Автор Тема: Recognize internet addiction as a mental illness,  (Прочетена 1996 пъти)

BULFON

  • Administrator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 478
  • Distribution: Fedora
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Активен

фонокартен телефонен апарат

kill_u

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1058
  • Distribution: Ubuntu 9.10
  • Window Manager: Gnome
  • Out of here....
    • Профил
    • WWW
Recognize internet addiction as a mental illness,
« Отговор #1 -: Mar 20, 2008, 09:41 »
В помощ на цецко
Цитат

Натрапчивото изпращане на текстови съобщения и електронна поща скоро може да бъде класифицирано като официална мозъчна болест

В публикация на Американския Журнал по Психология се казва че Интернет пристрастяването – включващо „ прекалено много игри, сексуални заигравки и изпращане на съобщения по пощата” е вероятно компулсивно-импулсивно объркване и трябва да бъде прибавено към официалните учебници за менталните смущения.

Както и другите пристрастявания, потребителите развиват неистово желание, да им се обърне внимание, за отзив и толерантност към тях, изискват все повече и повече хардуер и софтуер, и все повече часове да прекарват онлайн, казва Dr. Jerald Block, психиатър в Орегонския университет по здравето в Портланд.
Dr. Block също казва че хората може да изгубят много време или направо да спрат да извършват основни дейности като хранене и спане. Лечението е трудно и възможноста за рецесия е висока, казва доктора, и много хора може би се нуждаят от психологично лечение и хоспитализация.
Dr. Block казва че около 86 процента от Интернет пристрастяванията имат и други форми на умствени болести, но това не може да се да се докаже докато не бъдат прегледани от лекари, и може да бъдат пропуснати.

Той е сигурен че феномена ще бъде включен в Диагностичния и статистическия наръчник на умствените диагнози, психиатричния официален речник за умствените болести. Следващото издание на който е през 2012. Но по принцип догодина ще има версия за коментиране която ще бъде издадена.

Някои статии в тази насока казват че изследването на Интернет зависимостта е в зародиш и отбелязват че е под въпрос как докторите ще решават кога се прекрачва линията в ползването на компютъра и се достига до патологични последици.

Британски психиатри, докладваха миналата година в изданието Техники в психиатричното лечение, за "significant minority"/показателно малцинство – някъде около пет и десет процента от потребителите на Интернет са пристрастени към него но това е първоначално изследване, и то се отнася само за много интровертни и високо образоване и момчета, повечето от статиите предполагат че големия проблем може да се окажат жените на средна възраст ползващи домашни компютри.
Някои потребители вземат и успокоителни и алкохол като начин да избягат от реалността. Пристрастяването може да бъде към всичко от чат стаи, онлайн пазаруване до триизмерни компютърни игри които потребителите определят като "heroinware."

Както казва и терапевта John Macdonald, от центъра за пристрастявания и ментално здраве в Торонто, използването на компютри става проблемно когато започне да се отразява на живота на хората.
Като пример, зает ли е човека с висенето онлайн? „Ако пък е невъзможно да го прави става ли тогава е емоционално раздразнителен?

"Но основното е: това ли е основния проблем в твоя живот?" казва Mr. Macdonald.
Китай и Южна Корея вече са открили проблема.
„След като 10 човека са умрели в Южна Корея от сърдечна смърт - съгласно слуховете след дълъг престой в онлайн игри – правителството е решило да обучи повече от 1000 съветника за справяне с Интернет пристрастяването”, посочва Dr. Block writes.




Активен

Всеки пост - отговор на въпрос!!!
Gnu/Linux user 411527

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
DSL Internet
Настройка на програми
forint 4 5132 Последна публикация Mar 20, 2002, 23:34
от
LAN Internet
Настройка на хардуер
toiletduck 8 3909 Последна публикация Feb 15, 2004, 23:58
от
Internet
Настройка на програми
linux 1 1941 Последна публикация Mar 16, 2004, 23:38
от
internet
Настройка на хардуер
velomen 7 3219 Последна публикация Mar 28, 2004, 18:11
от Demi
INTERNET
Настройка на програми
st0rmblast 3 2213 Последна публикация May 14, 2004, 21:58
от kostadinz