Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 53202 пъти)

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3146
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #1170 -: Днес в 20:38 »
Ремотекс, ти си ходил в казармата, знаеш (или най-малкото имаш спомен) за принципа на действие на АК. За тоя автомат.. преди немския щурмгевер (StG-44) има една СВТ-40, създадена след развитие на СВТ-38 в СССР. Същата СВТ-40, става база на немската Gewehr-43 (известни количества от съветската самозарядна карабина са взети като трофеи в началния период на войната). Пише го дори в уикипедията, кое от кое произлиза (да не повярваш) :

https://en.wikipedia.org/wiki/Gewehr_43

Виж освен това, снимките на съветската СВТ-40- опа, газова тръбичка.. и така, немците вземат механизма с газовата тръбичка в своята Г-43, от съветската СВТ-40, после при немците се появява СтГ-44 на същия принцип (и със същата газова тръбичка, но вече ъпгрейднато оръжие, за автоматична стрелба), а после при руснаците (по-точно, в Съветския съюз)- АК-47 (със съвсем същата газова тръбичка и същия принцип на действие). Числовите индекси са годините, развитието и кое от кое, е видно. За радиото не споря, ама изобщо, но за това кой от кого е откраднал първи "принципа на калашника" (газовата тръбичка с буталото), немци от руснаци, или руснаци от немци, мога да споря много.
То според разни случайници на политическата сцена и Трети март е спорен, като празник, но за мнозинството българи не е така.
Иначе е ясно, че руснаците или всичко са откраднали, или са го купили, те не са способни да измислят нищо, даже крадат чипове от перални  [_]3

« Последна редакция: Днес в 20:43 от Nik123 »
Активен