Автор Тема: Fedora на български  (Прочетена 30547 пъти)

f0x1

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 3
    • Профил
Активен

BULFON

  • Administrator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 478
  • Distribution: Fedora
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #1 -: Dec 24, 2009, 21:01 »
Благодаря! Чудесен подарък!
Активен

фонокартен телефонен апарат

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Отново: Fedora на български
« Отговор #2 -: May 05, 2011, 22:35 »
Здравейте!

Рших да пиша в тази тема, за да се пази историята. А инъче целта ми е да се похваля :)

През декември започнах да превеждам сайта на Fedora Project. Тогава 12% от сайта бяха преведени. В момента остава 1 текст, за превеждането на който моля за помощ.
 
Може да видите състоянието на преводите на сайта на Transifex.

Моля за помощ за превода на следния текст, част от едно интервю. Той е отговор на въпроса: "How did you first get involved in web & social media topics?", който съм превел "Как за първи път се забърка в проблемите на социалните и уеб медии?". Ето и препратка към него.
I have this certain fascination with electronic communication media. and in a way, most of the early networking concepts have Unix heritage (the Web got started on a NextSTEP box, I believe, but that's still Unix-y). At a certain point I decided to use mostly Linux unless I can help it (my Windows partition is there for flashing the BIOS, mostly) and needed to make sure that I can still blog, chat, etc. as I normally would. Thankfully it is an easier task now. I tend to be old school when it comes to Twitter-like services. I use them either directly from the site, chain it through another service (e.g. Ping.fm to broadcast to several microblogs, and HootSuite to poll my blogs and automatically forward them to Ping.fm), or use command-line tools like Greg KH's excellent bti (a Twitter & identi.ca client that enables you to make posts from a Linux command prompt called bash.)

Цялото това интервю доста ме озори :) и признавам, не е преведено буквално (и не само :) то). Ако някой има време и желание и го прегледа, ще му бъда благодарен за корекциите и забележките, както и за други части на сайта. За да видите английската версия, изберете език от падащия списък на страницата горе и цъкнете върху ОК.

Ако някой иска да се включи в превода на Fedora, нека се регистрира в Transifex.net и да кандидатства за членство в БГ тима. Така се случи, че в момента аз съм координатор на тима.

Смятам следващия превод, в който ще се включа, да е документацията на Gnome или на Fedora. За това също ще взема предвид Вашите евентуални съвети.

Поздрави! И не забравяйте: [_]3 [_]3 [_]3

Едит: Тогава оставаха 19 дни до излизането на Fedora 15  [_]3
« Последна редакция: May 13, 2011, 21:46 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

cybercop

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #3 -: May 06, 2011, 10:51 »
Поздравления. Много добре се е получило.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

zoomaniak

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 157
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #4 -: May 20, 2011, 13:36 »
Аз сега си чакам превода на: http://fedoraproject.org/wiki/Overview

По - късно като намеря време ще разгледам къде мога да се включа.
Активен

zoomaniak

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 157
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #5 -: May 21, 2011, 23:12 »
Аз сега си чакам превода на: http://fedoraproject.org/wiki/Overview

Моля, сложете го където трябва. Ще има и още...но нямам време да слагам текста където и да е. За жалост единственото време когато почивам е - когато спя, аз и съпругата ми сме ви благодарни, че ни обърнахте внимание.

Инсталирах и на второто PC Федора - днес - пушка си е. Джитка си в нормите. Гледахме един филм и е време да си лягаме - скапани сме. Но се надяваме да подобрим живота около нас. Живеем с отворен код - въпроса е на кого даваме права в душите си?


Какво е Fedora Project (Проект Федора)?

Fedora Project е партньорство на членове от общност за безплатен софтуер по цял свят. Fedora Project създава общности за софтуер с отворен код и извършва разпространени под Linux, наречено "Fedora".

Нашата мисия

Мисията на Fedora Project е управление на развитието на безплатен софтуер с отворен код и съдържание като общност за сътрудничество.
Елементи на мисията на Fedora
Трите елемента от тази мисия са ясни:
Fedora Project винаги се стреми да води, не да следва.
Fedora Project непрекъснато се стреми да създава, подобрява и разпространява безплатни/свободни код и съдържание.
Fedora Project постига успехи посредством споделено действие от страна на много хора в нашата общност.

Нашите основни ценности

Основните ценности на Fedora Project, или основите са изложени на собствена wiki-страница.
Ние вярваме силно в основополагащите принципи, които създават всички компоненти на нашата операционна система, и поради това ние гарантираме, че Fedora винаги ще бъде безплатна за всеки, навсякъде за използване, промяна и разпространение.

Нашата общност

Fedora обаче е повече от просто софтуер. Това е общност от хора от цял свят, които работят съвместно, включително доброволци и служители на Red Hat, които работят съвместно за развитие на своите интереси за движението на свободната култура. Всеки е поканен да се присъедини и без значение какви умения имате, има място за Вас в нашата общност! Общността Fedora включва софтуерни инженери, хора на изкуството, системни администратори, уеб дизайнери, писатели, говорители и преводачи - всеки от тях ще се радва да ви помогне при стартирането. 
Ние вярваме, че всички работещи съвместно хора трябва "да бъдат отлични един за друг." Чрез създаване на среда за конструктивно сътрудничество, ние можем по-ефективно и по-успешно да сравним и противопоставим различни идеи, за да открием най-добрите решения за развитие, докато градим размерите, разнообразието и силата на нашето общество.

Нашият метод

Fedora е център за иновации в областта на безплатния софтуер с отворен код, и създава общност, в която всякакви участници – разработчици, документалисти, хора на изкуството, системни администратори, и други ентусиасти в областта на безплатния софтуер и отворените кодове – работят заедно за развитието на екосистема в полза на всички. Обществото на Fedora допринася за всичко, което създава за света на безплатните продукти с отворени кодове и продължава да постига успехи, имащи значение за все по-голяма общност, за което свидетелства редовното и бързо внедряване на неговите характеристики в други дистрибуции на Linux. Независимо коя дистрибуция на Linux използвате, вие разчитате на код, генериран в рамките на Fedora Project.

Нашето управление

Както всяка голяма общност, Fedora предоставя няколко компонента за управление, за да подпомогне определянето на начини за подобряване, и за да разреши конфликти на техническо, организационно и социално равнище. Целта на общността е да предостави минималния необходим надзор и максимално насърчаване на членовете на общността, за да успее да насърчи споделените цели на Fedora Project. Поради тази причина управлението на общността в голяма степен идва от самата общност. Страницата на Управлението е добро място за стартиране, ако желаете да прочетете за главните ръководни органи на Fedora и как функционират те.

Защо Fedora Project е различен?

Винаги се опитваме да вършим правилните неща, и да предоставяме само безплатен софтуер с отворен код. Ще се борим да защитим и популяризираме решения, които всеки може да използва и разпространява. За тази цел ние използваме само безплатен софтуер с отворен код, за да подсилим инфраструктурата на Fedora. Като имат това предвид, всички наши разработчици са се съсредоточили върху работата в тясно сътрудничество с основните екипи за разработки, така че всеки да може да се възползва от нашата работа и да има достъп до нашите промени възможно най-бързо. Поради голямото количество иновации, които Fedora въвежда, това съсредоточаване има съществени и дълготрайни въздействия. Някои от последните разработки в областта на безплатния софтуер с отворен код, които Fedora е внедрила, включват:

NetworkManager
D-Bus
PolicyKit
PackageKit
ConsoleKit
DeviceKit
FreeIPA
SELinux
PulseAudio
Обратното също е вярно: благодарение на тясното сътрудничество с основните екипи от разработчици, Fedora често получава най-актуалния софтуер преди всички останали. Не само от това се възползва нашата общност, но и подпомага екипите, като им осигурява много по-широка аудитория и повече обратна информация за тях.
Друга забележителна разлика на Fedora е нашата цел да подпомагаме другите да осъществят идеята си каква трябва да бъде една безплатна операционна система. Сега Fedora формира основата за производни дистрибуции като Red Hat Enterprise Linux,  One Laptop Per Child XO, и Live Content DVD от Creative Commons.
И това не е всичко. Това е толкова лесно за отделни лица да създадат своя собствена дистрибуция благодарение на лесните инструменти за комбиниране на Fedora. Тези инструменти ви дават възможност да подберете бързо пакетите, които желаете, и да създадете изображения за CD/DVD или USB, или инсталиране на дискове. Някои официални версии, или както ги наричаме "spins" на Fedora са разработени по този начин, включително:
Fedora Electronic Lab (с възможност за инсталиране на Live DVD)
Fedora Xfce Spin (с възможност за инсталиране на Live CD)
Fedora Games Spin (с възможност за инсталиране на Live DVD)
Ние вярваме, че патентите за софтуер са вредни, пречка за иновация в разработването на софтуер, и са несъвместими с ценностите на безплатния софтуер с отворен код. Общността на Fedora предпочита подходи, които способстват на развитието на безплатния софтуер за в бъдеще за разлика от тези, които наблягат на краткосрочната лесна употреба.

Присъединяване към Fedora Project

Харесва ви това, което виждате и желаете да помагате ии на другите? Това също е лесно! Тази страница съдържа цялата информация, от която се нуждаете, и не забравяйте, че всички наши сътрудници получават достъп някои отлични инструменти, които им помагат да работят:
Fedora People предоставя безплатно пространство в интернет за хостване на съдържание, свързано с Fedora
Fedora Planet е съвкупност от блогове на сътрудници, където да научите за плановете на участниците
Fedora Hosted е перфектното място за хостване на вашите проекти с безплатен и отворен код
Собствен Gobby server на Fedora, така че можете съвместно да работите по документи в реално време.
Build System на Fedora, за да създадете вашия софтуер за различни архитектури
Уменията и опитът на стотици участници в проект Fedora!

Какво е дистрибуция Fedora?

Fedora е операционна система, базирана на Linux, която предоставя на потребителите достъп до най-актуалния безплатен софтуер с отворен код под стабилна, сигурна и лесна за управление форма. Fedora е най-големият от множество безплатни софтуерни продукти на Fedora Project. Думата "Fedora" често се използва взаимозаменяемо за означаване на Fedora Project и операционната система Fedora.

Потребителска основа

Сред нашите цели е и стремежът да създадем дистрибуция, която не само е отворена за принос, но и обслужва нуждите на широка аудитория от потребители. Чрез посрещането на основните нужди на широката публика, Fedora насърчава разпространението на безплатен софтуер, разбирането на методологиите и участието в процесите.

Как да получа дистрибуция Fedora?

Лесно, просто посетете тази страница и я заредете. Можете да опитате без да инсталирате ниши на вашия компютър, благодарение на нашите изображения на CD или USB – фактически вие можете да създадете Live USB стик в Windows!
Ако връзката ви с интернет е бавна, или нямате изобщо интернет връзка, тогава просто можете да получите Fedora благодарение на нашата доброволческа програма Free Media.

Откъде идва?

От общност от хора, които желаят да въведат прекрасен безплатен софтуер по цял свят. Желаете ли да направите нещо с Fedora? Изтеглете копие и го изпробвайте!

Задължително АКО може да се спомене - Преводачка: Румяна Ангелова, без която 50% от знанията, които са ни трябвали не са могли да досигнат до нас. Чрез нея ги споделяме с вас!?!

Нека ловът ви да е успешен....

П.П - линковете от оригинала се виждат къде трябва да са. Успехи. Утре отиваме на празник - ядене; пиене - после се връщаме в сивата София.
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

zoomaniak

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 157
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #7 -: Jun 07, 2011, 07:41 »
https://fedoraproject.org/wiki/Tools/NetworkManager

Инструменти/NetworkManager

NetworkManager

NetworkManager осигурява автоматично откриване на мрежата и конфигуриране на системата. Веднъж активирана, услугата NetworkManager също следи за мрежовите интерфейси, и може автоматично да превключва на най-добрата връзка във всеки определен момент. Приложенията, включващи поддръжка на NetworkManager могат автоматично да превключват между режими онлайн и офлайн, когато системата се свърже или загуби връзка с мрежата.

Тези инструменти да най-полезни за модерни лаптопи, при които потребителят може да превключва между безжични мрежи, и да се включва към множество жични мрежи, но NetworkManager предоставя също и характеристики, които са от значение за стационарните компютри. Настоящите версии на  NetworkManager поддържат модемни връзки, и някои типове VPN. Разработването на тези характеристики продължава.

NetworkManager изисква Fedora да има драйвери за жични и безжични интерфейси на компютъра. Много производители на модеми и безжични устройства предоставят ограничена поддръжка за Linux. Може да е необходимо да инсталирате допълнителни драйвери или вграден софтуер на вашата система Fedora, за да активирате тези интерфейси.

Най-напред драйверите

NetworkManager може да работи само с мрежови интерфейси, щом съответните драйвери, щом съответните драйвери са инсталирани правилно на Вашата система. Презаредете Вашата система след инсталиране на нов вграден софтуер или нов драйвер, за да гарантирате, че промените ще влязат в сила.

Активиране на NetworkManager във Fedora
Чрез командната лента


Процесът на инсталиране на Fedora автоматично осигурява NetworkManager. За да го активирате, въведете следните команди в прозореца на терминала:

1. Задайте основната услуга да се стартира автоматично при зареждане: su -c '/sbin/chkconfig --level 345 NetworkManager on'
2. Стартирайте услугата: su -c '/sbin/service NetworkManager start

За всяка команда su, въвеждайте парола root.

Чрез графичен интерфейс

Стартирайте програма system-config-services, въведете Вашата парола root и активирайте услугата NetworkManager за ниво на изпълнение 5.

Особености при използването в Gnome

Иконата на NetworkManager автоматично се появява на вашия десктоп, щом услугите бъдат стартирани. Ако услугата NetworkManager е активна, то тогава иконата се появява всеки път щом се логнете на вашия десктоп.

NetworkManager също съхранява всички кодове за достъп в приложенито gnome-keyring manager. Ако бъдете приканени да въведете парола keyring след логване в системата, то тогава продължете да четете. Ако паролата Ви за логване и паролата keyring съвпадат, то тогава има създаден инструмент за отваряне на keyring при логване. Пакетът се нарича pam_keyring. За да конфигурирате Вашата система, най-напред инсталирайте pam_keyring с yum:
su -c 'yum -y install pam_keyring'
След това трябва да промените Вашия /etc/pam.d/gdm файл.
su -c 'gedit /etc/pam.d/gdm'
Добавете следните редове:
auth    optional    pam_keyring.so try_first_pass
session optional    pam_keyring.so

Редът, в които тези редове са разположени в този файл е важен, тук даваме копие от операционната система:

#%PAM-1.0
auth       required    pam_env.so
auth       optional    pam_keyring.so try_first_pass <---
auth       include     system-auth
account    required    pam_nologin.so
account    include     system-auth
password   include     system-auth
session    optional    pam_keyinit.so force revoke
session    include     system-auth
session    required    pam_loginuid.so
session    optional    pam_console.so
session    optional    pam_keyring.so <---

Сега презаредете компютъра. След логване keyring ще се деблокира.

Промяна на паролата keyring
Ако вашата парола keyring е различна от вашата парола за логване, ще бъдете приканени да я въвеждате всеки път при логване в компютъра. За да „уредите” това, вижте по-долу:

Fedora 10 or older

Ако работите с Fedora 10 или по-стара версия, трябва най-напред да инсталирате следните инструменти:
su -c 'yum -y install gnome-keyring-manager gnome-keyring pam_keyring'

След като сте инсталирали pam_keyring и gnome-keyring, ще трябва да излезете от системата и отново да се логнете. Тогава можете да стартирате

/usr/libexec/pam-keyring-tool -c

за да промените паролата по подразбиране. Като алтернатива сега можете да промените паролата чрез инструмента gnome-keyring-manager. Изтеглете и инсталирайте gnome-keyring-manager. След това маркирайте keyring и изберете Промени парола Keyring (Change Keyring Password) от меню Keyring на gnome-keyring-manager.

Fedora 11 и по-нови версии

Във Fedora 11 и следващите версии Seahorse Encryption Key Manager е заменил gnome-keyring-manager. Можете да инсталирате Seahorse чрез Добави/премахни софтуер (Add/Remove Software) или от командната лента:

su -c 'yum -y install seahorse'

След като сте инсталирали Seahorse, ще откриете иконата на тази програма със заглавие „Passwords and Encryption Keys” (Пароли и кодове за достъп) в папката от меню Applications...Accessories (Приложения…. Принадлежности). За да промените паролата по подразбиране на keyring, стартирайте Seahorse, след това с щракване върху десния бутон на Passwords:login (Пароли: логване) в горната част на Passwords и изберете Change Password (Промени парола).

Специфична информация за KDE

За да контролирате NetworkManager аплет на системния трей, трябва да инсталиране и стартирате програмата knetworkmanager от пакета със същото име. Кодовете на различните мрежи се съхраняват автоматично в системата за съхранение на пароли KDE kwalletmanager.

Преводач: Румяна Ангелова
Активен

bop_bop_mara

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #8 -: Jun 07, 2011, 13:04 »
Хубаво е, че сте се заели, но се виждат доста грешчици, смислово недоизчистени изречения, човек може да остане с впечатление, че е превеждано без да е видяно за какво става дума. Има и доста пунктуационни грешки :(
Ето например нещо, което би заблудило потребителите сериозно:
Цитат
За всяка команда su, въвеждайте парола root.
...
Стартирайте програма system-config-services, въведете Вашата парола root...
Заслужавате уважение за инициативата, но имате нужда и от помощ - дано някой, който се занимава с подобни неща и познава добре Федора, да прочете темата и да се включи в превода.


Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #9 -: Jun 07, 2011, 13:31 »
zoomaniak и Румяна Ангелова засега явно предпочитат да поставят тук текстовете, които превеждат. Аз ги поставям в официалното уики като си позволявам малко да ги редактирам. За предишния текст съм посочил връзка и може да се видят местата, където съм се намесил.

Така или инъче, колкото повече сътрудници - толкова по-добре! По-нагоре в темата съм посочил начина за включване в проекта, а и в официалния сайт има препратки и обяснения.

Сега, тук възникват и доста други въпроси относно съдържанието, на които в момента нямам отговор:
1. Налага ли се въобще да се активира NetworkManager ръчно, или той винаги си се активира по време на инсталиращата процедура? Т.е. коректен ли е английския текст?
2. дали да се ползва "десктоп" или "работен плот" ?
3. Как е преведено в GNOME "gnome-keyring manager" и свързаните с него
4. Как е преведено "аплет на системния трей"
и други подобни. Трябва да се има предвид, че GNOME вече е преведен напълно.
« Последна редакция: Jun 07, 2011, 13:55 от laskov »
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

bop_bop_mara

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #10 -: Jun 07, 2011, 13:56 »
Да, нещо бях изпуснала постовете ти :) Тези дни ще се опитам да нахвърлям някакви дреболии, които забелязвам, и да ти ги пратя, проблем ли ще е :)
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #11 -: Jun 07, 2011, 13:59 »
Всякакви забележки винаги са добре дошли. BTW добавях в горното си мнение няколко пъти ... :)
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

zoomaniak

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 157
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #12 -: Jun 07, 2011, 16:34 »
Не мога да слагам сурови текстове където и да е. Румяна е просто с професия преводачка. Неразбира от линукс, но се старае. Работи за мен, когато имам нужда от преводи - тъй като споделих, че съм зле с езика.

Ако мислите, че моят подбор на преводи е погрешен - може да ми подавате вие линкове. После суровият текст го редактирайте - вие все пак разбирате повече от нас.

Аз така просто се опитвам да помогна на общността - защото тя помогна на мен в труден момент, в много труден момент.

Споделих, че не мога да поемам повече задачи...и чрез форума ми е по-лесно. А и вече се вижда, че си има особености в превода - но те се усещат от вас, не от Румяна или мен.

В свободното си време чета преводи и статии. Това е. За да се уча - ето и още книга не съм си поръчал. Шантав труден свят е всичко около нас.
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #13 -: Jun 25, 2011, 21:52 »
Документацията на Fedora се отлепи от дъното и 1% от нея е преведена :) Друг е въпросът, че там, където трябва, преводът не се вижда, но се надявам скоро да отстранят този проблем.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Fedora на български
« Отговор #14 -: Sep 02, 2011, 15:24 »
На 01.11 се очаква да излезе новата 16-та версия на Fedora. Моля тези от вас, които ползват Fedora и имат забележки или препоръки към текстове, преведени или не на Български, да драснат тук по някой ред, или да използват официалния начин за съобщаване, с цел в новата версия недостатъците да бъдат отстранени. Разбира се, още много текстове не са преведени въобще. Тук не визирам GNOME - там са близо до 100-те %.

Забелязаните в сайта грешки се отстраняват текущо в рамките на час-два след като бъдат забелязани.
В документацията, засега, промените се отразяват по-бавно.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
KDE и Fedora
Настройка на програми
rat 0 2578 Последна публикация Nov 11, 2003, 10:36
от rat
Fedora gdm help
Настройка на програми
Vip_A 0 2335 Последна публикация Nov 12, 2003, 00:50
от Vip_A
Fedora
Настройка на програми
fubar 1 3358 Последна публикация Dec 07, 2003, 12:43
от ray
какво представлява Fedora???
Общ форум
vesko_dechev 1 3507 Последна публикация Dec 09, 2003, 10:34
от n_antonov
Как да подкарам филми и MP3-ки с Fedora?
Настройка на програми
zlozi 7 4827 Последна публикация Feb 11, 2004, 13:37
от zlozi