлината става много мека и разпръсната. не случайно професионалните фотографи ги ползват... всички сме ги виждали едни бели чадъри и опънати бели "чаршафи"

   

Забравил съм да напиша, че дифузорите при LED не изпълняват никаква, освен търговска функция. Тествано. Абсолютно не правят светлината "по мека'.
Освен това, първото нещо, което правя, като купя светодиодна лампа, е да махна проклетият дифузор - защото намалява 2 пъти светлината (ИЗМЕРИЛ СЪМ! - Обаче се мери 20 минути, след включването на лампата), и съкращава живота на диода, и електрониката
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 31, 2023, 21:59
   Пак ще го напиша:

Да,Крим е руски !

   Подарен е на Украйна от украинеца Никита Хрушчов през 50-те години.

Така е!!!
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 31, 2023, 21:59
Това е едната половина на нещата.
Както казах, решил си да храниш не този вълк,.....



Разбира се, че си прав, обаче има нещо което ти убягва. Не се учудвам, защото сме заляти от осъзнаващата технология - която  продуцира капиталистическо его.
Ти идея нямаш за осъзнаващата технология на манипулация на простолюдието нали? Осъзнаването е нещо безкрайно вредно - не е вредно само за един миг, след това то продуцира его, и блокира достъпът до тайните на живота. Не трябва да има ОСЪЗНАВАНЕ - трябва да има РАЗБИРАНЕ!!! Освен ьова, осъзнатият престъпникът си е пак престъпник,. Когато дойде РАЗБИРАНЕТО - нещата се променят. Те академици въобще нямат идея за това.
Защо нямат - човечеството трябва да е профанизирано.
Човечеството се държи в невежество!!!

Когато живееш само за себе си, много бързо Природата (някой я наричат Бог, Богиня) много бързо те трансформира в посока на смъртта. Тоест - ти си мислиш, че си оптимизиран, но вървиш към смъртта, и тъмнината. Когато изпълняваш функция на Светлината - неизменно ти се връща със Светлина. И то не от хората! Хората са вторичен фактор, макар, и много важен. Почти никога не пиша ей така - принципно пиша от ниво на Свръхпознание, или основа на нещата. Почти никой не пише на това ниво. В България пък - пълен абсурд.
Въобще не се целя в "този вълк". Той е предизвикателстао = на 0. Той е само повод.
 Дори да не ме разберат, на подсъзнателно ниво на съзнаниние - което е ОСНОВА НА ИЗКУСТВОТО, вече съм си свършил работата. Кой се е възползвал, или не, си е за негова сметка. Но нещата работят  на подсъзнателно ниво в различна степен.
Мен са ме обучавали много специални хора, аз понаписаам по нещо - да ми работи мозъкът - да не умира. А мозъкът умира - като не се учи, и ретранслира общоутвърдени щампи.
Една 60 годишна позната се беше записала да учи немски - щото така се подмладява мозъкът, и всичко. Да не говорим за социалните контакти.
Когато пишеш свръхпознание, като мен - ти се развиваш, другите са второстепенни, макар, и важни!
Всичко, което пиша е свръхпознание, и информация, и хората в живота около мен ми се радват, макар нищо да не им казвам, защото няма ефектът на забиване в отрицателност.
Отделно хората основно нямат достъп до базова елементарна информация за живота на тази планета, да не говорим каква е причината да живеят на планетата. Обаче, всичко си има ИДЕЯ, смисъл, и структора, и цел.

Едно време, по времето на комунизма и от Изток, и от Запад се продуцираше Изкуство - и мозъците на хората живееха, и се развиваха, сега те просто умират в прогресия!!!
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 31, 2023, 17:15
Не е идиотизъм.
Първо, хората, които си правят труда да обясняват, са малко. Още по-малко са тези, които могат да обяснят така, че да ги разбереш. Затова и не си правят труда.....


Благодаря, наистина си мъдър.

Някой път трябва да се нарушават правилата, за да се постигне огън, в който да изгори лошотията. Но трябва да има подсъзнателен контрол, че желаеш само доброто на този, на когото опонираш.
В случая - еди кой си бил ....а огледалния зеленясалия, той пък правоверен, и много свестен (банално е ясно, че е боклук)...

От такива хора, нищо не се научава, само се вижда регулярно зацапване на пейзажа.
На този принцип работи ютюб - ти там и най гениалното нещо да публикуваш - то изчезва в морето от безкрайно много тъпи публикации. Това е отработена схема, за унищожаване на културата. Това е структората на съвременната "цивилизациия".

Така работи утопията капиталистическа "демокрация".

Топлата вода отдавна е измислена, и описана, но някой трябва да има култура - за да я разбере.

Тоест имаш опоненти, които нонстоп ръсят простотии, и така те побеждават.

И понеже всичко това ми е ясно, затова пуснах нестандартен пост, който е на практика режисиран театър.

 
Така, че съм прав, защото най много дразни едностранчивоста, и себепостилането в робски режим на официалната догма, и доктрина, което е сигурен признак на малоумие!

Тоест, грозотията вече я няма, махнал съм я, той утре ще продължава да ръси простотии, но вече е "белязан" невидимо.

Благопожеланията обаче не са театър, а искрени. Това е част от изкуството - понякога не играеш, а действително си.

Тъкмо вчера обсъждахме, че образованието във ВИТИЗ, и киновузовете в Русия вече клони към  боклук, защото преди киното е било изкуство, с идеи, а сега е безидеен пазарен бизнес.
"Демократичното" отъпяване е достижение на промените от 10 ноември 1989 година.
Само, че това е планетарна реалност.
Проблема, е че няма разбиране до какво скотообразно състояние човечеството е паднало.
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 30, 2023, 22:18
Зевсе, недей така с лични нападки, грозно е.

За което съжалявам, обаче ми писна от идиотизми. Да е жив, и здрав, и умен, и всичко най хубаво за него, и семейството му, и да живее 150 години!
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Jan 30, 2023, 15:39
понеже споменахте Гиркин...

https://www.youtube.com/watch?v=XnIP2yeN6QM
Путин против Гиркина - а вие на кого ще заложите?

Удар по иранским военным объектам | Публичная драка за власть между российскими фашистами

П.П. какво е за теб раят?

Не харесвам много Гиркин, защото е монархист.
Обаче им изкарва всичките капиталистически лайна на сегашната власт в Русия, и казва, какво трябва да се прави.
И взе Крим - който е РУСКИ, и насра укровермахта, щото той беше МОЗЪКЪТ в 2014!!!
Вземането на Крим влиза във всички военни учебници!!!
Умрел ти е Гиркин да стреля по граждански самолети!!!

Ма нормално, цялата пропаганда е куку!!!

Е, и аз бях идиот - направих си експеримент да гласувам за царя, а преди това за СДС.

Л - няма да гледам, да си губя времето. Имам глава на рамене


Украинците са станали боклуци!!!
Долу Украйна!!!
- Украйна е само таран - за унищожение на Русия, след това на самата нея, и след това на България.

Долу Украйна!!!
Долу фашисткия режим на Порошенко - Зеленски!!!
Да живее Русия, и България!!!
Украйна - само, като част на Русия, или СССР!!!




https://www.youtube.com/watch?v=lfXD14AvZcc
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 87