Linux за българи: Форуми

BSD секция => Настройки на хардуер => Темата е започната от: TheGhost в Jan 31, 2008, 21:26Титла: Btk adsl модем.
Публикувано от: TheGhost в Jan 31, 2008, 21:26
Здравейте!
От скоро съм в linux-bg.com, и от скоро искам да инсталирам Linux, но все още имам няколко въпроса относно тази ОС преди окончателно да реша.
Използвам БТК ADSL модем за връзка с Internet, има ли начин той да бъде конфигуриран за Linux. Освен това трябва ли да форматирам отделните си дялове в друга система т.е. трябва ли да изтрия вичко от харда си? До колкото разбрах Linux Ubuntu сам си намира драйвери в интернет. Правилно ли съм разбрал? Системните изисквания на Ubuntu по - малки ли са от тези на Windows Vista?
Извинявам се за глупавите въпроси. Потърсих във форума предварително за подобни теми, но не намерих такава която отговаря 100% на въпросите ми.
Благодаря предварително!


Титла: Btk adsl модем.
Публикувано от: aaaaaa в Jan 31, 2008, 21:57
Няма да имаш никакви проблеми с БТК АДСЛ интернета. Бу трябвало всичко само да се настрои без да пипаш нищо (ако все пак нямаш интернет, просто дай на на мрежовия интерфейс, който е свързан с модема да си получава ip-то през dhcp. Относно дяловете и файловата система - може просто да намалиш windows дяла си и да свободиш 10тина гигабайта, който ще са ти достатъчни, колкото да пробваш линукс. Препоръчително е да ги форматираш в ext3 файлова система. Относно изискванията - със сигурност са по - малки, а дори да ти насича, винаги можеш да пработиш, за да го направиш малко по - бързо - това става като изключиш всички ненужни услуги и си инсталираш някоя по - лека графична среда.