Покажи Публикации - numarkDM1050
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2]
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Съдействие за скрипт -: Jan 10, 2021, 02:12
Здравейте! Имам нужда от "малко" помощ с измислянето на автоматизиращ скрип.
Имам NAS Buffalo TeraStation Pro II TS-HTGL/R5 с последния възможен фърмуер. Искам да правя резервно копие на на цялата информация. В ръководството  http://cdn.cloudfiles.mosso.com/c85091/TeraStation_Pro_II_Manual_web.pdf на страница 51-ва има опция за такъв бекъп но за целта трябва да имам още едно Buffalo TeraStation Pro II или закъчен USB твърд диск. (The destination folder may be on a USB drive attached to the TeraStation, or another TeraStation on the network.)

Понеже идеята за закопуване на друго устройство или USB твърд диск не ми допата имам следната идеята:

В Nas-a създавам потребител Backup с парола 123456 с пълен достъп до всички папки и файлове. На Ubuntu server искам да пусна скрипт който примерно в 0:30 да се логва с дадения потребител - парола и да започва архивиране и копиране на цялата информация. След като преключи копирането скрипта да излезе от акаунта и да чака да стане отново 0:30 мин. за да се стартира отново.
Намерих доста информация в google как да архивирам и прехвърля дадена информация но никъде не намерих как да вляза в отдалечено устройство с потребител и парола и чак след това да архивирам и копирам информацията. Ако някой може да даде малко инфо ще е супер. :)
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Помощ за търсене с grep -: May 30, 2017, 02:02
Благодаря страшно много за съдействието.  [_]3
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Помощ за търсене с grep -: May 29, 2017, 23:13
Здравейте,
Имам нужда от съдействие. Искам да локализирам точно един ред в еди сайт. Взел съм всички файлове от сайта, който се намира в htdocs и съм ги преместил в /home/user/Desktop/123. Искам всички файлове от папка 123 и подпапки да бъдат проверени за даден текст. Понеже има много разширения php, java, html и т.н има ли начин всички разширения да бъдат променени с разширение .txt и след това да се стартира търсене за даден текст измежду тези документи?

19  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Въпрос относно Linux 32 и 64 битов -: Jun 13, 2011, 22:30
Прав си нищо не губя освен време за преинсталация, но просто незнаех за тази подробност с рамта.


П.С. нека отново спомена, че не съм чак толкова запознат с Линукса. Имам си щогоде понятие кое защо и как, но нищо по-вече, а което ме мъчи питам чичо google
20  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Въпрос относно Linux 32 и 64 битов -: Jun 13, 2011, 22:20
Все пак човек се учи докато е жив, а аз имам желание да се уча. sstefanov това определено ще ми е необходимо. Благодаря. :)
21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Въпрос относно Linux 32 и 64 битов -: Jun 13, 2011, 22:13
Доколкото разбирам неби трябвало да има проблеми с до 8 GB рам. Сървара се ползва за web хостинг. Понататък ще се занимавам да експерементирам на мрежи (уча CCNA - CISCO)
 Имам 6 слота с максимум по 2 GB на слот, но е малко трудно да се намери SDRAM DDR 2GB
Иначе имам желание да го направя 12 GB и да знам, че по-вече няма какво да се пипа.

22  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Въпрос относно Linux 32 и 64 битов -: Jun 13, 2011, 17:28
Добър ден колеги. От скоро съм с Линукс и не съм много, много в час с нещата. С няколко думи имам сървър HP ProLiant DL380 Generation 3 под Debian 32 битов. Казахами, че 32 битовия линукс не разпознава по-вече от 3 BG рам, а с 64 битовия няма проблем. Някой може ли да ме светне по въпроса?
23  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: hp proliant dl380 g3 Debian Lenny проблем след ъпдейт -: Jun 11, 2011, 17:52
Здравейте колеги. Малко не съм по темата, но занелязах, че колегата matricharia има същия сървър като моя и го е подкарал на Дебиан. Проблемът при мен е, че както и да си настроя харда за инсталация ми дава една и съща грешка : /dev/cciss/c0d0 ERROR! В момента записвам последната версия на Дебиан на диск и ще пробвам да видя дали пак така ще стане.



П.С. сървара ще се ползва като web сървър. Спрях се на Дебиан, защото съм работил близо 2 години с Убунту на дестоп машина.


П.С. 2 Всичко е точно. Явно проблема е бил в дистрибуцията.
Страници: 1 [2]